yaşantımı ve yaşayacaklarımı ertelemekk...

aalesya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2017
575
371
103
30
insan gün gectikce yıllar gectikce nasılda olgunlaşıp gercekleri görebiliyormuş.

zamanında bi insan için gelecegini yaşantısını erteleyen ya da vazgecen benim gibi ne cok insan var. yaşım 24 iki cocuk annesiyim. şu aralar o kadar cok hayatımı gözden geciriyorum ki.neyim ben bu hayatın içinde cocuklarımdan başka bana ait olan ne var. paradan mülkten bahsetmiyorum. sadece bana ait olan biraz zaman biraz ugraş.
eşim sürekli calışan bi insan dogru düzgün vakit gecirmişligimiz çok azdır yemeden içmeden paradan kısan bi insan degil ama hep mutluluk eksikligim ya da eksikligimiz var. ona gel biraz bize vakit ayır desem hep işten bahseder tabi sözde o da bizle vakit gecirmek istermiş gezip tozmak isteermiş... kendisi esnaf öyle bırakamıyacagı bize bigün ayırmak istese neden izin aldın diye hesap soranı olmaz sadece bahane.

işte artık benim kendimi sorgulama vaktim geldi. neyim ben sadece evi temizleyen, yemek yapan, kadınlık yapan, cocuklara annelik yapan bi kadınım. bunlar 4 duvar arasında olan şeyler.
evt dur demeliyim bişeylere ya da zamanında dur dedigim şeyleri yeniden harekete gecirmeliyim. aktif olmalıyım. bazı şeyleri tek başıma başarmalıyım.

mesela ilk önce okulumu bitirmeliyim. görüştüm halk egitimle 2 sınavla bitermiş okulum. calışıp sınava girecem acıktan üniv kazanıp okuyacam. egitimci olmayı çok istiyorum olacam. artık acaba yapabilirmiyim başarabilirmiyim demek yok. bitirecem, okuyacam, istedigimi olacam demek var benim için.

saolsunlar bana destk veren cok insn var herkes bana sen gec kalmadın aksine tam zamanı iki cocugun var onlr sen okulunu bitirene kdar büyümüş olacaklar aklın onlarda kalmıyacak diyolar. ..

belki neden buraya konu actın sen herşeyi kendi kendine düşünmüşsünüz diyenler olabilir. sadece hayatı benim gibi yarım kalmış insanlarında nasıl başardıklarını hangi sürecten gectiklerini ögrenmek istiyorum.

insan gün gectikce yıllar gectikce nasılda olgunlaşıp gercekleri görebiliyormuş.

zamanında bi insan için gelecegini yaşantısını erteleyen ya da vazgecen benim gibi ne cok insan var. yaşım 24 iki cocuk annesiyim. şu aralar o kadar cok hayatımı gözden geciriyorum ki.neyim ben bu hayatın içinde cocuklarımdan başka bana ait olan ne var. paradan mülkten bahsetmiyorum. sadece bana ait olan biraz zaman biraz ugraş.
eşim sürekli calışan bi insan dogru düzgün vakit gecirmişligimiz çok azdır yemeden içmeden paradan kısan bi insan degil ama hep mutluluk eksikligim ya da eksikligimiz var. ona gel biraz bize vakit ayır desem hep işten bahseder tabi sözde o da bizle vakit gecirmek istermiş gezip tozmak isteermiş... kendisi esnaf öyle bırakamıyacagı bize bigün ayırmak istese neden izin aldın diye hesap soranı olmaz sadece bahane.

işte artık benim kendimi sorgulama vaktim geldi. neyim ben sadece evi temizleyen, yemek yapan, kadınlık yapan, cocuklara annelik yapan bi kadınım. bunlar 4 duvar arasında olan şeyler.
evt dur demeliyim bişeylere ya da zamanında dur dedigim şeyleri yeniden harekete gecirmeliyim. aktif olmalıyım. bazı şeyleri tek başıma başarmalıyım.

