yaşım geçiyo asalak gibi yaşayıp gitmekten yoruldum

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Ya ben çok kötüyüm ya.Buraya yazmak istedim bana bişeyler deyin nolur...yaşım ilerliyo ben lise yıllarımda yaptığım aptallığın (bu aptallık ders derdine düşmemek üniversite derdine düşmemek) cezasını çekiyorum. Geçim derdine düştüm işe girdim yılladır boş boş bi hayat sürdüm hayallerimin peşinden koşmak çok geç aklıma düştü ve şimdi de sadece aklımda hayallerim var. 5 YILlık ilişkim var sevgilim tutturmuş nişanlanalım evlenelim artık diye...Beni çok seviyo çok yanımda oldu iki senedir okul kararı verdiğimden beri zerre istemesem de sen çok istiyosun diye sana destek olmaya çalıştım diyo. Ve artık yeter vazgeç diyo.Ama ben vazgeçmek istemiyorum bende istediğim okulu okumak bende istediğim işi yapmak bende her genç gibi derdim ev geçimi değil derslerim olsun istiyorum.Evlenip çoluk çocuğa karışmak borç içinde yüzmek yada içimde ukdeler kalsın istemiyorum.Karşımda ya okul ya ben diyen 5 senedir beraber olduğum, onu okul için terketmenin ona çok büyük haksızlık olacağını bildiğim ve bana hakkını helal de etmeyeceğini bildiğim bi sevgili var.Ben ne yapacammmm

Hem okuyan hem evli kadınlar var diyebilirsiniz ama benim istediğim okul yatılı sadece hafta sonu evci izni olan iki senelik bi eğitim.Bu yüzden evliyken asla seni göndermem diyo.

Yaşınız kaç ki?

üniversite sınavına 3 kez girdim. 2 tane bölüm bıraktım. Bi türlü istediğim gibi gitmedi hiçbir şey. Çok kötü günler de yaşadım, okumayı çok ama çok istiyordum çünkü. Herkes yolunda giderken dikil tutturamamak çok acı oluyor. Ama vazgeçmedim, şimdi hukuk fakültesinden mezun olacağım. 1 yıl da uzattım okulu. Yaşım 26. Kimse için hayallerinizden, hayatınızdan ve geleceğinizden vazgeçmeyin. sizden bunu isteyeni de sorgulayın.

Yaşınız kaç ki?

üniversite sınavına 3 kez girdim. 2 tane bölüm bıraktım. Bi türlü istediğim gibi gitmedi hiçbir şey. Çok kötü günler de yaşadım, okumayı çok ama çok istiyordum çünkü. Herkes yolunda giderken dikil tutturamamak çok acı oluyor. Ama vazgeçmedim, şimdi hukuk fakültesinden mezun olacağım. 1 yıl da uzattım okulu. Yaşım 26. Kimse için hayallerinizden, hayatınızdan ve geleceğinizden vazgeçmeyin. sizden bunu isteyeni de sorgulayın.

24 :KK61:

oku. evet biraz geç kalmış olabilirsin ama önemli olan senin ne istediğin. sen okumak istiyorum dedikten sonra sevgilin ya okul ya ben diyemez.

Canim kac yasindasindasin bilmiyorum ama bende bu sene sinava hazirlandim koca sene 27 yasindayim 7 yasindada bir kizim var evliyim iyikide cekmisim onca zorluguda yilmamisim ... gelecegin soz konusun oldumu kimseye eyvallah etme .. Allah yasatmasin ama evliliklerde problem oldugunda bir yere kipirdamayalim ister erkekler o yuzden maddi ozgurlugumuzu istemeyebilirler .. gelecegin icin atman gereken butun adimlari atmalisin bence

Sevgiliyi bırakır okulu secerdim
Zaten siz evlensenz ailesi sizi pek sevmiyor gibi çok huzurlu mutlu bir evliliginiz olmaz
Zaten kendi aileniz de sorunlu hep siz onları dusunmussunuz biraz da kendinizi düşünün

Açıkçası sizi layığıyla seven bir sevgiliden bahsediyorsak, size "Ya okul ya ben" seçeneğini sunmaması gerekirdi.
Aksine, mutluluğunuz adına kendinden ödün verebilen bir sevgili, okulunuz için azminizi kamçılayan bir arkadaş olmalıydı yanınızda. 24 yaş, hiçbir şey için geç değil.

