Yaşlı ve hasta birine bakmak

Allah sizden razı olsun öncelikle, ne kadar iyisiniz.
Evinize almayın ama yakınsanız sürekli gidin, gündüzleri vs yemek götürür yedirirsiniz.
Yapılabiliyorsa tam bilmiyorum ama belediyeye vs de bildirince evde bakım hizmeti alabiliyorsunuz.

Neticede teyze tanimadiği biri. Kimse yardim etmesin demiyor. Konu sahibi sik sik gidebilir ve yemek götürüp sobayi açabilir.

Ancak ayni evde evet tehlikleli. Ister kabul et, ister etme, bu devirde kimseye güven yok. Yaşli teyze 40 yaşinda olsa eve alinirmiydi? Hayir sirf yaş ilerledi diye, güven artmiyor.

Daha öncede dedim, çocuklari niye bakmiyor? Zamaninda bu kadin çocuklarina ne yapmiş?

Sen hiç yaşli biri ile beraber yaşadinmi? Ne kadar yipratici olduğunj biliyormusun? Insan yillarca sevdiği sevgilisi ile evlenince, ayni çati altinda olunca birsürü sorun yaşiyor. Kaldi ki tanimadiği bir akraba.

Yani boşuna polyanna oynamaya gerek yok. Ve eve getirme diyen insanlari vicdansiz diye yaftalayamazsin.

Yahu tanımadığım biri değil tanıyorum.
Kadın 35 kilo kulakları ağır işitiyor, yediği tek şey beyaz peynir ekmek. Çok titiz ve becerikli bir kadındı. Çocuklarına ne yapmış tek başına üç erkek evlad büyütmüş okutmuş. Anlatırdı surda çalıştım burada calistim okuttum, karıları bulunca unuttular beni diye.
Üzerinde sigara söndürecek hali yok. Şu var, kadin çok sivri dilli. Tahminim gelinler istemiyor kadını.

Vicdanlıyim tribine girme demişsiniz de, bu trip mi bilemiyorum, çünkü bizim de akrabamız oluyor, tek başına orada başına bir şey gelse bunda ben de sorumlu hissederim kendimi. Evlatları baksaydi deyip geçilmiyor.
Bugün ziyaret edeceğim. Duruma göre bakicam, eşim de benim kafamda evde misafir edelim diyor ama duygusal düşünüp yanlış yapmak istemiyorum. Sizler mantık boyutunda degerlendirdiniz. Teşekkür ederim hepinize.

Sosyal hizmetlere bagli bulundugu belediyeye haber verin.ozellikle belediyelerin bu tip hizmetleri var.bizim burada bu tip yaslilara hergun yemek haftada bir ev temizligi haftada bir banyo ayda bir sac ve tirnak kesimi icin belediyeye bagli elemanlar geliyor.oradada vardir muhakkak arastirin.yada sosyal hizmetlerle gorusun bakim evine yerlestirin.sizin yapmaniz gereken bu kadar.daha fazlasi cocuklariniza haksizlik olur.insan eti agirdir.uzaktan kolay gelir ama isin ic yuzu oyle degil.

Bunu arastiricam çok teşekkür ederim

Sosyal hizmetlere bagli bulundugu belediyeye haber verin.ozellikle belediyelerin bu tip hizmetleri var.bizim burada bu tip yaslilara hergun yemek haftada bir ev temizligi haftada bir banyo ayda bir sac ve tirnak kesimi icin belediyeye bagli elemanlar geliyor.oradada vardir muhakkak arastirin.yada sosyal hizmetlerle gorusun bakim evine yerlestirin.sizin yapmaniz gereken bu kadar.daha fazlasi cocuklariniza haksizlik olur.insan eti agirdir.uzaktan kolay gelir ama isin ic yuzu oyle degil.

Bunu arastiricam çok teşekkür ederim

Siz ne güzel insansınız ban yapamazdım yapmayı düşündüğünüzü tebrik edelim.

