yaşam koçu olan var mı ?

Hahaha ben hayatımı bir kurstan uyduruk sertifika alıp bana şöyle yap böyle yap diyen birine göre yönlendireceğim ha :KK70: Ya rica ediyorum biraz mantıklı olsun herkes. Her çağın kendine has keriz silkeleme yöntemi var, bu çağınki de bu. Bu zamanda daha mantıklı yerlere gömün paranızı...
gül gibi sevgilin olur adam senle ciddi düşünüyordur adamın kariyeri geliri yerindedir.ama hopp bizim yaşam koçu kıskanır seniii işler beynini yavaş yavaş adam hakkında adamdan ayrılmışsın bir bakmışsın ha ha ha.bunlar da gayet olası şeyler değil mi? :KK53:

aynen öyle birinde bilimsellik var diğerinde bir kişinin insafı sizi yönlendirmesi var.nasıl güvenilebilir yahuu bir insan neden benim özel hayatımı iş hayatımı yönetsin?beni benden iyi kim tanır?

evet, bilim deiğil ama ilim diyebiliriz. zira pek çok imparatorluk bunu baz almış.
koç iyi mentörlük yapsa bir nebze.. fakat daha kendi krizlerini çözememiş, çömez insanın koçluğu bana ne katar ?

evet, bilim deiğil ama ilim diyebiliriz. zira pek çok imparatorluk bunu baz almış.
koç iyi mentörlük yapsa bir nebze.. fakat daha kendi krizlerini çözememiş, çömez insanın koçluğu bana ne katar ?
donanımlı olmalı herşeyi yaşamış görmüş olmalı vizyon sahibi olmalı.mesela eğitimi fazla değil ama ben Kemal Doğuluyu çok beğenirim .Adam cidden yıllar içinde kendine çok şey katmış aklı başında dikkate alınacak bilgileri var yaşam hakkında ilişkiler iş hayatı ve moda tarz hakkında .evinde kös kös oturup işsizlikten kursa gitmiş kendi egolu ve sorunlu yaşam koçunu neyleyimm ayollll

Sayın Saykologist Saykologist , konudan bağımsız ama psikolog olduğunuz için sormak istedim. Açıktan psikoloji okunabilir diye bir karar çıkmıştı, ancak ben de dahil olmak üzere birçok insan buna karşı çıkmıştı. Değişiklik yapıldı mı acaba? Gündemi maalesef tam olarak takip edemiyorum,ondan size sormak istedim kusura bakmayın :)

donanımlı olmalı herşeyi yaşamış görmüş olmalı vizyon sahibi olmalı.mesela eğitimi fazla değil ama ben Kemal Doğuluyu çok beğenirim .Adam cidden yıllar içinde kendine çok şey katmış aklı başında dikkate alınacak bilgileri var yaşam hakkında ilişkiler iş hayatı ve moda tarz hakkında .evinde kös kös oturup işsizlikten kursa gitmiş kendi egolu ve sorunlu yaşam koçunu neyleyimm ayollll

onun erkek kardeşi ile aynı bölümde sınıf arkadaşıydık üni de :) mühendis oldu çocuk ama o da en son eğlence sektöründeydi.
gerçekten iyi bir aileler ve görgülüler. çok efendi düzgün bir çocuktu kardeşi.

Sayın Saykologist Saykologist , konudan bağımsız ama psikolog olduğunuz için sormak istedim. Açıktan psikoloji okunabilir diye bir karar çıkmıştı, ancak ben de dahil olmak üzere birçok insan buna karşı çıkmıştı. Değişiklik yapıldı mı acaba? Gündemi maalesef tam olarak takip edemiyorum,ondan size sormak istedim kusura bakmayın :)
açıköğretim psikoloji mi yani umarım olmaz .insanla iletişim ana gereği olan mesleklerin açıköğretimi asla olmamalı.olsa bend e okurum ne var açıköğretim okumak da doğru dürüst çalışmadan bitirdim ben mesela.ama örgün eğitimde ingilizce hazırlığı ağır dersleri sınavları uygulamaları hoca kaprisleri ekonomik maliyeti canım çıkmıştı.tabi açıköğretim okuyanlar veya bitirenler şimdi hemen saldırır bana ama umrumda değil.ikisini de deneyimledim gerçek bu.

Ben spiritüel koçluk yapıyorum. Yaşam koçu arkadaşım da var.
Kazançlarımız iyi evet, ama bu işlerin eğitimi o kadar pahalı değil.
Daha uygun ve yine kaliteli eğitimler var gayet.
biraz bilgi verir misiniz mesela neleri değiştirdiniz kişinin hayatında ?kişinin iradesi ne oluyor tamamen koç ne derse onları mı uyguluyor?

