Yaşımdan utanıyorum ve kimse bilmesin istiyorum...

valla ben de yaşımdan küçük gösteriyorum (21 yaşındayım) aynen minyon da değilim ama kıpır kıpırım, enerjiğim, hayat doluyum.. liseye mi gidiyorsun diyorlar,yüzüm genç duruyor biraz.. çok hoşuma gidiyor:78::78:, genç göstermek iyi bir şey,, yaşlanmak istemiyoruuum..

Son düzenleme:

merhaba arkadaşım...sanırım biraz bende de suç var gibi...neden dersen ben küçükken çok sorumlu bir insandım ama son yıllarda çok umursamaz oldum ve hayatı saldım diyebilirim...inan ki çalışıyor olmak..mezun olmak veya hayatımda birinin olup olmaması umurumda değil...ama evden dışarı adım attığımda sokaktaki herhangi bir vatandaşla ayaküstü konuşurken bile en basit sohbet bile benim için zehir olabiliyor..ağustos böceği gibi yaşıyor olmamın bedelini bu kadar ağır ödememeliyim bence.. insanlardan aşırı bir şey bekleemiyorum yeterki günlük sohbetlerim zehir olmasın bana....çünkü konuşulanlar ve sorulanlar aynı...ama belki onlar da haklı bunlar belki bir insana en kolay sorulan ve sohbet için laf açan konular buna birşey demiyorum...ama cevabımdan sonra bana karşı görüşleri canımı sıkıyor...zaten şu an üniversite son sınıftayım ancak okulu kaç senedir bitiremiyorum..sırf bu yüzden üniversite sondayım bile diyemiyorum çünkü o sene bitirmem bekleniyor...

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım yorumun için :) evet şu an yan gelip yatıyor görünüyorum ama geçmişte ne zorluklara göğüs gerdiğimi ve neden eğitimimi bitiremeyip neden evlenmediğimi bir Allah bilir...
zamanında bunları yapmak istiyordum ancak şimdi istek kalmadı diyebilirim...ben bunları dert etmiyorsam artık karşıdaki da dert etmemeli diye düşünüyorum...

Son düzenleme:

Yazdıklarınızı okuyurum.. Analiz etmek gerekirse gerçekten aklı başında birisiniz..Ve objektif olarak kendi analizinizi açık yüreklilikle yapıyorsunuz.Bunda bilinçsiz olmadığınızı gösteriyor..

Öncelikle nasıl göründüğünüz önemli değil ; kimlerle anlaşabildiğinizdir.. Elbetteki anlaştığınız kişilerle arkadaşlık kuracaksınız.Fakat bu arkadaşlığın ve çevrenin size kattıklarını çok iyi düşünün..Kurduğunuz arkadaş çevresinde , size katkısı bulummayanı eleyin.Yaşlarla yapmayın bunu..

İlköğretimden üniversiteye kadar ; artık dışarıdan vermek çok kolaylaştı..Öncesinde ortaoğretimi bitirmek için 3 sene gerekliydi, şimdilerde krediyi tamamladığın taktirde bir yıl iki ayda bitiyor..Keza lise aynı oranlarla düştü v.s..Sonrasında dışardan bir üniversite okumak hiç zor degıl artık..

Oturdugunuz yerden yaşınızı küçülterek, ya da okulunuzu yalan yanlış söyleyerek v.s mutlu olamazsınız..B,r süre sonra sizde bu yalanlarınıza inanırsınız ve kendinizi gerçekten öyle görmeye başlarsınız..

Farkında mısınız bilmiyorum ama bu psikolojık bir durumdur..Sonucunuz bu şekilde vuku bulursa tedavisi zordur..

