• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşımdan büyük gösteriyorum

Ben de hep şunu diyorum.herkes yaşını gösterir.bana da genç gösteriyorsun diyen çıkıyor ama şak diye nokta atışı yapan da çıkıyor.eee bilen nasil biliyor o zaman? Her kafadan bir ses çıkıyor işte.şunu anlamıyoruz milletçek? 40 yaş zaten çok ileri bir yaş değil.bazıları bekliyor ki saçlar bembeyaz olacak, vücut nine vücudu olacak.aynı şey 13, 14 yaşındaki kız çocuklarına da yapılıyor.kadınlar 14 yaşında yetişkin boylarının yüzde 90 una ulaşıyorlar.bunu bile bile herkes bu nasıl 14 yaş deyip duruyor.
Bana oğlumun sınıf pikniğinde aaaa inanmıyorum hiç yaşınızı göstermiyorsunuz dediler bu hafta. Kaç gösteriyorum dedim, 35-36 diyorlar, yahu zaten yaşım 39😂😂😂 1-2 yaş algı farkı elbet oluşabilir bakışa göre ama diğer türlüsüne hiç inanmıyorum hen hep doğru tahmin ediyorum insanların yaşını. Bazen sorulursa ayıp olmasın diye küçük rakam atıyorum kafadan yazık sevinsin garipler😂😂
Ben şu an saçımı boyamıyorum mesela bembeyaz ama yüzüme bakan 39-40 ı görüyor. Kimse de aaa beyaz saç seni 50 yaşında gösteriyor demedi hiç. Yüz her şeyi ele veriyor bence, geri kalanı tarz meselesi.

Bana oğlumun sınıf pikniğinde aaaa inanmıyorum hiç yaşınızı göstermiyorsunuz dediler bu hafta. Kaç gösteriyorum dedim, 35-36 diyorlar, yahu zaten yaşım 39😂😂😂 1-2 yaş algı farkı elbet oluşabilir bakışa göre ama diğer türlüsüne hiç inanmıyorum hen hep doğru tahmin ediyorum insanların yaşını. Bazen sorulursa ayıp olmasın diye küçük rakam atıyorum kafadan yazık sevinsin garipler😂😂
Ben şu an saçımı boyamıyorum mesela bembeyaz ama yüzüme bakan 39-40 ı görüyor. Kimse de aaa beyaz saç seni 50 yaşında gösteriyor demedi hiç. Yüz her şeyi ele veriyor bence, geri kalanı tarz meselesi.
Aynen ben de 32 yaşındayım.bana da aaa hiç göstermiyorsun deyip 27, 28 diyorlar.

:) Bu garibi üzdü ama yazdıkların. 😝

Çocuklarınızın yaşları, tesettürlü olmanız, biraz daha giyim tarzı da etki ediyorsa direkt abla denilir size özel bir şey değil aslında. Toplumda belli konumlandırmalar var.

Satış temsilcisine de abla denmez yav. Sizden büyük olsa bile denmez. Mesafe koymaz abla hitabı, aksine samimiyet yaratır.
Valla az önce barmen bana abla dedi :) gerçekten çok takılınması gereken bir mevzu olduğunu düşünmüyorum, o anın ve ilişkinin ambiyansına göre.

Eğer bir kinaye, fesatlık yoksa ister abla denilsin ister teyze, takılmamak, kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum.

Yüz de kişiden kişiye çok değişiyor bence. Bakarsan bağ bakmazsan dağ oluyor.

Yine bir iş arkadaşım var benden birkaç yaş büyük. Güya çok bakımlı bir kadın. Saçlar sarı ombreli, tırnaklar hep bakımlı, mini etekleri üzerinden çıkmaz ki bizim iş pek minilere uygun değil, çıtı pıtı bir kadın fazla kilosu da yok. Ama yüzüne bakınca o da benden 10 yaş büyük görünüyor. Çünkü cildine bakmıyor, suratı komedon ve leke dolu. Bariz sorunları halletmeden dolgu, botox yaptırıyor daha da kötü oluyor. Bin yıl önceki makyaj stilinden, göz altlarına bembeyaz aydınlatıcılardan, sedefli pembe rujlardan vazgeçmiyor. Doğal olarak yaşını hatta yaşının da üstünü gösteriyor. Z kuşağı iş arkadaşlarımız bana ismimle hitap ederken ona hocam ya da hanım diyorlar.

