Yaşlılık

basaknur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
199
79
98
Eskişehir
Abimle akşam yemeği yerken anneme yaşlılık çok zor dedi biz gidince sen tek başına ne yapcan dedi
abim telefon arızalara gidiyor.yaşlılara denk gelmiş bugün biri telefon çalışmıyo kimse size söyleyen Allah razı olsun geldiniz elim kolum telefon arada çalınca mutlu oluyorum demiş
İkincievdeki teyze oğlanla ev telefonu kızlarla cepten konuşuyorum ikiside bozuldu atlayıp kurtulmak istiyom bu hayattan demiş yalnızlıktan çok zor kimsem yok gelenim yok kapımı açanım yok demiş
Söyleyince içime bir ağırlık çöktü şu saat oldu halen yorgun hissediyorum

hayatın kuralı bu.çocuklar kendi kanatlarıyla uçup gidecekler yuvadan, yalnız kalacağız.

ben de yalnızım(eşim var)üstelik yaşlıyım.(54)tek oğlum var,evlendi,1 sene oldu.kendimi zaman zaman yalnız hissediyorum.
ama en çok ta annem ve babam şikayetçi yalnızlıktan ki,sürekli giderim, ararım ama yok,yetmiyor onlara.hep birlikte olalım,hatta eşimi bile bırakıp,gidip onlarla yaşayayım istiyorlar.

püff benim de içime bir sıkıntı çöktü :KK14:şimdi.

Abimle akşam yemeği yerken anneme yaşlılık çok zor dedi biz gidince sen tek başına ne yapcan dedi
abim telefon arızalara gidiyor.yaşlılara denk gelmiş bugün biri telefon çalışmıyo kimse size söyleyen Allah razı olsun geldiniz elim kolum telefon arada çalınca mutlu oluyorum demiş
İkincievdeki teyze oğlanla ev telefonu kızlarla cepten konuşuyorum ikiside bozuldu atlayıp kurtulmak istiyom bu hayattan demiş yalnızlıktan çok zor kimsem yok gelenim yok kapımı açanım yok demiş
Söyleyince içime bir ağırlık çöktü şu saat oldu halen yorgun hissediyorum
Şimdiden dertlenmeyin evlensenizde elinizden geldiğince yanlız bırakmazsınız belki aynı şehirde olacaksınız daha çok ilgilenme imkanınız olacak

Yaşlılık diyince aklıma hep bir kemoterapi gören kanser hastasının film repliği gelir ; '' biyerde şanslı insanlar kalp krizinden ölüyor''

Yaşlanmaktan çok ölümü beklerkenki sancılı sürec beni korkutur.
Yalnız olmak ta üstüne tuz biber olur.
Allahım yaşlılığımızıda hayırlısından güzelinden kılsın inşAllah...

Evet hayatın kuralı ama bu beni çok yakıyor.

Şimdi annemlere yakın oturuyorum, umarım hep böyle olur.

Kulakları zilde, telefonda olsun istemiyorum, bilsinler en geç iki güne çocuklarından biri basacak zile.

Kendi yaşlılığım ise hiç böyle trajik gelmiyor ama yaş gittikçe düşünceler değişiyordur muhakkak.

Yaşlılıkta yalnızlıktan değil ama tek başına yetememek, kendi vücudunu taşıyacak kadar gücün bile kalmaması, yatalaklık vb. çaresizliklerden korkmuşumdur. Derler ya hani insan eti ağırdır... Bir bakarlar, iki bakarlar... Zor ya.
O bilindik duayı edeyim kendime: Allah'ım 2 gün yatak 3. gün toprak.

Kotu olan yaslilik degil de, hayati dolu dolu yasamamak, vicdani rahatsiz eden seyler yasamak ve ardinda elle tutulur bir sey birakmamak bence. Yoksa hepimizin gidecegi yer belli. Beklenen sona gidiyoruz.

Yaşlılıkta yanlız kalmak değil de fiziksel olarak birine muhtaç olma düşüncesi beni korkutuyor.Bazen de gelecekte acaba daha fazla sayıda çocuk yapmadığım için pişman olur muyum diye düşünüyorum..Ama bu işlerin bununla pek ilgisi yok sanırım...

hahaha 31 mi?benim oğlum 33,gelinim 34,daha çocuklar(çocuksunuz) demeyin öyle,gidip kendimi biyerlerden atasım geldi.:kızgın:

Abla oyle deme ya
Valla bende buyuk bi dert bu :(
30 da dank etti kafama ...
O gunden sonra buhran geciriyorum ara ara :D

Iste bunu okuyunca anne olmanin benim icn dogru bir karar oldugunu anladim
Yaslilik zor tabiki ama zor gelen aslinda yalnizlik
Gelmelerini ve aramalarini bekleyecegim iki oglum olucak onlari beklemek bile guzeldir
Allah saglik huzur mutluluk versin tum yaslilara

Bu bir döngü, insanoğlu varolduğundan beri süre gelen, doğacağız, büyüyeceğiz, yaşlanacağız ve öleceğiz.
Sağlıkla yaşlanmak nasip olsun, gencecik insanların toprağa girdiğini görünce yaşlanabilmenin ne büyük nimet olduğunu anlıyor insan.

Yalnızlıktan korkmamak lazım, yalnız doğduk, yalnız öleceğiz.

İnsanın yanında bir nefes bir ses arzu ettiği en ufak istek. Olmayınca kapılarda beklemek arada bulamazsa diye endişe etmekte bir annenin güdüsü ama bazen tak diyo işte o anı görmüş abim o teyzelerde
bazen ailece bir demlik çayın nasıl bittiğini anlamıyor insan çünkü huzur ve canlarımız var yanımızda

Rabbim hayırlı ömür , hayırlı ölüm versin. .
Her yaş ayrı güzel eminim . .
Kimseyi kimseye muhtaç etmesin. .
Bende yalnızlıktan korkuyorum. .
:KK1:

Back
X