• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşlanma ve çirkinleşme korkusu

selam kızlar bu aralar kendimi eskisi gibi genç güzel bulmuyorum yaş 38 oldu.Herkes doktorum bile çok genç duruyorsun dese de bana inanmıyorum.Bakıyorum saçlarım eskisi gibi parlamıyor cildim de öle.aydınlatıcı şu bu kullanıyorum mecbur.yaşımdan 8 yaş genç dursam da maalesef kendimi 20 lik kızlarla kıyaslıyorum sokaktayken.Bir sürü vitamin takviyesi alıyorum.beslenmeme azami dikkat ediyorum.Niye takıntılıyım bu konuda onu da bilmiyorum aslında.sizler neler hissediyorsunuz peki aynaya bakınca.20 li yaşlarda ki güzelliğini özleyen var mı benim gibi.botoks neşter asla düşünmüyorum ilerde.yaşlanmayı daha fazla gecıktırmenın reçetesini arıyorum varsa eğero_O
Ben de 37 yim
Minyonum kucuk gosterdiğimi soylerler
Yasımı duyUnca sasırırlar hep
Ama ben de 35 den snr kendimi begenmemeye basladım
Saclarım ilk basta geliyor
Dökülüyor ve matlar
Cildimde göz altlarımda kırısıklıklar basladı
Kolllarımın alt kısmındaki etler yemege tuz dokerken sallanmaya basladı:)
20 lik kızlarla bende kıyaslıyorum
Onlar cok güzel gencler diye düşünüyorum hatta kıskanıyorum:((

Ben de 37 yim
Minyonum kucuk gosterdiğimi soylerler
Yasımı duyUnca sasırırlar hep
Ama ben de 35 den snr kendimi begenmemeye basladım
Saclarım ilk basta geliyor
Dökülüyor ve matlar
Cildimde göz altlarımda kırısıklıklar basladı
Kolllarımın alt kısmındaki etler yemege tuz dokerken sallanmaya basladı:)
20 lik kızlarla bende kıyaslıyorum
Onlar cok güzel gencler diye düşünüyorum hatta kıskanıyorum:KK43:(
kolların için lastik çek ben öyle yaptım hep kilo verirken evet sarmaya başlayınca spor yapcaz hareket her kadın kendini beğenir bence kompleks seninki:KK68:

Yaşlanmamak, yaş almak gerek bu hayatta. Ben de kendime çok dikkat ederim. 20'li yaşlarımı hiç özlemiyorum. Şimdi kendimi daha çok beğeniyorum, yaşımdan daha küçük görünüyorum.
Ruhum bazen 20 bazen 40(yerine göre :KK66:)
Henüz bebişim yok, 2018 de olacak inşallah. O zaman çocukluğumu yaşayacağım :KK73:
Siz kendinizi çok mu yıprattınız?

Bazı kadınlar kiloyu seviyor... Saçma geliyor ama gerçekten seven var. Üstelik kilo vermek o kadar kolay değil, azim ve hırs gerekiyor. O da herkes de yok.
Ben kiloyu sevenlerdenim aama böyle Bingil Bingil yağ sarkan şekilde deyil balık eti dedigimiz olay tam benlik ama kendim zayıfım özellikle yüzümün kilo almasını çok istiyorum ya kaç gündür gece yatmadan zorla ekmek yiyorum biraz kilo alıyım diye inşallah kilo alıyım derken kocaman bi göbek çıkmaz karşıma :dondurma:

Ben de 20 yaşındayım 14-15 diyorlar. :KK12: Hastahaneye,bankaya gidince ailemi soruyorlar.:işsiz:

Küçük göstermekte çok iyi değil:KK16:
Sen yaşlardayken evet sinir bozucu oluyor. Mesala başımdan geçen bir durum vardı, anlatmak istiyorum.
Reşit olur olmaz ehliyet aldım. Ne zaman trafiğe çıkmam polis durduruldu. Kızarak ehliyet sorardı. Babasının arabasını kaçıran kız imajı çiziyorum sanki. Adeta polis korkum oldu. Araba sürmeyi bıraktım.
Şimdi yeni yeni çıkıyorum. İlk zamanlar trafik polisi gördüğümde korkuyordum. Aaaaaaaa durdurmuyorlar. Eskiden ehliyetsiz araca bilmezdim, şimdi ehliyet almadığım da oluyor yanıma :confused:

Ben kiloyu sevenlerdenim aama böyle Bingil Bingil yağ sarkan şekilde deyil balık eti dedigimiz olay tam benlik ama kendim zayıfım özellikle yüzümün kilo almasını çok istiyorum ya kaç gündür gece yatmadan zorla ekmek yiyorum biraz kilo alıyım diye inşallah kilo alıyım derken kocaman bi göbek çıkmaz karşıma :dondurma:

Annem ve kardeşim de kilo almaya çalışıyorlardı.Çok zayıflıkta iyi değil zaten. Diyet bölümünde kilo almak isteyenler için bir bölüm var,uğrayın isterseniz.

