• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşam koçu olan var mı ?

benim bir arkadasim yapiyor. ama maddi olarak sorunu yok, yani calismasina gerek yok normalde. zaten calismak da istemiyordu ama babasi bir ise yara deyince biraz boyle egitimler falan kovaladi simdi instagramdan gunluk paylasim yapiyor bir seyler anlatiyor ben sadece likelayip geciyorum. arkadasim olmasa sahsen para verip kendisinden destek almam hicbir konuda.
Zaten yasam koclugu almak istiyorsanız bu kisi arkadasiniz olmamali

Yukarida aradaki farkları yazmistim psikolog psikiyatrist ve yasam koçu ile.ilgili
Koçluk aslinda yol arkadasligi zaten adını da bu spordaki kocluktan aliyor
Yani kisiyi hedefine dogru yol alırken onun ilerlemesi ve farkindaliginin artmasi icin yol arkadasligi yapıyor bakin rehberlik /mentorluk de degil
Sorular sorarak onun kendi yolunu bulmasına yardimci oluyor
Öneride bulunamaz, ne yapacağını söyleyemez bunlar da yanlis
Ne yapmak istiyorsun, bunu yapmak icin neye ihtiyacın var gibi onun kendini keşfetmesine destek olacak sorulari sorar.
yani bir nevi motivasyon veren,gazlayan,güven veren kişi mi ?

Zaten yasam koclugu almak istiyorsanız bu kisi arkadasiniz olmamali
:) oyle bir dusuncem yok sadece aldigi tek bir sertifika onu kendisinden destek alinacak biri yapmiyor onu soylemeye calistim. ben arkadasim oldugu icin yillardir oturup sohbet ederim mesela ama bir sertifika aldi diye insanlarin hayatina destek olabilecegi hicbir noktasi yok. kendisi de zaten elinin boslugundan yapiyor.

:) oyle bir dusuncem yok sadece aldigi tek bir sertfika onu kendisinden destek alinacak biri yapmiyor onu soylemeye calistim. ben arkadasim oldugu icin yillardir oturup sohbet ederim mesela ama bir sertfika aldi diye insanlarin hayatina destek olabilecegi hicbir noktasi yok. kendisi de zaten elinin boslugundan yapiyor.
Iste siz onu bildiğiniz icin yasam koclugu seansi alacak kadar yetkin görmüyorsunuz aslında bu bile o kisinin bu ise ne kadar uygun oldugu konusunda bir veridir.
Benim.de bir arkadasim sirf para kazanmak ugruna bir suru sey denedi en son access bars denilen bir yöntem var o da bir tür kocluk gibi bir sey ama tam degil
Simdi sifaciyim diye geziyor ortalarda ama kendine faydasi yok ve sirf is olsun para kirayim egitim.vereyim kafasıyla bu isi yapmaya basladi. Hayatta öyle yasadigi büyük travmalar, sorunlar da yok yani hayat onu bu yola suruklemedi o sirf meslek olsun diye sertifika aldi

iyi günler arkadaslar kardesim yaşam koçluğu için eğitime gitmeyi düsünüyor. Yaklaşık 15 bin kadar para gerekiyormuş bunun için. Büyük bir ilde bir hastanenin başhekimi tanıdığımız. Sertifikayı alınca gel sana yönlendirme yaparım demiş. Aranızda yaşam koçu olan var mı? Nasıl bir meslek internetten iyi para kazandığına dair yorumlar var ama tabi sanırım biraz adının duyulması ile ilgili bir durum bu. Sizce değer mi? Kardeşime o parayı borç olarak ben vermeyi düsünüyorum bu arada. Bilgisi olan varsa yorum yapabilir mi?
Bunun yerine üniversitede psikoloji bölümü okuması daha mantıklı olacaktır bence

Gaz vermez motivasyon da vermez tam anlamiyla aslinda
Sorular sorarak kisinin kendini kesfetmesinde yol.arkadasligi yapar diyelim. En kestirme sekli bu.
En kestirme sekli bu degil. Olayi bu zaten baska bir durumu yok.
Sanki cumlelerce yazilicak görevleri, tanımları, bilgelikleri var gibi kestirmesi bu demeniz benj sasirtti.

Gaz vermez motivasyon da vermez tam anlamiyla aslinda
Sorular sorarak kisinin kendini kesfetmesinde yol.arkadasligi yapar diyelim. En kestirme sekli bu.

özel psikolog gibi mi yani? seans değil de her an ulaşabileceği şekilde.

bu yaşam koçlarının branşlaşması var mı peki mesleki anlamda. yoksa eğitimi spor olan spor koçluğu rehber danışman olan eğitim koçluğu vs mi yapıyor otomatik olarak. sertifika alıp ne koçu olmak isterse onu mu oluyor.

Psikologlar bile genelde yonlendirme yapar, stresten uzak dur der, kafana takma der. Kendin icin yasa der. Der de der. Bence ilac olmadan genelde pek faydasi yok bu konuşmaların. Oyle kolay olsaydı zaten insan para vermez kendi yapardı. Ya da arladasimizlar konusunca rahatlardik
Evet daha cok insan psikolojisi bildigi icin siradan bir dert paylasimindan daha rahatlatici olabilir ve hasta doktor statusu sebebiyle ama ilacsiz cıks. (Bence)

En kestirme sekli bu degil. Olayi bu zaten baska bir durumu yok.
Sanki cumlelerce yazilicak görevleri, tanımları, bilgelikleri var gibi kestirmesi bu demeniz benj sasirtti.
Detaylarını daha önceki mesajlarimda yazdim.simdi ayni seyleri tekrar etmek istemedim ve herkes farkli yorumlar yapmis en anlasilabilir sekilde yazmaya calistim kestirmesi bu degil.elbette ama bilgelik icin de bir birikim gerekir 15 bin verip sertifika almak o bilgeligi vermiyor