Belki uzun bir nişanlılık süreci, nişanlı iken mezun olup hemen evlenmek, ya da okulunuzu bitirmeye yakın bir evlilik, evliyken okula devam etmeniz vb.
Seçenek bu kadar çok iken, niçin kestirip atmak?
Sadece 2 sene diyorsunuz bir de...

Sevmek, "Seni göremem" bencilliği midir?
5 yıllık sevgiliniz, sizin için 2 sene bekleyemeyecekse, sizi ne kadar sevmiştir?

Yasnda bisey yok.dersaneye gittigimde 23tum.benden buyukler bile vardi sinifta.okula gittiginde goreceksin bircok ileri ysta insan var.formasyon snifimda 40 45 yasinda kadinlar bile vardi.sen ne istiyosan onu yap

Cnm yasin 24 dur bakalim ya
2 yil dedigin ne ki
Mutlaka okumalisin
Sevgiline soyle madem bu kadar tolerans gosterdin 2 yil daha dayansin senin icin yuzmusun kuyruguna gelmissin
Yok beklemem derse kendi bilir ben seni seviyorum okul bitince evlenicez de karar onun ama sen oku cnm pisman olma iyi dusun her zaman evlenirsin ama okuyamazsin heleki emek vermissin belli bi yastan sonra 26 uygun bi yas evlilik icin bende 26 da evlendim:KK68:

Açıkçası sizi layığıyla seven bir sevgiliden bahsediyorsak, size "Ya okul ya ben" seçeneğini sunmaması gerekirdi.
Aksine, mutluluğunuz adına kendinden ödün verebilen bir sevgili, okulunuz için azminizi kamçılayan bir arkadaş olmalıydı yanınızda. 24 yaş, hiçbir şey için geç değil.

Belki uzun bir nişanlılık süreci, nişanlı iken mezun olup hemen evlenmek, ya da okulunuzu bitirmeye yakın bir evlilik, evliyken okula devam etmeniz vb.
Seçenek bu kadar çok iken, niçin kestirip atmak?
Sadece 2 sene diyorsunuz bir de...

Sevmek, "Seni göremem" bencilliği midir?
5 yıllık sevgiliniz, sizin için 2 sene bekleyemeyecekse, sizi ne kadar sevmiştir?

Evet çok haklısınız.Ben ayrıntıya girmediğimden yazmadım şimdi yazayım.Benim yaşım gereği istediğim okula girebilmem için yani lise mezunları düzeyinden girebilmem için son bir hakkım kaldı yani 2017 de de deneyebilirim okadar.Ama bir de 4 yıllık üniv. mezunları alınıyor o okula onunda yaş sınırı 30. Bende dedim ki 2017 de de denicem yine olmaz ise 4 senelik herhangi bi açıköğretimden lisans mezunu olup 4 sene sonra 30 olmadan tekrar bu okul için sınava girecem.Oda bana diyo ki he 4 4 buçuk senede öyle beklicem yani seni diyo

Ya ben çok kötüyüm ya.Buraya yazmak istedim bana bişeyler deyin nolur...yaşım ilerliyo ben lise yıllarımda yaptığım aptallığın (bu aptallık ders derdine düşmemek üniversite derdine düşmemek) cezasını çekiyorum. Geçim derdine düştüm işe girdim yılladır boş boş bi hayat sürdüm hayallerimin peşinden koşmak çok geç aklıma düştü ve şimdi de sadece aklımda hayallerim var. 5 YILlık ilişkim var sevgilim tutturmuş nişanlanalım evlenelim artık diye...Beni çok seviyo çok yanımda oldu iki senedir okul kararı verdiğimden beri zerre istemesem de sen çok istiyosun diye sana destek olmaya çalıştım diyo. Ve artık yeter vazgeç diyo.Ama ben vazgeçmek istemiyorum bende istediğim okulu okumak bende istediğim işi yapmak bende her genç gibi derdim ev geçimi değil derslerim olsun istiyorum.Evlenip çoluk çocuğa karışmak borç içinde yüzmek yada içimde ukdeler kalsın istemiyorum.Karşımda ya okul ya ben diyen 5 senedir beraber olduğum, onu okul için terketmenin ona çok büyük haksızlık olacağını bildiğim ve bana hakkını helal de etmeyeceğini bildiğim bi sevgili var.Ben ne yapacammmm

Hem okuyan hem evli kadınlar var diyebilirsiniz ama benim istediğim okul yatılı sadece hafta sonu evci izni olan iki senelik bi eğitim.Bu yüzden evliyken asla seni göndermem diyo.
Yaşın çok genç.Geç kalmış bir yaşta değilsin.Önce oku önce meslek.
Bir ilişkide seöenek sunan sevgilinin sevgisini sorgularım.Önce kendine haksızlık etme.Kendine haksızlık ederek başkasına hak vermek adil değil.5 yıllık ilişki dediğin 18-19 yaşında başlamış birşey.30 yaşında olursun da 5 yıl seni bekler anlarım.