Sen yaşlardayken evet sinir bozucu oluyor. Mesala başımdan geçen bir durum vardı, anlatmak istiyorum.
Reşit olur olmaz ehliyet aldım. Ne zaman trafiğe çıkmam polis durduruldu. Kızarak ehliyet sorardı. Babasının arabasını kaçıran kız imajı çiziyorum sanki. Adeta polis korkum oldu. Araba sürmeyi bıraktım.
Şimdi yeni yeni çıkıyorum. İlk zamanlar trafik polisi gördüğümde korkuyordum. Aaaaaaaa durdurmuyorlar. Eskiden ehliyetsiz araca bilmezdim, şimdi ehliyet almadığım da oluyor yanıma :confused:

:-) Ben de benzer şeyler yaşıyorum. İleri de harika bir avantaj olucak tabii.

Yirmi yaslar diyorsunuz ama o yaslarda elinde sonunda geçiyor tani kimse 23 24 yasında kalmıyor hatta öyle bir geçiyor ki hiç birşey anlamıyorsunuz bence kıyaslamanız gereksiz cünkü sonucta sizde o yasları yaşadınız o yasların tadını cıkardınız her yasın güzelliği vardır bence bende yirmi dört yasındayım ama güzellik baki bişey degil ne yazık ki tek sizde herkesde bir noktaya geldiğinde gidecek eser kalmayacak

Böyle takıntılı olanlar daha erken ölüyor mazaALLAH :-)
Cahit Sıtkı "Yaş otuz beş, yolun yarısı eder" demiş. 40 ında mı ne ölmüş.

46 sında ölmüş baktım.

Konu dışı olacak ama Cahit Sıtkı Tarancı bu sene lys de çıktı ve ipucu olarak hayata bağlılığını vemişlerdi.Ölüm korkusu taşırdı derler...

Konu dışı olacak ama Cahit Sıtkı Tarancı bu sene lys de çıktı ve ipucu olarak hayata bağlılığını vemişlerdi.Ölüm korkusu taşırdı derler...
Evet maalesef. Ölüm korkusunu "Yaş otuz beş" adlı şiirinde harika işlemiştir.
Başka şiirleri de var ölüm korkusuyla alakalı.
Çok sevdiğim bir şairdir. Attila İlhan' ın 2. Olduğu bir yarışmada bu şiir birinci olmuş.
Adam yolun yarısı demiş ama 46 sında gitmiş. Çok korkarmış, yaşlanmaktan, ölümden.
Şakaklarıma kar mı yağdı ne var
Benim mi ALLAH' ım bu çizgili yüz
Ya gözler altındaki mor halkalar
Neden böyle düşman görünürsünüz?
Yıllar yılı dost bildiğim aynalar.

Konu sahibimiz de dertli maalesef yaşlanmaktan. Ama ne kadar uğraşırsuğraşırsak uğraşalım biyolojik saat işliyor. Her yaşın güzelliğini tatmak gerekir deyip her yaşı en güzel şekilde geçirmeye çalışmalıyız. Ben de yaşımı göstermem pek. Kişisel bakım gereklidir ama bazen ne yaparsan yap şakaklarındaki beyazlıkları engelleyemezsin mesela. Sadece doğal olmayan yöntemlerle kapatırsın. Ne kadar dinç olsan, kırışıkların az olsa, yaşına göre çok iyi durumda olsan da beynin ve sen bilirsin ki biyolojik yaş bellidir. Kasmamak en güzeli. Elinden geleni yaptıktan sonra.

Annem ve kardeşim de kilo almaya çalışıyorlardı.Çok zayıflıkta iyi değil zaten. Diyet bölümünde kilo almak isteyenler için bir bölüm var,uğrayın isterseniz.
Tamam bakayım aynen çok zayıf olunca da sağlıksız bir görüntü oluyo benim özellikle yüzüm çöküyo oda yorgunmus goruntusu veriyo akrabalardan kim görse acil kilo al sana yakisiyo kilo diyo bende kendime yakistiriyorum ama yiyorum da alamiyorum 52kiloyum 57 tam benim ideal kilom

