Yaşamaktan yoruldum bittim artık :(

mavi_pirenses

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
341
48
38
İstanbul
O kadar kötüyüm ki :(

Babam çok ağır sözler sarfediyor bana,

Elalemin çocukları okuyup doktor, vali oluyormuş ben kiloluymuşum, boşa okumuşum, beni alan olmazmış, benden bi b.. olmazmış...

Tüm bunları milletin içinde dedi nasıl utandım rezil oldum anlatamam

Arkadaşlarımın ve kuzenlerimin çoğu ya atandı ya evlendi beni boşa okutmuş değmezmişim emeklerine

İibf mezunuyum geçen sene girdim sınava atanamadım tekrar gireyim dersaneye yazdır diyorum samanlıkta iğne arıyormuşum en sonunda koye gelin vercekmiş

Yaşamak istemiyorum artık :(

Elalemin çocukları okuyup doktor, vali oluyormuş ben kiloluymuşum, boşa okumuşum, beni alan olmazmış, benden bi b.. olmazmış...

Arkadaşlarımın ve kuzenlerimin çoğu ya atandı ya evlendi beni boşa okutmuş değmezmişim emeklerine

İibf mezunuyum geçen sene girdim sınava atanamadım tekrar gireyim dersaneye yazdır diyorum samanlıkta iğne arıyormuşum en sonunda koye gelin vercekmiş

Canım hiç moralini bozma. Çok biliyorduysa bölüm seçerken rehberlik etseymiş sana. Sen ona falancanın babası doktor kızına prensesler gibi bakıyor filancanın babası kaymakam kızının altında son model araba var desen ne dermiş acaba. Çocuklarımızı makamlarına göre mi seviyormuşuz. Çok çok ayıp etmiş ama baba işte atsan atılmaz satsan satılmaz.

Ah bu babalaaarr ah!! şimdi tabiki baban senin iyiliğini düşünüyor aynı durum bendede var bilsen neler demiyor bana neler ama sana herkesin içinde söylemesi gerçekten kırıcı olmuş geçende bayram ziyaretinde dayımın yanında babamda bana böyle kötü bir söz sarfetmişti nasılda kırılmıştım neden böyle yapıyorlar anlamıyorum ki kız arkadaşımdada aynı durum var ben artık takmıyorum kulağımı tıkadım sanki kötü olunca elimize birşeymi geçiyor? tabiki hayır!!! konuşsun dursun aman bee yaptım zaten neden takıyorsun ki boşver gitsin...Ama hatalı nedenmi? çocuğunun üzüntülerine sıkıntılarına yenisini ekliyor değilmi? oysaki gelse otur kızım konuşalım sınavları felan takma ben yapacağına inanıyorum yapamasanda ben arkandayım kocaman baban var senin diyemezmi hayır demiyorlar dahada sıkıntının içine sürüklüyorlar ama benden sana çözüm onu artık böyle kabul et baban sonuçta belki ilerde pişman olur belki olmaz napıcaksın takma ben şuan takmıyorum oohh mis vallaaa konuşuyor konuşuyor susuyor boşver dene illaki iyi gelicektir :))

Babanin herkesin icinde oyle laflar etmesi cok uygunsuz, o konuda cok haklisin.
Ama KPSS adina yillarca evde oturan insanlari da ben anlamiyorum. Ozel sektorde ocu filan mi var?
Benim sana tavsiyem, iyi kotu bir ise gir calis. Ille istiyorsan sinava yine calis. Ama evde oturma. Anlasilan babana batiyor senin evde olman. Calisirsan babani da fazla gormezsin, onun da senin hakkinda dusunceleri degisir diye dusunuyorum.

canım biliyormusun bilmiyorum..kpss 2012 memurluk puanın 80 inin üstündeyse ptt memur alımı yapıyor atanma ihtimalin yüksek..3500 kişi alıyor..cuma son gün..dene şansını..yolun açık olsun..

