• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşımdan büyük gösteriyorum

yahu asistanların hepsi hocalara ya da kıdemlilere abi abla diyor, bölüm başkanına abla diyor, nöroloji uzmanı kadın bölüm başkanı olan kadın da adli tıp başkanı

bunun olmadığı ekol üniversiteler var evet (benim okulumda asla ama asssla yoktu) ben bu okulda gördüm sonra anladım ki
taşrada tıp fakültesi bile emmi dayı modunda

sanki her okuyan etiket (bu fransızca, bizdeki adab-ı muaşeret diyelim) kazanıyor

burda bir hocamız vardı herkese siz derdi (makinesinde kahve yapar ikram ederdi filan)
adam dayanamadı ABDye geri döndü, burada düzen bu, abla abi emmi dayı...

hemşireler zaten hastaya da sen diye hitap ediyor. doktorlar bari siz demeyi biliyor hastasına.
Ayy o öğrencilere bile siz diyen hocalar o kadar hoşuma gidiyor ki.

Ayy o öğrencilere bile siz diyen hocalar o kadar hoşuma gidiyor ki.
biz öyle okuduk ben bitireli olmuş 20 sene tabi ki

ben sanıyordum hep öyle, sonra tabi gördüm neyin ne olduğunu, proje yaptıkça, çalıştıkça pek çok hocayla tanıştım. durum buymuş.

Aman bazıları saçma sapan abla deyip duruyor millete.bizim burada 25, 26 yaşlarında kızlar çalışıyor gencecik hemşireler abla abla diye geziyor.bazi tipler nasıl hitap edeceğini bilmiyor bence.her söylenene takılırsan ohooo.

Ya amann bu konu da en relax annem resmen dişini takmıyor diş yaptırdı protez ama sürekli kullanmıyor oluyor sana 70 yaş gibi veee annem 53 yaşında genç bence nine dediler ya anne takmiyorsun hiç diyorum amann diyor hahah

Bence giyim tarzı, makyaj yapma şekli gibi yüz şekli ve ifadesi de gösterdiğin yaşı çok etkiliyor yuvarlak yüzlüler daha genç gösterirken dikdörtgen ve elmas yüzlüler daha yaşlı gösteriyor genelde mesela anneannem kendine hiç bakmaz yüzünün sert bir ifadesi var ve bu yüzden görenler en az 10 yaş daha yaşlı sanıyor boyu 1,55 olmasına rağmen insanların gözünde kısa boylular daha genç uzun boylular ise daha yaşlı gösterir algısı var aksine uzun boylu olup yaşından daha genç gösteren de gördüm özellikle Baltık ülkelerinde kadınların çoğu maşallah 1,70 den kısa değil ama yüzleri çok babyface

Ya amann bu konu da en relax annem resmen dişini takmıyor diş yaptırdı protez ama sürekli kullanmıyor oluyor sana 70 yaş gibi veee annem 53 yaşında genç bence nine dediler ya anne takmiyorsun hiç diyorum amann diyor hahah
Benim annem de öyle.amnn boşver deyip geçiyor.bir yaştan sonra taka taka bıkıyorsundur.gündeminden çıkıyordur.diğer konularda da böyle oluyor.

Bi kaç yorumu okudum,benim de size tavsiyem; mutlaka düzenli,ara vermeden pilates yapın ✔️ ilk önce bir salona gidip ,daha sonraları evde devam edebilirsiniz.Kilo yaşı yüksek gösterebilir ama bilinçsiz kilo vermek de yüzü inanılmaz kırıştırır, çökertir.Pilates ile eş güdümlü ,çok aç kalmadan bir yaşam tarzı oluşturun.Çok spor ve şık tesettürlüler görüyorum ben ayrıca.Kıyafetlerinize dikkat edin.Allı ,güllü kıyafetler,deri topuklu ayakkabılar vs giymeyin.Onun yerine daha spor ve fresh seçenekleri tercih edin.Baş örtüsü bağlama şekli ,takılar,güneş gözlüğü tercihleri,çantalar bile çok fark eder inanın.

İyi geceler
Artık bir kaç gündür iyice kafaya takmaya başladım bu durumu.
Ben 40 yaşıma yeni girdim tesettürlü ve balık etliyim. 166 boy 73 kg yum.15 yaşında ve 9 yaşında cocuklarim var.
Kilodanmidir nedir her gören abla diyor, bende karsimdakinin benden büyük oldugunu anlıyorum ama kadınlar kendinin küçük gozuktugunu mu zannediyor yada ego tatmini mi nedir anlamadim, bir insanın yaşını bilmeden direk abla diye atlıyorlar. Ve genelde bu kadınlar çok küçük bebekli insanlar. Buyuk çocuğum var diyemi öyle yani catlayacam artık 🫣 kızlar.
Dun birine dedimki artık, sen kaç yaşındasın? benimle aynı yastaymıs, ve güldü böyle uyuz uyuz, ayy abla dedim diyemi sordun dedi. Yok merak ettim dedim. Diyemedim sende 40 gozukuyosun diye. Neyse nikah buyugusun sonuçta dedi.

