...yaşamayan sevgilinin kavgası...

bence e$inde bi sorun yok, bo$ bulunup $om agizlilik yapmi$ sadece,yazik cezasinida 10 senedir çekior ..
hepsi iyi guzel de ailesiyle annesiyle konu$masini goru$mesini nasil engellersin sen ? SENDE BI annesin neden bu kadar vijdansizsin ?
senin $u an bin bir emekle buyuttguun oglun kizin evlenince seni silse ne hissedersin hiç du$undunmu ..

boyle bi anormal bi ruh haliyle psikolojiyle devam edersen kocani bi ölü deilde bi canliyla payla$mak zorunda kalacaksin
acidim valla adama..

Son düzenleme:
bence eşini çok seviyorsun sen ,bırak paylaşmayı başkasını düşünmesine bile tahammül edemiyorsun , ki bu da gayet doğal aynısını sen yaşasan onunda aklında hep bu acabalar olcaktı bence , sürekli düşünmüyordur bence sadece şarkı felan düşündükçe aklına geliyordur , bunlar içinde yapcak bişy yok sana hep yok öyle bişy dicek ama gerçekte olup olmadığını kendisinden başka kimse bilemicek , kısmen anlıyorum seni , allah yardımcın olsun , şöyle düşünüyorsun belkide ben emek veriyorum herşeyi ben yapıyorum paylaşıyorum ona bakıyorum vs ömrümü feda ediyorum ama onun aklı hala onda yada benden çok seviyor gibi ... bence bunların cvbı sadece erkeklerde ama söylemezler kapalı kutular bizim gibi olsalar bıdır bıdır her anını dökerler belki ama farklılar,

ailesiyle görüştürmeme konusunda bişy diyemeyeceğim çünki sana ne yaşattılar ki o denli kızdın bilmiyorum , yada en ufak gıcık kaptıklarında canını yakmak için igneledilermi bilmiyorum bişy diemiyeceğim , belki de hiç bişy yapmadılar ihtimaline bile tahammül edemedin bilmiyorum canım zor bi durum allah yardımcın olsun

en başta demesinden kaynaklanıyor gibi , hani sırf hayatı dvm etsin diye , mecburiyetten benimle evlendi diyemi düşünüyorsun ???

yıllar önce söylenmiş bir söz için eşinizin ailesiyle görüşmesine engel olmanız ve eşinizin de bunu kabul etmesi bence çok yanlış iki çocuk annesisiniz Allah bağışlasın bence çocuklarınızın babasına bu haksızlığı yapmayın siz yıllar önce sözylediğiniz her sözün hala arkasında mısınız zamanla değişiyoruz hayat bu

anlattıklarımdan yola çıkarak böyle bir değerlendirme yapmakta haklısın belki ama yaşanan duygu ve olayların yoğunluğunu yaşayan bilir. kimse birine istemediği bir şeyi zorla yaptıramaz...eşimin ailesiyle görüşmemesi benim yasaklamamla ortaya çıkan bir durum değil. ki ben her zaman için üstüme düşeni yaptım bu konuda. ancak eşim de ailesinin patavatsızlıklarından o kadar bıktı ki ben bu durumlardan dolayı bir daha gitmek istemediğimi ama kendisinin çocuklarla istediği zaman gidebileceğini söylememe rağmen gitmiyor. dırdırcı biri değilim eşim ilk zamanlar görüştüğünde de hiç tepki vermedim hatta çocukları annemle kaç kez gönderdim.aileler ilişkiyi kesmiş durumda değil hani ortada sorun yok gibi görünür ama bir gerginlik vardır ya öyle.ama her doğuran anne olmuyor. eşimle abisi aşırı kıyaslanıyor ve evlat ayrımı yapılıyor.abisi bekar ne maddi ne manevi olarak toplumun onaylamadığı bir durumda eşim abisinden 8 yaş küçük hem maddi açıdan-ki aileden hiç destek almadan-hem de manevi açıdan tüm akrabaları tarafından sevilen tutulan biri. annesine bayramlarda kandillerde vs zamanlarda katlanma durumum da yine eşimin hatrı için var tabiki ama diğer akrabalarıyla daha sık görüşüyoruz hatta şöyle bir durum var eşimin ailesiyle akrabalardan pek görüşen yok ama bizimle herkes görüşüyor...yani olayı etkileyen faktör çok ki sorunum bu değil.ama yorumlamışsın zamanını ayırıp.saygı duyarım.