Cnm yasin 24 dur bakalim ya
2 yil dedigin ne ki
Mutlaka okumalisin
Sevgiline soyle madem bu kadar tolerans gosterdin 2 yil daha dayansin senin icin yuzmusun kuyruguna gelmissin
Yok beklemem derse kendi bilir ben seni seviyorum okul bitince evlenicez de karar onun ama sen oku cnm pisman olma iyi dusun her zaman evlenirsin ama okuyamazsin heleki emek vermissin belli bi yastan sonra 26 uygun bi yas evlilik icin bende 26 da evlendim:KK68:

Ben ayrıntıya girmediğimden yazmadım şimdi yazayım.Benim yaşım gereği istediğim okula girebilmem için yani lise mezunları düzeyinden girebilmem için son bir hakkım kaldı yani 2017 de de deneyebilirim okadar.Ama bir de 4 yıllık üniv. mezunları alınıyor o okula onunda yaş sınırı 30. Bende dedim ki 2017 de de denicem yine olmaz ise 4 senelik herhangi bi açıköğretimden lisans mezunu olup 4 sene sonra 30 olmadan tekrar bu okul için sınava girecem.Oda bana diyo ki he 4 4 buçuk senede öyle beklicem yani seni diyo...Ben sadece o okulu istiyorum evlilik umurumda bile değil artık açıkçası

Benim yaşım gereği istediğim okula girebilmem için yani lise mezunları düzeyinden girebilmem için son bir hakkım kaldı yani 2017 de de deneyebilirim okadar.Ama bir de 4 yıllık üniv. mezunları alınıyor o okula onunda yaş sınırı 30. Bende dedim ki 2017 de de denicem yine olmaz ise 4 senelik herhangi bi açıköğretimden lisans mezunu olup 4 sene sonra 30 olmadan tekrar bu okul için sınava girecem.

Çok gerçekçi ve mantıklı bir yol gibi görünmedi bana. Seneleri kaybedeceksiniz. İstediğiniz mesleğe gidecek başka (daha kısa) bir yol yok mu?

Bu arada merak ettim neymiş bu sadece yatılı okunabilen okul?

Evet çok haklısınız.Ben ayrıntıya girmediğimden yazmadım şimdi yazayım.Benim yaşım gereği istediğim okula girebilmem için yani lise mezunları düzeyinden girebilmem için son bir hakkım kaldı yani 2017 de de deneyebilirim okadar.Ama bir de 4 yıllık üniv. mezunları alınıyor o okula onunda yaş sınırı 30. Bende dedim ki 2017 de de denicem yine olmaz ise 4 senelik herhangi bi açıköğretimden lisans mezunu olup 4 sene sonra 30 olmadan tekrar bu okul için sınava girecem.Oda bana diyo ki he 4 4 buçuk senede öyle beklicem yani seni diyo

2017de dener girerseniz, 2 sene bekleyecek,
Ancak 2017de giremezseniz, 4 yıl açıköğretimden sonra 2 sene bekleyecek.
Aradaki 4 yıl açıköğretimi saymayın, sonuçta her iki seçenek için de o yatılı okul için 2 senelik bir bekleme süresi var sadece.
Niçin 4 sene bekleyecekmiş ki?

Sınavı kazansanız da kazanmasanız da bi nişan olur,
Sınavı kazanır giderseniz okula, 2 yıl nişanlı beklersiniz, 26-27 yaşlarında da mezun olur, evlenirsiniz (Ben de 27 yaşında evlendim mesela)
Sınavı kazanamazsanız, iki yıl beklemeden, daha erken evlenir açıköğretim okurken, evliliğinizi de yaşarsınız.
Sonra yine sınava girer, evli iken 2 yıl okulunuzu okuyuverir, o ara sabreder, o okulu bitirir tekrar devam edersiniz hayatınıza kaldığınız yerden.

Zor değil.

Back
X