Konuyu okudukca aklıma hayatı boyunca hiç yoga yapmamış, yoga felsefesini bilmeyen, onu geç spor bile yapmamış arkadaşımın 'çocuk yogası eğitmenligi' eğitimi aldığı geldi. Kariyerine bu yönde ilerlemek istiyor, arkadaşımı da çok seviyorum ama bir şeyin eğitimini vermek icin önce kendin bilmen gerekmez mi? Önce felsefesini anlaman gerekmez mi?
Yaşam koclugunda da aynı şekilde. Sen önce kendinin koçu olup hayatında bazı başarılar göster, sonra kendini referans gösterip bir yolda ilerleyebilirsin

Son düzenleme:
üniversitede bi tanıdığım şimdi herkesin tanıdığı "güç içinizde" diye saçmalayanlardan oldu. bi etkinliği 6-7 bin aralığındaymış. eğitim mi diyorlardı yoksa. daha okul yıllarında mezun olacak ama mesleği yapamaz ki bu dediğimde yakın arkadaşlarından biri çok iyi yalan söylüyor kesin iyi bi şarlatan olur bu demişti, oldu. meslek diyorlarsada saçmalık bana göre. ben saygı duymuyorum bu işe.

üniversitede bi tanıdığım şimdi herkesin tanıdığı "güç içinizde" diye saçmalayanlardan oldu. bi etkinliği 6-7 bin aralığındaymış. eğitim mi diyorlardı yoksa. daha okul yıllarında mezun olacak ama mesleği yapamaz ki bu dediğimde yakın arkadaşlarından biri çok iyi yalan söylüyor kesin iyi bi şarlatan olur bu demişti, oldu. meslek diyorlarsada saçmalık bana göre. ben saygı duymuyorum bu işe.
o paraları bu saçmalıklara vereceklerine borsa eğitimi alsınlar uzmanlarından daha iyi.para kaptıracaklarına para kazanırlar hiç olmazsa :KK53:

Konuyu okudukca aklıma hayatı boyunca hiç yoga yapmamış, yoga felsefesini bilmeyen, onu geç spor bile yapmamış arkadaşımın 'çocuk yogası eğitmenligi' eğitimi aldığı geldi. Kariyerine bu yönde ilerlemek istiyor, arkadaşımı da çok seviyorum ama bir şeyin eğitimini vermek icin önce kendin bilmen gerekmez mi? Önce felsefesini anlaman gerekmez mi?
Yaşam koclugunda da aynı şekilde. Sen önce kendinin koçu olup hayatında bazı başarılar göster, sonra kendini referans gösterip bir yolda ilerleyebilirsin
senden gezi turizm koçu olur ama bak.deneyim bayağı var

ay benden alıntılanmış gibi görünüyor :)
tamamen aynı fikirdeyim demeye geldim hhehe

Dogrudur ben bir psikologa gitmistim bir de online seans almistim bir psikologdan ikisi de beni yonlendirmeye calismisti benden cok onlar konusmustu :)
Ama psikolojik testler cok farkli diye biliyorum yasam kocunun testleri daha cok hedefe yönelik yani psikologlarinki gibi duygu durum.analizi tarzi degil, psikologlarin yaptiklarinin profesyonelligi ile kıyaslanamayacak kadar basit diyebilirim lütfen yasam koclarini da psikologlarla kiyaslamayalim zira onlar ruh sağlığı profesyonelleri, yasam koçu bir psikologun onda biri olamaz. Aynı spor kocunun farkli alanlardaki versiyonu gibi düşünelim simdi ben kimsenin mesleğini kucumsemis gibi olmak istemem hepsinin alani farkli
Psikologlarla yasam koclarini ayni kefeye koymak iki meslege de haksizlik olur
Kötü tecrübeler olmuş

senden gezi turizm koçu olur ama bak.deneyim bayağı var
Açıkçası ben insanlara gittiğim yerleri önerirken bile çok çekimser davranıyorum çünkü benim çoğu şeyden rahatsız olmayan, sefilligi normal karşılayan bir yapım var. Benim asla problem olarak görmediğim şeyler insanlar için sorun olabiliyor. Misal, burgazada'daki madam martha koyunu çok övmüştüm, bir arkadas da sevgilisiyle kampa oraya gitmişti. Döndü, bir beni dövmedigi kaldi 'tuvalet yokmuş kızım, niye soylemedin' diye 🙄🙄🤪
Yani bunu söylemek aklıma bile gelmedi, çünkü tuvalet yoksa git bir agacin dibine işe. Dert mi yani?
O yüzden Benden seyehat koçu da olmaz 🤪 öyle şeye zenginler para verir, hiç bir zengin yengenc style ü decatlon çadırında kalmaz:halay::halay:

Back
X