Bu kendinizi olduğundan farklı görmeyi bir tarafa itip oldugu gibi sevmeye ve sevdiğiniz kendinizi geliştirmek için çabalara girmelisiniz..Madem okul çevre sizin için önemli bunun için adımlar atmalısınız.

istersen doğduğundan beri ytarak ömrünü geçir ama bu yinede ot gibi yaşamaya girmez dediğim gibi yani sen ne yapıyorsan kendin için doğru olanı bulup yapıyorsundur sonuçta..o nasıl bi şahıssa sende öle olmak aynı şeyleri düşünmek zorunda deilsinki..bunu anlamalılardı ot gibi dienler..bu sadece ya tembelliktir yada yapından keynaklanan çekingenliktir seni durduran vb falan..ama ot saçma:)engelli arkadaşlarımız var çalışamayan onlarada girer bu denilen o zaman..yada bi çok kişinin sorunu var..ondan ayıp etmişler açıkcası..aldırma hiç bu denilenleri ondan..o denilenlerede böle anlatmana gerek yok hiç cvpta verme cahile laf anlatak ve uğraşmak inan çok zor yine dediğinle aldığın cvplarla kalırsın..dediğim gibi dier yorumlarımda şanslısın bence..bende yaşımı göstermem çok tepkide aldım,huzursuz eden lafta duydum ama şanslıyım..anne olsam genç olcam..eşim şanslı olacak en başta genç gösteren biri olacak yanında..her daim genç ve zeki..sende şanslısın ondan hiç olumsuz düşünme..bıra steen istediğini desin yapsın..

Olayları nedenlerini hepsini analiz etmişsiniz ama konu çözüme gelince hala duraksıyorsunuz.
Neden bilmem ben meseleyi hep erkeklerle bağdaştırdım.
Sizi çıtır görüp ilgilenen kendine denk gören ama yaşınızı duyunca hayalkırıklığına uğrayan hep erkekler..
Mesele karşı cinsle ilişki ise 29 yaşında bir kadın olmanız değil.Sosyal duruşunuz sıkıntı olabilir.
Genç erkeklerin size abla olarak görmesi kadar olağan birşey olabilir mi?
Ablasınız zaten.. Anlamadığım siz neden kardeş olarak görmüyorsunuz?
Yaşıtlarınızla görüşün ve sorun ortadan kalksın..
Eğitim iş bunlar hep telafisi kolay şeyler.
Herkese hayatınızdaki sıkıntıları anlatıp bakın ben okuyamadım çalışmadım vs vs diyemezsiniz.
Genç görünmek bence bir nimet zaman zaman bende bazı laflar duyarım ve bu bana gurur verir.Ama beyin olarak olgun olduğunu iddia eden biri zaten 20 yaşında bir delikanlının saçmalıklarını 20 yaşında bir kızın komik sohbetlerine uzun süre dayanamaz.
Takıntı yaptığınız yaşınız ise donanımlarınızı tamamlayın.Yaşınız değil sosyal ilişklerinizse o zaman kendinize çeki düzen verin.Çünkü yaş ilerledikçe daha çok incinebilirsiniz..

haydaaa, aslinda ne kadar güzelll demek geliyordu icimden minyon bir hatun olarak, ama yazdiklarinin devamini okuyunca ciddi ciddi rahatsiz oldugun belli, keske bunu dert etmesen kendine, bu konuda sanslisin diyecegim, gercekten!!! bende ergenken yasimdan buyuk gosterirdim, ama sonradan yasimi kimse tutturamadi ,hep oldugumdan daha genc oldugumu sananlar cogunlukta....bundan dolayi üzme kendini canimm, kendine güven , bu senin icin daha dogru olur.....hem daha avantajli . bence bosuna üzme kendini! kendinle barisik olmaya bak !

