Yaşlı komşum ağlıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Offf Allahım hiç böyle şeylere dayanamam. Şu an düşünüyorumda eşi ölmüş evde bir sohbet edecek nefes yok yemek getiren olsada o yaşlılar bir nefes olsun yanlarında isterler. Bazen böyle televizyonda evlilik vaadiyle dolandırılan yaşlılar var ki kızıyoruz vs ama hiç onların açısından düşünemiyoruz. Evde bir ses olsun istiyorlar. O dört duvar içinde hangimiz dışarı çıkmadan tek yaşayabiliriz ki. Şurada bile bazen annesine babasına çok gitmeyin vs diyoruz ama şu durumlar işte insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor. Konu sahibi lütfen arada eşiniz amcayı çaya falan davet etsin. Sizle sohbet ederse iletişim kurarsa acısı hafiflemez ama belki bi nebzede olsa iyi gelir. Allahım size evinize bereket verir inşallah

İçim acıdı
Patlıcan,fasulye vs kurularının yemekleri oluyor ona kuru diyorlad burda belki ondan bahsetmistir.Kıyamam esinin el lezzetini arıyor iste kızıda olsa.
Sizde iyi ki varsınız ha ne güzel insanlarsınız

Sormak hem ona hem size İİ gelecek sanki.

Çok güzel disunmussunuz insan başına herşey geliyor belliki amca yas tutuyor herkesin acıyla başa çıkmasi farklıdır kuru dediği kuru fasulye birşeye ihtiyacın olursa kapımızı calabilirsin biz buradayız deseniz yeter Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın sizin karsinizada sizin gibi güzel insanlar çıkarsın

Kuru, kuru fasülye Eşinizin sigara içmediği halde amcayla birer dert sigarası içmesi de çok tatlı bir anı bence belli ki güzel bir çiftsiniz. Teşekkür için yemeğe davet edebilirsiniz yakın zamanda amcayı, belki kafası dağılır biraz hem komşuluk olur.

Dedemi kaybettik bizde apartmanımız aile apartmanı kiracıları, amcam gil, halamgil ve biz varız babaannem her akşam birimize oturmaya gelir yatmaya evine gider. 3 sene oldu hala dün gibi üzüntüsü içinde bizim üst katımızda oturuyor gece ağlama sesleri gelir hep

Allah sizden bin kere razı olsun. Bizler de yaşlanacağız ve ne olacağımız belli değil. Yalnızlık çok zor. Hele o yaşta nasıl zordur. Arada sırada kapısını çalıp bir tabak çorba ya da bir dilim kek götürüp biraz sohbet etseniz ona ilaç gibi gelecektir.

Tabiki sorun . Apartmandan nefret etme nedeninizi anlayamadim kotü kalpli misiniz nesiniz. Nasil durdurdunuz esinizi ben ilsam kendim gider sorardim. Cocuklarina da derdim. Bir huzurevine falan verseler bari arkadasi konusacagı insan olur. Yazık yaa

Binanın ses yalıtımı çok kötü olduğu ve herkesin her sesi, herkese gittiği için; "nefret ediyorum bu apartmandan" demiş.

Konu sahibinin eşi dayanamayıp çalmış adamın kapısını, mesajı alıntıladım ; gözünüzden kaçmış.

Her duyduğunuz seste, komşularınızın kapısını çalıyor musunuz ? Ağlamak çok insani bir durum.İnsan kendi evinin mahremiyeti içinde ağlar da güler de; yaşı yok ki bunun. Adamı neden cocukları huzurevi'ne versinler ?

Eşine bayıldım barna, çok düzgün bir koca secmissin
Konuya da çok üzüldüm ya , keşke hiç okumasaydim bir arkasasin dediği gibi kadın konu komşu gezer, ziyaretine gelirler ama erkek boş evde öylece bekler bundan sonra arasıra tavla oynamaya falan gitsin bari eşiniz akşamları ,kek börek , çorba görürün. Belki yalnızlığı bir nebze gider

Apartmanın ses yalıtımı çok kötü başkalarının sesi bana geliyorsa benimde sesim gidiyordur
Mahremiyet hiç yok
Mesela belki ben yuksek sesli birşeyler yapmak istiyorum yada kavga ediyoruz niye insanlar sesimi duysun canım

Mune konuyu kapatsak mi ne yapsak

Yorumlar için teşekkür ederim kizlar gerçekten çok iyi geldi

Geçen.. Geçen dediğim aylar aylar önce oğlum 2 aylıkken sanırım, gündüz vakti sürekli ağlıyordu derdine derman olamadım. Oturdum ben de ağladım ama nasıl bir ağlamak heryerim birbirine girmiş şekilde. Hayatım da hiç o kadar ağlamadım. Sesli sesli bağıra çağıra. İçimden birisi kapımı çalsa omzuna yaslanıp hiçbirşey demeden devam etsem dedim.Ama kimse çalmadı kapımı. Duymamaları imkansız alt ve üstün. Bilemiyorum bazen boşalma anı oluyor insanın. Ben o gün birisi olsun istedim ama yaşlı kafası nasıl olur nasıl düşünür bilemedim. Günümüzde ben tehlikeli de buluyorum kimin ne yapacağı belli olmuyor gerçekten. Sizi de anlıyorum. Zor bir durum. Belki dışarıya yürüyüşe filan gittiğinde denk gelirse yakınlık gösterebilirsiniz. Yine de bilemiyorum.

Ben de dün çocuğu bir hamburgerciye götürdüm orada yaşlı bir adam geldi köşede oturdu.
Burası AVM içi değildi.
Dışarıda bir hamburgerci bilindik bir yer.
Yeni açılmış çok kişide yoktu.
Yaşlı dede soluklanmak için oturdu gözlemlediğim kadarıyla.
Ben de çocuga birseyler yedirdim.
O arafa icim cız etti birşey ısmarlamak felan geldi ama cesaret edemedim.
Bir de hani dönerci felan olsa yer dedim hamburgercide bu dede yer mi nasıl diyecegim felan çekindim ama aklımda kaldı çok.
Sonra gitti dede.
O yüzden bence bir kek yapın esiniz sorsun halini hatrini.

Yaa kitaplarını düşünüyor ne güzel sohbet edilir öyle biriyle

Esini durdurmaya calısmiş. Eşi merhametli biri olunca gitmis yine de . Eşi sagolsun . Yasli yalnız biri hingür hungur aglasa gider bakarım tabiki

Adamın hakkınızdaki düşüncesi, sizin yardım etme isteğinizden önemli değil. Ne düşünürse düşünsün ben o kapıyı bir bahane ile çalar, bir şeye ihtiyacı var mı diye sorardım

Neden eşinize engel oldunuz, bence ilgilenin bı çaya kahveye gidin sohbet edin. Markete giderken kapısını çalın bir ihtiyacınız var mı diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…