- Çocukları aralarında para toplayıp bakıcı tutacaklar
- siz belli bir süre yaptıktan sonra zaten yapan var ilgilenmedikleri analarıyla hiç ilgilenmeyerek size görev olarak yükleyecekler.
- Sosyal hizmetlerden evde yaşlı v.s. hizmeti isteyeceksiniz. Eve yemeğine kadar getiriyorlar.

İyilik adı altında hayatı kendinize ve çocuklarınıza zindan etmeyin.

Baktınız hiç biri olmuyor arada uğrayarak destek verin.

Ne vicdansız evlatlar var. hergün biri uğraşa annesine kimseye ihtiyaç olmaz.

Evladım var diye sevinme ele girmeyince diye boşu boşuna dememişler.

İnsan olmanın tek özelliği vicdan vicdan vicdan.

Gerisi teferruat.

Simdi siz bu acil durumda baksanız (sahsen bakardım o sorun değil. Kendi akrabagima da baktım). Ama bu genel sorunu ortadan kaldırmaz. Bencede kadına belediyeden yardım istenmesi gerek. Sonuc olarak ilerleyen zamandada destek lazim. Çocuklarına bela okumayacagim burda. Kimin ne yaşadığını bilmiyoruz, ama öyle ortada da bırakmaz vicdanen rahatsız edici. Bari bir yere yerlestirselerdi.

Neticede teyze tanimadiği biri. Kimse yardim etmesin demiyor. Konu sahibi sik sik gidebilir ve yemek götürüp sobayi açabilir.

Ancak ayni evde evet tehlikleli. Ister kabul et, ister etme, bu devirde kimseye güven yok. Yaşli teyze 40 yaşinda olsa eve alinirmiydi? Hayir sirf yaş ilerledi diye, güven artmiyor.

Daha öncede dedim, çocuklari niye bakmiyor? Zamaninda bu kadin çocuklarina ne yapmiş?

Sen hiç yaşli biri ile beraber yaşadinmi? Ne kadar yipratici olduğunj biliyormusun? Insan yillarca sevdiği sevgilisi ile evlenince, ayni çati altinda olunca birsürü sorun yaşiyor. Kaldi ki tanimadiği bir akraba.

Yani boşuna polyanna oynamaya gerek yok. Ve eve getirme diyen insanlari vicdansiz diye yaftalayamazsin.
Hem cok sivri dilli diyor. Hem çocukları hayırsız diyor. Demekkk onlar hayirsiz evlat teyze pammık🙄

Kadın 35 kilo kulakları ağır işitiyor, yediği tek şey beyaz peynir ekmek. Çok titiz ve becerikli bir kadındı. Çocuklarına ne yapmış tek başına üç erkek evlad büyütmüş okutmuş. Anlatırdı surda çalıştım burada calistim okuttum, karıları bulunca unuttular beni diye.
Üzerinde sigara söndürecek hali yok. Şu var, kadin çok sivri dilli. Tahminim gelinler istemiyor kadını.

Vicdanlıyim tribine girme demişsiniz de, bu trip mi bilemiyorum, çünkü bizim de akrabamız oluyor, tek başına orada başına bir şey gelse bunda ben de sorumlu hissederim kendimi. Evlatları baksaydi deyip geçilmiyor.
Bugün ziyaret edeceğim. Duruma göre bakicam, eşim de benim kafamda evde misafir edelim diyor ama duygusal düşünüp yanlış yapmak istemiyorum. Sizler mantık boyutunda degerlendirdiniz. Teşekkür ederim hepinize.