-benim asıl sıkıntım bu konuyu kafamdan silememem.psikoloğa da gittim ama onun teknikleri de belli bir süre sonra işe yaramamaya başladı.- gündemimiz sürekli bu konu değil.ayda yılda bir saçma sapan bir çağrışımla ortaya çıkıyor.eşim niye üzgünsün diye illede dürtüklüyor ben de konuyu açıyorum.açmasam bile konuyu içimde yaşıyorum.atamıyorum aklımdan-

dün akşam arkadaşlarımızla konuşurken, ev alımı satımı ile ilgili bir sitenin manzarasından bahsetti eşim.bende gayri ihtiyari aa orda kim oturuyor ki dedim o da sen tanımazsın eski bir arkadaşım deyince benim kafam yine gitti bişey demedim ona ama gece sabaha kadar uyuyamadım.mevzu bu

bence e$inde bi sorun yok, bo$ bulunup $om agizlilik yapmi$ sadece,yazik cezasinida 10 senedir çekior ..
hepsi iyi guzel de ailesiyle annesiyle konu$masini goru$mesini nasil engellersin sen ? SENDE BI annesin neden bu kadar vijdansizsin ?
senin $u an bin bir emekle buyuttguun oglun kizin evlenince seni silse ne hissedersin hiç du$undunmu ..

boyle bi anormal bi ruh haliyle psikolojiyle devam edersen kocani bi ölü deilde bi canliyla payla$mak zorunda kalacaksin
acidim valla adama..

anlattıklarımdan yola çıkarak böyle bir değerlendirme yapmakta haklısın belki ama yaşanan duygu ve olayların yoğunluğunu yaşayan bilir. kimse birine istemediği bir şeyi zorla yaptıramaz...eşimin ailesiyle görüşmemesi benim yasaklamamla ortaya çıkan bir durum değil. ki ben her zaman için üstüme düşeni yaptım bu konuda. ancak eşim de ailesinin patavatsızlıklarından o kadar bıktı ki ben bu durumlardan dolayı bir daha gitmek istemediğimi ama kendisinin çocuklarla istediği zaman gidebileceğini söylememe rağmen gitmiyor. dırdırcı biri değilim eşim ilk zamanlar görüştüğünde de hiç tepki vermedim hatta çocukları annemle kaç kez gönderdim.aileler ilişkiyi kesmiş durumda değil hani ortada sorun yok gibi görünür ama bir gerginlik vardır ya öyle.ama her doğuran anne olmuyor. eşimle abisi aşırı kıyaslanıyor ve evlat ayrımı yapılıyor.abisi bekar ne maddi ne manevi olarak toplumun onaylamadığı bir durumda eşim abisinden 8 yaş küçük hem maddi açıdan-ki aileden hiç destek almadan-hem de manevi açıdan tüm akrabaları tarafından sevilen tutulan biri. annesine bayramlarda kandillerde vs zamanlarda katlanma durumum da yine eşimin hatrı için var tabiki ama diğer akrabalarıyla daha sık görüşüyoruz hatta şöyle bir durum var eşimin ailesiyle akrabalardan pek görüşen yok ama bizimle herkes görüşüyor...yani olayı etkileyen faktör çok ki sorunum bu değil.ama yorumlamışsın zamanını ayırıp.saygı duyarım.

-benim asıl sıkıntım bu konuyu kafamdan silememem.psikoloğa da gittim ama onun teknikleri de belli bir süre sonra işe yaramamaya başladı.- gündemimiz sürekli bu konu değil.ayda yılda bir saçma sapan bir çağrışımla ortaya çıkıyor.eşim niye üzgünsün diye illede dürtüklüyor ben de konuyu açıyorum.açmasam bile konuyu içimde yaşıyorum.atamıyorum aklımdan-

dün akşam arkadaşlarımızla konuşurken, ev alımı satımı ile ilgili bir sitenin manzarasından bahsetti eşim.bende gayri ihtiyari aa orda kim oturuyor ki dedim o da sen tanımazsın eski bir arkadaşım deyince benim kafam yine gitti bişey demedim ona ama gece sabaha kadar uyuyamadım.mevzu bu