Bazen herkesin sinirleri bozulabiliyor iste

Sanirim haksiz ama babanda oyle

Sabret canim ya

Sular bulanmadan durulmazmis

Nerden biliyorsun belki seneye bu vakitler

Bambaska bir hayatin olacak

Sabret dua et

Ama KPSS adina yillarca evde oturan insanlari da ben anlamiyorum. Ozel sektorde ocu filan mi var?
Benim sana tavsiyem, iyi kotu bir ise gir calis. Ille istiyorsan sinava yine calis. Ama evde oturma. Anlasilan babana batiyor senin evde olman. Calisirsan babani da fazla gormezsin, onun da senin hakkinda dusunceleri degisir diye dusunuyorum.

Aynen benim de iibf mezunu arkadaşlarım var kpss diye diye seneler oldu evde oturuyolar.
Ee haliyle baba da üniversite okudun niye çalışmıyosun diyo bi'yerde haklı mı haklı.
Moral bozmak istemem ama benim arkadaşlarım hazırlandıkları halde yerleşemediler kontenjanları çok az çünkü.
Belki bi'işe girsen çalışsan ayaklarının üzerinde durduğunu görse böyle konuşmaz.
Tabii bu babanı haklı göstermiyo sadece bu tür söylemlerini susturmak için öneri.

Arkadaşın kpss için çalışmayıp evde oturduğunu nereden çıkardınız ben çalışmadığı fikrine ulaşamadım da

Hem nasıl insanın evladı babasına batabilir ki atanamadı diye

Madem öyle doğurmayacaklar dünyaya getirmeyecekler

Bir insan çalışamıyor diye insanlık vasıflarından uzaklaşıp hakareti hakediyor mu yani bir de haklı demişsiniz

Böyle söyleyenlerin kendi çocukları işsiz kaldığında aynı muameleyi yapacağını düşünüyorum

Baban yanlış yapıyor ve senin evlat olarak görevin ona katlanmak onu düzeltmek değil.

Zaten bu yaşa gelmiş bir insana çocuğu olarak sen ne kadar etki edip değiştirebilirsin ki?Ayrıca sen bir genç olarak niye bunlarla uğraşasın?

Canım baban bugüne kadar çocuk ve ergen gelişimi hakkında kaç kitap okumuştur?
Sizi yetiştirirken zorlandığı konularda hangi psikologlardan bilgi aldı?
Gençlerin sorunları ve ailelerin desteği konulu kaç konferansa katıldı?.....vb.

Bunlar yoksa eğer demek ki kendi babasından gördüklerini taklit ederek sana yaklaşıyor.Ben diyor acı konuşayım ki ona kamçı olsun.Çünkü muhtemelen babanın bildiği en iyi yöntem bu.

Sen bu evden yakında ayrılacaksın kendi yuvanı kuracaksın.Ve sen iyi bir anne olacaksın ve kendine iyi bir baba olacak bir eş seçeceksin inşallah.

Bunun için yapman gereken bu evden babanı hiç kırmadan,üzmeden,tartışmadan ama kendinde zarar görmeden bir an önce çıkmak.İyi bir iş,iyi bir eş...Senin hayatın henüz başlamadı tüm enerjini moralini tüketip geleceğe yorgun atılma...Sabret mutlaka kazanırsın.

Elalemin babalari kizlarinin altina son model araba cekiyor, prensesler gibi davraniyor, birtanecik kizim kimseye veremem diyor.......o sana nasil davranmis, sana neler vermis ki seni baskalarinin cocuklariyla karsilastiriyor?? Kendisi mukemmel bir baba mi ?:47:

canım hiç moralini bozma. çok biliyorduysa bölüm seçerken rehberlik etseymiş sana. Sen ona falancanın babası doktor kızına prensesler gibi bakıyor filancanın babası kaymakam kızının altında son model araba var desen ne dermiş acaba. çocuklarımızı makamlarına göre mi seviyormuşuz. çok çok ayıp etmiş ama baba işte atsan atılmaz satsan satılmaz.