önce nedenlerin neler olduğunu bulmaya çalıştım ki sorunu çözmek kolay olsun diye..bir hastaneye gittiğimizde bile önce teşhis sonra tedavi yapılır..bu da bunun gibi...
evet itiraf etmeliyimki çocukluğumu ve 30 dan önceki yaşlarımı hakkıyla yaşayamamanın verdiği burukluk var mesela lisedeyken o anki yaşıdım olan o genç kişiler benimle konuşmak için asla heves göstermediler bu açıdan sosyal doyuma ulaşamamıştım..sınıfta filan hiç arkadaşım yoktu...çünkü o an için pek de cazip biri değildim..kendime bakmazdım sadece kendimi derslerime verip sınıf geçicek kadar iyi notlar alamya adamıştım kendimi..ve ailem nasıl olmamı istiyorsa öyle biri olmuştum..küçük yaşta büyük sorumluluklar aldım diyebilirim üzerime..ve çok çekingendim sorunlarım daha ağırdı...ama bu ilgiyi geç de olsa şu an görüyorum ve hayatta içimde ukte kalmaması adına gençlerle de arkadaşlık kurmaya kapımı açık bırakıyorum.. ki geriye dönüp baktığımda yapmadım dememek için..çünkü biliyorum ki yaşım 35- 40 olduğunda gençlerle etkileşim şansım ve onlarla enerji alışverişinde bulunma şansım yok denicek kadar azalıcak...

hayatımla ilgili ne yapabilirim e gelince...şu an için bitirmesi en kolay olan şey okul olsa gerek..açıköğretimdeyim ve son sınıftayım...5 dersim var onları verirsem mezun olacağım...belki böylelikle hiç değilse küçük gösteren ama en azından çalışmıyor ve evlenmemiş olsam da eğitimimi tamamlamış birisi olarak daha rahat olacağım sanırım..çünkü eğitim daha zorunlu gibi sanki..çalışma kveya evlenmek biraz da kişinin tercih meselesine veya kısmete bağlı...eskiden çalışıyordum ama bazı büyük nedenlerden ötürü bırakmak zorunda kaldım ve hala çalışma şansım yok..o yüzden o konu bana şimdilik çok uzak..
geçmişte lisede senenin yarısında okul değiştirerek okumama rağmen neredeyse teşekkür belgesi alıcakken..şimdi rahat şartlarımda önümdeki okulu bitiremiyorum..eski azmim kalmadı sanırım..

Son düzenleme:

erkekler ve karşı cins konusunun aslında sizin düşündüğünüz gibi olmadığını konunun önceki sayfalarında defalarca belirttim.. o yüzden tekrar belirtmeye gerek duymuyorum..zaten yanlış anlaşılacağımı bile bile bu riski alarak bu konuyu açtım...beni abla olarak görmelerinden hoşlanmamak illa ki başka şeyler düşünüyorum demek değil...beni kendilerine eşit olarak görsünler arkadaş olarak görsünler ve rahat bir diyalog olsun istiyorum arkadaş sıfatıyla olmak istiyorum hepsi bu kadar...içimi dökebileceğim ve bu kadar cevap alabileceğim başka biryer yoktu...

Son düzenleme:
belki de arkadaş çevrem geniş olmadığı için sosyal özlem duyuyor olabilirim..geçmişin de etkisi var tabi..yaşıtlarım beni adam yerine koymuyor onların yaşlarındaki şeyleri yapmadım diye...benimle konuşmaya hevesli olan sadece gençler var ve bunlar da genelde erkekler oluyor...ve genelde de başka düşüncelerle bana yaklaşıyorlar...ben de ortayı bularak onlarla abla ilişkisi değil ama duygusal ilişki de değil ikisinin ortası olan arkadaşlık ilişkisi ortak paydasında olmak istiyorum...onlarla sohbeti de geri çevirirsem tümden yanlız kalacağım..hiçbir gruba dahil olamıyorum nasıl iştir bu anlamadım ? yoksa kimsenin hayatında hiçbir sıfatla yer almayıp ölü gibi mi yaşayayım ? zaten öyle gibiyim şu an..

