- 17 Aralık 2020
- 1.539
- 1.158
- 83
- 33
- Konu Sahibi womaninlove
-
Bazı meziyetleri ve değerleri olduğu için bu zamana kadar hep anlayışlı davranmaya çalıştım fakat herkesin de bazı hassas noktaları vardır. Benim aileme dair şeyler söylediğinde tabiki sinirlenebilirim.Sizi kıskandığını düşünebileceğiniz biriyle neden arkadaşsınız?
Madem "yakın" arkadaşsınız, hemencecik nasıl onun hakkında acaba diyebiliyorsunuz? Arkadaşınızı tanıyor olmanız gerekir, onu yakın arkadaş olarak seçtiğinize göre de bazı meziyetleri, değerleri olmalı değil mi? Hemen kıskanıyor gibi bir durumu konduramamanız gerekirdi bana göre.
Ayrıca kedilerle oynamak arkadaşınızla vakit geçirmeye göre daha cazip geliyorsa, demek ki artık o kadar da görüşmek istemiyorsunuz bu arkadaşınızla. Bir şeyler bitmiş gibi geldi bana. Hiç vakit ayıramıyorsanız ne onu oyalayın ne de sizin canınız sıkılsın bence.
Ben de vakit ayırıyordum iki haftada bir kahve içmeye vs çıkıyorduk. WhatsApptan konusuyoduk. Ama bana sanki ben işe gitmiyorum gibi sürekli bişeyler söylüyor, gelemem sanırım dediğinde hemen bozuluyor. Yani beni tüketmeye başladı bir yerden sonra.Evet herkesin hayat tercihleri farklıdır buna saygı duyulması gerekir. Falat insanlarla/ arkadaşlarla görüşmek çokta zor değil bazı şeylerin bahane edildiğini düşünüyorum.
Evliyim. Evli olan arkadaşlarımla da evli olmayan arkadaşlarımla da mutlaka vakit geçiririm. Ki çoğu arkadaşımla aynı şehirde olsam da baya uzak mesafedeyim şimdiye kadar bunu hiç kılıf olarak kullanmadım. Tercih meselesi olarak görüyorum bu durumu. Şuan çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde de bu böylediydi, işimden dolayı arkadaşlıklarımı askıya almamıştım.
Evcil hayvanınıza olan sevginizi yargılamıyorum. Hatta onları şahıs yerine koyup ona göre cevapladım. Yani birini birine tercih ediyorsanız, orada biten bir şeyler vardır.Bazı meziyetleri ve değerleri olduğu için bu zamana kadar hep anlayışlı davranmaya çalıştım fakat herkesin de bazı hassas noktaları vardır. Benim aileme dair şeyler söylediğinde tabiki sinirlenebilirim.
Ben yukarıda "bu da farklı bir bakış açısı oldu beni kıskandığını hiç düşünmemiştim" dedim. Eğer tek bir perspektiften değerlendireceksem buraya soru sormanın ne anlamı var ki? Ben burada farklı bakış açılarını, farklı cevapları görmek için soru soruyorum zaten.
Ve tabii ki de kedilerimle vakit geçirmek her zaman benim için en keyifli şeylerden biri oldu. İnsanın büyüttüğü evcil hayvanının sevgisi bambaşka oluyor. Evcil hayvanı olmayanlar bu duyguyu bilemiyor ilginç geliyor olabilir ama gerçek bu. Yani onunla görüşmeyi çok sevsem de kedilerimle ve eşimle vakit geçirmek her zaman daha büyük olacak benim için
Bence arkadaşınız size bunları söyleyerek kendisini kendi hayatının daha güzel olduğu konusunda ikna etmeye çalışıyor. Sizinle alakalı bir durum değil arkadaşınızın kendisi ile alakalı bir durum. Hiç hoşlanmam hemen kıskanıyordur demekten ama bu arkadaşınız kıskanıyor. Sizi yererek kendini yüceltiyor çünkü size göre geride hissediyor.Arkadaşlıkları unutup hiçe saymaktan bahsetmiyorum ama bir arkadaşım inanılmaz üstüme geliyor bu konuda. Eskisi gibi görüşemediğimiz için sürekli laf söylüyor. O okuyor ben çalışıyorum. Evliyim ve üç kedim var. Haliyle çoğunlukla kendi aileme vakit ayırmak istiyorum. İkimiz de 25 oluyoruz yakında. O istiyor ki üniversite zamanlarındaki gibi bol bol gezelim vs ama öyle bir vakit yok. Bir keresinde bana kendini erkenden sorumluluklara boğdun bile dedi. Evlendiğim ve üç kedi sahiplendiğim için böyle söylüyor. İstediğim gibi tatile çıkamazmışım eşim varmış kediler varmış vs. Bu dediğine de çok kırıldığım için tepki gösterdim. Ya herkesin hayat seçimi farklı, ben şu an hayatımdan çok memnunum. Eşimle çok mutluyum ona çok aşığım. kedilerimi zaten kendim doğurmuşum gibi seviyorum ve hepsini sokakta çok küçükken vs buldum çok emek verdim onlara.. Bu dediği saygısızlık olduğu için zaten mesafe koyacağım araya ama gerçekten ben mi anormalim? Yani ben mi yetişemiyorum her şeye anlamıyorum. Büyüdükçe arkadaşlık ilişkileri de zamanla değişip dönüşmüyor mu?