20 lik kızlarla kıyaslamıyorum.o görüntıye yaklaşmaya çalışıyorum mumkun mertebe.işe yarıyor kullandıklarım ama daha fazlasını istiyorum ben ya:sinirli:
:KK70: çok güldürdün beni yaa...
Gözümde bi an seni pamuk prensesin üvey anası olarak canlandırdım :KK70::KK70:
-ayna ayna söyle bana var mı benden daha güzel bu dünyada :-)

Ben de 20 yaşındayım 14-15 diyorlar. :KK12: Hastahaneye,bankaya gidince ailemi soruyorlar.:işsiz:

Küçük göstermekte çok iyi değil:KK16:
Ha ha aynen bende de var o dertten valla artık moralim bozuluyor...
26 yaşındayım 18 falan diyorlar..
Oysa ki 26 yaşında ve evliyim...
Hatta çoğu zaman eşimin yeğenlerinden biri zannediyorlar. Bi gün misafirliğe gittik görüncem, çocukları ve eşim falan hep beraber sohbet falan ediyorduk ev sahibi beni göstererek kızın oluyor değil mi dedi :KK70:
Bizi çok fena bi gülmek tuttu...
Geçen sene kurban bayramında da eşimin akrabalarına ziyarete gittik sandalyede oturuyorum arkamda yeni gelenler varmış hiç farketmedim adam tam yanıma gelmiş kafamı okşuyor ayy bu fıstık kimin diye :KK70:
Benim yanımdakiler gülme krizine girdi ibrahim abinin eşi dediler adam yerin dibine girdi :-)
Ama o gün Bende çok utanmıştim:KK23:

1. Ölüm korkusu
2. Aşırı güzelsin onu kaybetme korkusu
3. Yirmi yaşında tam yaşayamadın onu geri isteme
Aklıma gelen olasılıklar. Önemli olan sağlık inan gerisi boş

Ha ha aynen bende de var o dertten valla artık moralim bozuluyor...
26 yaşındayım 18 falan diyorlar..
Oysa ki 26 yaşında ve evliyim...
Hatta çoğu zaman eşimin yeğenlerinden biri zannediyorlar. Bi gün misafirliğe gittik görüncem, çocukları ve eşim falan hep beraber sohbet falan ediyorduk ev sahibi beni göstererek kızın oluyor değil mi dedi :KK70:
Bizi çok fena bi gülmek tuttu...
Geçen sene kurban bayramında da eşimin akrabalarına ziyarete gittik sandalyede oturuyorum arkamda yeni gelenler varmış hiç farketmedim adam tam yanıma gelmiş kafamı okşuyor ayy bu fıstık kimin diye :KK70:
Benim yanımdakiler gülme krizine girdi ibrahim abinin eşi dediler adam yerin dibine girdi :-)
Ama o gün Bende çok utanmıştim:KK23:

:-):-)

Şahsi fikrim her yaşın güzelliği ayrı bence.
Bir kadının en güzel yaşıda 30 derler aslında ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi önümde bir sekiz yılım var .
Ama o yaşa gelip depresyona girip kendimi dışlamamam için her şeyi yapıyorum.
Artık çocuk uyudukça düzenli spor yapmaya çalışıyorum günde en az iki kere .
Görenler toparladığımı , sıkılaştığımı söylüyorlar .
Haftada iki gün saçlarımı yağlıyorum.
Asla makyajla uyuma gibi bir tehlikeye atmıyorum kendimi .

Kendinize bakarsanız kendinizi de seversiniz aynadan ve çevreden duyduğunuz sonuçları gördükçe .

Faniyiz eni sonu hepimizin uğrayacağı duraklar o yaşlar .

Bu kadar karamsar olmayın ve biraz kendinize bakım yapın :)

selam kızlar bu aralar kendimi eskisi gibi genç güzel bulmuyorum yaş 38 oldu.Herkes doktorum bile çok genç duruyorsun dese de bana inanmıyorum.Bakıyorum saçlarım eskisi gibi parlamıyor cildim de öle.aydınlatıcı şu bu kullanıyorum mecbur.yaşımdan 8 yaş genç dursam da maalesef kendimi 20 lik kızlarla kıyaslıyorum sokaktayken.Bir sürü vitamin takviyesi alıyorum.beslenmeme azami dikkat ediyorum.Niye takıntılıyım bu konuda onu da bilmiyorum aslında.sizler neler hissediyorsunuz peki aynaya bakınca.20 li yaşlarda ki güzelliğini özleyen var mı benim gibi.botoks neşter asla düşünmüyorum ilerde.yaşlanmayı daha fazla gecıktırmenın reçetesini arıyorum varsa eğero_O
Sanırım orta yaş krizine girmişsiniz her yaş güzeldir

Back
X