ben adamın beni itmesine sinirlendim. hani "kızım çekil" dese, bir şey demezdim. en nefret ettiğim şey toplu taşımada birilerinin dokunmasıdır. ben o anda dengemi yitirsem kızımla düşsem o zaman ne olacaktı? aklımdan bin türlü şey geçti.yaşlı oluca anlarız ancak....acaba algılarıda yavaşlıyor diye düşündünüzmü?tepkiniz fazla geldi yinede...naçizane...
itmese bir şey yoktu. itmek nedir yani?Sen hakkını korumuşsun, aferin.
ya itmese, kızım az müsade et dese, hemen yer verirdim zaten. sırtım dönük, adamın biri beni itiyor, o anda sinirlendim.Aferin sana, ya bana kızacaklar ama ben yaşa saygı göstermeyi anlamıyorum. Kimse benden büyük olduğu için ekstra saygıyı haketmiyor. Herkese eşit saygı göstermek gerekiyor.
edit: hep yanlış yazıyorum napayım.
önce sakince ne itiyorsun dedim, adam avaz avaz bağırıp, saygısız terbiyesiz deyince altta kalamazdım.dönüp uygun bir dille uyarabilirdin, tepkin biraz fazla olmuş
evet öyle diyor da zaten sinirliydim, ona da çattım o anda.Elbette kimse yaşlı olunca haklı olmuyor. Yaşlılara hürmet ve yardım etmek görevimiz evet ama herşeyin sınırı var bence.
Acelesi varsa size " kızım, müsade edersen ben bir geçeyim" der, yol verirsin gider oturur. İttirmek neymiş?
Eşine de kızma, çok ani gelişen bi durum olmuş anladığım kadarıyla tepki verememiş. Belki müdahil olup olayı uzatmak istememiştir. Sen zaten söylenmesi gerekeni söylemişsin, boşver sinirini bozma.
o da diyor ki sen yeterince bağırdın, aslında bana gerek kalmadı ama şaşırdı adamcağız bir anda noluyor diye :)Buna benzer bi olay ben de yaşamıştım, aklıma geldi şimdi... Parti malzemeleri satan bir yerdeydik eşimle, kızım da bebek arabasındaydı, eşimle ben bebek arabasını merdivenden indirmeye çalışırken yaşlı bi teyze itmişti beni, öyle böyle itme değil, merdivende dengemi kaybediyordum neredeyse... Bayağı sesimi yükseltmiştim ben de... Haklısın, bazı yaşlılarda yaşlıyım ne yapsam yeridir tribiyle canının istediği gibi davranıyor valla :)
Eşin konusunda oldukça haklısın, insan bi savunmaya geçer yahu...
zaten ona sinirlendim ya, çekil demek zor mu?Seni itmesi hata olmuş. .
Güzelce söyleyebilirdi. .
ne itiyorsun lafına karşılık birden bire saygısız terbiyesiz diye bağırmaya başladıitmese bir şey yoktu. itmek nedir yani?
ya itmese, kızım az müsade et dese, hemen yer verirdim zaten. sırtım dönük, adamın biri beni itiyor, o anda sinirlendim.
önce sakince ne itiyorsun dedim, adam avaz avaz bağırıp, saygısız terbiyesiz deyince altta kalamazdım.
evet öyle diyor da zaten sinirliydim, ona da çattım o anda.
yani itmek nedir, konuşmak varken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?