Yaşli hissetme ve 30 yas korkusu

Tamam ama 40 yaşındaki biri 20 yaşından genç ve çıtır gözükemez :) ki dediğim gibi 30 40 yaşlı bir yaş değil ama 20 yaşında göstermez. 30 40 yaşında göstermek kötü mü? Bizde genelde kendine bakana direkt yapıştırırlar genç duruyorsun

AA mune yi gordun mu

40 yaştan bildiriyorum, 27 yaş çok genç, tabi bana göre genç. Siz kendinizi üni öğrencileri ile kıyaslarsanız daha olgun bir yaşta, liselilerle kıyaslarsanız daha yaşlı hissedersiniz. Ama kimseyle kıyas yapmazsanız kafanız rahat olur ki bence normali bu.
Ayrıca ben. 35 yaşındayken bile çıtırdım 30’lu yaşlar en güzel yaşlar.

En güzel yaşlar 30 lar hem aklın başında hem hala genç güzelsin.Şuan 49 um evet kronik hastalığım beni gerçekten 10 yaş yaşlandırdı, ama yaş meselesinin sadece sayı oldupunu biiiyorum,
anlattığın dinlenmeli güzel hikayelerin olmalı kahkahan ve neşen yaştan daha önemli etrafa yaydığın pozitif enerji yaşını herzaman saklar, bence ruhsal olarak iyi değilsin,özgüvenini kaybetmişssin mesela bazı kilolu kadınlar vardır şen kahkahalı pozitif hoş sohbetli herkes onunla olmaktan mutluluk duyar diyeceğim şu hepimiz yaş alacağız ama sağlıklı pozitif olarak almak daha güzel mutluluğun bunlarla ilgisi yok doktora gitmelisin ...

Yaşa çokta takılmamak lazım.mesela 30 ve 40 arasında çok fark var ama 27 ile 30 arasında çokta bı fark yok bence.korkmayin bı bakacaksınız 30 olmuşsunuz.ben bile 33 oldum herkes her yasta olabilir

30 yaşındayım ve 9 günlük anneyim. Kendimi hala küçücükve çıtır hissediyorum gerçi lohusalıktan çıtırlık pek kalmadı ama neysssee hahahah

Bence bu kadar takıntı haline getirdiysen prof bir destek almak en mantıklısı

Ben kendimi kadın olarak hissetmiyorum genç kız olarak tanımliyorum madem yaş sadece hissetmekten ibaret o zaman bu da öyle olsun
Vallahi istediğiniz kadar tanımlayın. Bu zaten çok yaşlıvari bir düşünce. 80 yaşındayım ama ruhum 18 yaşında. Hıhı takvimler de öyle diyor.
İçinizde yaşam enerjisi olması, kendinizle barışık olmanız baöbaşka bir durum. Ancak yılların geçmesini engelleyemezsiniz. Cildiniz kırışacak, lekelenecek, esnekliğini yitirecek vs vs bunlar bir organizmanın hayat döngüsü içinde yaşamak zorunda olduğu şeyler.
Yaşınızdan ziyade ruh haliniz problemli bence. Onu çözmeye çalışsanız iyi olur.

Ben kendimi kadın olarak hissetmiyorum genç kız olarak tanımliyorum madem yaş sadece hissetmekten ibaret o zaman bu da öyle olsun

Yanlış anlaşılmak istemem ama daha çokta güzel olan insanlarda var bu korku.

Sizin durumunuzun bir çok sebebi olabilir. Çok derinde (hani masumiyet demiştim basitce ama) kadın olmak ve kadın bedeniyle ilgili bir takım inançlarınız olabilir.

Güzellikle elde ettiğiniz ilginin yitecek olması korkusu olabilir. Ki buda olağan bir şey ama sağlıklı değil. Bir insanın kendini salt gençlik ve güzelliği üzerinden tanımlaması çok üzücü bir durum.

Genç ölmekten bahsetmişsiniz. Aklıma ölümü en çok genç ve güzel olana yakıştıran Edgar Allan Poe geldi. Onun belli sebepleri vardı ama nerden baksak çarpık bir düşünce.

Görüntünüzün nasıl hatırlanacağına nasıl yaşadığınızdan daha çok önem veriyorsunuz. Bu en çok güzellik ve kozmetik sektörünün işine yarar.

Misal olarak söylüyorlar onu yahu

Milletin ağzına bakılırsa ağzı olan konuşuyor beyni yok ağzı var kadınları bu kadar yaş skalasina alıp birbirleriyle kıyaslamak kimin fikri hiç dikkat ediyor musunuz kel göbekli erkek bile giderim var diye gerim getim gerinir hiç duymuyorum onların andropuzunun kadın menopozu gibi dert olduğunu .Bu algı kimin işine yarıyor hep kadının vücudu kadının kadına rekabeti kiyası yok yaşlı teyze muhabbeti hiç dayı muhabbeti açmaz mesela erkek cinsi hep tercih edilir hep çok seçeneği olur çünkü erkek. Ben bundanda kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu sanayinin yan ürünleri bunlar yoksa doğada hiçbir canlı yaş aldım diye depresyona girmez zaten .Bunlar bize sürekli görsel işitsel bilinçaltına kazınan şeyler .Niye genckizlar bu kadar takıntılı iken aynı yaş erkekler bu kadar rahat .Sağlık varsa parada varsa en azından hiç yokdegilse birçok şey yapılır bir dünya hastalik var gence yaş alana bakmaz herşeyin anlamı çürüyen vücutta değil beynini içini de beslemeyi ister .Dış görünüş ve yaş olayına abartılı takılmak büyük kaygı sorunu bunun altında hayatla baş edememe korkusu var dışarıya kulak verme .Yoksa vücut bu nereye kadar mükemmel olacak sen istersen ölene kadar bu senin alginla ilgili ne çok var orasını burasını yaptırıp hala mutlu olmayan yetmez çünkü hiçbir zaman yetmeyecek ne kusursuz hayata nede mutlu olmaya

29 olan ben :)) Fazla takıyorsunuz bence yaştan ziyade sizi hayattan soğutacak başka şeyler olmuş olabilir mi? Benim en sevdiğim yaş 18 di özlüyorum elbette ama şuan ki yaşımdan da memnunum 30 olsam da memnun olurum 40 olsam da her yaş ayrı değerlidir özellikle iyi değerlendirirsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…