Kilo vermeyi planlıyorum. Başka napsam şu yuzume de şu olgunluğu kaldirsam kızlar.
Şunu bilirim kilo yaşlı gösteriyor

İyi geceler
Ben 40 yaşıma yeni girdim tesettürlü ve balık etliyim. 166 boy 73 kg yum.15 yaşında ve 9 yaşında cocuklarim var.
Kilodanmidir nedir her gören abla diyor, bende karsimdakinin benden büyük oldugunu anlıyorum ama kadınlar kendinin küçük gozuktugunu mu zannediyor yada ego tatmini mi nedir anlamadim, bir insanın yaşını bilmeden direk abla diye atlıyorlar. Ve genelde bu kadınlar çok küçük bebekli insanlar. Buyuk çocuğum var diyemi öyle yani catlayacam artık 🫣 kızlar.
Dun birine dedimki artık, sen kaç yaşındasın? benimle aynı yastaymıs, ve güldü böyle uyuz uyuz, ayy abla dedim diyemi sordun dedi. Yok merak ettim dedim. Diyemedim sende 40 gozukuyosun diye. Neyse nikah buyugusun sonuçta dedi.

Kilo vermeyi planlıyorum. Başka napsam şu yuzume de şu olgunluğu kaldirsam kızlar.
Bir arkadaşım var aramızda 3-4 yaş var oda tesettürlü bir tıkta kilolu ne yazık ki bizde yanyana gelince bana kendisinin çok yaşlı gösterdiğini söylüyor. Tarzınızı değiştirin belki faydasıı olacaktır. Ancak 40 yaşında olup 40 göstermek kötü birşey değil

40 yaşındayım. Benim için abla bir hitap biçimidir. Benden küçük olduğunu bile görsem misal satış temsilcisine abla derim. Abla, abi bizim kültürümüzde ille yaş için kullanılmaz, bir mesafedir. O nedenle boşuna takıntı yapmayın derim.
Satış temsilcisine neden abla diyorsunuz?

Abla abiden ziyade tanımadığınız kişilere hanımefendi beyefendi demek daha iyi hem mesafe de bozulmamış oluyor.

Burda birine abla abi deseniz tepenize çıkarlar.

Satış temsilcisine neden abla diyorsunuz?

Abla abiden ziyade tanımadığınız kişilere hanımefendi beyefendi demek daha iyi hem mesafe de bozulmamış oluyor.

Burda birine abla abi deseniz tepenize çıkarlar.
Ben yapı olarak soğuk bir insanım. Abla da kullansak aramızdaki sınır bellidir. Girdiğim butikteki, kırtasiyedeki temsilci abla demiş, hanım demiş farketmez benim için. Ürünler için oradayım. Karşılıklı saygı korunduğu sürece hitaba takılmıyorum. Satış temsilcisi bir örnek, dışarıda tanımadığım bir insan olarak o geldi benim aklıma o an yazarken.

Bana da yenge diyorlar 😂baştan çok yadırgadım😂küçücük bir kadınım ben ya 😂 İngilizlerin tabiri yerine mi kabul etmeliyiz acaba Mrs gibi bizde de yenge, abla yok teyze
Ben bana yenge diyene ben de yenge diye karsilik veriyorum. Madem siz de öyle, bende size yenge derim dedim. Baka kaldi bana öyle.
En cok tuhaf olan şeyde, genelde kendi yaşıtlarįm böyle dangalaklik yapyiyor. Kendilerini cok mu kücük görüyorlar bilemedim.
Hani benim bir de 3 ve 5 yasinda kücük cocuklarim var. Yani ne kadar büyük olabilirim ki senden dimi????
Cahil insanlardan uzak duracaksin, hic canini sikmayacaksin

“yenge” ve “abla” iticiliğine “yeğen”de eklemek istiyorum. Banada yeğenim diye hitap ediyolar bazen nefretlik kıro kıro hareketler. Keşke hanımefendi,beyfendi hitapları kullanılsa hep.

İyi geceler

Tesettürlü de olsanız yaşınıza uygun genç gosterecek kapalı kıyafetler giyin ağır makyajlar dan kaçının.

İyi geceler

Tesettür kim olsa büyük gösteriyor ki zaten. İş yerindeki arkadaşlar saçlarını göstermek için açık fotoğraflarını gösterince şok oluyorum resmen.

Ben biriyle iş için sık sık görüntülü toplantı yapıyordum, böyle 1 yıl falan sürdü kadınla iletişimimiz zamanla çok iyi arkadaş olduk, bir gün aynı şehirde buluşmaya karar verince beklediğim yerde bı baktım üstüme tesettürlü bir kadın geliyor dikkatle bana bakarak, meğer oymuş 🙈 resmen tanıyamadım ya yaşının iki katı gibiydi. Bu olaydan sonra dikkat ettim türban/tesettür genelde büyük gösteriyor gerçekten.

Saç modeli -kesimi, cilt alt tonuna uygun giyinmek ve kilo. Bu üçü insanı rezilde eder vezir de . Yıllardır saçımı uzatmaya çalışıyorum sonunda uzadı ama no ben küt sarı saç kadınıyım mesela uzun saç bende Kezban gibi duruyor bence . Bunlara dikkat ettiniz mi mesela ?

Back
X