Son düzenleme:

yüzüm genç duruyor:))21 yaş zaten genç yaşlı sanıyorsun herhalde kendini:)
Bende 15 yaşındayım ama çok minyonum 10 yaşında sanıyorlar

aynı durum bende de var canım :) yaşım olduğundan küçük gösteriyor ve hep benden küçük erkekler bana karşı ilgi duyuyordu ben de çözümü şöyle buldum,, kendimden küçüklerle değilde yaşıtım ya da kendimden büyük insanlarla doldurdum çevremi.. bu sayede yaşım sorulduğunda problem olmuyor :) gerçi yaşım daha 23 ama yine de durumunu çok iyi anlıyorum..

eğitim konusuna gelirsek.. cahillikle eğitim çook farklı şeyler.. bir insanın üniversite mezunu olması o insanın cahil olmadığını göstermez.. bilakis benim üniversitede tanıdığım bir çok insan sadece diploma almak için geliyordu ve sorsanız ki şimdiki cumhurbaşkanamız kim belki onu bile bilmezler o derce cahilin önde gidenleri :) bu nedenle her üniversite mezununu büyük görme,, ya da eğitim görmeyenleri küçük görme.. kendini geliştirdikten sonra kimse sana ne mezunusun diye sormaz.. cemil meriç kör olacağını bile bile okudu ve kör oldu peki sonra vazgeçti mi? hayır kızı ümit meriç okumaya başladı onun yerine.. sen de ilgi duyduğun alanda kendini geliştirebilirsin cnm.. çocuk psikolojisi,, aile eğitimi ve danışmanlığı.. belediyeler seminerler veriyor sertifika alıp anaokullarında çalışabilirsin.. yani sen kendini yetiştirmeye başla.. kolay olmasa da artık başlaman gerek cnm.. ve pes etme

yorumun için teşekkür ederim canım sanırım yaşıtlarımın bana karşı önyargılı oluşları ve aksine genç kişilerin benimle ilgilenmeleri beni bu durumlara itiyor...sonuçta benimle konuşmak istemeyen yaşıtlarımı zorlayamamki buna değil mi ? ama öte yandan benle konuşmak için can atan genç kişiler var...benim yerimde belki kim olsa istenildiği tarafı tercih ederdi diye düşünüyorum...çünkü yaşıtlarım beni arkadaş yerine bile koymuyor..yüzeysel sohbete bile değer görmüyorlar..fikirlerim yoksayılıyor okumadım diye sosyal çevrem yok diye..vesaire diye...öte yandan benden duygusal ilgi bekleyen genç kişiler var...buyrun burdan yakın...

evet genç kişilerin ilgileri hiç yoktan iyidir diyerek biryere kadar hoşuma gidiyor ama konuya yorum yapan bazı arkadaşlarımızın anladığı şekilde bu durumdan büyük bir haz duyuyor değilim...denize düşen yılana sarılır misali çaresizlikten biraz da...hatta bazen genç erkeklerin olduğu ortamlarda utandığım kendimi sakınmaya çalıştığım dikkat çekmemeye çalıştığım zamanlar da çok oldu...hatta AVM lerdeki yemek bölümündeki masalarda beni izlemek için önümdeki masaya oturup birtakım hareketlerle dikkatimi çekip ilgi dağıtmaya çalışan gençler de oldu...her zaman ben onlara olumlu karşılık vermiyorum...kalkıp gittiğim yada yer değiştirdiğim oluyor...
canım ben zaten psikoloji ve kişisel gelişimle ilgili birisiyim çeşitli kitaplar okuyorum...ciddi konularda konuşmayı da severim ama gel gör ki görünüşüm ve birşeyleri tamamlamamış olmamdan dolayı yaşıtlarım adam yerine koyup beni karşısına almıyor bile..

Yorumların hepsini okuyamadım ama yaşları 29,23-21 oalan arkadaşlar genç gösteriyorum yazmış.Arkadaşlar sanki 35 in üstünde 40' lara gelmiş gibi konuşuyorsunuz.O yaşlarda genç göstermek gibi bir durum olamaz hele ki bekar ve bebek doğurmamışsanız.Yaşınız ilerlediğinde psikolojinizi düşünemiyorum.Bence özgüveninizi oluşturmalı ve kendinizi geliştimelisiniz.

