• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşlilik hissi ve bosa gecmis bir ömür

Ben 25 yaş üstünün gerçekten yaşından genç gösterdiğini düşünüyorum yada 25 yaş altı yaşından inanılmaz büyük gösterdiği içinde bu algı oluşuyor olabilir.

Nasıl gösterdiğimle ilgilenmiyorum, dediğim gibi.
Ama bir gözleminizi paylaşmışsınız, doğrudur, dikkat etmedim

Dinazor geldi bebeleri pistten alalım. 45 ime geldim hala hippie gibi geziyorum ortalıkta.
Ama senden genç olduğuma eminim

Berennscim yaş konusunu takıntı haline getirmişsin tüm konuların hep pesimist.

Öyle terapi aldım, bir tane hap içtim bir işe yaramadı ile olmaz.
Tedavi olman gerekiyor.

Daha önce burda sana onca insan yazdı, yok gösterdi ne yaptın hangi birini uyguluyorsun.

Ya da bu defa nasıl bir cevap bekliyorsun.
Sihirli bir değneğimiz olsa da keşke bütün gençlerin hayatını değiştirebilsek.
O sihri kendi yaratabilirsin kendi hayatında.
Bir de bakmışsın yıllar geçmiş gerçekten yaşlanmışsın yazık değil mi.

45 te evlendim.47 yaşındayım.Aslında çoğu insan bu kafada.Allah bilir arkamdan neler söylüyorlar😊Çocuk lafı geçince “E sen çocuk istiyor musun?”diyorlar.Sanki benim istemeye hakkım yokmuş gibi.Bunu yapanlar da eğitimli insanlar.İstiyorum derken bile ayıp bişey istemiş gibi utanıyorum.
ay neden utanıyorsunuz, nedne böyle şeyler hissetmenize neden olmalarına izin veriyorsunuz yahu
b.k ysin salak salak konuşanlar da lütfen kendinize böyle yükler yüklemeyin, inşallah olur çocuğunuz da.

benim büyük büyükteyzem 50 yaşında son bebeğini doğurmuş
çoook utanmış, çocuğu gizli saklı belermiş (bebek belemek; beze/kundağa sarıp uyutma işi)
o zamanlar yetişkin oğlu varmış "ana böyle yapma, analı babalı büyüsün, sabinin ne günahı var" dermiş
tüm yetişkin çocukları ölmüş o kadının bir tek o sabi büyümüş ve kadın o bebeğin evinde yaşlanıp ölmüş...ne olcağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz.

Hayata aşırı acayip karamsar bakıyorsun destek alman gerekiyor. O internette 25 yaş üstüne yaşlı diyen boş insanların lafını ne takıyorsun mesela. Sanki kendileri bu yaşlara gelmeyecekler. Yaşının olgunluğunda insanların sözlerini kafana tak ve kendin de öyle ol. Yaş sadece bir sayıdır ama yaşantın hayatını değerli kılar. Elindeki imkanlarla hayatını ileriye taşımak senin elinde. Yerinde sayıp yaşım geçiyor şu yaşta olsam her şey daha kolay olurdu demek ne kazandırabilir. Otur hayatımı nasıl daha ileriye taşıyabilirim diye düşün ve ona göre hareket et. Geriye bakmak sana bir şey kazandırmayacak ama şimdiki zamanını güzelleştirmeye çalışmazsan ileride yaşadığın bunalım daha fena olur.

Kendimden örnek vereyim 24 yaşımdan 26 yaşıma kadar tümörle geçti bacağıma protez takıldı tekrardan düzgün yürümek için elimden geleni yapıyorum. Belki de kaç ay yataktan hiç kalkmadım doktor yasakladı ve ameliyat sonrası da iki ay kendim tuvalete bile gidemiyordum ailem götürüyordu. Bu geçen yıllara dövünmek bana ne kazandırır? Ana odaklanıyorum şimdiki zaman için çabalıyorum. Sen de böyle yapmalısın

25 yasini gecen kartlasir muhabettini anca ergenler yapar. Kendi yasitlarinizin bulundugu ortamlarda mi takilsaniz acaba.

