Yaşımdan utanıyorum ve kimse bilmesin istiyorum...

yüzüm genç duruyor:))21 yaş zaten genç yaşlı sanıyorsun herhalde kendini:)
Bende 15 yaşındayım ama çok minyonum 10 yaşında sanıyorlar

çok ilginçmiş?? 15 yaşındasın ama evli ve hamilesin, aynı zamanda 10 yaşında duruyorsun..

21 yaş genç ama liseden sonra insanın yüzündeki o çocuksu ifade kayboluyor.. ben makyaj yapmam asla, o yüzden yaşıtlarımdan genç duruyorum demek istedim..

Son düzenleme:

Pekii bir şeyi daha merak ettim...
İnsanlar sizin hakkınızda konuşuyorlar,olumlu olumsuz yorum yapıyorlar,sizin söylediklerinize inanmıyorlar. Tamam kabul! Ama bu onların sorunu,siz niye bunları dert ediyorsunuz?
Kim ne düşünürse,neye inanırsa inansın!
Siz sizi anlayan,sizinle uyum sağlayan kişilerle vakit geçirseniz daha iyi olmaz mı?

belki burada çözüm bulamayabilirim...derdimi bile doğru ve anlaşılır şekilde anlatmaktan acizim sanırım...konuyu bir noktaya vardıramasam da içimi dökmek dertleşmek istedim

beni olduğum gibi kabul eden kişileri bulsam onlarla vakit geçireceğim tabi ki..ama o kişileri bulmak kolay olmuyor...belki o yüzden her yaş grubundan insanla konuşarak bunu bulmaya çalışıyorum..o kişilerin nereden çıkacağı hiç belli olmaz..belki yaşı küçük olur ama mantalitesi olgun olabilir..yani bu konuda da her kapının ipini çekiorum desem yeridir..Allah beni inşallah öyle kişilerle karşılaştırır

hayatımı kendi kafama göre yaşıyorum ama insanlar tarafından dışlanmak gibi bir bedel ödüyorum aynı zamanda...

Ama bu arayış içinde olmak da doğru değil bana göre...
Arkadaş,dost aranmaz ki..
Olmadık bir yerlerde bir tanışım,muhabbet olur,hayat tarzlarınız çok farklı da olsa küçücük bir nokta buluşursunuz,o sizi büyük bir dostluğa yönlendirir.. Ama dediğim gibi bu arayarak ya da deneyerek olmaz. Hayat yolunda karşımıza çıkar ya da hiç çıkmaz. Çıkmıyorsa da yapabilecek pek bir şey olduğunu sanmıyorum..

aslında vanatajları kendin dezavantaja dönüştürüyorsun yaşından utanama olayını başda kaldır
bence o kavramı kaldırınca gerisi gelecek.
avantajın şu ki artık o hale geldiki lise öğrencileri bile 30 yaşında gösteriyor 29 olupta yaşından küçük göstermek isteyen çok kişi vardır.
yani diyeceğim o ki kimseye kulak asma eğitim durumu felan bahane okumanın zaten yaşı yok
ikinci üniversite de okuyabilirdin okulu bitirmemiş de olabilirsin buna kimse karışamaz ,yargılayamaz...

ben sonunda esas derdimi anladım galiba..toplum içindeki konumum nedir bunu bilmek istiyorum..hatta hiçbir konuma sahip değilsem de bir konum yaratıp orada yer almak istiyorum...hiçbir tarafa ait olamamak en çok canımı sıkan şey...ve şimdi mesajınız sayesinde anladım ki benim kendi konumumu tespit etmem ve ben şuyum diyebilmem için illa ki falancanın arkadaşı..veya filancanın sevgilisi veya eşi..veya filanca firmasının görevlisi olarak bir sıfat ve konum elde edemeyeceğimi anladım...sanırım bunların hiçbirisi bana benim bir çocuk mu yoksa yetişkin bir birey mi olduğumu göstermek için yeterli değil gibi..çünkü hepsi başkalarına veya dış etkenlere dayalı...

canım ağzından bal damlıyor hamile değilim ama inşallah hayırlısıyla olur:)

mesela bir yerlerden başla okulun sanırın bitmemiş okulunu bitir biran önce iş başvuruları yap bir şeyler için uğraş..bu arada kurslara katıl ...
illa hayatta tutunmak için birine ihtiyacı yokki insanın bu konumlarda pat diye elde edilemez ki uğraşmadan sonuçta herkes olduğu yere gökten zembille inmiyor ...çocuk mu yetişkin mi olayı da açık sen genç bir bayansın yani çocuk değil yetişkinsin bunun dış etkenle alakası yok !