Sabahtan beri vaktim oldukça okudum okudum okudum ama halen tam olarak anlamadım..
Yaşınızdan küçük gösteriyorsunuz,o yüzden çevrenizi gençler oluşturuyor. Kendi akranlarınızla beraber olunca eğitim,iş,özel hayat konularına girince canınız sıkılıyor.. Ama siz okulunuzu tamamlamadığınız ve işiniz olmadığı için şikayetçi de görünmüyorsunuz..
Hani tam olarak sorun nerede?
Madem yaşıtlarınızın sorularından rahatsızsınız neden eğitiminizi tamamlayıp iyi kötü bir işe girmeyi düşünmediniz?
Yoook ben memnunum diyorsanız konu neden dert köşesinde?

arkadaşlar gerçekten çok büyütüyorsunuz bu yaş meselesini yaşlar otuzlardan yirmilere düştü gerçekten neden bu kadar dert ediyorsunuz zaten genç yaştasınız 18 kalamayacagımıza göre.bu sözü çok seviyorum insanlar yıllar geçtikçe yaşlandıklarını zannederler halbuki yaşamadıkları için yaşlanırlar.bu genç yaşta içiniz neden geçiyor bırakın kendinizi hayatın akışına...

dilimin döndüğünce sayfalarca anlatmaya çalıştım ama özetlemeye çalışayım..benim derdim toplum içinde herhangi bir gruba veya kategoriye dahil olamayışım ve bunda insanların davranışlarının da etkisi var..herşeyden evvel görünüşümden dolayı yetişkinler ve yaşıtlarım beni küçük sanıyor..ve üstüne üstlük yaşımın gereklerini yerine getirmediğim de öğrenilince onların gözünde sosyal değerim sıfıra iniyor ve üzülüyorum...resmen çocuk görüyorlar beni...gençler ise kendine eşit görüyor görünüşten dolayı ancak yine yaşımı ve konumsuzluklarımı öğrendiklerinde yine hiçbir şekilde diyalogda olmak istemiyorlar...abla olarak bile göremiyorlar beni...
hiçbir yaş grubunun gözünde hiçbir sosyal statüm olamıyor buna üzülüyorum...neredeyse kişilik bunalımına girdim..genç kızmıyım..çocukmuyum..kadınmıyım..yetişkinmiyim neyim bilmiyorum....
bunu çözmenin sanırım 2 yolu var..böyle hoşuma gitmeyen tavırlara maruz kalmamak adına okulu bitirip bir işe girebilirim belki ama yine bunları başkasının yönlendirmesiyle yapmış olacağım...öte yandan bunları yapmadığım için de sosyal çevrede kendim rahat edemiyorum...

Son düzenleme:

İşte mesela neden bunları dile getirmiyorsunuz?
Birisi iş,okul durumunuzu sorduğunda halinizden memnun olduğunuzu neden anlatmıyorsunuz?
Bakın siz kendinizden memnun olduğunuzu söylemezseniz eleştiriler hep gelir...
Sizi sizden başka kim savunabilir ki?
Sonuçta okulunuzun son senesindesiniz,ama bitirme gibi kaygınız yok.
Çalışmak ya da evlenmek gibi konuları da dert etmiyorsunuz.
Sizin sorun etmediklerinizi başkaları konuştuğunda neden ağızlarını kapatmıyorsunuz?

aslında bunu yapmayı da denedim..ama nedense insanlara bunlar inandırıcı gelmiyor..bahane yarattığımı veya kötü gönüle teselli misali ezilmemek için kendim bile inanmadığım halde savunuyormuşum gibi algılanıyor...inanın ben mutluyum ben iyiyim dert etmiyorum laflarını da dedim..ama sanırım insanlar benim halimden memnun olduğuma değil kendi düşüncelerine kendi değerlerine bakıyorlar..yani benim kendimi eksik ve kötü hissetmem sanki onlara haz veriyor..sonuç olarak yine toplumda onların gözünde değersiz olmak damgasını yemekten kurtulamıyorum...iyiyim dememe rağmen bana teselli verir gibi üzme canını , sıkma canını diyip teselli adı altında beni ezmeye çalışıyorlar..oysa ben onlara bu konuda dertliyim demememe rağmen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…