25 yasini gecen kartlasir muhabettini anca ergenler yapar. Kendi yasitlarinizin bulundugu ortamlarda mi takilsaniz acaba.
işin kötü tarafı 35'lerini filan geçmiş, kariyeri düzeltmiş, işi gücü toparlamış, para işini çözmüş, gerekirse saç ektirip spor salonuna da giden abiler de bu muhabbeti yapabiliyor

hadi ergene ergen diyip geçiyorsun
ama bu abiler kendileri 40'lık, olsun, erkek yaşlanmıyor çünkü bi tek kadınlara geçerli o söylem.

işin kötü tarafı 35'lerini filan geçmiş, kariyeri düzeltmiş, işi gücü toparlamış, para işini çözmüş, gerekirse saç ektirip spor salonuna da giden abiler de bu muhabbeti yapabiliyor

hadi ergene ergen diyip geçiyorsun
ama bu abiler kendileri 40'lık, olsun, erkek yaşlanmıyor çünkü bi tek kadınlara geçerli o söylem
En çok da o canımı sıkıyor zaten. Erkekler yaş aldıkça bir şey katbetmiyornmus küçük kızlarla takilabiliyormus ama kızlar 25i geçince tercih edilmiyormus yaşlı gözüyle bakiliyormus bir de

Yaşı benden buyuk olanlar da yapıyor. 25i geçince e artık evlen, ya da baya varmışsın falan diyorlar kendileri 40 45 yaşında kişiler. Kendi yaşıtım olan bir ortam da yok maalesef. Sosyal medya desen by konuda almış başını gitmiş, her yerde yaş muhabbeti cikiyor karşıma. 2000 öncesi teyze olmuş fosil olmuş bilmem ne.

Belki de sizi üzmemek için demiyorlardır. Ben kimseye evlendiğimde de darısı başına demedim. Ayıp gibi geliyor. Nispet havasında bir söz gibi geliyor.
Belki de 45 yaş sonrası gebelik zor diye üzmemek için söylemiyorlardır darısı başına diye. Ben de şahsen olur olmaz şimdi üzmeyeyim diye söylemezdim.
Siz biraz hassas olduğunuz için böyle bakıyorsunuz bence.
Evliliğin amacı çocuk değil ki, çocuğunuz olmasa da güzel bir yuvanız varsa neden ayrılasınız ki?
Benim teyzemlerimden birinin çocuğu yok 20 senelik mutlu bir evlilikleri var.
Önemli olan elimizde olanla mutlu olmayı başarmakta. Evlenemediysek bekar halimizi en güzel şekilde yaşamalıyız, çocuksuz yaşayacaksak da en güzelini yaşamalıyız. Bu kadar kendinizi yıpratmayın bence. Eşinizle güzel bir hayatınız var belli ki. Ne güzel.
Görümcemi tanıyorum hiç iyi niyetli bir insan değil Evlendiğim ilk günden beri laf sokuyor bana.Uzun mevzular var girmeyeyim hiç.Kardeşine layık görmüyor belki de.Eşime söyledim bsna laf sokuyor diye.Eşim konuşmuş ki artık laf sokmuyor.Çocuğu ne kadar istediğimi biliyor.Canımı acıtmak için öyle söylüyor.Ya da artık çocuğumun olmayacağını düşündüğü için.Tabiki çocuksuz evlilik olur ayrıca.Ne var ki Allah biliyor içimi çok istedim.

En çok da o canımı sıkıyor zaten. Erkekler yaş aldıkça bir şey katbetmiyornmus küçük kızlarla takilabiliyormus ama kızlar 25i geçince tercih edilmiyormus yaşlı gözüyle bakiliyormus bir de
valla hiç buradaki gibi

ay erkekler yaşlanmıyor muymuş vırt zırt demiyecem
böyle bir erkek kitlesi de bal gibi var çünkü

gayet de 40-45lik olmuş 25 yaşında kızlarla geziyor, kızlar da keşke benimle evlense diye umuyor ya da parasını yemeye çabalıyor
"ben yaşıtım kadınla gezecek değilim herhalde", diye gerine gerine höykürüyor

var yani yok demekle yok olmuyorlar. denk gelmesek iyi de geliyoruz işte.

böyle bir kitle var. ama sinirimizi moralimizi bozmayıp onlar da öyle diyip geçebilmek lazım.
dünyada bize tuhaf gelen türlü türlü insan var neticede.

konuyu açmadan 26-27 bandında olduğunu anladım:d teenagers'tan çıkmayı yaşlılık sanıyor o yaşta insan. çünkü 25 yaş altına insanlar daha çocuk gözüyle bakıyor belli pozitif ayrımcılıklar tanınıyor. 25 ten sonra iş hayatı ve belli sorumluluklar bekleniyor buna da yaşlılık değil yetişkinlik deniyor. yetişkin olmanın getirilerini karşılayamayanlar çok bocalıyor o yaşlarda.
27 yaşında (genetik değilse) kırışıklık olmaz. yaş kırışıklıkları 35 gibi başlıyor.
Kendinle yaşıt ünlülere bak istersen. Blackpink kızları 30 yaşında:d Manifest Mina 25 yaşında(yeni çıkış yaptılar) Afra Saraçoğlu 28 yaşında. Hepsi çok genç.
Tespite aynen katiliyorum.Geçenlerde 25 yaşlarında birkaç kişiyle tanıştım.denk geldi öyle.dedim ben de mi böyle çocuk gibi gorünüyormuşum? Şok oldum resmen.oysa ki ben kendimi büyük sanıyordum.hatta 15,16 yaşında bile kendini büyük sanıyor insana ama gerçekler ortada.her aklımızdan geçen doğru olmuyor.insan o aşamada olunca objektif olamıyor.

