- 29 Mayıs 2021
- 14.951
- 97.456
- 548
- 37
Duygusal olarak ilgi bekliyorsunuz belli ki ama ikiz bebekle size gece hiç yardımcı olmayan koca bana sarılsa ne olur sarılmasa ne olur?Ne kadar basit aslında tek isteğimiz birazcık ilgi ve merhamet...
Televizyonu sakla biyere eve geldiğinde televizyonu bulamayınca bakalım ne dicek. Bakalım televizyonu size tercih edicekmi. Bence fazla üstelemeyin biz kadınlar erkekleri çok üsteledikçe onlar daha çok şımarıyorlar.Merhaba hanımlar...
6 buçuk yaşında bir oğlum ve 4 aylık ikizlerim var. Eşim neredeyse 3 aydır geceleri yatağa doğru düzgün gelmiyor. 4 e 5 e kadar Tv başında ya oturuyor ya uyuya kalıyor. Yuzlerce kez konuştum, iyi konuştum, kötü konuştum, normal durumlarda duygularımi ifade ettim, kocaman kavgalar çıkardim, yok yok yok haftanın rahat ,4-5 günü bazen de daha fazla oturma odasında TV basinda. Konuştuğumda haklısın haklısın diyor o kadar. İş saatleri rahat malesef o yüzden öğlene doğru anca ise gider. Ne yapacağımı bilmiyorum artıkalıp o TVyi camdan atasim var. Satsam mi diye düşünüyorum hatta. Var mı böyle bir sıkıntısı olan ve çözüme ulaşan.
Merhaba, öncelikle eşinizin sorunu TV bağımlılığı değil.Merhaba hanımlar...
6 buçuk yaşında bir oğlum ve 4 aylık ikizlerim var. Eşim neredeyse 3 aydır geceleri yatağa doğru düzgün gelmiyor. 4 e 5 e kadar Tv başında ya oturuyor ya uyuya kalıyor. Yuzlerce kez konuştum, iyi konuştum, kötü konuştum, normal durumlarda duygularımi ifade ettim, kocaman kavgalar çıkardim, yok yok yok haftanın rahat ,4-5 günü bazen de daha fazla oturma odasında TV basinda. Konuştuğumda haklısın haklısın diyor o kadar. İş saatleri rahat malesef o yüzden öğlene doğru anca ise gider. Ne yapacağımı bilmiyorum artıkalıp o TVyi camdan atasim var. Satsam mi diye düşünüyorum hatta. Var mı böyle bir sıkıntısı olan ve çözüme ulaşan.
Tv alıp yatak odasına taşıyın. “Seni yanımda istiyorum” deyin. Güzel dille ve kadınsı bir tavırla deneyelim, olmazsa kırın atın TV yi.Yine uyumuş başında. B.k var çünkü oturma odasında. Sinir oluyorum ya. Bir de laf edince daha çok tepki gösteriyor. Sanki ben çok absürt bir istekte bulunuyorum. Bunu da böyle kabul edecekmisim. O zaman o da benim sigaramı kabullenseydi. O istiyor diye zorlansam da bıraktım ben. İstediğim vaktinde yatakta olması çok mu zor birşey. Hadi biraz oturması geldi bir de iki de yatakta olsun. İlla oturma odasında olacak.
Benim esimde gece kusu. Isi rahat oldugu icin tv izler sabaha dogru yatar. Tatillerde bende oyleyim hak veriyorum ona ama ben memur oldugum icin haliyle 11. 30 gibi uyukluyorum. Bi kac hafta boyle olunca sarteller atti bende tartistik filan. Simdi ben ise gitmiceksem beraber sabahlara kadar tv izliyorum ben ona uyuyorum. Haftaici benim uykum gelince hadi seni uyutiyim askim deyip elimden tutup yataga goturuyoMerhaba hanımlar...
Ee sarılınca bitti mi tüm eşlik görevi ve babalık sorumluluklari?
Siz de sarilin o zaman. Sonra da o gitsin üç bebekle cebelleşsin geceler boyu bakalım ne der?
Ne ala memleket ya.
Siz bakıcı değilsiniz. O bebeklerim yapımında eşit payınız varsa bakımında da eşit olacak. Diğer türlü bakıcı, hizmetçi yerine koyuluyor insan. Siz de bu görevi bir güzel onaylamış kabullenmiş oluyorsunuz.
Kendi değerinizi anladığınızda insanlara indirim yapmaktan vazgeçersiniz diye bir söz okumuştum.