Allah razı olsun sizden
Sivri dilli de olsa ana anadır, benim annemde dört evlat büyüttü babasız, hayat şartları onları ister istemez gergin yapıyor
Evde misafir edilebilir, 35 kilo yaşlı bir insan düşününce içim ürperdi; kimse soğuk bir evde aç açına tek başına eziyet çekmemeli. Çocuklarıyla iletişime geçin ilk önce, ortak bir çözüm yolu arayın, en olmadı evde bakarsınız, o durumda insana sırt dönülmez, siz insanlara bakmayın, iyiliğinizi yapın, kul bilmezse Allah bilir. İstanbul'da yaşıyorum Beylikdüzünde, bir yardımım olabilirse bana da haber verin

Hem cok sivri dilli diyor. Hem çocukları hayırsız diyor. Demekkk onlar hayirsiz evlat teyze pammık🙄

Evet, çok sivri dilli biri olması bütün iyiliklerini annelik hakkını silip süpürüyor ve hasta ve yaşlı halinde soğukta harabe gibi evde tek başına kalmasını gerektiriyor. Evet.

Devir kotu olabilir insanlar kotu olabilir ama ben tanimadigim bir insan icin sana soyle yapacak cocuklarina kotu davranacak diyemem. Belki dunyanin en iyi insani, kim biliyor?
ben evine alsin cok mutlu olacak da demiyorum. Her sey ihtimal dahilinde. Korkarim sadece benim burda sicak evimden yaptigim kotu yorumlar belki o kadinin o buz gibi evde tek basina olmesine sebep olacak.
Eve getirme sorun yasayabilirsin diyenin vicdanina ettigim laf yok. Ama olmamis seyler hakkinda tanimadigi insan hakkinda yaslilar kotudur, cocuklarina kotu davranir, sana soyle yapar evde esir olursunuz gibi yorum yapanlarin vicdanina laf ediyorum evet
Kadin burda teyzeyi taniyorum dedikce kadini seytan yapip cikardilar
Bu mu vicdan yani

Son düzenleme:
Dimi bir kadin 4 cocugu neliklerle yetistirip buyutuyor onlar annelerinin bi sivri dilini cekemiyor. Bence soguk ev yetmez kadini kör zindanlara kapasinlar.
Ben bakmamakta haklılar demiyorumki. Gidip ev islerini yapıp evlerine gelebilirler dilini cekemiyolarsa. Sivri dilli olması emeklerinin yok sayılmasını gerektirmez.Sabahtan aksama kadar evde vir vir eden ve yaptiginizi begenmeyen bir insana nereye kadar katlanabilirdiniz. Taş olsa çatlar. Sadece dilinden bahsedilmis kimbilir ne yasadilar da bakmiyolar. Bir de buradan dusunmek lazım. Bir tane olsa anlayacagim da üçü birden....haklılar demiyorum ama hayırsız da diyemeyiz su durumda.

Son düzenleme:
Haklısınız aslında ama vicdanim sızlıyor bı yandan. Çok üşüyen birisi, evi sobalı. Saglikliyken bizim ev sıcak oluyor gel demiştim. İyice kış bastırınca geleyim demişti. Şimdi onun ev soğuktur sobayı da yakamaz diye düşünüyorum. Çocuklar da evde kısıtlamaya alışkın değiller evet ama teyze toparlanana kadar idare ederiz sanırım, hem öğrenmiş olurlar hasta birine nasıl davranilacagini.

Bir yandan da haklisiniz gerçekten benim evimde bir şey olsa çok kötü bir durum olur :KK43:

Ben böyle bir niyete girmiş olsam;

evi yakınsa erken kalkar sobasını yakarım, gün içinde kontrol ederim. Soba işi biraz tehlikeli, kömür atınca alevlenene kadar beklemeli zehirlenme olmaması için. ya da köz tutan odun atmalı sobaya.
evde pişirdiğim yemekten bi iki kap götürürüm.
Ev temizliğini, kişisel temizliğini yaparım.

Yakın değilse, zor olur.
Eve getirsen de zor olur, sen bakarsın ama çocuklar kapana kısılmış hisseder. Ama annelerinin böyle bir iyiliği yaptığını büyüdüklerinde anlayınca, onlar da merhametli olurlar. Çocuklukta aşılanıyor böyle şeyler.
Eve getirdiğinizde çocukları sıkıntı çıkarabilir.

