Yaşanmamış olaylar

FfeRriDde

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2017
709
2.832
63
Merhabalar hanımlar. Öncelikle böyle bir olay ilk defa başıma geliyor ve az önce fark ettim bu olayları.
Birkaç gün önce kahvaltı yaparken aileden birisi ile tartıştım ve canım sıkıldı. Kahvaltıyı yarı bırakarak odama geçtim. Bu arada çay bardağının yarısına kadar çayla dolu halde özellikle mutfak masasının üzerine bıraktım ki evdekiler görsünler de ne çayı içtigimi ne de kahvaltılık malzemelere dokunmayıp yemeyip hepsini yarı bıraktığımı anlasınlar diye. Böylece canımın ne kadar ssıkılmış oldugunu anlarlar diye düşünerek odama geçtim. Birkaç saat sonra baktım ki çay bardağı içinde çayı bıraktığım aynı şekliyle benim odamdaki masanın üzerinde duruyor. Hafızamı baya zorladım ama odama getirdigmi bir türlü hatırlayamadım.
İkinci olay ise geçen hafta yeni aldıgımız şeker poşetini cam kavonaza boşalttım hatta dedim kendimce ne kadar da az almışız şekeri kavanozu doldurmadı gibisinden düşündüm sonra boş şeker poşetini çöpe attım ve az önce dolabı açtım bir baktım şeker kavanozu bomboş duruyor ve şeker poşeti de duruyor içi şekerle dolu. Ama en son şeker paketini boşalttıgımı hatırlıyorum. Zihnim resmen benimle oyun oynuyor ve bunlara bir türlü anlam veremedim. Belki yaşadıgım iki basit olay ama sizce bunu ciddiye alıp bi doktora falan gitmeli miyim çünkü iki olayı kesinlikle yaptıgımı hatırlıyorum hatta o an ki düşüncelerimi dahi hatırlıyorum, yoksa biraz daha kendimi gözlemlemeli miyim?
Bu tarz olaylar yaşayanlar var mı aranızda?

Son düzenleme:
Evet aslında yogun ve stresli bir sınav dönemim vardı ama onla bagdaştıramadım çünkü önceden daha çok strese girdiğim zamanlar olmuştu ama bu tarz bi olayla karşı karşıya gelmedim.

Evet aslında yogun ve stresli bir sınav dönemim vardı ama onla bagdaştıramadım çünkü önceden daha çok strese girdiğim zamanlar olmuştu ama bu tarz bi olayla karşı karşıya gelmedim.

O zaman olmamış olabilir ama şimdi de böyle tepki veriyordur; biraz sakin kalın yürüyüş yapın müzik dinleyin yani imkanınız neye elverıyorsa onu yapın.
Papatya veya melisa çayı için.

Aşırı stresten ya bu şekilde olaylar veya hafıza kaybı olabiliyor.

Merhabalar hanımlar. Öncelikle böyle bir olay ilk defa başıma geliyor ve az önce fark ettim bu olayları.
Birkaç gün önce kahvaltı yaparken aileden birisi ile tartıştım ve canım sıkıldı. Kahvaltıyı yarı bırakarak odama geçtim. Bu arada çay bardağının yarısına kadar çayla dolu halde özellikle mutfak masasının üzerine bıraktım ki evdekiler görsünler de ne çayı içtigimi ne de kahvaltılık malzemelere dokunmayıp yemeyip hepsini yarı bıraktığımı anlasınlar diye. Böylece canımın ne kadar ssıkılmış oldugunu anlarlar diye düşünerek odama geçtim. Birkaç saat sonra baktım ki çay bardağı içinde çayı bıraktığım aynı şekliyle benim odamdaki masanın üzerinde duruyor. Hafızamı baya zorladım ama odama getirdigmi bir türlü hatırlayamadım.
İkinci olay ise geçen hafta yeni aldıgımız şeker poşetini cam kavonaza boşalttım hatta dedim kendimce ne kadar da az almışız şekeri kavanozu doldurmadı gibisinden düşündüm sonra boş çay paketini çöpe attım ve az önce dolabı açtım bir baktım şeker kavanozu bomboş duruyor ve şeker paketi de duruyor içi şekerle dolu. Ama en son şeker paketini boşalttıgımı hatırlıyorum. Zihnim resmen benimle oyun oynuyor ve bunlara bir türlü anlam veremedim. Belki yaşadıgım iki basit olay ama sizce bunu ciddiye alıp bi doktora falan gitmeli miyim çünkü iki olayı kesinlikle yaptıgımı hatırlıyorum hatta o an ki düşüncelerimi dahi hatırlıyorum, yoksa biraz daha kendimi gözlemlemeli miyim?

