Yaşanacak yer krizi.

Bunu ben de anlayamıyorum
Avrupa'nın ortasında büyümüş kadınlar gidip ayının ayısı maço höt tiplere takılıyorlar genelde
İranda Afganistanda ataerkilliği geçtim kadınların 0 hakları olduğu ülkelerdeki kadınlar bile ataerkilliği bu kadar kabullenmiyor
Garip

Yeni bir is kurmak istiyor orda is imkanlarinin daha iyi olacagini dusunuyor. Hakli da memleket kucuk bir sehir istedigi yer ikimiz icin de daha iyi olacak her acidan ama istemiyorum hic bi sekilde.

Çalışma konusunda haklısın. Bu devirde hala kadının çalışıp çalışmayacağına karar verebilme yetkisini kendinde bulan bir örümcek beyinle evlenmezdim. Sen te yurtdışından bula bula bunu mu buldun arkadaşım, hiç mi adam kalmamıştı çevrende? Neyse.

Şehir konusunda ise, evlenecek çift birlikte karar verir nerede yaşayacağına. Annemin dizi dibi olsun babamın ocağına yakın olsun diye iş yapılmaz. Bu derece anneciysen, senin evlenmeye hazır olduğunu düşünmüyorum, kim olsa mutlu olamazsın. Hayat bu, iş sebebi olur, çocuğunun eğitimi olur, maddi sebepler olur, insan kendini bırak anasının aynı mahallesinde, dünyanın öbür ucundaki ülkede yaşarken bulur. Kadın olsun erkek olsun, çok anneci olan insanlar evlilikte huzuru bulamıyorlar. Evlenme, annenle birlikte yaşa, daha mutlu olursun.

Kusura bakmayin ama yorumunuzu dikkate alamiyorum cunku uslubunuz rahatsiz etmeye basladi. tanimadiginiz bi insan hakkinda hakaretlerde bulunup duruyorsunuz. Sakin .

tam bunları yazarken hazır yazılmışını gördüm yine :)

konu sahibi, seni çalıştırmayacak (daha doğrusu çalışmana kendisi karar verecek) biriyle evlenme, bunun yanında kimse de senin annenin dizinin dibinde oturmak zorunda değil.. bunun ileride ne kadar yıpratıcı olacağını anlayacaksın ama iş işten geçecek, o yüzden bence de evlenme..

Cunku onlar genelde kadinlarin boslugundan yararlaniyor. Yurt disi zor . En iyi sen ve ben biliriz.
Gerci bende bosluk ise yaramiyor. Tas kalpliyim ben.

Orda is imkanlari daha iyi olacagi icin.. Yerlesmeyi dusundugum sehirde yasadim bir sure. Babam orda zaten. Diger sehrin artilari daha fazla ama ben kesinlikle istemiyorum.
Adam burada sonuna kadar haklı şimdi. Doğruya doğru. Kesinlikle istemiyorsan evlenmeyecen.

Anlamak mumkun degil ki
Bizim irkin kadini bir tuhaf , ne kadar seviyoruz hegemonya altina girmeyi , nasil yetisiyor bu kadinlar boyle , aklim basmiyor gerçekten
Konu sahibi seni tenzih ederek soyluyorum , sen gerkeen cevabi vermissin , bdv de cok gordugum icin dayanamadim yazdim bunlari
Kimse kimsenin sahibi degil olamaz

Kusura bakmayin ama yorumunuzu dikkate alamiyorum cunku uslubunuz rahatsiz etmeye basladi. tanimadiginiz bi insan hakkinda hakaretlerde bulunup duruyorsunuz. Sakin .

Hakaret değil bu gözlem, istatistik hem burdan hem çevremden

-Yurtdışında yetişen yurttaş kızlarımız saf mı diyeyim suistimal daha mı açık diyeyim böyle bir durum gözlemledim burdaki konulardan

- Aynı kızlar ya internetten sevgili buluyor ya da akraba çocuğu. Buldukları tipler de düzgün diyebileceğim tipler değil maalesef, artık kandırıyorlar mı ne yapıyorlar bilmiyorum.