Belediye ile görüşüp, onlardan bakıcı yardımı talep edebilirsiniz. Örneğin belediye bir bakım personeli tahsis eder, o kişi onun bakımını üstlenir. Ya da bakacak kimsesi olmadığını söyleyebilirsiniz.
Ya da huzur evi tarzı yerlerde olsa bakımı daha kolay olur. Ama oraya da belli ücret alıyor olmalılar.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ben bakmamakta haklılar demiyorumki. Gidip ev islerini yapıp evlerine gelebilirler dilini cekemiyolarsa. Sivri dilli olması emeklerinin yok sayılmasını gerektirmez.Sabahtan aksama kadar evde vir vir eden ve yaptiginizi begenmeyen bir insana nereye kadar katlanabilirdiniz. Taş olsa çatlar
Anne o ya. Kim bilir o 4 cocuk kadina neler yapti bebekliginden ergenligine kadar
Anneler cocuklari atinca kimse o cocuk anneye ne yapti acaba diye sormuyor da cocuklar annelerine bakmayinca neden annenin ne yaptigi sorgulaniyor
Ayni pencereden bakamiyoruz malesef

Teyze kaç yaşında? Üç erkek evlat diyorsunuz, durumları nasıl? En azından birleşip bakacak birini neden ayarlamazlar ki?

Önce konuşun bence. Teyze kendi başına yapamaz, yatılı bakıcı ayarlasanız, ben de sık sık gider kontrol ederim vs deseniz? Bu çözüme yanaşmazlarsa eve getirecekseniz de önce mutlaka haberdar edin.

Ben böyle bir niyete girmiş olsam;

evi yakınsa erken kalkar sobasını yakarım, gün içinde kontrol ederim. Soba işi biraz tehlikeli, kömür atınca alevlenene kadar beklemeli zehirlenme olmaması için. ya da köz tutan odun atmalı sobaya.
evde pişirdiğim yemekten bi iki kap götürürüm.
Ev temizliğini, kişisel temizliğini yaparım.

Yakın değilse, zor olur.
Eve getirsen de zor olur, sen bakarsın ama çocuklar kapana kısılmış hisseder. Ama annelerinin böyle bir iyiliği yaptığını büyüdüklerinde anlayınca, onlar da merhametli olurlar. Çocuklukta aşılanıyor böyle şeyler.
Eve getirdiğinizde çocukları sıkıntı çıkarabilir.

Belediye ile görüşüp, onlardan bakıcı yardımı talep edebilirsiniz. Örneğin belediye bir bakım personeli tahsis eder, o kişi onun bakımını üstlenir. Ya da bakacak kimsesi olmadığını söyleyebilirsiniz.
Ya da huzur evi tarzı yerlerde olsa bakımı daha kolay olur. Ama oraya da belli ücret alıyor olmalılar.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Sağolun. Ev uzak malesef. Ev diyoruz ama evi görseniz şok geçirirsiniz. Kapı açılır açılmaz çok dar bir merdiven var merdiven sadece bir kanepe ve sobanin sigdigi bir odaya çıkıyor. Ve merdivenlerde korkuluk yok. O kdr dar ki ben bile zor cikiyorum çocuklar için çok tehlikeli, ha diyince çocuklarla gidemiyorum o yüzden.

Normalde çok iyi edersiniz ama çocuk sevmiyor olması ve çocuklarınızı ciddi kisitlayacak olması sorun. Getirecekseniz bile evde çocuklar var ses yaparlar ona göre kabul ediyorsan götüreyim deyin. Çocuklara da yazık. Cocuklardan Rahatsız olsa bile takmayın gelirse.