Bence yüz falan değil insanın yaşını en net belli eden yer eller. Onda yaşlanmayı engellemek çok zor.

Valla az önce barmen bana abla dedi :) gerçekten çok takılınması gereken bir mevzu olduğunu düşünmüyorum, o anın ve ilişkinin ambiyansına göre.

Eğer bir kinaye, fesatlık yoksa ister abla denilsin ister teyze, takılmamak, kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum.
Yurt dışında değilseniz öğlen olmadan bar muhabbetinizi beğendim 😂

Ben tersliyorum valla, garson, satış görevlisi vs abla deyince. Öğrensinler müşteriye nasıl davranacaklarını. Böyle böyle eğiteceğiz.

Aman bazıları saçma sapan abla deyip duruyor millete.bizim burada 25, 26 yaşlarında kızlar çalışıyor gencecik hemşireler abla abla diye geziyor.bazi tipler nasıl hitap edeceğini bilmiyor bence.her söylenene takılırsan ohooo.

Nikah büyüğü lafını yeni duyuyorum.Ben de genellikle yaşımdan küçük görünüyorum ama bakıyorum bazı kadınlar kendimi karsimdakiyle aynı yaşlarda görsem de bana abla diyor.Acaba ben mi öyle karsimdakini kendimle aynı görüyorum onlar mı kendini küçük göstermeye çalışıyor anlamıyorum.Genellikle çocuklari küçük olabiliyor.Belki de onlar da nikah büyüğüm diyorlardir bilmiyorum.

Babannem "yaşlandığımı pazarcilar bana "anne" dediğinde anladim" derdi :D

Yasiniz buyuk degil ama tesettur, hele de yazdığınız gibi bol ve koyu renkli tesettur otomatik olarak abla kategorisine koyuyordur cogu kiside.

Ben kucuklugumden beri arada 20 yas falan yoksa abi abla hitabini kullanmam, ama dusundum de muhtemelen ben de fiks olarak benden büyük oldugunu dusunurum bu tarzda birinin. Sadece algi meselesi sanirim. Cocuklariniz da buyuk olunca hepsinin toplami bu sonucu veriyordur.

Rahatsizsaniz, kendi tarziniza uyacak sekilde biraz degisiklik yapabilirsiniz.

Ayy müneccim yorumun için çok teşekkür ederim ❤️
Hiç makyaj yapmıyorum. Çok bol giyiniyorum ve siyah giyinmeyi çok seviyorum.
Tavsiyelirini dikkate alicam.
Bol ve siyah kıyafetleri tesettürünüzden dolayı giyiyorsanız bir şey diyemem ama kilo kapatmak için giyiyorsanız imkanlar dahilinde dolabınızı yenilemeye çalışın.

Vücut tipinizi de ön planda tutarak açık renkli kıyafetler giyin, gerçekten çok fark ediyor giyim, ayrıca baş örtülerinizde de koyu renkler kullanmayın, mesela koyu kahve tondaki örtüler yüzü olduğundan yaşlı gösteriyor, desenli bile olsalar kurtarmıyor siyah örtüler de öyle.

Çok güzel örtü bağlama teknikleri var, spor bağlama yöntemleri var, çift örtü kullanılan yöntemler var, yöresel eşarp bağlama yöntemleri var, şalları çok seviyorum bazen omuzlarıma atmak bazen de başıma bağlamak için alıp dolapta tuttuğum şallarım var, arada Mardin usulü bağlayıp çıkıyorum.