Senin sorunun sanırım yaşınla ilgili değil.
Sen hayata geç kaldığını düşünüyorsun.
O yüzden yaşını küçük gösterip bir nevi kendini iyi hissediyorsun.

Ama 30 yaş hiç de geç değil bir şeyleri başarmak için...
Şimdi tam zamanı yaşamanın, mutlu olmanın...

evli arkadaşlarının, komşularının arasında hepsi eşlerinden, evliliklerinden bahsediyor.
çocuklular, çocuklarından, hastalıklarından okullarından.
işi olan işe gidiyor zaten
genç kızlar lay lay lom..
erkekler seninle gönül ilişkisi yaşamak istiyor ama yaşını öğrenince o da olmuyor.
kendi yaşıtındaki erkeklerden iyi biri denk gelmiyor.
e ben ne yapayım diyorsun değil mi?
kime katılayım hangi gruba dahil olayım.?
muhtemelen çocukluk arkadaşınız filanda yok.
evlen artık, yaşında gelmiş falan diyenlerde var duymamazlıktan gelemiyor insan anlıyorum.

bana da demin çocuk ne zaman diye sordu komşunun biri. vakti gelmişmiş. sanki hemen oluyorda biz yapmıyoruz. insanların ne dediğini boşver canım onlar hep bişeyler söylerler.

evet canım aynen duygularıma tercüman olmuşsun...bundan güzel anlatılamazdı yaşadıklarım inan..beni tam olarak anlayan birilerinin de olduğunu görmek gerçekten çok güzel...çok teşekkür ederim bu samimi analizin için..ben derdimi sayfalarca dil dökerek anlatamadım ama sen 1-2 mesajla herşeyi anlattın...çok teşekkür ederim

ne demek efeeemm.

klasik kadın yaş kompleksi.

Sen gençlerle takılmak mı istıyorsun yoksa kendı yaşıtlarınla ciddi ilişkımı istıyorsun anlamadımkı sorunun ne.. sorunun ne evlenmıs ne eğıtım tamamlamamıs olman mı..

istediği yaş gurubuyla takılmakta özgürdür ,tabi onlarda senle takılmak isterse.

Ne zamana kadar kaçabılırsın gerceklerden.

kozmetık sağolsun kadınlar artık yaşlanmıyor.

cok genç ama saçı bası dökülmüş 35 gıbı gösteren erkeklerde az değil.

kendı durmunu gızlemen ıcın yaşını kullanmana gerek yok neysen o sundur sonucta.

kendınle barısık olman gerek. yaşını gösterıp göstermemen değil sorun.

şu kadarını söyleyebilirim ki keşke gerçekten göründüğüm gibi 18 yaşında olsaydım...
şu an 29 olup da bu durumlarda olmak yerine gerçekten 18 olup da şu anki şartlarımda yaşamak isterdim o zaman herşey daha kolay olacaktı benim için..ama malesef ki mümkün değil...
geçmiş olan yaşlarımda ne yazıkki yaşantımda ve türkiyenin şartlarında böyle kolaylıklar bolluklar yoktu hayat çok kolaylaştı imkanlar arttı...ailemin katı görüşleri bile zamanla değişti..şimdiki gençlere bakıp iç çekiyorum açıkcası ne kadar şanslılar diye...keşke 18 olsam da lisede okuyor olsam diyorum...biliyorum belki çoğunuza saçma gelicek ama eski yaşlarıma dönmeyi isterdim...ama şu anki bilincimle ve şartlarla olmak kaydıyla...belki yaşamadığım yılları düzeltme telafi etme şansım olurdu..

Son düzenleme:
anlamadan dinlemeden konudaki sadece 1-2 mesajı okuyup da eleştiri adı altında yerden yere vurmaya çalışan mesajlara artık cevap yazmayacağım..genç insanlarla sohbet etmenin ayıp birşey olduğunu düşünmüyorum...onlar bana başka gözle bakıyorsa bu onların ayıbıdır kesinlikle benim değil...günün birinde genç birisi sizlere de ilgi duyarsa ve bunu açıklarsa o zaman anlarsınız ne demek istediğimi...ama nedense çoğu kişi orada takılıp kalıyor....esas sorunumu tekrar tekrar anlatmaktan dilimde tüy bitti...ben zaten yanlış anlaşılma riskini de göze alarak bu konuyu açma cesareti gösterdim...herkese saygılar...ben kendimi kırdırmak üzdürmek için açmadım bu konuyu..lütfen yorumun ve eleştirinin dozunu aşmazsanız sevinirim arkadaşlar...