bence eşini çok seviyorsun sen ,bırak paylaşmayı başkasını düşünmesine bile tahammül edemiyorsun , ki bu da gayet doğal aynısını sen yaşasan onunda aklında hep bu acabalar olcaktı bence , sürekli düşünmüyordur bence sadece şarkı felan düşündükçe aklına geliyordur , bunlar içinde yapcak bişy yok sana hep yok öyle bişy dicek ama gerçekte olup olmadığını kendisinden başka kimse bilemicek , kısmen anlıyorum seni , allah yardımcın olsun , şöyle düşünüyorsun belkide ben emek veriyorum herşeyi ben yapıyorum paylaşıyorum ona bakıyorum vs ömrümü feda ediyorum ama onun aklı hala onda yada benden çok seviyor gibi ... bence bunların cvbı sadece erkeklerde ama söylemezler kapalı kutular bizim gibi olsalar bıdır bıdır her anını dökerler belki ama farklılar,

ailesiyle görüştürmeme konusunda bişy diyemeyeceğim çünki sana ne yaşattılar ki o denli kızdın bilmiyorum , yada en ufak gıcık kaptıklarında canını yakmak için igneledilermi bilmiyorum bişy diemiyeceğim , belki de hiç bişy yapmadılar ihtimaline bile tahammül edemedin bilmiyorum canım zor bi durum allah yardımcın olsun

en başta demesinden kaynaklanıyor gibi , hani sırf hayatı dvm etsin diye , mecburiyetten benimle evlendi diyemi düşünüyorsun ???

aynen sanki evlenmesi gerekti diye benle evlendi öyle düşünüyorum ama ona öyle söylediğimde saçmalama o zaman senin için o kadar zorluk sıkıntı niye yaşayayım uğraşmadan uygun biriyle evlenirdim diyor...dediğin gibi içini bilemiyorum ama sözleriyle ikna edici oluyor.

bir de beni en çok şüphelendiren eşim bana şarkı falan dinlemeyi hele onla tanışmamızdan önce çıkan şarkıları dinlememi yasakladı.yıllardır müzik dinleme zevkinden mahrumum. eski ayrıldığım sevgilim sonrasında eşime zor zamanlar yaşattı.acaba diyorum ben şarkı dinleyince niye rahatsız oluyor kendisi onu hatırlıyor da benim de eski sevgilimi düşündüğümü mü sanıyor.

eşim zamanında epey bi can yakmış bir sürü sevgilisini biliyorum hiçbirini sorun etmiyorum hatta şuan yazarken aklıma geliyorlar.yaşayanla mücadele ediliyor ama ölen hep o mükemmelliğiyle ve ulaşılamamanın verdiği acıyla kalıyor gibi geliyo

Zamaninda söylemis gecmis gitmis,
2 cocugunuz var esin istemese senin yaninda olmazdi ?
ALLAH RAHMET EYLESIN diger bayan rahmetli olmus,
insan olarak uzulur insan tanidigin birisi ve artik yok ne bileyim,
esiniz unutmaya calisiyorsada belki aklinda bile yoktur siz hatirlatiyorsunuz..
kizin ailesiyle gorusmeside yani aile evladini kaybetmis bi nevi acilari dinsin diye gidip geliyordur ne var bunda,
giden geri gelmeyecek anlayisli olun ölmüs birindende kiskanip yuvanizi huzursuz etmeyin..

kaynanani niye sevmiyorsun anlamadim ? kadin ayrilmayin diye dil dökmüs güzel seyler soylemis sorun ne ?

eşim zamanında epey bi can yakmış bir sürü sevgilisini biliyorum hiçbirini sorun etmiyorum hatta şuan yazarken aklıma geliyorlar.yaşayanla mücadele ediliyor ama ölen hep o mükemmelliğiyle ve ulaşılamamanın verdiği acıyla kalıyor gibi geliyo

Çok doğru söylemişsin.
Yaşasaydı,görüşmelerini yasak etmek,arkadaş listesinden silmek,telefonu kontrol etmek gibi şeylerle kontrol edip içini rahatlatacaktın belki...
Ama şimdi düşüncelerini kontrol edemiyorsun.Hiçbirimizin böyle bir şansı yok.Eşlerimizin de...
Bence geçmişi bırakıp kendi ilişkimize odaklanmak gerekir.