Bunlar hep kendinin, canının değerini bilmemekten.
Indirim yapa yapa bir sarılmaya düşmüşsünüz kusura bakmayın da. Tavrınızı koysanız iki gece ust üste tek baktığınızda aman kadin yalnız kaldı diye huzursuzlanır, çekinir, ama nerdeeee...
Birlikte yatağa girmek demek yatakta muhabbet etmek, sarılmak, biraz öpüşmek, arada müzik dinlemek, daha muhabbetli olmak demek. Ben eşimle o muhabbeti seviyorumBenim eşim de öyledir ama ben takılmam. Geç saatlere kadar oturur, koltukta uyuyakalır sabaha karşı yatağa gelir. Ama bu bizim aramızda hiç sorun olmadı. Çünkü ben erken yatarım yatakta uyumayı severim. O geç yatar ve koltukta uyumayı sever. Ama biz en başından beri bunlara takılan bir çift değiliz. Sizin bakış açınız farklı olabilir. Ama bebek olunca böyle davranmasına ben de bozulurdum o konuda haklısınız. Çocukların bakımına yardım etmeyip sabaha kadar salonda takılması doğru değil.
Bir dünya işin içinde?Bebeklere dair ondan bir beklentim isteğim de yok ki. Sabahları sık uyaniyorlar agliyorlar ama.zaten sabaha geliyor yatağa buna rağmen. Çocuklara bakmaya değil tabi... Dun sabah hastaydım da çocuklara şimdi sen kalksan dedim diye gelmiycem de artık yatağa bilmem ne dedi iyice sinirlerimi zıplatti sabrettim.
Çok kilo aldım, kendime doğru düzgün bakamıyorum, demin diğer bir konuyu görünce bunu da ekleyeyim dedim. Bir donemnde cinsel istediklerine yok dediğim oldu bir dünya işin için de paşama vakit ayiramamis olabilirim! Ama.bunlarin karşılığı yatağa gelmemek olmamalı diye düşünüyorum.
Ya yatağa gelene kadar bu adam neden çocuklarına bakmıyor asıl mesele bu. İkizlerle tek başınıza nasıl ilgilenebiliyorsunuz aklım almadı. İki çocuğumda da eşim geceleri sabaha karşı nöbeti devralırdı benim de biraz uykumu alıp gün içinde insana benzeyeyim diye.Yine uyumuş başında. B.k var çünkü oturma odasında. Sinir oluyorum ya. Bir de laf edince daha çok tepki gösteriyor. Sanki ben çok absürt bir istekte bulunuyorum. Bunu da böyle kabul edecekmisim. O zaman o da benim sigaramı kabullenseydi. O istiyor diye zorlansam da bıraktım ben. İstediğim vaktinde yatakta olması çok mu zor birşey. Hadi biraz oturması geldi bir de iki de yatakta olsun. İlla oturma odasında olacak.
Var. Aynen ben. Benim eşimde böyle. Evliliğimizin başından beri böyle. Bizim uyku ritimlerimiz ters. Şöyle ki ben erken yatar, erken kalkarım. Eşimse gece sabaha kadar oturur sabaha karşı yatar. Çoğunlukla da koltukta uyur kalır sabaha kadar. Evliliğimizin başında ben de bunu dert ediyordum ama artık saldım. Siz de salın. Bırakın adam nerede uyumak istiyorsa uyusun. Oturmak istiyorsa otursun. Belli ki uyku ritimleriniz uyuşmuyor. Eşiniz gecenin geç saatlerine kadar oturan, sabah da geç kalkan biri. Bu kolay kolay değişmez. İnsanların uyku ritimleri farklı, bazıları "baykuş" bazıları "tavuk" oluyor. Ancak dikkat ettim, siz son üç aydır böyle diyorsunuz. Daha önce nasıldı? Sonuçta ilişkiniz iyiyse, kafaya çok da takmayın derim. Ben şöyle düşündüm: Bu ev onun da evi, insan kendi evinde istediği yerde uyumakta, ve istediği saatte uyumakta serbest. Benim eşimin ayrıca KOAH hastalığı var, bazen geceleri uyku apnesi oluyor. Kendisi farkında olmasa bile çok rahat olan televizyon koltuğunda daha rahat nefes alarak uyuyor. Ben da rahat bırakıyorum. İlişkimizde bir sorun yok. Dolayısıyla "eşler aynı saatte aynı yatakta yatmalı" şeklindeki kalıplaşmış kurallara göre yaşamak zorunda değiliz.Merhaba hanımlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?