- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.080
- 548
louder sen adamin ne dedigini okudun mu? adam “ooo yavrum gel seni bilmem ne yapayim” veya benzeri bir sey dese bu tepkilere hak verecegim cidden.Kadın olmayı geçtim, Emre Yıldır’ı duymuşsunuzdur. Çocukluğunda tacize uğruyor, askerdeyken asker arkadaşının el şakasıyla tetikleniyor travması. Kendini öldürdü. Gencecik bir adamdı. Attı kendini.
Psikoloji duyarını mağdura kasacağız bu ülkede. Başka yolu yok. Mağdurlardan başka bunu yapabilecek olan da yok. İnsanca yaşamak istiyorsunuz, istiyoruz, ama bunu elde etmek öyle kolay değil. Fanus gibi, minicik bir çevrede yaşamak zorundasınız. Zihniyeti sizle aynı olan insanlarla. Sokağa çıktığınız an potansiyel mağdursunuz çünkü. Türkiye burası, sanki laf atmak çok über nadir bir olaymış gibi “yaşlı ya ondandır” demek sadece hayalperestlik.
ama 80 yasinda, dustugu yerden kalkamayacak bir adam. “yaslanmissin, citirdin” falan demis. belli ki tanidigi biri zannediyor yoldan gecenleri. belki eski sevgilisi ne bileyim herhangi biri yani. ama aklinin yerinde olmadigi kesin. bu durumda her sokakta kendi kendine konusana saldiracak miyiz? yoksa bir sekilde la havle diyerek yolumuza bakmamiz mi dogru? ben senin gibi dusunmuyorum bu konuda. hatta ornekleriniz de bana gore uc.
gozumden kacan bir yer mi var diye musait olunca tekrar okuyacagim.