yaşlı olunca hep haklı mı oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Began
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tepkin fazlasıyla uç.
Lütfen dikkat edermisiniz diye uyarabilirdin.Eğer o da ters birşey söylerse bu sefer daha sert olurdun.
Dayak yemiş gibi tepki vermişsin benim eşim yapsa bende kızardım.

adam ayakta kalırım korkusuyla öyle bi hareket yapmış kötü niyetli değildir diye düşünüyorum ama bende bana dokunduğu için bu şekilde tepki verirdim sanırım... hele iteklese dönüp bi tane yapıştırma ihtimalim bile vardır.. da yapmamak lazım :)

asıl sıkıntı eşinizin tepkisiz kalması o da adam nasılsa kötü niyetle yapmadı diye susmuş olabilir.

Çok saçma ya, itmek nedir? Ben olsam o sinirle dövebilirim de, bu aralar sinirlerime güvenemiyorum çünkü. Bana denk gelmesin öylesi.

Çok saçma ya, itmek nedir? Ben olsam o sinirle dövebilirim de, bu aralar sinirlerime güvenemiyorum çünkü. Bana denk gelmesin öylesi.
aynen genç biri olsaydı ben de onu iterdim muhtemelen.

Saygı hakedene gösterilir lafının en güzel örneği o amca. Kibarca temasta bulunmadan "kızım geçebilirmiyim"deseydi "buyrun"derdiniz olurdu biterdi. Ama kabaca dürterek çekilsene diyerek saygıyı hiç haketmemiş yaşlıda olsa.

Eşine kızma

Vermişsiniz cevabını olmuş bitmiş

Bir de o bir şey dese olay gereksiz büyür

Senin korunmaya muhtaç durumun yok eşin de koruma mercii değil zaten

O yaşlılar da ittirmeyi vs sever teyzesi de aynı amcası da

yaşlı olunca hep haklı olunmuyor da . yaşlıların gönlü de kırılmaya gelmiyor.
hiç bi şey deme boş ver geç. ben öyle yapıyorum yaşlılara.

ben de böyle düşünüyorum. gençken neyse yaşlanınca da öyleler. gençlik kuvveti olsa onlar da var ya bize kök söktürürler. çoğu yaşlılıktan gücü yetmediği için mıymıy.

itmese olay çıkmayacak. kenara çekil kızım demek zor mu?

konu sahibi dibine kadar haklısın. işine gelince ay yaşlıyım iyi bakın bana işine gelince dil pabuç gibi kimse de kusura bakmasın
yani çeneleri maşallah.
Yaşlılara sırf yaşlı oldukları için saygı göstemeyi bende saçma buluyorum
Saygı hakedilir
yani.

Tepkin fazlasıyla uç.
Lütfen dikkat edermisiniz diye uyarabilirdin.Eğer o da ters birşey söylerse bu sefer daha sert olurdun.
Dayak yemiş gibi tepki vermişsin benim eşim yapsa bende kızardım.
adam kasıtlı itiyor beni, kucağımda çocuk olduğu halde. kızım kenara çekilir misin dese, olay çıkmazdı.
yer sıkıntısı da yoktu, neredeyse otobüsün yarısı boştu.
en nefret ettiğim şey, insan gibi konuşmak rica etmek varken, itmek nedir?
eşim şaşırdım kaldım diyor :)
yani ağzın var değil mi? itene kadar rica et.
ilk defa bir ihtiyar itti beni :)

50-55 yaş yaşlı mı ki?
sorsan ölüyorlar ağrıdan, ayakta duramazlar.

yaşlı olunca hep haklı olunmuyor da . yaşlıların gönlü de kırılmaya gelmiyor.
hiç bi şey deme boş ver geç. ben öyle yapıyorum yaşlılara.
normalde böyle tepki vermem yaşlılara, bir anda birinin beni ittiğini farkedince daha yüzümü dönmeden sinirlenmiştim, tartıştım.

Ya birakin allah askina su yas meselesini. Saygili olurlarsa saygi gorurler, ben her yastaki insan icin bunu dusunuyorum! Cok da iyi yapmissiniz. Ben de asla tahammul edemem bu tur seylere...

Kişilerin özel alanı vardır.

Birisine 1 metre kadar yakin durmak bile insani çok rahatsız edebilir. Yapı itibariyle özel alanınızı ihlal etmis oluyo birde bunun üzerine çocuklu bir anneyi saygısızca itiyor.

Bir diğer konuda sıra beklemeyen tripli kadın linç edilirken burada ki saygısız ve kaba bir adamın yaptığı" yaşlı olduğundan es geçilebilir, idare edilebilir" şeklinde yorumlanirsa insanların fazlasıyla çelişik olduklari ortaya çıkar.

Haberlerde o kadar çok taciz ve tecavüz olayları görüyoruz ki ,kimse kimseyi bu kalabalık ortamlarda hoş görmek zorunda değil.
Saygı ise herkese gösterilir. Yaşla alakası yoktur. Amca eğer konu sahibine saygılı olsaydı, arkadaşta amcaya saygılı olurdu.