bu hayattaki en ağır şiddet psikolojik şiddettir. Babanda tıpkı benim annem gibi seni çökertmeyi başarmış. Neden ona müdanaa ediyorsunki gir bi işe çalış kendi paranı kazan git dersaneye. Bak ben lise dahil üniversiteyi derece ile bitirdim. Yüksek lisansımda da en iyi bendim. Ama noldu öğretmen olmak için vazgeçtim ideallerimden. şimdi ise atanamıyorum. Ama çalışıyorum. Aynı sözleri bende duydum 1 sene evde oturdum die ne kapıdaki afedersin köpekle bile kıyaslanır oldum. Canını sıkma evde durup onunla münakaşa edeceğine hemen kendine bi iş bul dediğim gibi. Hiç bişeydede grur yapma bak ben şuan bi fabrikada yönetici asistanlığı yapıyorum ve çok mutsuzum ama evde durmaktan iyidir.

Benim babamda oyle seyler soylerdi ama eskide kaldi bunlar. neymis ben bi evi cekip ceviremezmisim bilmem ne. bende kurslara gittim yemek dikis orgu ogrendim. hatta tefsir dersleri aldim arapca ve tefsir anlattim bazi insanlara. yani demek istedigim hep biseyler ogren dil ogren ke dini gelistir. atanamazsan gende bi yerlerde ogretmenlik yapamazmisin. sozlesmeli basliyar sonra devlet kadro veriyo. baska seceneklere bak yani. Kilo ver. bende kilo verdim uc yil once. kendine bak spor yap ben plates yapiyorum. allah yardi.cin olsun canim. sen babana bskma. allah buyuk. cok sukur bende evlenip gidecem bekliycez bakalim nisanliyim allah seninde karsina hayrli birini cikarirda hepten kurtulursun insallah
boyle insanlar cok guzelim. sen kendini gelistirmeye bak.

yalnız değilsin o babadan birazcık bende de var yalnızken normal ama misafirin yanında coşuyo resmen
bikeresinde
misafirlere çay servisi yapıyodum kalabalık olduğumuz için diğer odalara bölünmüştük ben servisi yaptım şekeri bırakmayı unutmuşum tepsinin içinde kalmış diğer odaya geçtim babamda arkamdan söylene söylene geldi akıl yok ki bunda hiç akıl yok diye :25: ne kırılmıştım
sabret ve dua et inşallah evleneceğin yerde sıkıntı görmezsin

sizde haklısınız sonuna kadar ama ben oyle bir odaya kapanip baba bana bak demedim hic bir zaman abim de oyle hep kendi basimizin çaresine baktik
zamaninda saglik meslek lisesini kazandım yollamadi uzak diye zar zor kendi mahallemde liseye yazildim mudur ben bu cocugu bu okula alirsam yazik olur dedi 1. likle yerlesmistim smlye. liseden sonra üniversiteye göndermemek için dövdü annem okutup emek verdi her şeye engel oldu şu an çok başka hayatım olabilirdi birikimle olan bir kaç altınım var onla dersane istiyorum ama kendi malima bile goz koyuyor yillarca hastalikla ugrastim ki ayni hastalık ondada var kendi malunen emekli oldu araba aldi hemen bende ozur raporu alabilsem hemen omssden atanirim ama su an alamiyorum

işte boyle ben ondan sadece sevgi istedim ama o beni asagilamayi secti
nasil batar ki insan babasina
bende isterdim doktor ogretmen olmak ama sen engel oldun baba :(

