Yaşlilik hissi ve bosa gecmis bir ömür

Ben bu hala aile evimdeyim 27 yaşımda mantiğını bir türlü anlamıyorum.
27 yaşında aile evinde yaşıyor olmanız tuhaf değil, çalışmayip yatip o yaşta hala baba parası yiyor olsaydıniz tuhaf olurdu.
Ben 28 yaşımda evlendim 17 yaşımda çalışmaya basladim hic anamın evinden gideyim diye düşünmedim.
Gitmek isteyen düzen kurmak isteyen tabiki yapabilir ama bu bir zorunluluk değil.
Neden çalışıyorsan yalniz yaşamalisinin gibi bir düşünce oluştu bu nesilde bilmiyorum.
Anlaşabiliyorsaniz ailenizle el birliği yapilir paralar bir kesede toplanir bir ev araba biseyler alinirdi bizim donemimizde.
Yaşlıda değilsiniz ayrica aksine hayatinizin tam mantiginin oturdugu, 2 sene öncesine göre dahi net ve mantikli kararlar alacaginiz artik hayata daha mantikla bakacaginiz yaşlara giriyorsunuz zaten bu yaşlandım hissiyatıda size buradan geliyor.
Çocuksu düşüncelerinizden kurtulduğunuzu fark ediyorsunuz.
Benim küçüklüğümde hatta gençligimde falan mahalledeki teyzeler beni görünce yanaklarimi mincirir anoooom köpük köpük kaşına gozune bak derlerdi, ben çok uzun süre sokaga cikinca yanaklarim sıkılacak sandım.Sonra bir gün arkadaşımın cocuğu bana x teyzeeee diye seslenince sesi beynimde uğuldamıştı Daha dün yanaklarım sıkılıyodu ne ara teyze oldum derken bir baktım 27 olmuşum
Merak etmeyin geçecek bu his hayatinizin en nasil diyim hem genç hem mantıklı dönemindesiniz şuan.
40 dan sesleniyorum gelmeyin kimse yanaklarımı mıncirmiyo

Allah razı olsun.
39 yaşında olan ben ne yana gideyim?
Forumun yarısını depresyona sokma amaçlı mı bu konu bilemedim.

Karamsar bir kişiliğiniz var gibi geldi bana. Ders çalışmışsınız ama atanmışsınız da. Belki ailenizin yanında yaşamasaydınız. Aldığınız maaş dahi yetmeyecekti geçinmek için. Her konunun artı ve eksileri var. O yüzden biraz pozitif düşünmeniz lazım. Büyük şehirde kamu da çalışıyorum ama küçük şehirlerden gelen yeni arkadaşlar inanın hep geçim derdinde. Gezen, tozan da yok. Hepsi de bir an önce ailesinin yanını dönme telaşında. Aslında biraz da kendi ortamımızda mutluluk oluşturabilirsek hayat ta zevkli gelir. Kendim de öyle yapıyorum. Olmadı kendinize hedef koyun. Küçük bir araba alın. (yok ise tabi) hafta sonları yakın şehirleri gezin. Kardeş, akraba, kafa dengi herhangi biri de olur. Beraber gidin. Yaşlanma etkilerinden bahsetmişsiniz. öyle dahi olsa cilt bakımı, ufak dokunuşlu botoks dahi yaptırabilirsiniz. Daha çok gençsiniz. İnanın kafaya takacak hiç konu değil. Biz bayanlar başta kendimizi sevelim.:))

30 lar, 40 lar çok güzel ki ben 50 ye gidiyorum, yine de kendimi genç hissediyorum, eşimle konuşup bazen yaşımıza inanamıyoruz. Yani nasıl baktığınız ile ilgili. Elbette gençlik de çok çok güzel ama keşke şimdiki aklimizla olsaydı o gençlik Size gelecek olursam gerçekten çok gençsiniz, istediğiniz herşeyi yapacak, hayatınızı yeniden şekillendirecek kadar genç Neden bu ümitsizlik, silkelenin. Biraz dişinizi sıkın, o zamana kadar da yapacaklarınızı mümkün olduğunca netleştirin. Meslekle ilgili süreniz dolunca icraate geçin..

Aile şehrine atandım bende, hiç ah vah demedim. İşten geliyordum annem yemekleri yapmış ohh, evi de hafta içi temizlerdi… hafta sonu da çarşıda.. yada yakın yere arabayla giderdik. Hiç bişi yoksa pikniğe… iş yerinden de evlendim oda memleket aynı yer. İzin aldık mı bize ait, geziyoruz.

oğlum benimle dalga geçiyor yaşlıymışım. 40 oldun diyor, hayır ben 29 da kaldım diyorum

Her anın tadını çıkarmadığınız için oluyor bunlar. Siz gidin arkadaşlarınızın yanına. Ailenizden gezmeyi seven biri vardır onunla gezin.

Şuan hariç genç hissediyorum. Çok fena grip olmuşum, her yerim dökülüyor.