Ayna karşısına geçip kıyafetlerinizi farklı kombinleyerek, değişik eşarp bağlama tekniklerini kullanarak biraz kendinizle oynayın😉

Bende 40 yaşındayım kucuklukten beri abla ,abi hitaplarini sevmem , ablamada ismiyle seslenirdim. Bende küçük gösteriyorum çoğu kişi öyle söylüyor, tesettürlüyum. Bende kendimi genç görüyorum hala:) Dün sabah yardımcı kadın gelmişti benim yaşlarımda falandır ama benden büyük duruyor, bana abla diye hitap etti, saygıdan dolayı diyormus

Yurt dışında değilseniz öğlen olmadan bar muhabbetinizi beğendim 😂

Ben tersliyorum valla, garson, satış görevlisi vs abla deyince. Öğrensinler müşteriye nasıl davranacaklarını. Böyle böyle eğiteceğiz.
Abla dediği yer de bar yani.sanki mahalle pazarı.bizim burada da gencecik eğitimli hemşireler ona buna abla deyip duruyor.o kadar avam duruyor, o kadar yakışmıyor ki.ben de bir kere söylemiştim.etkisi olmuş mudur bilemem ama ben olsam böyle bir şeyi unutmazdım.o kadar üniversite bitirmişler daha kadınlara nasıl hitap edileceğini bilmiyorlar.geçen 70 li yaşlarda bir hasta yakını geldi hanımefendi dedi bizlere.vayy dedim koskoca eğitimli adamlara bak bir de buna bak dedim.

Abla dediği yer de bar yani.bizim burada da gencecik eğitimli hemşireler ona buna abla deyip duruyor.o kadar avam duruyor, o kadar yakışmıyor ki.ben de bir kere söylemiştim.etkisi olmuş mudur bilemem ama ben olsam böyle bir şeyi unutmazdım.o kadar üniversite bitirmişler daha kadınlara nasıl hitap edileceğini bilmiyorlar.
yahu asistanların hepsi hocalara ya da kıdemlilere abi abla diyor, bölüm başkanına abla diyor, nöroloji uzmanı kadın bölüm başkanı olan kadın da adli tıp başkanı

bunun olmadığı ekol üniversiteler var evet (benim okulumda asla ama asssla yoktu) ben bu okulda gördüm sonra anladım ki
taşrada tıp fakültesi bile emmi dayı modunda

sanki her okuyan etiket (bu fransızca, bizdeki adab-ı muaşeret diyelim) kazanıyor

burda bir hocamız vardı herkese siz derdi (makinesinde kahve yapar ikram ederdi filan)
adam dayanamadı ABDye geri döndü, burada düzen bu, abla abi emmi dayı...

hemşireler zaten hastaya da sen diye hitap ediyor. doktorlar bari siz demeyi biliyor hastasına.

40 yaşındayım. Benim için abla bir hitap biçimidir. Benden küçük olduğunu bile görsem misal satış temsilcisine abla derim. Abla, abi bizim kültürümüzde ille yaş için kullanılmaz, bir mesafedir. O nedenle boşuna takıntı yapmayın derim.
Kesinlikle mesafe en iyi tanım bu , benden büyük adamlar al abla falan diyor pazarda manavda statü gibi birşey saygıdan diyorlar kadın olduğun için kardeşim diyen de var.

yahu asistanların hepsi hocalara ya da kıdemlilere abi abla diyor, bölüm başkanına abla diyor, nöroloji uzmanı kadın bölüm başkanı olan kadın da adli tıp başkanı

bunun olmadığı ekol üniversiteler var evet (benim okulumda asla ama asssla yoktu) ben bu okulda gördüm sonra anladım ki
taşrada tıp fakültesi bile emmi dayı modunda

sanki her okuyan etiket (bu fransızca, bizdeki adab-ı muaşeret diyelim) kazanıyor

burda bir hocamız vardı herkese siz derdi (makinesinde kahve yapar ikram ederdi filan)
adam dayanamadı ABDye geri döndü, burada düzen bu, abla abi emmi dayı...

hemşireler zaten hastaya da sen diye hitap ediyor. doktorlar bari siz demeyi biliyor hastasına.
Ayy o öğrencilere bile siz diyen hocalar o kadar hoşuma gidiyor ki.

Back
X