• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşamaktan bıktım..

Çok da zor değil aslında namaz kılmak, "namazın hayatımıza katacağı huzur ve maneviyatla ilgili" araştırma yapın internetten bol bol, emin olun namazda dua etmenin verdiği enerjiye inanamayacaksınız.. Bu psikolojik sorunlar insanlarda neden yaygın, neden mutsuz herkez, tabi ki manevi eksiklik yüzünden..

Bu arada "Allah de Ötesini Bırak" Uğur Koşar'ın kitabı mutlaka okuyun, çok akıcı 1 günde bitirirsiniz..

Çok da zor değil aslında namaz kılmak, "namazın hayatımıza katacağı huzur ve maneviyatla ilgili" araştırma yapın internetten bol bol, emin olun namazda dua etmenin verdiği enerjiye inanamayacaksınız.. Bu psikolojik sorunlar insanlarda neden yaygın, neden mutsuz herkez, tabi ki manevi eksiklik yüzünden..

evet çok haklısınız. çok istiyorum inanın. ama hep bir bahane. çok yorgunum, dur yemek yapayım sonra, dur şunu yapayım sonra. aman bugün geçti yarın başlarım gibi gibi gibi..

mutsuz olmak için uğraşıyorsun arkadaşım..(şimdi bu sözüm için bile mutsuz olup içten içe bana kızacaksın)
hayata pozitif bakmak lazım..ha bende sen gibiyim her şeye kızıyorum hep bi isyan hep bi atar ama toplamaya çalışıyorum artık..
bilmiyorum iki haftadır okuduğum kitaplar bana bu hayatın çok boş olduğunu benim ne kadar değerli olduğumu hatırlattı belki ondandır...istersen bilgi verebilirim daha sonra.

:) yok kızmadım çünkü dediğinizin farkındayım. o yüzden buraya yazdım beni biraz silkeleyin mutsuz olmaya çalışmaktan vazgeçeyim mutlu olmak için kendime çıkış bulayım diye.

kitap bilgisi de bekliyorum tabi ki:)

Yaşamaktan bıktım..
İşyerim evime çok uzak, günümün yaklaşık 13 saati evimin dışında geçiyor. Kurtulma şansım varken sırf işini götürüyorum sorun getirmiyorum diye müdürüm beni bu lanet yerden almıyor.
Buradaki insanlar gerizekalının önde gideni ( gerçi sanırım bu devirde herkes böyle) kurnaz geçinen aptal sürüsü... kendi istekleri olduğunda mantıklı da olsa saçma da olsa yaptırana kadar dünyayı sana dar ederler, sen olanca kibarlığınla yine de taşmazsın, alttan alırsın kendilerini bir halt oldum sanırlar, senin bir sıkıntın olduğunda o senin problemin der dönerler sırtlarını. Ha bir de saçma da olsa her dedikleri yapılır, yapmam dersen suç olur.
Çevremdeki herkesi bencil olarak görüyorum, ben herkes için birşeyler yapmaya çalışıyormuşum da kimse benim için birşey yapmıyormuş gibi geliyo( belki öyle bişey yok?) aptal gibi hissediyorum. Öyle anlar oluyor ki öz kardeşlerimi bile görmek istemiyorum öfkemden.
Eşim iyi biri aslında. Resmi dairede çalışıyor, her geçen gün yaptığı işten biraz daha mutsuz geliyor eve. Anladığım kadarıyla tayin istiyor, ama ben istemiyorum. O bir köşede mutsuz, ben bir köşede mutsuz kös kös oturuyoruz evde. Erkenden de uyuyorum zaten.
Hafta içi ev işi mi? O da ne? Ev dandini.. toparlayabildiğim kadarıyla topluyorum. Yemek bulaşık derken zaten iş yapmaya halim kalmıyor. Erkek ne kadar ev işi yapabilir? Elinden geleni yapıyor ama yetmiyor. bu da bizi mutsuz ediyor.
Haftasonları eşim gezmek dolaşmak istiyor. İstemiyorum, içimden gelmiyor. Evimin düzeni yok. Düzenlemek istiyorum vakit yok. Doğru düzgün yemek bile yapamıyorum. Her hafta bununla ilgili kavga...
Evlatlarına müthiş bağlı bir annem, değil karısıyla hayatla bile ilgilenmeyen bir babam var. Annem bizi bir hafta görmese hasta olacak noktada. Eskiden boğuyordu bizi, anlattım, biraz düzeldi ama için için yiyor kendini. Tayin alıp gideceğiz desem hali ne olur bilmiyorum.
Yaklaşık iki yıllık evliyiz, bu süreçte neredeyse 7-8 kilo aldım. Amaçsız yaşıyorum. Hayattan bezdim, hergün işyerinde akşam gidince şunu bunu yapacağım diyorum eve gidince fıss.. hayata beni bağlayan maddi birşey yok, bir amacım bir mutluluk kaynağım yok. Maneviyata sarılmak huzur bulmak istiyorum o da yok. Şükürsüzlüğüm beni günden güne mutsuzlaştırıyor farkındayım. Namaz kılmak istiyorum yok. İnsanlara iyilik etmek istiyorum yok..
Müthiş derecede bebek istiyorum, ben kendime bile bakamazken o yavrucağa nasıl bakacağım? Onu da yapamıyorum.
Eşim dün bana bağırdı, öyle böyle değil. Bu gerçekleri yüzüme haykırdı, böyle davranarak beni de mutsuz ediyorsun dedi. Bir gün gülerek girmiyorsun şu eve dedi. Cevap veremedim, haklı çünkü.
Ben ne yapayım hanımlar?? Psikolojik destek mi almalıyım? İşimi mi bırakmalıyım( maddi anlamda çok zorlar) eşimin peşine takılıp il mi değiştirmeliyim. Nasıl mutlu olurum bir fikir verin şu kardeşinize?
önce git bir değişiklik yap kendinde...saçını kestir yada rengini ... üstüne başına yeni bir şeyler al... çok hoş kokulu bir parfüm... çehreni değiştir önce sonra çevreni... hepimiz çalışıyoruz her yer aynı takma kafana... benimde yolum 3 sat sürüyor birde kızım var şehirler arası yolculuk yapıyorum nerdeyse işle ev arası...evişi mişi boş ver... al kocanı gezmeye git...evede bir yardımcı al pazar günü temizlesin evini... sonrada aldığın kiloları vermek için spor yap evde 5 dakika bile başlaman için yeterli... gerisi gelir...inşallah...