32 yaşındayım bekarım genç ve bebbbek gibi hissediyorum. hobilerim var, haftada 5 gün antrenman yapıyorum beslenmeme dikkat ediyorum, ailemle vakit geçiriyorum, arkadaşlarımla sosyalleşiyorum, tatile çıkıyorum, hiçbir şey yapamasam mesai çıkışı bi kafede oturup kahve içip kitap okuyorum/film izliyorum. kimse bana yaşlı imasında bulunmuyor aksine ne kadar genç ve enerjiksin diyorlar, 23-24 yaş erkeklerin (ıyyy) bile milf diye dibi düşüyor gözümün içine bakıyorlar. Neden anlattım, kendimi anlatmak/övmek için mi? açıkçası ihtiyacım yok. her şey sizde bitiyor demek için anlattım. afedersiniz ama imam osursa cemaat s*çar diye boşuna dememişler. siz kendinizi "artık sizden geçmiş" olarak görürseniz, bizim toplumumuzun geneli zaten her konuya burnunu sokmaya bayılır, tepenizden inmezler.

Senin tüm sorunlarını aile evinden çıkmak çözecek . Tek başına yaşayan biri olarak veriyorum bu tavsiyeyi. İnan kaç yaşında olduğunun bile önemi kalmıyor. Belli ki zihnin o evde çok dolmuş. Karamsarlıklara yönelmişsin

Dalga geçmek için açılmış bir konu mu? Ya da totomu kaldırın gönderisi mi? aa henüz 27sin ne yaşlılığı kız mı dememizi bekliyorsun? Hepimizle dalga geçmişsin resmen. He anam 25i geçince yaşlı kart olduk hepimiz tek başınıza baş edemiyorsanız terapiye gidin

Cok karamsarsın. Ne güzel memur olmuşsun. Aynı yastayız. Cokşükür bugünlerime yinede ama genetik bitirdim kendi bölümümden deneyimim yok farklı sektörde bes yil calistim sartları cok iyiydi. birden departman kapatıldı ve sudan cıkmıs balık gibi oldum. Allahtan aile evindeyim. İşsizlik maasını en yüksekten aliyorum ama şubatta kesiliyor ve iş bulamadım. Sosyal hayatım var yazı yazlıkta geçirdim güzeldi. Ama bende senin yerınde memur olmak isterdim mesela. Diyeceğim o ki yaşam tarzını değiştirip keyif almaya bak. Özendiğin hayatta başka insanların istediği işin mevcut. Şikayet etme.

sacma sapan konular yaa
hayatınızın keyfini cocukken cikartamamissiniz
ergenken cikartamamissiniz
üniversitede cikartamamissiniz
gencsiniz, geliriniz guzel yine cikartamiyorsunuz.
saniyor musunuz ki bir anda hayatınızın aski gelse sizi allasa pullasa vs hayatin tadini cikartacaksiniz?
tabii ki hayir
simdi mutsuzsunuz evlenince evli mutsuz olacaksıniz, tayininiz cikinca "hic bilmediği sehirde kendinden kucuklerle dolu okuldaki kart mutsuz hoca" olacaksınız.
sizin hayata bakisiniz bu oldugu surece mutlu olmaniza imkan yok.

*34 yasinda hayatin baharindayim. evde kaldim diye korkmadan gönlümce gezip tozup daha birkac hafta once evlendim, bu yaşımda is degistirecegim, bu yasimda cocuga niyetliyim bu yaşımda-hatta bir 5 sene sonra esimin ulkesine tasinmam lazim bu da sifirdan hic bilmedigim bir dili ogrenmem anlamina geliyor. ama hic "ay kirk olacagim nasil olacak, nasil duzen kuracağım" demiyorum. hayat yani, önümüzde yillar var bir sekilde hallolur diye düşünüyorum.
hayatimiz herkesin hayatiyla ayni duzlemde gidijce mi başarılı sayiliyoruz?
ayrica 2000 oncesi doganlara fosil diyenler 18lik 20lik bebelerdir. sahsen onlarin fikirlerini onemsemem bile bana da o yaşlardayken 30lar büyük geliyordu. bu insanlik tarihinin basindan beri olan birsey

Sorun burda başlıyor zaten. Gidemiyorum ki burdan. Tayin isteyemiyorum

Bu hayattaki tüm değerin yalnızca gençliğine mi bağlı, bununla mı sınırlı? Gençliğinden güzelliğinden başka dikkate alınmaya, sevilmeye ve değer görmeye değer bir vasfın yok mu? Neden kendi kıymetini yalnızca gençliğinle ölçüyorsun ve değerini diğerlerinin ağzından çıkan lafların insafına terk edecek kadar kendine karşı duyarsızsın? Bu şekilde hayattan keyif alamazsın. Her zaman daha genç insanlar olacak ve bir gün onlar da yaşlanacak bunun önüne geçemeyiz.

