- 23 Ağustos 2012
- 51.867
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.568
- 898
Bu calistirmam seni muhabeti nasil oluyor allah askina bana biri aciklasin
Bi insan baska bir insan uzerinde nasil boyle bir hak sahibi olabiliyor?
Konu sahibi salin ipini gitsin adam mi kalmadi ? Avrupa'da buyumussunuz nasil boyle bir zihniyetle beraber olabiliyorsunuz?
Neden farklı şehir istiyor peki
Sadece senin annen olsa ve farklı istese neyse de kendi ailesi ve işi de orada iken ayrı şehir demesinin bir sebebi olmalı
Hayatınıza müdahale edileceğini mi düşünüyor o şehrin çoluk çocuk için uygun olmadığını mı
Gerekçeyi bilmeden ben annemden uzağa gidemem demek bana makul gelmedi
Bunu ben de anlayamıyorum
Avrupa'nın ortasında büyümüş kadınlar gidip ayının ayısı maço höt tiplere takılıyorlar genelde
İranda Afganistanda ataerkilliği geçtim kadınların 0 hakları olduğu ülkelerdeki kadınlar bile ataerkilliği bu kadar kabullenmiyor
Garip
Çalışma konusunda haklısın. Bu devirde hala kadının çalışıp çalışmayacağına karar verebilme yetkisini kendinde bulan bir örümcek beyinle evlenmezdim. Sen te yurtdışından bula bula bunu mu buldun arkadaşım, hiç mi adam kalmamıştı çevrende? Neyse.
Şehir konusunda ise, evlenecek çift birlikte karar verir nerede yaşayacağına. Annemin dizi dibi olsun babamın ocağına yakın olsun diye iş yapılmaz. Bu derece anneciysen, senin evlenmeye hazır olduğunu düşünmüyorum, kim olsa mutlu olamazsın. Hayat bu, iş sebebi olur, çocuğunun eğitimi olur, maddi sebepler olur, insan kendini bırak anasının aynı mahallesinde, dünyanın öbür ucundaki ülkede yaşarken bulur. Kadın olsun erkek olsun, çok anneci olan insanlar evlilikte huzuru bulamıyorlar. Evlenme, annenle birlikte yaşa, daha mutlu olursun.
Bunu ben de anlayamıyorum
Avrupa'nın ortasında büyümüş kadınlar gidip ayının ayısı maço höt tiplere takılıyorlar genelde
İranda Afganistanda ataerkilliği geçtim kadınların 0 hakları olduğu ülkelerdeki kadınlar bile ataerkilliği bu kadar kabullenmiyor
Garip
Adam burada sonuna kadar haklı şimdi. Doğruya doğru. Kesinlikle istemiyorsan evlenmeyecen.Orda is imkanlari daha iyi olacagi icin.. Yerlesmeyi dusundugum sehirde yasadim bir sure. Babam orda zaten. Diger sehrin artilari daha fazla ama ben kesinlikle istemiyorum.
Anlamak mumkun degil kiBunu ben de anlayamıyorum
Garip
Kusura bakmayin ama yorumunuzu dikkate alamiyorum cunku uslubunuz rahatsiz etmeye basladi. tanimadiginiz bi insan hakkinda hakaretlerde bulunup duruyorsunuz. Sakin .
Konu sahibi ustune aliniyor ama alinmasina gerek yok yazdiklarindan kendinin de rahatsiz oldugu belli zatenHakaret değil bu gözlem, istatistik hem burdan hem çevremden
-Yurtdışında yetişen yurttaş kızlarımız saf mı diyeyim suistimal daha mı açık diyeyim böyle bir durum gözlemledim burdaki konulardan
- Aynı kızlar ya internetten sevgili buluyor ya da akraba çocuğu. Buldukları tipler de düzgün diyebileceğim tipler değil maalesef, artık kandırıyorlar mı ne yapıyorlar bilmiyorum.