Genç bir insan için,sevgilisini kaybetmek korkunç bir travma olmalı.
Elbette üzülmüştür,asla unutamam sanmıştır.Unutmayabilir de...Sen unutabilir miydin ?
Ama bu demek değil ki,sen eski sevgiliden daha az değerlisin.

Ve şu eski defterleri açma dönemlerinin,adet dönemlerine denk geldiğine kalıbımı basarım:)
Öyle zamanlarda,kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalışabilirsin.
Bu şekilde devam edersen kendini üzmekten başka şeye yaramaz.

bak gördünmü eşin seni şarkıdan bile kıskanıyor ihtimaline bile katlanmıyorken senden neden tamamen o sözünü unutmanı bekliyor ki, her zaman kadın fedakarlık etsin o taviz versin bekleniyor yok öyle bir şey, bence sen o eski dönemlere denk gelen şarkıları duyunca eşinin ilk aklına gelen , birbirlerine mi söylüyorlardı acaba ? anlamı mı var, hatırası mı var, o nu mu düşünüyor diye çıldırıyordur kıskançlıktan ki bu da seni çok sevdiğini gösterir , sen nasıl bi sözüne takılıp kırıldıysan sevginden dolayı , onunki de normal öyle yaptığında söyle bence şimdi beni anlıyormusun sen ihtimale bile tahammül edemiyorsun , bide benm duygularımı düşün de anlasın seni bunalmasın bu durumdan , ki bence hatasının farkındadır da.

benm eşimde kısa bi dönem bi kızla çıkmış görücü usülü tanıştırmışlar önce ailesi onaylamış 2-3 ay görüşmüşler sonra kız ailem istemiyo diyip basmış tekmeyi bizimkide kendi kendine arada duygulanır türkü dinlerken felan kendi kendine :)) kız orda kişniyor bu burda yas tutuyor :))) bende kızdım bi kere yuttu artık çaktırmıyor hiç , aklıma gelince deli olurum bende bariz sepetlenmiş ama öyle inanmışki öldük süründükte kavuşamadık sanıyor kendi kendine :))) öyle ciddi bişyde yaşanmamış ona rağmen sinir oluyorum enayi yerine koymuş hala kafa basmıo diye , ama yapcak bişy yok , kızı da gördüm hatta salak bişy tövbe ama güdük çirkin bişy :)

neyse işte ulaşılmayınca bişy sanıyorlar , bi merak heves kalıyor içlerinde , öyle güllük gülistanlık 1-2 saat gezmelerdeki gibi olurdu evliliğimiz diye sanıyorlar belki ama hiç te öyle değil, bence gayet kendileri de biliyorlar farkı emeği sevgiyi görüyorlar ama arada 2-3 şarkı dinleyince bi anlamlı olsun diye heralde kendilerini kaptırıyorlar , zaten tüm şarkılar aşk , ayrılık üstüne yazılmış .

bence hiiiiiçç takılma ne ailesine ne kendisine , olan olmuş , afedersin bi yerlerinide yırtsa o senin kısmetinmiş , sende onun , hiç bir güç değiştiremicekti bunu , nikah saati ( gerdek gecesi ) ve ecel saati değişmezmiş , keyfine bak boşver, allah rahmet eylesin yazık ama yapcak bişy yok , öldüğü için daha rahat ol bence , hiç umudu yok görürmüyüm , vs diye de ,,, onunki acımayla karışık aklına geldikçe üzülüyordur onun adına , yaşasa o kadar olmazdı , allah korusun senin eski sevdiğin ölseydi sen şimdikinden daha çok üzülürdün ona , vicdan yapardın kötü anlarınıza felan öyledir , tamamen acıma duygusudur yaşasa öyle olmazdı, sende hiç takma bence artık bende takmıyorum , çünki benim için yaptıklarını hiç kimse için yapmadığını biliyorum , o olsa ona da yapmazdı , ailem istemio demiş tmm demiş bitmiş yani , ulaşamayınca bi gizem oluo heralde, bi çoğunu biliyorum kimle ne yaşadı bende o kıza gıcığım mesala :) oynatmış bunu diye :)
rabbim sana ve evlatlarına uzun ömür versin.