Son düzenleme:
Sen bir bayansin hem de turksun. Neden bunu bu kadar onemsiyorsun? Soylemeye calistigim evet egitim, kendini gelistirmis olmak ve bir meslek sdahibi olmak suanki toplumda onemli ama egitimini tamamlamamista milyonlarca kadin var. Ve kadin olduklari icin bu normal karsilaniyor. Benim senin gibi bir tanidigim erkek arkadasim var. Kendisi 27 yasinda ve 18-20 yasinda gorunuyor. Ve o da kucuk gorunmenin cok avantajli oldugunu ve yasnin sorulmasindan hoslanmadigini soyluyordu. O da minyon tipli biri. Onun durumu daha da zor. Ne askerlik bitmis ne okul bitmis ne adam gibi bi isi var.. Erkek olunca dolayisiyla beklentiler de degisiyor. 27 yasinda birinden meslek sahibi olmasi ve askere gitmis olmasi beklenir. Olmadimi olmuyor. Ve bu arkadasim benimle evlenmek istiyordu. Ve bu sebeplerden dolayi onu red ettim. O hayata benim gozumde bir erkek olarak gec kalmisti. Ama durum senin icin farkli. Sen bir bayansin senin icin beklentiler o kadar yuksek olmayacak. Ve bence sende "kendi yasitlarin"la takilmalisin. Neden kendinden yasca kucuklerin seviyesine inmeye onlara kendini sevdirmeye calisiyorsun ki? Her yas guzeldir. 29 cok buyuk bir yasta degil ustelik..

yorumun ve verdiğin örnekler için teşekkür ederim..evet o bahsettiğim arkadaşına çok benziyor durumum..yani birtane bile olsa tutulacak tarafım yok..güzel bile değilim bana göre..güzellikte elime su dökecek yüzlerce insan var o konuda bile şansım olmadığını düşünüyorum...
zaten kendi yaşıtlarımla da fırsat buldukça takılmaya aralarına girmeye çalışıyorum ancak burnu havadalık yapıyorlar görünüşüme ve durumuma bakarak..ve ne yazıkki benimle arkadaşlık da ciddi bir ilişki de düşünmüyorlar..belki böyle birşeyim olsaydı bazı şeyleri bitirmek ve hayata asılmak için bir nedenim olurdu...aslında böyle birşeye çok ihtiyacım var gibi...evet sonuçta bayanım ama nedense kendimi zorlamam ve birşeyler yapmam gerektiğini hissediyorum sanki..yoksa insanların ilgisini hiçbir şekilde kazanamayacağım..bir hiç olarak yanlız şekilde yaşamak da çekilmiyor doğrusu..birilerine kendimi ifade edebilmek istiyorum rahatça..

Durumunuzda biraz kendine guven eksikligi var gibi. Hayatta bir hic oldugunuzu dusunuyorsaniz niteliklerinizi gelistirmeniz ve bir topluluga ait olmaniz icin bence hic gec kalmadiniz. Universite hersey degil. Kurs alarak, bir aktiviteye katilarak, camii ye bile giderek kendinizi bir yere ait hissedebilirsiniz. Ve yeni insanlarla tanisirsiniz. Hic birsey yapmadan evde oturarak birseylerin degismesini beklemek aptalca olur. Madem hayatinizda eksikliklerin oldugunu dusunuyorsunuz o halde bunlari gidermek icin birseyler yapin. Kendi kendinize cirkin gorunuyorsaniz, sismansaniz, saclariniz kotuyse veya baska birseyse o zaman zayiflayin veya sacinizi degistirin. Kendiniz icin birseyler yapin. Sonuc aldikca kendinizi seveceksiniz kendinize guveniniz yerine gelecek, ve durum boyle olunca baska insanlarda sizi sevecek. Ufak tefekte olsa bir yerde bir ise baslayip kendinizi verimli hissedebilirsiniz. Ve hersey bir yana arkadasimin karga burunlu sevgilisiyle bir ben birde o kalsak dunyada yine de bakmazdim. Ama o arkadasimin gozunde dunya yakisiklisi... Kimin kime nasil gorundugune kimse karar veremez :) o yuzden beni kimse begenmez diye dusunmezsen iyi edersin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…