mesela ilk önce okulumu bitirmeliyim. görüştüm halk egitimle 2 sınavla bitermiş okulum. calışıp sınava girecem acıktan üniv kazanıp okuyacam. egitimci olmayı çok istiyorum olacam. artık acaba yapabilirmiyim başarabilirmiyim demek yok. bitirecem, okuyacam, istedigimi olacam demek var benim için.

saolsunlar bana destk veren cok insn var herkes bana sen gec kalmadın aksine tam zamanı iki cocugun var onlr sen okulunu bitirene kdar büyümüş olacaklar aklın onlarda kalmıyacak diyolar. ..

belki neden buraya konu actın sen herşeyi kendi kendine düşünmüşsünüz diyenler olabilir. sadece hayatı benim gibi yarım kalmış insanlarında nasıl başardıklarını hangi sürecten gectiklerini ögrenmek istiyorum.
İnşallah meslek sahibi olunca eşini boşamazsın:)

Yas kemale erdi benim,hep bu yasa kadar sizin yapmak istediklerinizi yapmak icin cabaladim ama basarili olamadim:(( Artik birseyde yapmak istemiyorum.Sizin yasiniz cok genc,daha yolun basindasiniz,yapabilirsiniz.Hayallerinizin pesinden gidin.Kocaydi,cocuktu derken fedaci olmayin,sadece sevginizi,ilginizi eksik etmeyin sevdiklerinizden istediklerinizi yapin. Ben yapmadim.fedaci oldum. Elliye merdiven dayadim,gordumki bir omru hic kimse icin feda etmeye degmezmis:(( siz kendinizi paralarken,zamani gelince onlar nankor olabiliyormus.sizde hayal kirikliklarinizla pismanliklarinizla basbasa kalirsiniz :(( Tecrubeyle sabittir:((

İnşallah meslek sahibi olunca eşini boşamazsın:)

inanın cevap yazmak için kısacık yazınızı kaç kere okudum bilmiyorum. boşanmak..bi an evliligimi sorguladım. bi zamanlar eşimden boşanmayı çok düşündüm ama o zamanlar hamileydim cesaret edemedim. bazı şeyleri kabullendim.. bilmiyorum.. inşalah o boşanma süreclerine girmeyiz.

Esnaf adamın işten izin alma sıkıntısı olmuyor da işini bırakamama sıkıntısı oluyor çalışma şartları nasıl bilmiyorum ama nasıl çalışması gerekiyorsa o şekilde çalışmasına müsade edin derim
Kendi adıma söyleyim eşim yoğun çalışıyor bende çocuklarla kendi kendime yaşıyorum resmen işten çık çocukları al doyur ödev yaptır uyut yemek yap çamaşır bulaşık falan filan
Kendinizle olan hayallerinizi ertelemeyin ama eşinizin işinden de feragat beklemeyin

Sosyal hayatı yaşamadan belli bir doyuma ulaşmadan yapılan evliliklerde bu tür sorunlar oluyor çoğunlukla , yaşınız çok genç ama iyi tarafından bakarsanız 30 lu yaşlarda çocuklarınızla arkadaş gibi olur onlarla gezersiniz , şimdi kendinizi mümkün olduğunca eğitin bilgi biriktirin,diploma alın kendinizi sevin , sevgiler

Yas kemale erdi benim,hep bu yasa kadar sizin yapmak istediklerinizi yapmak icin cabaladim ama basarili olamadim:KK43:( Artik birseyde yapmak istemiyorum.Sizin yasiniz cok genc,daha yolun basindasiniz,yapabilirsiniz.Hayallerinizin pesinden gidin.Kocaydi,cocuktu derken fedaci olmayin,sadece sevginizi,ilginizi eksik etmeyin sevdiklerinizden istediklerinizi yapin. Ben yapmadim.fedaci oldum. Elliye merdiven dayadim,gordumki bir omru hic kimse icin feda etmeye degmezmis:KK43:( siz kendinizi paralarken,zamani gelince onlar nankor olabiliyormus.sizde hayal kirikliklarinizla pismanliklarinizla basbasa kalirsiniz :KK43:( Tecrubeyle sabittir:KK43:(

