- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Nasıl kabul etmedi ki? Bakim evinin kabul etmeme sebebi neydi?Şu anda hem bedensel hem zihinsel engelli. Yani evde kendi başına tuvalete gidemez.Yanina mutlaka biri lazım.Apartmanda mümkün değil ki bu şekilde.Benim annemin halası da kısmen bu durumda.
Bakım evi kabul etmedi maalesef.
83 yaşında şuan biraz kendini idare ediyor ama çok zor.
Biz halaya ev tuttuk oraya taşıdık yengem yemek yapıp götürüyor,bulaşığı çamaşırı hallediyor dayım alisveris yapıyor ve çıkıyorlar evden.
Bu şekilde yapabilirsin diye aklıma geldi.
Bu arada evde de garantisi yok bizim hâlâ cama çıkıyor bağırıyor kapıda oturup gelen hecenle kavga ediyor.
Komşular da şikayete başladı başlayacak.
Küfür,hakaret beddua ediyor diğer yaşlılara saldırabilir.Nasıl kabul etmedi ki? Bakim evinin kabul etmeme sebebi neydi?
Sosyal hizmetler zaten bunun için var.farkindaysaniz birinci derece akrabası olmayan bir insandan bahsediyoruz.Benim isteğim değil bu,sosyal devlet olmanın gereğiSosyal hizmetler istediğiniz yaptırmış sonund,
kolay gelsin size işiniz zor, duygusal olarak yıpratıcı bir süreç maalesef.
ilaç konusunda da buradaki 'tecrubeli ' hanımlar eminim bildiklerini paylaşırlar.
Evi yok,yetim aylığı var,birinci derece akrabası da yok.Bu tarz alzehimer, demans yada akli dengesi yerinde olmayan kişiler için bakım evleri yok mu hicKüfür,hakaret beddua ediyor diğer yaşlılara saldırabilir.
Tek kişilik odamız yok bakımı zor.
Yatalak olursa belki kabul edilebilir o zaman risk olmaz.
Şuan sırada bekleyen çok yaşlı var kapasite dolu gibi bahaneler sunuldu.
Biz ev de bağışlamıştık kendi bağ evi var orayı birde maaş ama olmadı.
en başından beri onları savunuyorsunuz ama işini yapmayan onlardıSosyal hizmetler zaten bunun için var.farkindaysaniz birinci derece akrabası olmayan bir insandan bahsediyoruz.Benim isteğim değil bu,sosyal devlet olmanın gereği
Amin amin. Aslında hiçbir şeyi kafaya takmamak lazım. Refakatçi bayan konuştugu konulari söylüyor bana,hep eskiden kafaya taktiği şeyler.Çok çok üzülüyorum durumunuza.
Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.
Yarın bizim ne olacağımız belli mi?
Allahım hepimize iyi yazılar yazsın inşallah.
Bizim halamizin da birinci derece akrabası yokEvi yok,yetim aylığı var,birinci derece akrabası da yok.Bu tarz alzehimer, demans yada akli dengesi yerinde olmayan kişiler için bakım evleri yok mu hic
Onlar bana refakatçi tutmak zorunda degilsiniz dedi.Hastane bu tarz kişiler için hastabakici gorevlendirmek zorunda dedi.ama tamamen kişisel tercihim.vicdanim rahat etmezdi çünkü.en azindan 24 saat yanında bayan.Sosyal hizmetleri bu süreçte belki 100 defa aradım, her defasında sabırla cvp verdiler.Tatli dil olayi değil yani.onlar yol göstermeseydi sudan çıkmış balık gibi kalirdimen başından beri onları savunuyorsunuz ama işini yapmayan onlardı
hala da yaptıklarını sanmıyorum,hasta hala sizin himayenizde ?
para sizden çıkıyor nerde sosyal hizmetler sosyal devlet ?
sizi konusarak tatlı dille kendilerinin doğru yaptığına inandirdilar.
her neyse umarım süreç bundan sonrasında daha kolay olur.
Ins bizimkine sıra gelir.Bizim halamizin da birinci derece akrabası yok
Bu hastalıkla ve düşük maaşla devlete bağlı huzurevleri alabiliyor sadece ama oralarda çok yoğunluk ve sıra var.
Şuan başvuru yapsanız kurumun durumuna göre 1-2 seneyi bulabilir yerleşmesi.
Sosyal devlet adı altında kendi evinde yaşlı bakım hizmeti yapılıyor.
Evi temizleniyor,yemek gönderiliyor,banyosu yaptırılıyor o kadar.
Özel kurumlar bu durumda ciddi ücretler istiyor dediğim gibi ev ve yüksek maaşlı olduğu halde alınmadı.
sizinle anlasmamiz mümkün değil son bir şey söyleyeyim ama onların tek derdi sizi başlarından atıp hastaneye kitlemekti.Onlar bana refakatçi tutmak zorunda degilsiniz dedi.Hastane bu tarz kişiler için hastabakici gorevlendirmek zorunda dedi.ama tamamen kişisel tercihim.vicdanim rahat etmezdi çünkü.en azindan 24 saat yanında bayan.Sosyal hizmetleri bu süreçte belki 100 defa aradım, her defasında sabırla cvp verdiler.Tatli dil olayi değil yani.onlar yol göstermeseydi sudan çıkmış balık gibi kalirdim
İnşallah çok zor bu durum.Ins bizimkine sıra gelir.
Gerekirse özel bakımevine yatırırım. Kendi memleketimde halamın oturdugu ev var. Onu satarım.onunla karşılarım.baska bir fikir gelmiyor aklımaİnşallah çok zor bu durum.
Allah yardımcınız olsun
Bizim 5 sene olmak üzere artık bakımevine gitme durumu hiç gündemde değil herkes unuttu bir şekilde bakımi yapılmaya çalışılıyor.
hanımefendi her konusunda sosyal hizmetleri savunup hastaneyi hekimleri yeriyor.İnşallah çok zor bu durum.
Allah yardımcınız olsun
Bizim 5 sene olmak üzere artık bakımevine gitme durumu hiç gündemde değil herkes unuttu bir şekilde bakımi yapılmaya çalışılıyor.
Latte Hanım haklı bence de. Günlük 1000 lira ne demek ya? Çocuğunuzun yiyeceğinden, giyeceğinden gidiyordur belki de.sizinle anlasmamiz mümkün değil son bir şey söyleyeyim ama onların tek derdi sizi başlarından atıp hastaneye kitlemekti.
gerçek bu , zaten yakında anlarsiniz.
size kolayliklar diliyorum/
fikir ayrılıklarımiz durumunuzun zorluğunu hissetmedigimi düşündürmesin.
geçmiş olsun
Özel bakımevi araştırmaya başlayın şimdiden.Gerekirse özel bakımevine yatırırım. Kendi memleketimde halamın oturdugu ev var. Onu satarım.onunla karşılarım.baska bir fikir gelmiyor aklıma
Anladim biz açıkçası muhattap olmadık ne hastaneyle ne sosyal hizmetlerle.hanımefendi her konusunda sosyal hizmetleri savunup hastaneyi hekimleri yeriyor.
maalesef sosyal hizmetlerin uzun uzun kendisi ile muhabbet edecek vakti olduğu icin onlari dost sanıyor ama değil
işlerini yapmayıp hatta zora sokan onlar / asla anlatamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?