- Aynı kızlar kadın-erkek eşitliğinin beşiği batı avrupada büyümelerine rağmen mağara adamı zihniyetli erkeklerle olmayı tercih ediyorlar. Daha da kötüsü, bu kızlarımızın kafaları da ataerkil. Yani Alman kadınla aynı okula gidip, aynı gazeteyi okuyup, aynı sosyal hayata katılıp bu kadar ataerkil kafada olmayı, çalıştırmayan, saygısız davranan het hçt maço tiplerle olmayı hiç mi hiç anlayamıyorum. İnsan çevresindeki kültürden hiç mi etkilenmez? Afganistan'da doğup büyüyen bir insanın çalıştırmam diyen erkeği normal kabul etmesini anlarım. Ama İsveçte Norveçte büyümüş bir kadın karşındakini ciddiye bile almaz.
Durum bu
Babam Turkiye'de memlekette. Annem ve babam ayrilar. Annem ve kardeslerim yurtdisinda. Kesinlikle anneme yakin olmak istiyorum. Babama da yakin olmak istiyorum aslinda. Babamla aramiz yeni yeni duzelmeye basladi . Bu yasima kadar eksik buyudum hic olmazsa bundan sonra tamamlanmak istiyorum.
Hakaret değil bu gözlem, istatistik hem burdan hem çevremden
-Yurtdışında yetişen yurttaş kızlarımız saf mı diyeyim suistimal daha mı açık diyeyim böyle bir durum gözlemledim burdaki konulardan
- Aynı kızlar ya internetten sevgili buluyor ya da akraba çocuğu. Buldukları tipler de düzgün diyebileceğim tipler değil maalesef, artık kandırıyorlar mı ne yapıyorlar bilmiyorum.
- Aynı kızlar kadın-erkek eşitliğinin beşiği batı avrupada büyümelerine rağmen mağara adamı zihniyetli erkeklerle olmayı tercih ediyorlar. Daha da kötüsü, bu kızlarımızın kafaları da ataerkil. Yani Alman kadınla aynı okula gidip, aynı gazeteyi okuyup, aynı sosyal hayata katılıp bu kadar ataerkil kafada olmayı, çalıştırmayan, saygısız davranan het hçt maço tiplerle olmayı hiç mi hiç anlayamıyorum. İnsan çevresindeki kültürden hiç mi etkilenmez? Afganistan'da doğup büyüyen bir insanın çalıştırmam diyen erkeği normal kabul etmesini anlarım. Ama İsveçte Norveçte büyümüş bir kadın karşındakini ciddiye bile almaz.
Durum bu
Konu
Konu sahibi ustune aliniyor ama alinmasina gerek yok yazdiklarindan kendinin de rahatsiz oldugu belli zaten
Ama sana sonuna kadar katiliyorum , bu zihniyeti anlamak mumkun degil , neden ikinci sinif olmayi bu kadar rahat kabulleniyor turk kadini sosyolog olsam ciddi tez konusu yapardim
Hiç değiştirmeye çalışma onu da kendini de bence yol yakınken ayır yollarını az önce bir yıllık bile evliliği olmayan bayan evlendim ama sevemiyorum diye konu açtıKizlar daha once size mutlu bi iliskim oldugundan bahsetmistim . Arada bi tartismalar oluyor tabi. Hep sudan sebeplerden cikiyor bu tartismalar. Ben Turkiye'de dogdum ama cok kucuk yasta yurtdisina gittim ve orda buyudum. Annemle birlikte kac senedir birikim yapiyoruz Turkiye'de memleketimizden ev alabilmek icin, seneye alicaz insallah. Sevgilim de ayni sehirde yasiyor, ailesi de orda. Kardeslerim de evlenip barklandiktan yuvalarini kurduktan sonra annem Turkiye'ye yerlesmeyi dusunuyor emekli de olacak zaten.