Canim onlar etkileşim alabilmek için öyle özellikle tepki çekecek, çok su götürecek konuları seçiyorlar.ya da ilişkiler konusunda çok başarısız oldukları için akıllarınca kadınlardan intikam almaya çalışıyorlar.yaşın küçük geliyor daha işin iç yüzünü görebilecek deneyimin yok.ben mesela o kadar o kadar uzun süredir aralarında çok yaş farkı olan bir çift görmedim ki.hatta düşünüyorum etrafımda hiç denk gelmemiş.hatta birkaç defa kadınların daha büyük olduğu ilişkilere denk geldim.20 yaş değil ama büyüklerdi yine de.o durum bu devirde şehir efsanesi gibi birşey olarak kaldı.abuk sabuk, kompleksli ergen erkek zırvaları anlayacağın.haa şuraya sor kim 25 yaşından sonra evlenmiş? bir sürü de eşi kendinden küçük kadın var? Tam tersi 25 ten önce evlenen yok.

Son düzenleme:
Tespite aynen katiliyorum.Geçenlerde 25 yaşlarında birkaç kişiyle tanıştım.denk geldi öyle.dedim ben de mi böyle çocuk gibi gorünüyormuşum? Şok oldum resmen.oysa ki ben kendimi büyük sanıyordum.hatta 15,16 yaşında bile kendini büyük sanıyor insana ama gerçekler ortada.her aklımızdan geçen doğru olmuyor.insan o aşamada olunca objektif olamıyor.
ay evet. 20 yaşıma girdiğimde koca kadın oldum sanmıştım:d şimdi çoluk çocukmuşuz diyorum..

Yaşı benden buyuk olanlar da yapıyor. 25i geçince e artık evlen, ya da baya varmışsın falan diyorlar kendileri 40 45 yaşında kişiler. Kendi yaşıtım olan bir ortam da yok maalesef. Sosyal medya desen by konuda almış başını gitmiş, her yerde yaş muhabbeti cikiyor karşıma. 2000 öncesi teyze olmuş fosil olmuş bilmem ne.
Sosyal medyaya neden takılıyosunuz ki, bence sorun yaşanmadan giden seneleriniz olması, hayattan zevk alacak bi şeyiniz yok tatsız tuzsuz eksi saçarak yaşarsanız yaydığınız enerji 70 yaş bile olur.
Arkadaş, sevgili yapın tek gitmeyin gezilere (tek sevmedim yazmışsınız) konuşun paylaşın, sosyalleşecek ortamlara girin, 25 yaş öncesi bi takıntı olmuş artık. 30 yaşına geleceksin dönüp bakacaksın yine boş olacak, böyle mız mızlanmak yerine hayatını doldurman lazım.
Bende 97liyim 20-65 yaş arası arkadaş çevrem var hele 80 tayfası ile çalışıyorum genelde, bence gayet iyiler kafa olarak görünüş olarak asdfgahga

Kim bakıyor fosil gözüyle? Sosyal medyadaki inceller mi? 80’lerde doğdum, 2002’li arkadaşlarım var. Hiç fosil gözüyle bakmıyorlar. Aramızda hiç yaş farkı yok gibi diyorlar.

Sorun yaşında değil hayatı yaşayış ve algılayış şeklinde. Senin gibi yaşasam ve düşünsem ben de yaşlanırdım ya da yaşlı hissederdim muhtemelen.
Gerçekten 80li benimde arkadaşlarım var bir sürü şeyi paylaşıyoruz gülüp eğleniyoruz hiç yaş farkı yok gibi enerji olarak bakıncada öyle pilatese gidiyoruz onlar yeşil pasaportlu 20bin 30bin adımlı turlara katılıyolar çocuklarıda büyümüş artık yani kim 18lik yaşıyo derseniz bence onlar 😄😄

Bi insanın hiç arkadaşı yoksa yalnızsa tuhaf bence belki bilmediğin kötü huyların var. Ben de aile evine atandım pişman değilim küçük şehirlerde de insanlar yaşıyor tatile gidecek bile arkadaşım yok turlara yalnız katılıyorum diyorsun. Plan yapınca oluyor 4 arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz buna rağmen olan yaparız. Ben de 26 yaşındayım gayet güzelim hala yaşlanmadım

Back
X