inşallah başarabilirim öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. bende diyorum yarın cocuklarım büyüyecek hepsi keendi yollarını cizecekler. bense sadece onların annesi olaarak kalacam. rabbim onların acısını üzüntüsü göstermesin herşey tabiki onlar için. ama bana bende lazımım onlarda annelerinin mutluluguyla mutlu olmalılar. rabbim size gönül ferahlıgı versin hem yaşınızda o kadar büyük degil belki sizde bundan sonra daha mutlu olursunuz.

Hiçbir şey için geç değil. Üstelik siz daha genceciksiniz .Okuyup çok iyi bir mesleğe kavusabilirsiniz. Çocuklarınıza iyi bir örnek olabilirsiniz.

inanın cevap yazmak için kısacık yazınızı kaç kere okudum bilmiyorum. boşanmak..bi an evliligimi sorguladım. bi zamanlar eşimden boşanmayı çok düşündüm ama o zamanlar hamileydim cesaret edemedim. bazı şeyleri kabullendim.. bilmiyorum.. inşalah o boşanma süreclerine girmeyiz.[/QUOTECanım yaşınız 30 yaklaşıyor ve 30 yaş tamda hayatın sorgulanmaya başlandığı yaş dönemidir. Herkeste bir boşanma lafı gidiyor. Ama inanınki çoğu ailede olan durumlar yaşadıklarınız...Boşanınca başınız göğe ermiyecek emin olun. Bu seferde başka sorunlar yaşayacaksınız. Yuvanıza sahip çıkın, eşinizin iyi yönlerine odaklanın...Dört dörtlük ne bir hayat nede bir eş vardır. Dediğiniz gibi meslek sahibi olun, güzel birşey...Ama ne olursa olsun yıkmayın yuvanızı...

Esnaf adamın işten izin alma sıkıntısı olmuyor da işini bırakamama sıkıntısı oluyor çalışma şartları nasıl bilmiyorum ama nasıl çalışması gerekiyorsa o şekilde çalışmasına müsade edin derim
Kendi adıma söyleyim eşim yoğun çalışıyor bende çocuklarla kendi kendime yaşıyorum resmen işten çık çocukları al doyur ödev yaptır uyut yemek yap çamaşır bulaşık falan filan
Kendinizle olan hayallerinizi ertelemeyin ama eşinizin işinden de feragat beklemeyin

eşimin yazın işleri çok yogun olur turizm işinde esnaf. kışın dükkan acmasa bile olur ki cogu insan acmaz. tabi bende bu durumu kabullendim bi süre sonra ona zorla bişeyler yaptırmamayı yapsa bile zevk vermeyişini ( bi yere bile gitsek bedeni bizle ama ruhu bizimle olmaz genelde). onun bu durumunu kabul etmem kendimle başbaşa kalmamı bişeylere başlamamın gerektigini anlamamı sagladı.

Canım yaşınız 30 yaklaşıyor ve 30 yaş tamda hayatın sorgulanmaya başlandığı yaş dönemidir. Herkeste bir boşanma lafı gidiyor. Ama inanınki çoğu ailede olan durumlar yaşadıklarınız...Boşanınca başınız göğe ermiyecek emin olun. Bu seferde başka sorunlar yaşayacaksınız. Yuvanıza sahip çıkın, eşinizin iyi yönlerine odaklanın...Dört dörtlük ne bir hayat nede bir eş vardır. Dediğiniz gibi meslek sahibi olun, güzel birşey...Ama ne olursa olsun yıkmayın yuvanızı...