Zamaninda söylemis gecmis gitmis,
2 cocugunuz var esin istemese senin yaninda olmazdi ?
ALLAH RAHMET EYLESIN diger bayan rahmetli olmus,
insan olarak uzulur insan tanidigin birisi ve artik yok ne bileyim,
esiniz unutmaya calisiyorsada belki aklinda bile yoktur siz hatirlatiyorsunuz..
kizin ailesiyle gorusmeside yani aile evladini kaybetmis bi nevi acilari dinsin diye gidip geliyordur ne var bunda,
giden geri gelmeyecek anlayisli olun ölmüs birindende kiskanip yuvanizi huzursuz etmeyin..

kaynanani niye sevmiyorsun anlamadim ? kadin ayrilmayin diye dil dökmüs güzel seyler soylemis sorun ne ?

kızın evine daha ölmeden önce gidip geliyormuş,vefatından sonra hiç gitmedi.

kaynanama gelince dediğim gibi eşimi çok hor görüyorlar. eşim 3 kardeş.birde 7 yaş büyük ablası var o da bekar. eşim okuldan mezun olup askerliği biter bitmez evlendik. abi abla sıra verdi.ekonomik olarak biraz eh işte durumları ama eşim çok akıllı biridir, düğünü vesaire durumları kendi yaptı birikimiyle, kısa zamanda evimizi arabamızı falan aldık.bende çalışıyorum tabi. neyse işte kaynanam evlendik "oğlum kızım bekar daha siz evlendiniz" diye mırıldanıp dururdu.abi abla liseden sonra okumak istememiş eşim okumak istemiş, kaynanam "abisi ablası onun için okumadı eve hayrı dokunmadan evlendi biriktirip düğün yaptı" gibi sözler söylerdi.neyse oğlum doğdu; "abi bekar onun oğlu da var işi de iyi" diye anneme söylenmiş.annem de "ee abi de evlensin önüne duran yok" demiş.ev aldık "dün gelenler bugün ev sahibi oldu biz daha kiradayız" diye komşularıma dedikodu yapmış,gelip anlattılar utandım. araba aldık hayırlı olsun bile demedi "ahh oğlum kim ne yollar alıyor sen daha bekarsın" diye dövündü.sanki eşim onun oğlu değil. kızıma hamileliğim aşırı zorlu geçti düşük tehlikesi-erken doğum falan filan bebeğim doğdu.hayırlı olsun kelimesi ağzından çıkmadı, tek dediği "garibim de bir yuva kursaydı.bunun artık herşeyi var oğlu vardı kızı da oldu allah abisine versin" dedi...evet bana arayıp yalvardı zaman zaman da şöyle hatırlatır."kızım seni çok seviyorum benim oğlum o kızdan sonra ölmüştü sen bana oğlumu geri verdin" der...sen böyle bir övgüyü ister misin

bu konuşmalara eşim kendi şahit olup kendi soğudu ailesinden.
sence sevmeli miyim.

bu arada için rahat olsun ölmüş dedim ama cümle düşük olmuş , iyiki ölmüş gibi değil asla , yazık allah rahmet eylesin , diriyle savaşırsın daha kolay dediğin için dedim ,

Çok doğru söylemişsin.
Yaşasaydı,görüşmelerini yasak etmek,arkadaş listesinden silmek,telefonu kontrol etmek gibi şeylerle kontrol edip içini rahatlatacaktın belki...
Ama şimdi düşüncelerini kontrol edemiyorsun.Hiçbirimizin böyle bir şansı yok.Eşlerimizin de...
Bence geçmişi bırakıp kendi ilişkimize odaklanmak gerekir.

Genç bir insan için,sevgilisini kaybetmek korkunç bir travma olmalı.
Elbette üzülmüştür,asla unutamam sanmıştır.Unutmayabilir de...Sen unutabilir miydin ?
Ama bu demek değil ki,sen eski sevgiliden daha az değerlisin
.