Çözüm sizin teyzeyi eve almanız degil. Üstte bir arkadaşın yazdığı gibi bağlı bulunduğu sosyal hizmetlerden destek almak. Ara ara gidip yoklamak ihtiyaçlarını gidermek. Teyzeyi bir kere eve alırsanız bir daha git deme şansınız yok cok iyindusunun. Iki küçük çocukla hayatınız komple değişecek ustune üstlük çocuklarıyla sorun yaşama ihtimaliniz var. Benim anneannem rahatsiz. Üstelik yatalak degil sadece yürümekte zorlanıyor ve ara ara gelen şeker atakları olduğu icin yalnız kalamıyor. Anjiyo olamadığı icib kalp damar rahatsızlık durumu nedir tam olarak bilemiyoruz ama ciddi bir ritim bozukluğu var. Sadece yalnız bırakılmaması gerekiyor yemeği vs yapılıyor ama bu bile ciddi yıpratıcı bir süreç çevresindekiler icin hepimiz için. Ki canımız ciğerimiz.cok iyi düşünün

Cocuklari sevmez diyorsun, sivri dilli diyorsun. Yani burdan bile belli kadinin zor bir kadin olduğunu.

Bende çalişan bir anneyim. Kizima en iyi şekilde bakmaya çalişiyorum. Bu marifet değil, olmasi gereken birşey. Hele Türkiyede bir yaşliya evlat hiç bakmazsa, o yaşlida bir problem var demektir. Hadi gelin sirret, oğlunu alip götürdu, 3üdemi şirret?

Ha ben demiyorum kadin sorunlu diye öyle çeksin durumu. Tabiki vicdan denileb şey var. Diyorum ya, gündelikçi kadin yollanabilir. Kendin sik sik gidebilirsin,.

Ben yillarca babaannem ile beraber yaşamiş biriyim. Annemde telafisi olmayan fiziksel ve psikolojik yaralar yaratti. Hali ile bendede psikolojik yaralar yaratti.

Ayni çati altinda yaşamadan kimseyi tam taniyamazsin. Kendi kararin tabiki fakat dikkat. Baze şeylerin geri dönüşu zor yada imkansiz olabilir.

Devir kotu olabilir insanlar kotu olabilir ama ben tanimadigim bir insan icin sana soyle yapacak cocuklarina kotu davranacak diyemem. Belki dunyanin en iyi insani, kim biliyor?
ben evine alsin cok mutlu olacak da demiyorum. Her sey ihtimal dahilinde. Korkarim sadece benim burda sicak evimden yaptigim kotu yorumlar belki o kadinin o buz gibi evde tek basina olmesine sebep olacak.
Eve getirme sorun yasayabilirsin diyenin vicdanina ettigim laf yok. Ama olmamis seyler hakkinda tanimadigi insan hakkinda yaslilar kotudur, cocuklarina kotu davranir, sana soyle yapar evde esir olursunuz gibi yorum yapanlarin vicdanina laf ediyorum evet
Kadin burda teyzeyi taniyorum dedikce kadini seytan yapip cikardilar
Bu mu vicdan yani

Sen bir yaşli ile hiç beraber yaşadinmi? Zorluklarini biliyormusun? Bu yaşlinin şeytan olmasi ile alakali değil.

Türkiyede yaşlilar farkli bir statütede. Yaşlilara ona göre hareket ediyor. Hizmet bekliyorlar. Herşey onlarin hakki, etraftaki hep hizmetçi konumunda.

Hasta ise hasta bakimi zor. Altina kaçirir donlar yikanmali. Kahvaltiyi sevmez trip atar, çocuklar niye bu kanali izliyor, ben başka birşey bakacam der,..

Binlerce böyle detay var. Iyilik bu devirde sadece suistemal ediliyor. Konu sahibi ve çocuklari iyicene yipraninca ne yapacaklar? Tekrar evinemi yollayacaklar?

Bu çok çok iyi düşülmesi gereken bir karar. Konu sahibin sadece gözünü açmaya çalişiyorum. Olasi problemleri bilmesi lazim.

Back
X