Bence de dost biriktirmek değerli. Ki onun dışında başka bir arkadaşımla böyle bir sorun yaşamadım. Benim isteğim biraz anlayıştı aslında. Yukarıda "kimse benim hakkımda değişti demesin diye ekstra dikkat ettim" "iki haftada bir kahve içiyorduk, WhatsAptan konuşuyorduk" demiştim. Sadece şu an eskisi gibi görüşebileceğim bir düzende değilim. Ona bunu anlattım ve yakın hissettiğim için de aslında ondan biraz anlayış bekledim ben. Çünkü bu şekilde beni de aşağı çekiyor. Ek olarak hemen evlilikten, evcil hayvanlardan laf söylemesi de üzdü beni. İş hayatına başladığında ve kendinden başkasının sorumluluğunu aldığında beni anlayacağını düşünüyorum. Empati yapabildiğinde belki bişeyleri düzeltebiliriz.Evcil hayvanınıza olan sevginizi yargılamıyorum. Hatta onları şahıs yerine koyup ona göre cevapladım. Yani birini birine tercih ediyorsanız, orada biten bir şeyler vardır.
Ha bana sorarsanız, belli bir yaştan sonra dost biriktirmek en iyisidir. Şimdi belki kendinizle, çekirdek ailenizle baş başa kalmak cazip geliyor olabilir. Ama bir yerden sonra da yalnızlık çekebilirsiniz. Birini harcamadan önce iyi düşünün derim, 30 yaştan bildiriyorum.
Ha derseniz ki tahammül edemiyorum artık, o zaman silin arkadaşınızı.
Ha şu da var tabi, o da baktı ki görüşemiyorsunuz, belki o mesafe koyar. Bu durum sizin için tamamsa, mesafeli bir arkadaşlığınız olur.
Benim demek istediğim şey şu aslında. Herkesin yeri ayrıdır. Kocanın yeri ayrı, evcil hayvanın ayrı, yakın arkadaşın ayrı.Bence de dost biriktirmek değerli. Ki onun dışında başka bir arkadaşımla böyle bir sorun yaşamadım. Benim isteğim biraz anlayıştı aslında. Yukarıda "kimse benim hakkımda değişti demesin diye ekstra dikkat ettim" "iki haftada bir kahve içiyorduk, WhatsAptan konuşuyorduk" demiştim. Sadece şu an eskisi gibi görüşebileceğim bir düzende değilim. Ona bunu anlattım ve yakın hissettiğim için de aslında ondan biraz anlayış bekledim ben. Çünkü bu şekilde beni de aşağı çekiyor. Ek olarak hemen evlilikten, evcil hayvanlardan laf söylemesi de üzdü beni. İş hayatına başladığında ve kendinden başkasının sorumluluğunu aldığında beni anlayacağını düşünüyorum. Empati yapabildiğinde belki bişeyleri düzeltebiliriz.
Bekarken yalnız kalmamak için sürekli arkadaşlarla dışarı çıkıyorlar, onlar olmasa sosyalleşemezler. Evlenince eşleri olduğu için minnetleri kalmıyor. Eskiden yorgun da olsa vakit ayırabilirken evlenince amaan ne gerek var diyorlar bence. Yoksa kimse evli insana gecelere kadar oturalım demiyordurEvet herkesin hayat tercihleri farklıdır buna saygı duyulması gerekir. Falat insanlarla/ arkadaşlarla görüşmek çokta zor değil bazı şeylerin bahane edildiğini düşünüyorum.