Sosyal hayatı yaşamadan belli bir doyuma ulaşmadan yapılan evliliklerde bu tür sorunlar oluyor çoğunlukla , yaşınız çok genç ama iyi tarafından bakarsanız 30 lu yaşlarda çocuklarınızla arkadaş gibi olur onlarla gezersiniz , şimdi kendinizi mümkün olduğunca eğitin bilgi biriktirin,diploma alın kendinizi sevin , sevgiler

çok teşekkür ederim. çok dogru şeylere deginmişsiniz. cocuklarıma iyi bi anne olmak iyi bi egitimci olmak istiyorum.

eşimin yazın işleri çok yogun olur turizm işinde esnaf. kışın dükkan acmasa bile olur ki cogu insan acmaz. tabi bende bu durumu kabullendim bi süre sonra ona zorla bişeyler yaptırmamayı yapsa bile zevk vermeyişini ( bi yere bile gitsek bedeni bizle ama ruhu bizimle olmaz genelde). onun bu durumunu kabul etmem kendimle başbaşa kalmamı bişeylere başlamamın gerektigini anlamamı sagladı.
Zorla bişey yaptırmaktansa kendinize uygun bişryler bulun
Ben genelde çocukları alır çıkarım bazen ona bırakır biryerlere giderim
Eldeki kumaş bu mecbur elbiseyi dikeceğiz

Canım yaşınız 30 yaklaşıyor ve 30 yaş tamda hayatın sorgulanmaya başlandığı yaş dönemidir. Herkeste bir boşanma lafı gidiyor. Ama inanınki çoğu ailede olan durumlar yaşadıklarınız...Boşanınca başınız göğe ermiyecek emin olun. Bu seferde başka sorunlar yaşayacaksınız. Yuvanıza sahip çıkın, eşinizin iyi yönlerine odaklanın...Dört dörtlük ne bir hayat nede bir eş vardır. Dediğiniz gibi meslek sahibi olun, güzel birşey...Ama ne olursa olsun yıkmayın yuvanızı...

çok haklısınız. mesela bir sene önceki aklımla şimdiki aklım arasında daglar kadar fark var bi sene önce eşimi degiştirmeye çalışıyodum ki artık kabullendim onun durumunu kendime yöneldim. evde boş oturmaktansa hayatımdaki yarım kalmışlıkları tamamlayım olmasa bile en azında denedim olmadı derim.

Zorla bişey yaptırmaktansa kendinize uygun bişryler bulun
Ben genelde çocukları alır çıkarım bazen ona bırakır biryerlere giderim
Eldeki kumaş bu mecbur elbiseyi dikeceğiz

:) bende cocuklarım bişeyler yapmayı seviyorum allah var benim gezmeme faln bişey demez ama yaşadıgım yerde gezme imkanım kısıtlı cocuklarıda ona bırakamam cünkü hiç evde olmaz. en azından cocuklarım okula başladıgında bende onlarla birlikte bişeyler yapmış olurum.

Hiçbir şey için geç değil. Üstelik siz daha genceciksiniz .Okuyup çok iyi bir mesleğe kavusabilirsiniz. Çocuklarınıza iyi bir örnek olabilirsiniz.

çok teşekkür edrim . gercekten böyle yazılar insanın cesaretini güvenini arttırıyo

:) bende cocuklarım bişeyler yapmayı seviyorum allah var benim gezmeme faln bişey demez ama yaşadıgım yerde gezme imkanım kısıtlı cocuklarıda ona bırakamam cünkü hiç evde olmaz. en azından cocuklarım okula başladıgında bende onlarla birlikte bişeyler yapmış olurum.
Mesela birini bırak dükkana sen diğeri ile gez
Yapacağın hiç bir şeyi erteleme sadece zamana yay
Eşinle de Ortayolu bulmaya çalış

Aynı yaştayız. Üniversiteden yeni mezun oldum.
Yaşımı gerektiği gibi yaşadığım için böyle pişmanlıklarım yok. Bu nedenle seni yaşıtım olarak anlayamam normal.
Keşke hayata bu kadar erken dahil olmasaydınız.
Hemde 2 çocuk ile.
Allah bağışlasın. Umarım herşey gönlünüzdeki gibi olur

Back
X