limonsepeti bu bence dönemlik bir durum yeni evli sayılırsın şuan adaptasyon süreci yaşıyorsun kolay değil bizde evliliğimizin ilk senelerini zor geçirmiştik zamanla oturuyor inan bana. ev işleri yemek şuan sana daha pratiklik kazanmadığın için zor geliyıor olabilir ama arkadaşlarında dediği gibi buzluğa birşeyler at mesela patlıcak kızart domates sos kavur ve karıştır bunları azar azar buzluğa at eve gelince bir makarna oh miss annenden yardım alabilirsin börek yapıp buzluğunda bulundur misafirin geldiğinde yanına bir kek yaparsın paniklemezsin bu dönemde annen yanında en iyi yardımcı ve arkadaşlarında dediği gibi haftalık yada onbeş günlük eve yardımcı al çok rahat edersin..
şuanki gergin ve ümitsiz psikolojin nedeniyle eşinle tartışıyorsun gibi geliyor bana ..sen olumlu olursan eşinin yaklaşımıda ona göre olacaktır.
namazlarım konusunda ne yazıkki bende senin gibiyim biraz mükemmeliyetçimiyim neyim bilmiyorum ama başlıyorum güzel güzel sonra bir vakti geçiriyorum kazaya kalıyor sonrada gevşiyorum ama bunlar hep vesvese elimizden geldiğince yapmaya çalışmalıyız ..
benimde çalıştığım yerde dediğin gibi gerizekalı bir sürü insan var ama iyi ve kaliteli insanlarda var ve bende işimde mutlu değilim açıkçası eğitimini aldığım bölümle hiç alakası olmayan adamı küflendirecek bir birimde çalışıyorum ama devlet işi olduğu için bırakamıyorum ne yapalım bunları belki bazı şeylerle başetmeyi öğrenmemiz için yaşamamız gerekiyordur.öncelikle bakışaçını değiştirmeye çalış daha bebeğiniz yok haftasonu bir gün iki saatlik neye ilgi duyuyorsan bununla ilgili bir kursa gidebilirsin biraz dünya görüşün değişir eşinde işyerinde sıkıntısı var anladığım kadarıyla evdede sıkıntı hissediyor e sende mutlu değilsin birbirinize negatif enerji veriyorsunuz şuan biriniz pozitif olsanız gerisi gelecek daha mutlu olacaksınız inşaallah