özel psikolog gibi mi yani? seans değil de her an ulaşabileceği şekilde.

bu yaşam koçlarının branşlaşması var mı peki mesleki anlamda. yoksa eğitimi spor olan spor koçluğu rehber danışman olan eğitim koçluğu vs mi yapıyor otomatik olarak. sertifika alıp ne koçu olmak isterse onu mu oluyor.
Simdi yasam.koclugu genel ama uzmanlasmak isterse onun da sertifika programlari var ogrenci koclugu, beslenme koclugu, iliski koclugu gibi. Acikcasi ben benzer egitimler aldim ama yasam kocu degilim memurum, yapan tanidiklarim var ama nasil.yapilir bilemem instagramdan sayfa acan da var youtubeda video yayinlayan da...

Yasam koçu öneride ya da yönlendirmede bulunmaz. Kisinin hedeflerini ve hayallerini belli testler aracılığıyla tespit edip onun bu hedeflere ulasmasinda yol arkadasligi yapar ama kendi fikrini soylemez, kisiye sorular sorarak kendisinin farkindalik kazanmasina yardimci olur.

Bu dedikleriniz psikologların meslek tanımına giriyor, 4 yıl lisans eğitimi alıp üstüne de gerekli eğitimler alıp bu dediklerinizi biz uyguluyoruz, koç kelime itibariyle çalıştırıcı antrenör, eğitmen, yetiştirici demek ve yönlendirmelerde bulunur kişinin daha iyi bi yaşam için kendini geliştirmesinde katkıda bulunur, hukuki boşluktan kaynaklı etik ahlak bilmeyen bundan faydalanan kendini psikolog olarak tanıtan bir güruh var ama çok uzun sürmez meslek yasası yolda, yasa çıktığı zaman da koçluk keçilik duygu danışmanlığı vs vs hepsi boşa çıkmış olcak

Bu dedikleriniz psikologların meslek tanımına giriyor, 4 yıl lisans eğitimi alıp üstüne de gerekli eğitimler alıp bu dediklerinizi biz uyguluyoruz, koç kelime itibariyle çalıştırıcı antrenör, eğitmen, yetiştirici demek ve yönlendirmelerde bulunur kişinin daha iyi bi yaşam için kendini geliştirmesinde katkıda bulunur, hukuki boşluktan kaynaklı etik ahlak bilmeyen bundan faydalanan kendini psikolog olarak tanıtan bir güruh var ama çok uzun sürmez meslek yasası yolda, yasa çıktığı zaman da koçluk keçilik duygu danışmanlığı vs vs hepsi boşa çıkmış olcak

Umarız
İnsanlarımız falcı, büyücü, reiki uzmanı, yaşam koçu, bilmem ne koçuna doktordan psikologdan daha fazla kulak veriyor. Anlayamadığım bir şekilde soytarılık adam gibi bilimden çok daha fazla prim yapıyor. Umarım artık devlet en azından sağlık alanında şarlatanlar engeller.

15 bin e gitsin tatil yapsın daha faydalı. dönüşte de fal baksın bi kafede. yaşam koçuğuyla aynı seviyede gözümde.

Ben katılıyorum sertifika olsun olmasın yaşam koçluğu eşit derecede soytarılık. Meşru, düzgün bir meslek vermeyecek bir kursa 15.000tl yatırmak hiç akıl karı değil.

iyi günler arkadaslar kardesim yaşam koçluğu için eğitime gitmeyi düsünüyor. Yaklaşık 15 bin kadar para gerekiyormuş bunun için. Büyük bir ilde bir hastanenin başhekimi tanıdığımız. Sertifikayı alınca gel sana yönlendirme yaparım demiş. Aranızda yaşam koçu olan var mı? Nasıl bir meslek internetten iyi para kazandığına dair yorumlar var ama tabi sanırım biraz adının duyulması ile ilgili bir durum bu. Sizce değer mi? Kardeşime o parayı borç olarak ben vermeyi düsünüyorum bu arada. Bilgisi olan varsa yorum yapabilir mi?
Tanıdığınız da nasıl bi başhekimmiş, o kadar bu işin yıllarca eğitimini almış psikiyatristler psikologlar, pdrciler dururken yaşam koçuna mı yönlendircekmiş, neyse bişey demiyorum, 15 bini en kötü harcama yöntemi nedir derseniz yaşam koçluğu eğitimi derim ki gündemde görebilirsiniz şu an Psikologlar yasası çıkması için uğraşıyoruz sesimiz de az çok duyuluyor, bu yasa çıktığı zaman koçluk falan da boşa çıkmış olcak, ki çıkmasa bile ortalık yaşam koçundan zaten geçilmiyor, kardeşiniz bunların içinde nasıl ayakta kalcak ki

Dogrudur ben bir psikologa gitmistim bir de online seans almistim bir psikologdan ikisi de beni yonlendirmeye calismisti benden cok onlar konusmustu :)
Ama psikolojik testler cok farkli diye biliyorum yasam kocunun testleri daha cok hedefe yönelik yani psikologlarinki gibi duygu durum.analizi tarzi degil, psikologlarin yaptiklarinin profesyonelligi ile kıyaslanamayacak kadar basit diyebilirim lütfen yasam koclarini da psikologlarla kiyaslamayalim zira onlar ruh sağlığı profesyonelleri, yasam koçu bir psikologun onda biri olamaz. Aynı spor kocunun farkli alanlardaki versiyonu gibi düşünelim simdi ben kimsenin mesleğini kucumsemis gibi olmak istemem hepsinin alani farkli
Psikologlarla yasam koclarini ayni kefeye koymak iki meslege de haksizlik olur

Back
X