Ve şu eski defterleri açma dönemlerinin,adet dönemlerine denk geldiğine kalıbımı basarım:)
Öyle zamanlarda,kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalışabilirsin.
Bu şekilde devam edersen kendini üzmekten başka şeye yaramaz.

yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim.oldukça haklısın. zaten kafamdaki bu kargaşayı ancak kendimi onun yerine koyduğumda durdurabiliyorum bir de böyle yorumlar aldığımda :) çok teşekkürler

intelligent çok tatlısın hani bazen bişey der biri sarılmak istersin ya memnuniyetten bende şuan sana sarılmak istedim beni öyle güzel anlamış ve anlatmışsın ki ve olayı öyle anlaşılır basit bir hale getirmişsin ki ben bile anladım :)

kızın evine daha ölmeden önce gidip geliyormuş,vefatından sonra hiç gitmedi.

kaynanama gelince dediğim gibi eşimi çok hor görüyorlar. eşim 3 kardeş.birde 7 yaş büyük ablası var o da bekar. eşim okuldan mezun olup askerliği biter bitmez evlendik. abi abla sıra verdi.ekonomik olarak biraz eh işte durumları ama eşim çok akıllı biridir, düğünü vesaire durumları kendi yaptı birikimiyle, kısa zamanda evimizi arabamızı falan aldık.bende çalışıyorum tabi. neyse işte kaynanam evlendik "oğlum kızım bekar daha siz evlendiniz" diye mırıldanıp dururdu.abi abla liseden sonra okumak istememiş eşim okumak istemiş, kaynanam "abisi ablası onun için okumadı eve hayrı dokunmadan evlendi biriktirip düğün yaptı" gibi sözler söylerdi.neyse oğlum doğdu; "abi bekar onun oğlu da var işi de iyi" diye anneme söylenmiş.annem de "ee abi de evlensin önüne duran yok" demiş.ev aldık "dün gelenler bugün ev sahibi oldu biz daha kiradayız" diye komşularıma dedikodu yapmış,gelip anlattılar utandım. araba aldık hayırlı olsun bile demedi "ahh oğlum kim ne yollar alıyor sen daha bekarsın" diye dövündü.sanki eşim onun oğlu değil. kızıma hamileliğim aşırı zorlu geçti düşük tehlikesi-erken doğum falan filan bebeğim doğdu.hayırlı olsun kelimesi ağzından çıkmadı, tek dediği "garibim de bir yuva kursaydı.bunun artık herşeyi var oğlu vardı kızı da oldu allah abisine versin" dedi...evet bana arayıp yalvardı zaman zaman da şöyle hatırlatır."kızım seni çok seviyorum benim oğlum o kızdan sonra ölmüştü sen bana oğlumu geri verdin" der...sen böyle bir övgüyü ister misin

bu konuşmalara eşim kendi şahit olup kendi soğudu ailesinden.
sence sevmeli miyim.

yooo bence hiçte sevmen gerekmiyor , aileler genelde çocukların başarısı söz konusu olduğunda komşu çocuklarıyla kıyaslarlar kendi çocukları arasında değil , birbirlerine düşman olmasın rekabete girip kardeşlik duyguları ölmesin diye çırpınır , herkesin kısmeti ayrı , çok insan gördüm okuyanı sömürüyorlar kardeşin okumadı diye duygu sömürüsüyle , e canım o da yırtınırken sürünürken diğeri yan gelip yatıyordu onu hiç demezler, kocan akıllıymış ki neyin ne olduğunu anlamış tarafsız bakabilmiş olaya, en sonunda patlamış adamcağız , bence sana söylediği yalakalık değil kayınvalidenin bariz laf sokuyor , diğerinden sonra ölmüş diye, çok uyanık kadın, direk söyleyip şimşekleri üzerine çekmiyor el altından canını yakıyor hem kıyaslayıp hem hatırlatarak, bence eşinin kıymetini bil çoktan unutmuştur aklına geliosa da merhamet duygusundandır , ben bile tanımadığım halde üzüldüm kıza onunki de gayet normal , hep empati kur , kendi yerine koy , üzülme boş yere, SİZ BİRBİRİNİZİN KADERİSİNİZ , bitti :)

aynen olay bu...kadın çok saf takılıyo ama aşırı uyanık. bazen eşimin herşeyi var sırf bunu çekemediğinden bana sataşıyorki evdeki huzuru bozulsun,yani bunu istiyor gibi geliyo