İyi yapmışsınız. Bu tip insanlara bön bön bakıp geçmemek lazim. Lafı yapistiracaksin

Canım söylediklerinde haklisin kesinlikle. Kimse sana isteğin dışında dokunamaz. Hakaret edemez. Gel gelelim kocana fazla kızma. Ne yaparsın. Densize bulaşmak istememiştir. Ne demişler "İte dalaşacağına çalıyı dolaş"

dönüp uygun bir dille uyarabilirdin, tepkin biraz fazla olmuş

Hamile kadın, kucağında çocuk adam arkadan itiyor. Valla bence az bile yapmış.
İnsanlar otubuste yolda birbirlerinin üstüne üstüne yuruyorlar. Itisme kakisma halinde yuruyorlar. Hangi birini uyaracaksin. Sinir oluyorum, sokağa çıkmaya cekiniyorum artik

Otobüslerde özellikle çoğu yaşlının içine canavar kaçıyor resmen çirkefleşiyorlar. O otobüste oturma sevdalarından gözleri dönüyor.
Dolu otobüse göre göre binip gençlikte saygısız oldu homur homur taciz edip diye otuz yaşlarında kadını kaldıran elli yaşında adam görmüştüm. E görüyorsun ki dolu binme bir sonrakine bin madem niye senden alt tarafı yirmi yaş küçük insanı kaldırıyorsun yerinden. O yaşlı ya binecek herkes yer verecek ona güvenip isanların üst üste olduğu otobüse biniyorlar.
Yada işyerlerinin okulların dağıldığı saatlerde dökülme yola bir saat sonra bin. Yorgun argın işten çıkmış insanlar sana ne münasebet yer verecek? Ben liselilere de hak veriyorum açıkçası. Sen yedi saat ders dinle test çöz kafan şişsin, yorul bir saatlik otobüs yolcuğunda günden dönen tombul gün teyzesi yüzünden ayakta git. Çocuklara da yazık yani.
Yaşlanınca iyice bencilleşip kendilerine her şeyi hak görüyorlar gerçekten.
Bundan iki sene önce taş çatlasın elli yaşında kadına bir adam yer vermedi diye kadın iki durak saygısız edepsiz terbiyesiz bağırdı durdu. Başka bir adamcağız sesini kessin diye yer verdi, hala bağıra bağıra konuşuyor. Dayanamadım artık, "hanımefendi olay bitti, oturdunuz işte hala bağırıyorsunuz. İşten çıkmış herkes zaten başımız ağrıyor lütfen biraz saygılı olur musunuz? Asıl sizin bu yaptığınız ayıp" dedim. Yol boyu bu sefer bana saydırdı manyak. Yok kendi evlatları öyle terbiyeliymiş böyle mükemmelmiş, o harika evlatlar yetiştirmiş ama şimdiki nesilde öyle evlat kalmamış, analar babalar şımarık terbiyesiz insanlar yetiştiriyormuş da edep haya kalmamışta. Yol boyu susmadı. Şimdi ben bu huysuz agresif ve düşüncesiz kadına niye elli yaşında diye saygı duyayım? Duymuyorum, duymayacağım.
Önce o yaşlılar biraz terbiyeli olsun sonra karşlılığında saygı beklesinler. Sonuna kadar da haklısınız çok da iyi yapmışsınız

Densizlik yapmış. Geçen de yaşlı bir teyze bana aynısını yaptı. Yolda hemde öyle bir ittiki dengemi kaybettim. Ayrıca sen gerekeni yapmışsın eşinin tepki vermesine gerek yok. Ben sahsen gerek duymazdım benim yerime birinin böyle bir olaya tepki vermesi kendimi aciz hissetmeme neden olur. Çok şükür ağzım dilim var. Siz de zaten kendinizi savunmuş sunuz

Toplu taşıma araçlarında genceler bize yer vermiyor diyenler, öğrenciye kiraya ev vermiyor ama yine haklı onlar

Ya birakin allah askina su yas meselesini. Saygili olurlarsa saygi gorurler, ben her yastaki insan icin bunu dusunuyorum! Cok da iyi yapmissiniz. Ben de asla tahammul edemem bu tur seylere...
hani çekil dese yine sinirlenmem. itmek nedir, en sinir olduğum şey.
normalde muhatap olmam böyle olaylarda. çünkü sabrım azdır. kucağımda çocukla itince çıldırdım bir nevi.

eşime de kızdım adama sinirim geçmeyince. :)
yani bir de bunların şoför versiyonu var. iki çocukla hamile halimle otobüsten inerken kaç kez kapıya sıkıştım inan sayısını unuttum. kavgasız günüm geçmiyor neredeyse.
aynalar var, kamera var, görmemek nasıl mümkün yolcunun indiğini?

ben çocuklarım yokken bile mümkün olduğunca dolu otobüse binmezdim ki tartışma çıkarsa müdahil olmayayım diye. boş otobüste saygısız ihtiyara denk geldim.
niye itti o da mı yer kapacakmış?
genç olsaydı herhalde tekme falan atardım, dua etsin yaşlı diye sadece ağız kavgası yaptım.

İyi yapmışsınız. Ayrıca benim eşim olsa orda çok kötü olurdu, o yüzden sizinkinin tepki vermemesine imrendim biraz. Bence şükretmelisiniz.

sizde yaşlandığınızda o zaman anlarsınız. yaşlı adam bazı şeyleri düşünemez artık. ayrıca çocukta olsa hızlı olmak zorundasınız çünkü orası altın günü yaptığınız oturma odanız değil. car car ötmüşünüz yazık ya acıdım yaşlı amcaya keşke biraz saygılı davransaydınız.

şimdinin yaşlı denilen insanları evlenme prgramlarında göbek atıyor !! yaşlı olması onu haklı olma kılıfına sokmuyor tam tersi yaşlı insanların daha töleranslı olması gerektiği düşüncesindeyim .. nasıl bir yaşlıdır deyip susuyor saygı gösteriyorsak onlar da cahildir ufaktır çocuğum yaşındadır deyip alttan alması gerekiyor .. tamam hepimiz yaşlanıcaz ama yaşlılık ayrı edepsizlik kendini yaşlı diye bişey sanmak ayrı ... bugün otur diy yer veriyorsun bi bakıyorsun ertesi gün koca bulma programındalar.. yooook yaaaaaa !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…