evet çok haklısınız. çok istiyorum inanın. ama hep bir bahane. çok yorgunum, dur yemek yapayım sonra, dur şunu yapayım sonra. aman bugün geçti yarın başlarım gibi gibi gibi..
Normal böyle yapmanız, önce kendinizi ve zihninizi namaza odaklamanız gerekir, yani bu konuyla alakalı araştırma yaptıktan sonra işiniz kolay. Demek istediğim sadece istemekle olmaz, dediğimi yapın gerisi gelir..
https://www.facebook.com/rahmetyolu/posts/543750155650073

http://www.islamiforumlar.net/namaz/183-namaz-kilmak-istiyorum-ama-kilamiyorum.html

:) yok kızmadım çünkü dediğinizin farkındayım. o yüzden buraya yazdım beni biraz silkeleyin mutsuz olmaya çalışmaktan vazgeçeyim mutlu olmak için kendime çıkış bulayım diye.

kitap bilgisi de bekliyorum tabi ki:)
Hayatı kendiniz için kolaylaştırın o zaman.
İşyerinize yakın bir eve taşının öncelikle.
Haftada bir veya 2 haftada bir temizlikçi alın eve.
Yemek için kendinize bir liste yapın.Yapabildiklerinizi hafta sonundan yapıp buzluğa atın.2 kişinin yemeği ne olacak ki.Canınız yemek yapmak istemiyorsa ogün sandviç yapın yeyin.
Çamaşırları astıktan 2 saat sonra ütüleyip kaldırırsanız hem kolay ütülenir,hem döküntüsü kalkar ortadan.
Hayatınızı düzene sokarsanız mutlu olmaya başlarsınız.

arkadaslar yardımcı kadın nasıl tutsun tutacak olsa kndisi çalişmaz kadına verecegi parayı kndisi çalişmsn daha iyi boylece ortada sorunda kalmz eşi çalişir kazanir kndisi evde işlerini yapar çocuk yapar buyutur

arkadaslar yardımcı kadın nasıl tutsun tutacak olsa kndisi çalişmaz kadına verecegi parayı kndisi çalişmsn daha iyi boylece ortada sorunda kalmz eşi çalişir kazanir kndisi evde işlerini yapar çocuk yapar buyutur
Bizim her gelişte 120 tl alıyor, haftada 2 gelse 240 , aylık bir asgari ücrete denk neredeyse ona ödenecek para ..
Allah kolaylık versin konu sahibi arkadaşım, sen de farkındasın tüm bunların altında yatan sebep manevi boşluk , insan ne zaman boşlasa namazını dualarını. Depresyon kapıda hazır bekliyor adeta..

ben 100 tl veriyorum ama ayda bir yada 2 ayda bir...haftalık alsa her hafta kapı pencere silmez benim annem belinden rahatsız her hafta pazartesi günü yardımcı geliyor evi silip süpürüyor tozunu alıyor banyoyu elden geçiriyor 50 tl haftalık veriyor .kadın her hafta cam halı silmez olur biter

canım tam düzenini oturtamamışsın
herşey üstüste gelmiş ondan bu kadar bunalmışsın
çıkarcı insanları da boşver onlar heryerde var
yardımcı kadın konusunda bende hemfikirim ...
üzülme herşey girer yoluna...

herşeyin başı şükür şükür şükür
arkadaşım saglıgın yerinde çalışıyor üretiyorsun
emeksiz yemek yok maalesef bir tek sen değilsin ki bu tempoda yaşayan
herkes artık çalışıyor bide çoluk çocuklarının stresi var ekstra
haline şükret hayatı kendinede eşinede zehir etme

bence kendiğni sirkele biran önce yoksa işler iyice kötüye gidecek, neden zevk alırsın iyice düşün seni en çok ne mutlu eder, mesela ben işten sonra parkta koşuyorum sonra duşumu alıyorum 1 saat uyuyorum sonra kalkıp etrafı topluyorum. zamanlamanı iyi yap ve mesela temizlik olayını hayatta hafta sonuna bırakmam perşembe akşamları temizlik akşamımdır.. hafta sonunu dolu dolu rahat geçirmek için. küçük mutluluklar bul kendine, yaşam sevi,ncini arttıran filmler izle diyete spora başla, en önemlisi bakımlı bir kadın ol bak ozaman işler nasıl değişiyor. :))) HADİ BAKALIM UYANMA VAKTİ...