Evliyim. Evli olan arkadaşlarımla da evli olmayan arkadaşlarımla da mutlaka vakit geçiririm. Ki çoğu arkadaşımla aynı şehirde olsam da baya uzak mesafedeyim şimdiye kadar bunu hiç kılıf olarak kullanmadım. Tercih meselesi olarak görüyorum bu durumu. Şuan çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde de bu böylediydi, işimden dolayı arkadaşlıklarımı askıya almamıştım.
Keşke ilk mesajıma bu notu ekleseydim çünkü şu an sanki hiç vakit ayırmak istemiyorum gibi gözüküyorum. Biz normalde zaten iki haftada bir buluşup kahve içiyorduk. Ama sonra iş çıkışı şurası olsun mu burası olsun mu gibi mesajlar geldi. Birkaç kez direkt gittim çünkü hoşuma giden etkinlikler de vardı. Ama sonra sıklığı arttı ve ben işten çıkınca yorgun oldugum İcin reddettim. Bu süreç böyle devam etti. Üniversitede dersten çıkıp gezmek ile işten çıkıp gezmek farklı ben bunu ona anlatamıyorum. Sonra da bahane buluyorum gibi duruyor. Ama dediklerinizi de dikkat alıyorum tabii, düşünüyorum ben kendimi ifade edemedim mi acaba diye. Bakalım nolucak.Bence bu konuda ince bir çizgi var. Evet evlenince sorumluluklar artar, hayatın odağı değişir ama arkadaşlardan da el etek çekmek yanlış geliyor bana. Eğer eşiniz ev işlerinde sorumluluk alan biriyse çıkıp dışarıda arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz. Evlenip dış dünyaya kendini kapatan kişiler sonradan pişman oluyor çünkü her şeyin yeri ayrı. Üniversite yıllarında beraber gülüp beraber ağladığımız insanlara az da olsa ayıracak vakit vardır diye düşünüyorum değilse bu köprüyü geçene kadar ayıya dayı demekten farklı olmuyor. Sürekli tatillere çıkmak, haftanın üç günü buluşmak istiyorsa orası ayrı tabii. Bu yüzden bekarlık sultanlıktır diyenlere hiç katılmıyorum. Belli yaştan sonra bekarlık eziyettir bence çünkü herkes kendi ailesini kuruyor artık arkadaşlıklar önem kaybediyor. Bir kahve içmek için kırk kişiye sormak gerekiyor.
Arkadaşım da kova burcu acaba o da böyle mi diyor benim hakkımdaBana buldumcuk geldin,keşke arkadaşın da anlasa da yakandan düşse
Evlenince ve çalışma hayatına girince görelim bir de arkadaşınızı... yaşınız aynı olabilir ama sen artık çalışma hayatı ve aile hayatına girmişsin bu yüzden fark etmesen de olgunlaşıyorsun. o şuan seni zor anlar gibi duruyor ama bu şekilde ruh emici sözler de hoş değil hele de kedi konusuna laf etmesi vs. çok net kedime canım oğluma değil arkadaşım annem olsa görüşmeyi keserim. siz iyi dille konuşmaya çalışın umarım orta yolu bulursunuz:)Arkadaşlıkları unutup hiçe saymaktan bahsetmiyorum ama bir arkadaşım inanılmaz üstüme geliyor bu konuda. Eskisi gibi görüşemediğimiz için sürekli laf söylüyor. O okuyor ben çalışıyorum. Evliyim ve üç kedim var. Haliyle çoğunlukla kendi aileme vakit ayırmak istiyorum. İkimiz de 25 oluyoruz yakında. O istiyor ki üniversite zamanlarındaki gibi bol bol gezelim vs ama öyle bir vakit yok. Bir keresinde bana kendini erkenden sorumluluklara boğdun bile dedi. Evlendiğim ve üç kedi sahiplendiğim için böyle söylüyor. İstediğim gibi tatile çıkamazmışım eşim varmış kediler varmış vs. Bu dediğine de çok kırıldığım için tepki gösterdim. Ya herkesin hayat seçimi farklı, ben şu an hayatımdan çok memnunum. Eşimle çok mutluyum ona çok aşığım. kedilerimi zaten kendim doğurmuşum gibi seviyorum ve hepsini sokakta çok küçükken vs buldum çok emek verdim onlara.. Bu dediği saygısızlık olduğu için zaten mesafe koyacağım araya ama gerçekten ben mi anormalim? Yani ben mi yetişemiyorum her şeye anlamıyorum. Büyüdükçe arkadaşlık ilişkileri de zamanla değişip dönüşmüyor mu?