Korktum suan 😳 doktora gidin derim

Bende de oluyor böyle seyler, cok yorgun olmama veriyorum.
Baya esimle tartistigim oluyor hatta o derece kafam karistigi oluyor.
Ama yogunluktan beynim gidiyor biliyorum.. Söyle düzenli uyusam hersey düzelecek biliyorum
Hafizam cok gücsüz, hatirladiklarim da yanlis cikiyor

O zaman olmamış olabilir ama şimdi de böyle tepki veriyordur; biraz sakin kalın yürüyüş yapın müzik dinleyin yani imkanınız neye elverıyorsa onu yapın.
Papatya veya melisa çayı için.

Aşırı stresten ya bu şekilde olaylar veya hafıza kaybı olabiliyor.
Aslında gayet sakinim şu an sadece gelecek kaygısı var. Dediginiz gibi ilk olayı hafıza kaybı ile bagdaştırmayı deniyorum ama hadi diyelim hafıza kaybı o halde bardagı burda bırakıp odama gideyim diye düşünmem ve kısa süreli hafıza kaybı ile bardagı odama götürmem saçma geliyor gibi ama ikinci olayı hafıza kaybı ile bagdaştıramadım. Ama Allahtan bayram var önümüzde bayramlar güzel geçiyor insanda ne stres ne de başka birşey kalmıyor.

Aslında gayet sakinim şu an sadece gelecek kaygısı var. Dediginiz gibi ilk olayı hafıza kaybı ile bagdaştırmayı deniyorum ama hadi diyelim hafıza kaybı o halde bardagı burda bırakıp odama gideyim diye düşünmem ve kısa süreli hafıza kaybı ile bardagı odama götürmem saçma geliyor gibi ama ikinci olayı hafıza kaybı ile bagdaştıramadım. Ama Allahtan bayram var önümüzde bayramlar güzel geçiyor insanda ne stres ne de başka birşey kalmıyor.

Kısa bir süre kendinizi gözlemleyin baktınız olmuyor doktora başvurursunuz inşallah önemsız bir konu olarak gelir geçer.

Aslında şu an öyle bir endişe, korku ya da stres içinde degilim hatta gayet sakinim. Sadece bunlara anlam veremedim ve belki yaşayanlar vardır diye paylaşma geregi duydum. En iyisi biraz daha kendimi dinleyip devam etmesi halinde doktora gitmek.

İkinci olay ise geçen hafta yeni aldıgımız şeker poşetini cam kavonaza boşalttım hatta dedim kendimce ne kadar da az almışız şekeri kavanozu doldurmadı gibisinden düşündüm sonra boş çay paketini çöpe attım ve az önce dolabı açtım bir baktım şeker kavanozu bomboş duruyor ve şeker paketi de duruyor içi şekerle dolu. Ama en son şeker paketini boşalttıgımı hatırlıyorum. Zihnim resmen benimle oyun oynuyor ve bunlara bir türlü anlam veremedim. Belki yaşadıgım iki basit olay ama sizce bunu ciddiye alıp bi doktora falan gitmeli miyim çünkü iki olayı kesinlikle yaptıgımı hatırlıyorum hatta o an ki düşüncelerimi dahi hatırlıyorum, yoksa biraz daha kendimi gözlemlemeli miyim?
yaşadıklarınız sadece bu iki olaydan ibaretse stres kaynaklı bir durum olabilir. Bazen ben de düşündüğüm şeyi yaptığımı zannediyorum ama aslında yapmamış oluyorum falan. Ayrıntısına kadar hatırladığıma kalıbımı basarım sorsan, ama işte sadece kafamda planlamışım demekki yapmamışım diyip geçiyorum. Tabi çok nadir başıma gelen bişey bu bahsettiğim. Sizde sık sık oluyorsa bir doktora görünebilirsiniz.

