Yaşlı bakım evi konusu

Özel bakımevi araştırmaya başlayın şimdiden.
Birde oturduğu eve bakıcı bulmaya çalışın.
Bir şekilde çözülecek sonuçta sürekli hastanede yaramaz.
En son komşusu ile konuştum apartmanda istemiyorlar.refakatci bayan 8 yıldır hasta bakıyorum böylesini görmedim dedi.Azcik uyumlu olsa evde bakarım dedi.Turkiyenin her yeri olur yani

Amcam 80 yaşında önce sağlık sorunu oldu sonra azite mi bisey deniyor ondan oldu. Sonra da yavaş yavaş bilincini yitirdi yani şöyle ki tanımıyor insanları bağırıp küfrediyor sürekli yatağa bağlı halde. Üstelik ağrısı sızısı da cok. Sonra tanıyor ama küfrederek bağırarak etrafı kırıp dökerek. Beyninde pıhtı atmis zaten hastanede zor kaldı doktorlar idare etti. Şimdi bir refakatçi ile özel bir bakimevinde kalıyor ama şu an için ücretler refakatçi dahil aylık 80 bin lira civarı. Daha önceden kaldığı için amcam 60 bin ödüyor. Baya sakinleşti hatta artık sohbet ediyor ediyor en az yarım saat bağırmadan. Eskiden vuruyordu herkese. Oradakiler sürekli ilgilenip duruyorlar ama bakıcilar hemşireler de küfür yiyor sürekli. Refakatçi de sürekli saldırıya uğruyor ama işini severek yapıyor. Eğer durumunuz varsa özelden neresi olduğunu yazayım. Belki indirim yaparlar hatta

Aylık 60 bin cok korkunç bir rakam değil mi ya

Aylık 80 bin mi? O nedir ya?

Evet aylık.
Diyorum ya biz ev bağışladık arsası da baya geniştir.
Birde altınlarını bozduracaktik yıllık peşin 1 milyondu.
Ama yine kabul etmediler.
2. Yıl ucretini de peşin verirsen 1.500 oluyordu.
Devlete bağlı huzurevleri maaş istiyor maaş yoksa ev bağışı yapılıyor vs.

30 binden başlıyor özeller zaten ama oda sağlam,rahatsızlığı ve yükü olmayan yaşlılar için.
Hasta,yatalak,engelli yaşlılar 60-70-80 bin diye gidiyor.
Durumuna bağlı.

Yalnız ben 3 farklı sehirde özel bakım evlerini aradım bana 13-15 arası fiyat verdiler. Bir tanesi 11 bin dedi ama yatalak hastalar bez parası hariç dedi

Yalnız ben 3 farklı sehirde özel bakım evlerini aradım bana 13-15 arası fiyat verdiler. Bir tanesi 11 bin dedi ama yatalak hastalar bez parası hariç dedi
Yarın gidin tamam yatırıyoruz diye anlasın en az 60 bin isterler.
Telefonda fiyat bilgisine boşuna güvenmeyin.
Hasta raporunu sormamislardir bile.
15 bine yatırımlarda ertesi gün geri verirler götürün diye üstüne para da gitmiş olur.

Şuanda sağlıklı yaşlı bakımında Eskişehir maide bolel huzurevi (devlete ait) 15 bin alıyor
Yatalak ve mama ile beslenen yaşlıların masraflarını ayrıca alıyor.

Raporu falan sordular.Emin misiniz gerçekten. Sosyal hizmetler müdür yardımcısı da 15 bin civarı dedi. 80 bin ne demek ya.insan 1 ay lüks otelde kalsa daha ucuza kalır.ilk defa bu kadar yüksek bir fiyat duydum.o.kadar insan kalıyor, hepsi 80 bini nasıl veriyor ya.

15 bin olan var tabii ama sizin hastanız için mümkün değil.
Bakım evlerinin şartları var tansiyonu,şekeri kolesterolü yoksa kendi ihtiyacini görüyorsa,hiç sıkıntısı yoksa ve 55 yaşındaysa 15 bin bulunabilir.
Kesinlikle eminim 50 bine bulsaniz bile KDV isteniyor ayrıca 60 dan açılıyor kapı.

Devlet bakım evinde 60 bin falan istemezler ama oraya almazlar bu durumda.
Şartları nettir ve sizin durumunuz buna uymuyor.
Özelde bakarım evini satarım demiştiniz özel fiyatlari böyle.
Lüks otelde hasta bakımı nasıl olacak, refakatçisi var,sağlık hizmeti var.

Huzurevi için ilk şart zaten 60 yada 65 yaş üzeri olmak ama ya.Zaten o yaşta şeker tansiyon hastalığı olmayan yoktur.su an çok moralim bozuldu.Evi satsam ne olacak. 800 bin eder etmez.

Oteli örnek olarak verdim.Gercekten hastayi yatırmak anlamında değil.kiyaslamak için yazdım.

Huzurevi için ilk şart zaten 60 yada 65 yaş üzeri olmak ama ya.Zaten o yaşta şeker tansiyon hastalığı olmayan yoktur.su an çok moralim bozuldu.Evi satsam ne olacak. 800 bin eder etmez.
Peşinde biraz indirim yaparlar en azından bir yıllık ödemiş olursunuz.
Ama sonrasını bilemem belki bir sene sonra devlet bakımevi alır.
O yüzden bana en mantıklısı ev tutmak,bakıcı ayarlamak geldi biz öyle yaptık.
Maaşı yetiyor bizim halanin.
Müstakil ev bulunur,eşya yerleştirilir birde bakıcı olursa daha hesaplı olur.

halanin bu kadar sikintili durumdaysa yeterli psikiyatrik/norolojik ilaclari almiyordur, ya da altta yatan tibbi bir sebebi vardir. doktor goruyor mu halanizi? kucuk bir enfeksiyon bile bu duruma yol acabilir

Yalnız şöyle bir durum var .benim halam kimsesiz.maasi 5 bin.benden başka kimsesi yok.para yok.sizin bahsettiğiniz şeyler ev bakıcı vs ayda deli para.benim bunlar için durumum yok. Benim annem babam değil.bakmakla yükümlü değilim.Boyke bir durum var ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…