O da evli mi?Arkadaşlıkları unutup hiçe saymaktan bahsetmiyorum ama bir arkadaşım inanılmaz üstüme geliyor bu konuda. Eskisi gibi görüşemediğimiz için sürekli laf söylüyor. O okuyor ben çalışıyorum. Evliyim ve üç kedim var. Haliyle çoğunlukla kendi aileme vakit ayırmak istiyorum. İkimiz de 25 oluyoruz yakında. O istiyor ki üniversite zamanlarındaki gibi bol bol gezelim vs ama öyle bir vakit yok. Bir keresinde bana kendini erkenden sorumluluklara boğdun bile dedi. Evlendiğim ve üç kedi sahiplendiğim için böyle söylüyor. İstediğim gibi tatile çıkamazmışım eşim varmış kediler varmış vs. Bu dediğine de çok kırıldığım için tepki gösterdim. Ya herkesin hayat seçimi farklı, ben şu an hayatımdan çok memnunum. Eşimle çok mutluyum ona çok aşığım. kedilerimi zaten kendim doğurmuşum gibi seviyorum ve hepsini sokakta çok küçükken vs buldum çok emek verdim onlara.. Bu dediği saygısızlık olduğu için zaten mesafe koyacağım araya ama gerçekten ben mi anormalim? Yani ben mi yetişemiyorum her şeye anlamıyorum. Büyüdükçe arkadaşlık ilişkileri de zamanla değişip dönüşmüyor mu?
Yorumunun alnı varsa öperim . Nedense evlenenler kiskanildiklarini düşünüyorlar. O kadar yakınsa kimse kıskanmaz. Sevgilisini elinden mi aldin da kıskansın .Sizi kıskandığını düşünebileceğiniz biriyle neden arkadaşsınız?
Madem "yakın" arkadaşsınız, hemencecik nasıl onun hakkında acaba diyebiliyorsunuz? Arkadaşınızı tanıyor olmanız gerekir, onu yakın arkadaş olarak seçtiğinize göre de bazı meziyetleri, değerleri olmalı değil mi? Hemen kıskanıyor gibi bir durumu konduramamanız gerekirdi bana göre.
Ayrıca kedilerle oynamak arkadaşınızla vakit geçirmeye göre daha cazip geliyorsa, demek ki artık o kadar da görüşmek istemiyorsunuz bu arkadaşınızla. Bir şeyler bitmiş gibi geldi bana. Hiç vakit ayıramıyorsanız ne onu oyalayın ne de sizin canınız sıkılsın bence.
Ben de anlamıyorum valla. Herhalde bu evlilik denen şey dünyanın en harika şeyi olmalı ki bütün bekarlar kıskanıyor farz ediliyor kafadan.Yorumunun alnı varsa öperim . Nedense evlenenler kiskanildiklarini düşünüyorlar. O kadar yakınsa kimse kıskanmaz. Sevgilisini elinden mi aldin da kıskansın .
Söylediğin şeylerin bağlamı da önemli yoğunum vs dediysen o da erken yaşta sorumluluk aldın demistir evet tatile de gidemezsin vs gerçekleri söylemiş
Sizin kediniz de çok tatlıymış maşallah yaEvlenince ve çalışma hayatına girince görelim bir de arkadaşınızı... yaşınız aynı olabilir ama sen artık çalışma hayatı ve aile hayatına girmişsin bu yüzden fark etmesen de olgunlaşıyorsun. o şuan seni zor anlar gibi duruyor ama bu şekilde ruh emici sözler de hoş değil hele de kedi konusuna laf etmesi vs. çok net kedime canım oğluma değil arkadaşım annem olsa görüşmeyi keserim. siz iyi dille konuşmaya çalışın umarım orta yolu bulursunuz:)
Çok teşekkür ederim haklısınız. Bence de bencilce, hiç benim açımdan empati yapmıyor.O da evli mi?
Gerçi evli olması bişeyi değiştirmez.
Arkadaşlık böyle bişey değil.
Sanki kuklası var karşısında.
Çok saygısızca ve bencilce buldum arkadaşınızın tavrını.
Mesafenizi ve sınırınızı net belirlemenizi tavsiye ederim.
Şuan manipülasyona açık gibisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?