Yaşamanın anlamı ne??

arkadaşlar ; ben kendi hayal kırıklıklarımı ve mücadelemi anlatsam nutkunuz tutulur.
böyle yapmayın ne olur.
henüz hepimiz çok genciz.
mutlaka bir gün bizimde hayatımızı anlamlı kılacak bir gelişme olacaktır. eminim.
en azından bir şeyden eminim ki hiç kimse bu dünyaya tesadüfen gelmedi.
Anlatın gerçekten ihtiyacım var böyle güçlü insanların hikayelerine

Yaşadığım büyük bir hayal kırıklığı ve yıkım sonucunda bende hayatın anlamını sorgulamaya başladım. Çok kitap okudum çok dert okudum burda. Kendi yaşadıklarım üzerine çok düşündüm ama bulamıyorum tam olarak. Son zamanlarda okuduğum tasavvufi kitaplar ve inancımın da doğruladığı ortak nokta klasik ama sınav amacıyla dünyaya geldiğimiz. Ne yazık ki adil bir sınav değil yanlış anlaşılmasın hakkın adaletinden bahsetmiyorum. Herkes eşit şartlarda aynı sınava tabi tutulmuyor. Kimi mutlulukla bollukla sınanıyor kimi üzüntülerle hayal kırıklığıyla... hayat düz bir çizgi değil iniş çıkışları fazla. Kalp atımları gibi. Mutlu zannettigimiz kişiler de hep mutlu değildir muhakkak. Bizim de mutsuzlugumuz sonsuz değil. Bu dünyada her şeyin sonu var. Mutluluğun da mutsuzluğun da...

Yaşadığım büyük bir hayal kırıklığı ve yıkım sonucunda bende hayatın anlamını sorgulamaya başladım. Çok kitap okudum çok dert okudum burda. Kendi yaşadıklarım üzerine çok düşündüm ama bulamıyorum tam olarak. Son zamanlarda okuduğum tasavvufi kitaplar ve inancımın da doğruladığı ortak nokta klasik ama sınav amacıyla dünyaya geldiğimiz. Ne yazık ki adil bir sınav değil yanlış anlaşılmasın hakkın adaletinden bahsetmiyorum. Herkes eşit şartlarda aynı sınava tabi tutulmuyor. Kimi mutlulukla bollukla sınanıyor kimi üzüntülerle hayal kırıklığıyla... hayat düz bir çizgi değil iniş çıkışları fazla. Kalp atımları gibi. Mutlu zannettigimiz kişiler de hep mutlu değildir muhakkak. Bizim de mutsuzlugumuz sonsuz değil. Bu dünyada her şeyin sonu var. Mutluluğun da mutsuzluğun da...
Her kelimesine katılıyorum ama gel görki hayat enerjim yerine gelmiyor

Her kelimesine katılıyorum ama gel görki hayat enerjim yerine gelmiyor
cnm hayat enerjimizi ne yazık ki kendi içimizde bulmalıyız.
kimsenin hayatı pamuklar içinde geçmiyor.
sana bir kitap önereceğim sanırım doğru yolu bulmanda sana ışık tutacaktır.
psikolog yazar irvin yalom (aşkın celladı)
aşk romanı değildir. tamamen terapi seanslarından oluşur. ama sürükleyicidir.

Bende aynıyım duygularımı kaybettim insanlara olan güvenimi de. Şimdi eskisi gibi ne arkadaşlıklar ne aşklar var. Hayat boş geçiyor ve yanlış insanları tanımakla. Evde ailemin dizinin dibinde oturmayı tercih ederdim iğrenç insanlarla vakit geçirmektense

Bekar biri olarak anneme gore sevmesemde evlenmeliyim onemli olan sevilmekmis.
Bu konuda baski gormek ve annemi hakli cikarticak sekilde gelismelerin olmasi yaptiklari seyleri gorunce insanlardan iyice sogumam hayal kirikligi ve beni uzense kimi insanlarin direnip hayatin onlari hakli cikarmasi beni nedense haksiz cikardigina uzuldum.
Iyi bir tarafi cok uzulunce artik onemi de kalmiyor.
Ozgurlesiyorsun cunku tamamen bagimsizsin.
Sadece Allaha bagimlisin ve inancim sadece iyi geliyor.

Çok güzel bir açıklama olmuş.

"Hayatın kendi başına bir anlamı yok. Hayat bir anlam yaratma fırsatıdır. Anlamın keşfedilmesi değil, yaratılması gerekir. Anlamı, ancak onu yaratırsan bulursun. Orada bir çalının arasında durmuyor. Yani sağına soluna bakınca, biraz arayınca bulamazsın. O bulunacak bir kaya gibi durmuyor. O, yaratılacak bir şiir, söylenecek bir şarkı, edilecek bir danstır.