Son düzenleme:
yalnız değilsin o babadan birazcık bende de var yalnızken normal ama misafirin yanında coşuyo resmen
bikeresinde
misafirlere çay servisi yapıyodum kalabalık olduğumuz için diğer odalara bölünmüştük ben servisi yaptım şekeri bırakmayı unutmuşum tepsinin içinde kalmış diğer odaya geçtim babamda arkamdan söylene söylene geldi akıl yok ki bunda hiç akıl yok diye :25: ne kırılmıştım
sabret ve dua et inşallah evleneceğin yerde sıkıntı görmezsin

o konudada umidim kalmadi artik hep seni kim alir salak tombalak memurluk evlilik sana mi kaldi sozleriyle buyudum ne kendime ne baskasina guveniyorum artik tek gayem atanip gitmek

ben kpss diye yillarca evde oturmadimki muhaaebe yapiyordum bir kac ay onceye kadar bos zamanlarda yeri geldi konfeksiyona gittim yeri geldi cocuk baktim yeri geldi isleme yaptim sattim asla ondan beklentim olmadi
ama o azcik gururlanmak yerine b.k yerine koymayi tercih etti
neler yasiyorum ve inanin tek cikis yolum atanip gitmek

ben kpss diye yillarca evde oturmadimki muhaaebe yapiyordum bir kac ay onceye kadar bos zamanlarda yeri geldi konfeksiyona gittim yeri geldi cocuk baktim yeri geldi isleme yaptim sattim asla ondan beklentim olmadi
ama o azcik gururlanmak yerine b.k yerine koymayi tercih etti
neler yasiyorum ve inanin tek cikis yolum atanip gitmek

Insallah atanirsin, cok basarilar diliyorum.
Yukarda yazdiklarini okudum, cok uzuldum adina canim. Sakin kendine olan guvenini kaybetme, babanin laflarini duyma, bu adamin huyu boyle de gec, bosver. Atsan atilmiyor, satsan satilmiyor. Liseye 1.likle kontenjan alabildigine gore KPSS'yi de gecersin, atanirsin. Kapasiten var demek ki, moralini bozma.
Ama bir yandan da calismaya devam et, kafan dagilir, rahatlarsin biraz.
:34:

Baban da babamı görür gb oldum..
Aynı cümleler biz de daha ağırları da ağıza alınıyor malesef çünkü ben 1 yılı aşkın süredir işsizim.Üstelik kpss şansım da neredeyse sıfır.özele muhtaç gibi birşeyim..

Bu babalar iyiliğimizi dusunuyor mu dusunmuyor mu bilmiyorum ama psikolojimizin ve hayatımızın içine ettikleri çok açık..
Allah yardımcın olsun, umarım sen atanırsın ve kendi hayatını çizersin..

Insallah atanirsin, cok basarilar diliyorum.
Yukarda yazdiklarini okudum, cok uzuldum adina canim. Sakin kendine olan guvenini kaybetme, babanin laflarini duyma, bu adamin huyu boyle de gec, bosver. Atsan atilmiyor, satsan satilmiyor. Liseye 1.likle kontenjan alabildigine gore KPSS'yi de gecersin, atanirsin. Kapasiten var demek ki, moralini bozma.
Ama bir yandan da calismaya devam et, kafan dagilir, rahatlarsin biraz.
:34:

teşekkür ederim iyi dileklerin için umarım atanırım yoksa burda hem babamdan hem akrabalardan balataları sıyırcam
şuan bi hastaneden ve bankadan haber bekliyorum en azından kafam dağılır
onu öyle kabul etmeyi çok denedim ama yapamıyorum
her hastalandığında yanında oldum onda bile çıkarın için demişti yaranılmıyo kimseye babana bile :43:

Baban da babamı görür gb oldum..
Aynı cümleler biz de daha ağırları da ağıza alınıyor malesef çünkü ben 1 yılı aşkın süredir işsizim.Üstelik kpss şansım da neredeyse sıfır.özele muhtaç gibi birşeyim..

Bu babalar iyiliğimizi dusunuyor mu dusunmuyor mu bilmiyorum ama psikolojimizin ve hayatımızın içine ettikleri çok açık..
Allah yardımcın olsun, umarım sen atanırsın ve kendi hayatını çizersin..

çok zor dimi yaşamayan anlamıyor kinci bir babayı
hele o sözler nasıl delip geçiyor insanı başkası dese el der geçersin
genel kadrolarda şansını dene nolursa olsun kendi yaşamını kurmaktan baskası yalan insan babasına bile batıp sana bakmaktan bıktım diyosa :/

Back
X