yaşadıklarınız sadece bu iki olaydan ibaretse stres kaynaklı bir durum olabilir. Bazen ben de düşündüğüm şeyi yaptığımı zannediyorum ama aslında yapmamış oluyorum falan. Ayrıntısına kadar hatırladığıma kalıbımı basarım sorsan, ama işte sadece kafamda planlamışım demekki yapmamışım diyip geçiyorum. Tabi çok nadir başıma gelen bişey bu bahsettiğim. Sizde sık sık oluyorsa bir doktora görünebilirsiniz.
Benim yaşadıgım bu iki olay sadece 1 hafta içinde olup biten şeyler. Aynen herşeyi canlı canlı yaşadım. Şimdilik şeker olayını sizin dediginiz gibi kafamda yaşamışım gibi varsayıyorum şimdilik, çay bardağına da hafıza kaybı deyip geçecem bakalım. Başka bir açıklama bulamadım maalesef kendimde. Bakalım şu süreçte gözlemleyecem kendimi ona göre birşeyler yapmaya başlarım artık. Şimdilik sakinim.

Evet not almak çok mantıklı, çok güzel bir fikir. Bu akşama yazayım da dursun bir köşede.

yeni aldıgımız şeker poşetini cam kavonaza boşalttım hatta dedim kendimce ne kadar da az almışız şekeri kavanozu doldurmadı gibisinden düşündüm sonra boş çay paketini çöpe attım ve az önce dolabı açtım bir baktım şeker kavanozu bomboş duruyor ve şeker paketi de duruyor içi şekerle dolu.
Şekeri boşaltıp çay paketini çöpe attım demişsiniz demekki çayı boşalttınıZ bu durumda şekerin durması normal :halay:

Bu bana da oluyor. Geçen iki minibüs aktarmayla bir yere gidecektim. Bir anda eyvah inmeyi unuttum diye ayağa kalktım, bi baktım ikinci minibüse binmiş yolu yarılamışım bile. Gün boyu düşündüm ama bir minibüsten inip diğerine bindiğim ana dair hiç bir şey hatırlayamadım.
Biriyle bir şey konuşuruz hatırlamam, konuşmayız konuştuk sanırım. Rüyalarla gerçekler birbirine karışıyor bazen. Soruyorum artık böyle bişey yaşadık mı yoksa rüya mı gördük diye.
Ben stres ve yorgunluğa bağlıyorum bu durumu. Yoğun olduğum zamanlar artıyor çünkü.

. Bu arada çay bardağının yarısına kadar çayla dolu halde özellikle mutfak masasının üzerine bıraktım ki evdekiler görsünler de ne çayı içtigimi ne de kahvaltılık malzemelere dokunmayıp yemeyip hepsini yarı bıraktığımı anlasınlar diye. Böylece canımın ne kadar ssıkılmış oldugunu anlarlar diye düşünerek odama geçtim

Kac yasindasin?
Böyle sacma sapan seyler dusunursen tabiki dengen sasar canim.
Biri bizim evde caya kahvaltiya dokunmayacak da bende gidip neoldu neyin var diye pesinden kosacagim :D
Ayrica benim ilk aklima gelen sey de, ac degil herhalde olurdu :D

Back
X