Sevgilimle bugun konusurken evlilikten ilerde baska bi sehirde yasamaktan falan bahsetti. Kesinlikle olmaz dedim. Annem memleketten ev alacak orda yasayacak. Ben buyudugum ortami terkedip seninle Turkiye'de yasamayi kabul ettim dedim (kendisi yurtdisinda yasamayi hic bi sekilde istemiyor) Ben babasiz buyudum annemden baska kimsem yok. Annemle de cok siki baglarimiz vardir annemsiz yapamam 1 hafta bile ayri kalmak zor gelir. Madem ilerde Turkiye'de yasiycaz ben kafam estiginde cikip annemin yanina gidebilmek istiyorum dedim. Annemin hasretini cekmek ayda yilda bir gormek istemiyorum dedim. Baska sehirde olunca gorusebilme imkanimiz kisitli olacak ister istemez. Hem senin de ailen, isin de orda. Kurulu bir duzenin var. Baska sehirde yapayalniz ne isimiz var dedim.
Beyfendi kizdi sinirlendi bagirdi cagirdi sonra bi laf etti ki zoruma gitti . 'Kabul etmiyorsan ayriliriz' dedi. Yengem gibi davranma dedi (abisinin esi) . Kiz hakliymis anliyorum onu dedim. Yengesini de pek sevmez onu savununca iyice dellendi. Bende sinirlenip telefonu kapattim suratina. Beni elde edebilmek icin o kadar ugrasan insan simdi bana kafa tutuyor, rest cekiyor. Boyle olunca hicbisey istemiyorum . Bi liski yurutmeyi pek becerebilen bi insan degilim beni ikna edebilmek icin 10 ay ugrasti. Onun cabalariyla geldik bu gunlere. Sevmedigim insani 10 ay sonra sevmeye basladim simdi de cok seviyorum ama ne biliyim, yalniz basima yasamak yaslanmak daha cazip geliyor bazen. Ozgurce. Kimsenin dirdirini tribini cekmeden. Annem olsun yeter bana diyorum. Boyle baskiya gelince korkuyorum evlilikten . Sizce haksiz miyim? Ilerde sorun yasar miyim?
Baska problemler de var. Cogu zaman gormezden geliyorum onemsememeye calisiyorum ama calismami da istemiyor. Maddi sikintimiz olmiycak benim calismam yeter senin calismana gerek yok diyor. Bu yuzden de cok kavgalarimiz oldu. Ben 4 sene bosuna mi okudum diyorum calismazsam meslegimi yapmazsam ne anlami var diyorum. Oturup evde cocuk bakmayi, ona yemek hazirlamayi, evi cekip cevirmeyi teklif ediyor bana beyfendi. Baya tartistik bu konuda hic bi sekilde alttan almadim kabul etti sonunda calismana karismicam dedi ama gun gelip de ben ise basliycam dedigimde ' ne alaka otur oturdugun yerde ' gibi bi tepki verirse sasirmam onu taniyorum cunku. Bunlarin disinda mukemmel bi insan . Ilgili, cevresi tarafindan da sevilen sayilan, karakterli, durust, guvenilir dort dortluk diyebilecegim bir insan ama eksileri de var bahsettigim gibi. Sizce abartiyor muyum?
Bir kac saat sonra arar gonlumu almaya calisir. Bugun ve bundan sonra, nasil bi yol izlemeliyim, nasil davranmaliyim sizce? Yorumlariza ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler.
Sosyolog adayisiniz ama turkceniz okudugunuzu anlamaya yeterli degil , benim lafim size degildi , sizin zaten kendinizi ezdirmediginiz yazmistim bir onveki mesajimda , genelden bahsediyoruz yani sizin haricinizdeki kadinlardanTovbe bismillah. Pardon da ikinci sinif olmayi kabullenen kim? Gereksiz laf kalabaligisiniz resmen ya. Komiksiniz cidden. Bu arada sosyolog adayiyim :)
Sosyolog adayisiniz ama turkceniz okudugunuzu anlamaya yeterli degil , benim lafim size degildi , sizin zaten kendinizi ezdirmediginiz yazmistim bir onveki mesajimda , genelden bahsediyoruz yani sizin haricinizdeki kadinlardan
Bi sakin olun bence yada kime neye sinirlendiyseniz gidin sinirinizi ondan cikarin burada yorum yapanlardan degil
Ok sorun degilPardon simdi tekrar okudum ben yanlis anlamisim, ozur dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?