• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşlanma ve çirkinleşme korkusu

tabi özgüven de lazım... şişman olunca o da olmuyo bende :) halledicez inşallah...

mesela zerrin tekindor çok zarif değil mi....giyimi endamı ne hoş...
candan erçetin, gülse birsel ne hoş bayanlar....
68 kiloymuşsun sen kilolu musun o boyla orantılısın tabiki zayıflayın ama sağlam pskoloji ile.

Şu anda 20 yaşındaki haline özeniyorsun, 20 sene sonra da şimdiki haline özenirsin herhalde. Evrende hiç bir şey sonsuza kadar devam etmiyor, koca yıldızlar ve gezegenler bile ömrünü doldurup yok oluyor vakti gelince. Zaman ise engellenemeyecek ve yokedilemeyecek tek şey. Önüne geçmeye uğraşma, yaşadığın andan ve hayatından keyif almaya bak. Yaşlanmanın etkilerini elbetteki yavaşlatabilirsin, dengeli beslen ya da spor yap mesela ama herşeyden önce mutlu olmaya bak. Çünkü içindeki enerjiyi en fazla bu şekilde diri tutabilirsin. Saç veya kaş gibi şeyler kolay, kuaföre gidiyorsun ve stil kesim, bakım boyama v.s. ile süper bir hale kavuşuyor ama önemli olan aynanın karşısına geçtiğinde hissettiklerin. Kadın her yaşta değerlidir, bunu aklından çıkarma lütfen. Bende 40 yaşındayım, kaslarım 20 yaşındaki kadar sıkı değil elbette ve bölgesel selülitlerim var. İki çocuk emzirdim, göğüslerimde eskisi gibi dik şekilde durmuyor. Bunlar ve çok daha fazlasını kabullenmek durumundayım çünkü başka türlü yaşadığım hayattan zevk alamayacağımı biliyorum. Bol bol seviş mesela, hemde 20 yaşındaki gibi sadece çiftleşme merasimi şeklinde değil, tecrübeli ve ne istediğini bilen bir kadın olarak. Doğru şekilde yaptığın taktirde daha deneyimli olduğun için inanıyorum ki daha fazla zevk alacaksın. Al işte 38 yaşın sana avantajı bu en basitinden. Dişiliğimizi kaybetmediğimiz sürece önümüzde yaşayacağımız çok güzel yıllarımız var, bunu aklından çıkarma lütfen. Seni seven insanlarla yaşlanmanın değerini bil, bu herkesin sahip olamayacağı bir hazine bence.

Zamana karşı koyamıyoruz çünkü..
Aynen canım ben 26 yaşındayım zayıf olunca herkes 16 yada 18 sanıyor bi bayram günü adamın biri eşimin yanında kafamı okşadı bu fıstık kimin çocuğu diye herkes güldü.
Gerçeği öğrenince utandı garibim ;)
Ama bende çok utandım:(
Yaşlanmak bence güzel bi duygu her yaşı dolu dolu yaşamak önemli...
Yeterki sağlığımız yerinde olsun :))

Aynen canım ben 26 yaşındayım zayıf olunca herkes 16 yada 18 sanıyor bi bayram günü adamın biri eşimin yanında kafamı okşadı bu fıstık kimin çocuğu diye herkes güldü.
Gerçeği öğrenince utandı garibim :KK66:
Ama bende çok utandım:KK43:
Yaşlanmak bence güzel bi duygu her yaşı dolu dolu yaşamak önemli...
Yeterki sağlığımız yerinde olsun :))

Dediğim gibi her yaşın kendi güzelliği vardır,onun değerini bilmek lazım..
Bizlerde yaş alınca artık gençlik zamanlarımıza dönebilsek diyoruz ama maalesef ki olmuyor..
Sağlığımız yerinde olsun en önemliside o zaten..

Back
X