Bizim her gelişte 120 tl alıyor, haftada 2 gelse 240 , aylık bir asgari ücrete denk neredeyse ona ödenecek para ..
Allah kolaylık versin konu sahibi arkadaşım, sen de farkındasın tüm bunların altında yatan sebep manevi boşluk , insan ne zaman boşlasa namazını dualarını. Depresyon kapıda hazır bekliyor adeta..
aynen katılıyorum canim bu psikoji bozuklugunun altında yatan sebep din eksikligiymiş

İşinde yasadigin hicbir olumsuzluğu evine yansitma isyerindekileri de kafana takma sadece sana verilen isi yap her yer böyle simdi maalesef is ortami huzurlu olan çok az insan var işten cikacagina haftada bir temizlikçi al evin temiz duzenli olursa sen de huzurlu olursun güzel giyin bir gün hafta sonu eşine sürpriz yap kahvalti hazirla birlikte fotoğraf cekinin namaz kilamiyorsan bile abdest al sakinlesirsin dua et zamanla namaz da kilarsin

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim,

şimdiden enerji geldi bana, hepinizin söylediklerini yazdım. dediğim gibi problemimin farkındayım nereden nasıl başlarım bilemiyordum. kafamda şekillendirdiniz birçok şeyi. ilk iş yardımcı bir bayan bulmak. haftada birkaç gün olmasa da ayda bir iki getirtebilirim. maneviyat diğer öncelik. ve en önemlisi gülen bir yüz, pozitif bakan bir çift göz:) deniycem.. şans dileyin banaEn Büyük KK

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim,

şimdiden enerji geldi bana, hepinizin söylediklerini yazdım. dediğim gibi problemimin farkındayım nereden nasıl başlarım bilemiyordum. kafamda şekillendirdiniz birçok şeyi. ilk iş yardımcı bir bayan bulmak. haftada birkaç gün olmasa da ayda bir iki getirtebilirim. maneviyat diğer öncelik. ve en önemlisi gülen bir yüz, pozitif bakan bir çift göz:) deniycem.. şans dileyin banaEn Büyük KK

Bence ilk iş bu işi bırakırsam durumumuz kötü olur değil, bu işte çalışıyorsanız başka yerde de çalışabileceğinizi anlamanız. Çalışmassanız da parasızlığın dünyanın sonu olmadığını düşünmemeniz. Benim bu kafama dank ettiğimde rahatladım, ertesi hafta şirket kapandı, aklıma gelen başıma geldi diye düşünmedim, ohh rahat rahat temizlik yaparım dedim, iş bulamadım bir süre çok da tın kpss çalışırım dedim. Zamanla da her şey düzeldi, bir yerden yapmaya başlamak yerine, kafanızdaki bir sorunu olursa da olsun diye boş verin, olumlulara yer açılsın.

Bu koşullarda nasıl mutlu olabilirsin ki... zaten farklı olsa bi tuhaf olurdu... yoruluyorsun, kafanı dinlemek istiyorsun ama stresten ve kafanin içinin dolulugundan fırsat varken bile dinlenemiyorsun... ben de bundan 9 sene önce cok uzak bi yere çalışmaya gidiyordum maaşım hiç yetmiyordu çok mutsuzdum... sonra o işten ayrıldım başka alternatifler aradım... zorlu bi süreç geçirdim. parasız kaldım.... ama uzun vadede kendime geldim 3-4 ay sonra görenler 10 yas genclesmissin dediler.... işimden ayrıldıktan sonra 1- 2 ay o kadar cok uyudum ki ... Korkunç karışık rüyalar görüyordum kafamın içi hep uğulduyordu... sonra yavaş yavaş azaldı... Tüm zehrimi attım sanki .... Şimdi ise işim evime çok yakın maaşım tatmin edici iş arkadaşlarımı çok seviyorum evlendim ev aldım stresim yok denecek kadar az ... Allaha çok şükür... Sabır arkadaşım ... bu kısır döngüden çıkmak için alternatif ara ... Allah sana lutfedicektir... hayat çok güzel...

Back
X