Ajda Pekkan'ın "her yaşın ayrı bir güzelliği var" diye bir şarkısı var. Hakikaten de öyle. Bak dünyanın en güzel kadınlarına, mesela Audrey Hepburn, Grace Kelly bunlar gençliğinde muazzam güzellikteki kadınlardı, yaşlanmadılar mı? Ne yaptılar karalar bağlayıp hayata mı küstüler? Adriana Lima, Rosie Huntington Whiteley, Candice Swanepoel bu kadınların gençliği dünyayı sallamıştı düşün. Şimdi hepsi 40'ına yakın hatta adriana 40'ı da geçti ama hâlâ özgüvenlerini, güzelliklerini ve ışıltılarını görebilirsin.
Çünkü bedenin içindeki ruhu sağlıklı ve genç tutabildiğin sürece yaşlanmazsın. Yaşlanmak sayıyla değil mentalle olur. 30'unda evde kaldın yaşlandın diye zorbalanan Ayşe ile 30'unda hâlâ deli gibi hayranlık duyulan Bella Hadid'in farkı güzellikten de öte çevre ve yaşadığı toplumdur. Biz birbirini aşağı çekmeye, kötü hissettirmeye, haset etmeye çok meyilli bir toplumuz. Bunun farkında olup içimizde yankılanan o "elalemin sesini" susturmak gerek.

Bütün olay sağlıklı, bakımlı ve kendini seven bir kadın olmak. Böyle insanlar 50 60 70'inde bile çok güzeldir. Semiramis Pekkan'ın youtube kanalına bir bak mesela. Kendine 77 yaşında bile nasıl özenle baktığını, ne kadar hoş göründüğünü ve hayat dolu olduğunu görebilirsin.
Ya da Nebahat Çehre. Hangimiz ona bu yaşında bile hâlâ bayılmıyoruz ki? Yine ondan devam edeyim. 1988'den beri aşık olmadım dedi bir röportajında. 37 yıl...
Hâlâ sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güzel olduğuna göre demek ki yaşlanmak ya da aşık olmamak dünyanın sonu değil.

O yorumları yapan erkekler yaşlanmıyor mu? Ya da o övdükleri kızların kaçı onlara yüz veriyor? Parası gücü ya da tipi olmayan her erkek anca klavyeden kadın düşmanlığı yapar. Çünkü kadına erişimi yok. Olsa böyle kuyruk acısıyla kadınları vuracak bir şeyler aramaz. Böyle ucuz ve çapsız adamların laflarını şahsen ben dikkate almam. Sen neden alasın ki?

Kadınlar her yaşta ve koşulda erkeklerden daha ilgi çekici, güzel ve estetik varlıklar oldular. Yakışıklı, bakımlı, fit, karakteri düzgün ve kariyerli bir erkek değilse -ki bunların sayısı çok çok az- erkekler hiçbir zaman seçen konumunda olmazlar. Seçilen olurlar. 25'ini geçenle evlenmezmiş Sanki kadın bulabiliyor da bir de kriter belirliyor salağa bak
Bu düşüncelerden kurtulmaya bak, terapiyi kesinlikle tavsiye ederim. Şunu bil ki sen kendine ne kadar değer biçersen insanlar da o kadar değer biçer. Çoraplarını sepete atmaktan aciz, dişini doğru düzgün fırçalamayan bir cinsiyet mensuplarının gözündeki ideal kadın tiplemesini fazla ciddiye alma derim.

Çalışan, ekonomik bağımsızlığa sahip gayet de genç akıllı bir kadınsın. Yılların farz et ki bir erkeğin nazını çekmekle geçseydi ve nihayetinde terk edilseydin daha mı iyi olurdu? Kendine yatırım yapmış olmanın nesi kötü? Yalnız yaşamak o kadar da romantize edildiği gibi güzel değil bu arada. Bazen o kadar yorgun oluyorsun ki annenin o hazır sofraya çağırmasının kıymetini daha iyi anlıyorsun. Hastalandığında kolunu kaldıracak hâlin yokken yardım isteyebileceğin biri yok. Bir süre sessizlik çok huzur verici ama bir yerden sonra bazen rahatsız edici oluyor. Bende böyle oldu en azından.
Tabii ki aileyle yaşamanın da dezavantajları var ama bu hayatın boyunca mahkum olduğun bir durum değil ki. Aynı şehirde bugün ev tut, ayrısın artık. Birkaç sene sonra tayin iste yine bağımsızsın. Lütfen bu kadar pesimist olma. Çok sağlıksız düşüncelerin var. Bunların da yaş ve aile konusundan bağımsız kendini sevmemenden kaynaklandığını düşünüyorum.

Şartlar ne olursa olsun sen mutluluğu kendine çok göreceksin gibi geldi.

Bende bilmeyenler sorduklarında yaşımı 6 yaş eksik söylerim ( 45)benim oğlanlar öyle bakakalırlar." Yaş benim değil mi diyorum ister küçültürüm ister büyültürüm , büyük oğlum " Anne kısmetse 40 ne zaman olacaksın diyor?

Demek ki siz de takiyormussunuz genç kalmayı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…