- Aynı kızlar kadın-erkek eşitliğinin beşiği batı avrupada büyümelerine rağmen mağara adamı zihniyetli erkeklerle olmayı tercih ediyorlar. Daha da kötüsü, bu kızlarımızın kafaları da ataerkil. Yani Alman kadınla aynı okula gidip, aynı gazeteyi okuyup, aynı sosyal hayata katılıp bu kadar ataerkil kafada olmayı, çalıştırmayan, saygısız davranan het hçt maço tiplerle olmayı hiç mi hiç anlayamıyorum. İnsan çevresindeki kültürden hiç mi etkilenmez? Afganistan'da doğup büyüyen bir insanın çalıştırmam diyen erkeği normal kabul etmesini anlarım. Ama İsveçte Norveçte büyümüş bir kadın karşındakini ciddiye bile almaz.

Durum bu

Konu
Konu sahibi ustune aliniyor ama alinmasina gerek yok yazdiklarindan kendinin de rahatsiz oldugu belli zaten
Ama sana sonuna kadar katiliyorum , bu zihniyeti anlamak mumkun degil , neden ikinci sinif olmayi bu kadar rahat kabulleniyor turk kadini sosyolog olsam ciddi tez konusu yapardim

Sen gel , annenle bir hayat kur. Calis. Hem hayatinda eksik kalan tarafini tamamlarsin hem de ayaklarinin ustunde durursun. Evlenmeyi bir sure askiya al. Bir sure sonra cok daha iyisini bulursun.

Kopruden onceki son cikis degil bu cocuk. Daha iyileri var.

Ne safim, ne suistimal edildim, ne kandirildim, ne akrabam, ne de internette tanistim .. Gozlemleriniz , istatistikleriniz benim durumuma hic bi sekilde uymuyor gordugunuz gibi. Magara adami bi zihniyetle beraber degilim. Istedigini yaptiramayinca bana siddet uygulayip beni ezmeye calisacak bi adamla birlikte degilim. Ne istersem isteyeyim eninde sonunda kabul edecegini anlayisla karsilayacagini biliyorum, sadece biraz ugrastiriyor. Benim babam tam da bahsettiginiz gibi bir adamdi. Annem cok cekti. Simdi sevgilimi de biliyor taniyor en az benim kadar. Oyle bir adamla birlikte oldugumu bilse hic karsi cikmaz mi? Annem cogu zaman onu savunmustur, onun yaninda olmustur , kizi olmama ragmen. Hatta bir cok konuda onu haketmedigimi dusunuyorum. Butun herseyi buraya yazdigim iki satir yaziyla degerlendirmeyin. Burdan duyduklarinizla hayatimin (gercek disi) ozetini cikardiniz resmen. Benim iliskim , sevdigim insan , en otesi tanimadiginiz biri hakkinda daha fazla atip tutmayin cunku gercekten sacmalamaya basladiniz. Polemik yaratmayin. Tesekkurler bunca yaptiginiz gereksiz yorum icin, iyi aksamlar .

Hayat görüşünüz farklı zorlayıcı yıpratıcı bi evlilik olur ayrıca annenden uzakta olmak istemeyişini anlaması Laz'ım anladığım kadarıyla siz annenle hayatın zorluklarını birlikte göğüslemişsiniz sıradan anne kız ilişkisinin üzerinde en başında bunlar problemse ileride hep problem olacak belli

Tovbe bismillah. Pardon da ikinci sinif olmayi kabullenen kim? Gereksiz laf kalabaligisiniz resmen ya. Komiksiniz cidden. Bu arada sosyolog adayiyim :)

Hiç değiştirmeye çalışma onu da kendini de bence yol yakınken ayır yollarını az önce bir yıllık bile evliliği olmayan bayan evlendim ama sevemiyorum diye konu açtı

Tovbe bismillah. Pardon da ikinci sinif olmayi kabullenen kim? Gereksiz laf kalabaligisiniz resmen ya. Komiksiniz cidden. Bu arada sosyolog adayiyim :)
Sosyolog adayisiniz ama turkceniz okudugunuzu anlamaya yeterli degil , benim lafim size degildi , sizin zaten kendinizi ezdirmediginiz yazmistim bir onveki mesajimda , genelden bahsediyoruz yani sizin haricinizdeki kadinlardan
Bi sakin olun bence yada kime neye sinirlendiyseniz gidin sinirinizi ondan cikarin burada yorum yapanlardan degil

Pardon simdi tekrar okudum ben yanlis anlamisim, ozur dilerim.

Şu munzura bak seeen!!!! Erkekler şeytan olmuş bacım, kalmadı o eski adamlar

Tatlım sen bırak başka şehirde yaşamayı buraya döndügün için bile pişman olacaksın.çalışmanada izin vermiyorsa hırtonun teki bu şahıs.sen bence yol yakınken bu hanzoya yol ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…