Anlam bir danstır; taş değil. Anlam müziktir. Onu ancak yaratırsan bulursun. Bunu unutma.

Bence anlamın keşfedilecek bir şey olmaması güzel. Aksi halde, bir insan onu keşfederdi ve sonra başkalarının keşfetmesine gerek kalmazdı."

Böyle diyor Osho,her sözüne katılmasam da.Dini inancım gereği hayatın bir anlamı olduğuna inanıyorum ve o anlamı oluşturmak,yaşamak asıl marifettir diye düşünüyorum.Hatta sadece iyi niyetle o yolda yürümeye çabalamak,düşe kalka yolda olmak bile yetecek belkide...

Ben kendi hayatımı kurup mutlu olabilmek için yaşıyorum. Kendi mutluluğumun yolu da sevdiklerimi mutlu etmekten geçiyor. En azından benim düşüncem bu yönde.

işte:anahtar cümle bu.
Demek ki mutsuzluktan
"Hayatın kendi başına bir anlamı yok. Hayat bir anlam yaratma fırsatıdır. Anlamın keşfedilmesi değil, yaratılması gerekir. Anlamı, ancak onu yaratırsan bulursun. Orada bir çalının arasında durmuyor. Yani sağına soluna bakınca, biraz arayınca bulamazsın. O bulunacak bir kaya gibi durmuyor. O, yaratılacak bir şiir, söylenecek bir şarkı, edilecek bir danstır.

Anlam bir danstır; taş değil. Anlam müziktir. Onu ancak yaratırsan bulursun. Bunu unutma.

Bence anlamın keşfedilecek bir şey olmaması güzel. Aksi halde, bir insan onu keşfederdi ve sonra başkalarının keşfetmesine gerek kalmazdı."

Böyle diyor Osho,her sözüne katılmasam da.Dini inancım gereği hayatın bir anlamı olduğuna inanıyorum ve o anlamı oluşturmak,yaşamak asıl marifettir diye düşünüyorum.Hatta sadece iyi niyetle o yolda yürümeye çabalamak,düşe kalka yolda olmak bile yetecek belkide...
Doğru söylüyorsunuz belki de herkese ve her hayata göre değişir ama, bana şu zaman diliminde anlamsız geliyor... insanlar beğenilmek , sevmek , yemek , içmek , doğurmak bunları yapıyor , eee sonra .. sonrası hiç , birde bunu yapamayan öyle bomboş hayat yaşayanlarımız var e maden mutlu hayat bile bitiyorsa mutsuz hayatı neden sürdürme çabamız var ...

Peki bunu yapamayınca ne hissedersiniz..
Hayatta imkansız diye bir şey yok. Şu anda ben de yapamıyorum bunları. Öğrenciyim hala mezun olmaya çalışıyorum. Mezun olduktan sonraki amacım da iyi bir iş bulmak olacak. Kendi hayatımı kurabilmek için yapmam gereken şeyler bunlar. Bazı insanlar daha şanslı oluyor hayatta ama bunları düşünüp üzülmek bize bir şey kazandırmaz.

Demek ki mutsuzluktan

Doğru söylüyorsunuz belki de herkese ve her hayata göre değişir ama, bana şu zaman diliminde anlamsız geliyor... insanlar beğenilmek , sevmek , yemek , içmek , doğurmak bunları yapıyor , eee sonra .. sonrası hiç , birde bunu yapamayan öyle bomboş hayat yaşayanlarımız var e maden mutlu hayat bile bitiyorsa mutsuz hayatı neden sürdürme çabamız var ...

Cevap maneviyat olabilir mi?Belkide maneviyat çığlığı bu hissettikleriniz.Ve bu çığlığı iyi analiz edebilirseniz size çok farklı kapılar açabilir.Ayrıca bakış açısı her şeyi çok değiştiriyor.Bir böceğe bizim bakışımızla bir bilim adamının bakışı aynı değildir.Gördükleri,hissettikleri de.Ortaya çıkan eylem ve sonuç da.Siz değişirseniz gördüğünüz hayat da değişebilir ve bu da farklı anlamlar bulmanızı sağlayabilir.

Hayat kısır döngü..
Sürekli kendisini tekrarlıyor.
Acı,sevinç,çaresizlik,mutluluk,aşk,acı,ızdırap,mutluluk.........böle tekrarlaya tekrarlaya gidioyo işte.
Bizde herkes ayak uyduruyor diye öyle yapıyoruz.
Çok düşünmemek lazım.
Akışına bırak,herkes gibi....

Back
X