çok iyi anlıyorum seni , bizimkinide sömürmüşler yıllarca , yüzüde yumuşaktır , biz dara düşünce kimse yok , altı kardeşi + ailesi yemiş sömürmüş krediler çektire çektire, okumayana ev aldırmışlar felan , diğerlerinin hepsine ev alırken yada evlenirkende yardım etmiş yemişler diğerleride okuduğu halde, şimdi eline sağlık bile diyen yok adam kendi borcuyla çırpınıyo kimsenin umrunda değil , yüzleri bile kızarmıyor , birde üstüne trip yapıyorlar akan çeşme kesildiya, eşim çalışma diyo kaynanam çalış diyo , nie çünki bi inek eve bakcak diğer inek sağılcak , bence eşimde bunu bildiği için kıyamıyor ve istemiyor ömrünü yemişler adamın yazık be kocama :)

bu arada eşim de o zaman hissettiği şeyin acıma olduğunu söyler hep konuyu açtığımda.haklısınız galiba adamı hem çok seviyorum hem de sözüne hiç değer vermiyorum.
hani mezarını falan sorduğumda da onla yüzleşip sanki aşcakmışım gibi geliyo eşim de gerçekten bilmiyorum yerini ama emin ol bilsem ve göstersem sen daha da kötü hissedersin diyor.haklı galiba

Vefat eden bayanin hastaligi cok zor, yipratici ve amansiz. Yani hastaliga yakalandin mi yasam sansi cok az. Esiniz belki de bunu unutamiyor. Yani göz göre göre bile bile ölmüs. Yasiyor olsaydi ve normal sartlarda ayrilmis olsalardi size o cümleyi kuracagini sanmiyorum. Esinizin bu cümle disinda herhangi bir yanlisi oldu mu bugüne kadar? Mutlu ve huzurlu bir aileniz var. Bunu asmaniz lazim yoksa ikide bir hadi otur da su kizi konusalim demek huzur falan birakmaz. Ne sizde ne esinizde ne de cocuklarinizda. Acikcasi esim bana böyle yapsa ne kadar dayanirim bilemem ama bir noktada alttan almayi birakip huzursuz olup agresiflesirdim heralde. Kendisinden de evden de sogurdum.

Evi nerede, mezari nerede.. ne yapacaksiniz gidecek misiniz? Buraya yazdiklarimizi okuyup ona göre davranacaksaniz, böyle davranmayi birakin bu konuyu bir daha acmamak üzere kapatin derim. Hatta akliniza her geldiginde bu bayan icin bir Fatiha okuyun. Allahtan rahmet dileyin.

çok iyi anlıyorum seni , bizimkinide sömürmüşler yıllarca , yüzüde yumuşaktır , biz dara düşünce kimse yok , altı kardeşi + ailesi yemiş sömürmüş krediler çektire çektire, okumayana ev aldırmışlar felan , diğerlerinin hepsine ev alırken yada evlenirkende yardım etmiş yemişler diğerleride okuduğu halde, şimdi eline sağlık bile diyen yok adam kendi borcuyla çırpınıyo kimsenin umrunda değil , yüzleri bile kızarmıyor , birde üstüne trip yapıyorlar akan çeşme kesildiya, eşim çalışma diyo kaynanam çalış diyo , nie çünki bi inek eve bakcak diğer inek sağılcak , bence eşimde bunu bildiği için kıyamıyor ve istemiyor ömrünü yemişler adamın yazık be kocama :)

aynen varya biz evlenirken tek çöp almadılar, abinin sevgilisi var eşime diyorlar zamanında eve yardım etmedin şimdi abine et de o da evlensin.Allahtan eşimin gözü açıldı kızım doğunca yaptıklarını görünce.ben kendim yaptım o da akıllı olsun kendi yapsın dedi şap diye.ondan ben söyletiyorum sanıp karıköylü kılıbık falan diyolar yanımda bile.eşimde üzülme işte eşini seçiyorsun ama ailesini seçemiyorsun der.onlarda benim kusurum der.canım yaa.

Back
X