Yatağında yatmayan oğlum..

Nerdeyse 1 aydır yatağında yatıramıyoruz geceleri gelip babasıyla aramda yatıyor korkuyorum diyor halbuki yatağı bizim odada. 5 yaşında benimde doğuma 1 ayım kaldı arada sıkışıp kalıyorum yarın bigün kardeşin olcak geceleri kalkıcak yanıma almam gerekicek diyorum ozaman giderim yatağıma diyor önceden hiç böyle yapmazdı yeterince seviyoruz ilgi gösteriyoruz ne yapmamız gerekiyor bazen babaannesinide rehin alıyor yatağına göndermiyor salonda yatıcaksın görücem seni diyor. Bende bazen sıkışıp oğlumun yatağına gidiyorum peşime geliyo uyuyunca kalkmaya çalışıyorum oğlum yatamadım burda diyorum bende yatamadım yanına geliyim diyo delircem artık sizce neden böyle yapıyo düzeltmek için ne yapmam lazım kızlar
Malesef ayni sorun bendede var cozumu olan varsa yazsinda yapalim ya benim buyuk oglum 10 yasinda kucukte 7ye girecek buyuk olan kardesi dogunca bizimle yatmaya basladi inanin 7yildir bizimle yatiyo ya babasiyla kendi odasinda ya benimle yatak odasinda yani cocuklardan biri benimle biri esimle yatiyor ne cezadan guzel konusmaktan anlamiyor oglum korkuyorum diyor halbuki kardesi kendi yataginda yatiyor abimde yatsin diyor ama buyuk oglumun yuzunden yatmiyorlar bende cok bunaldim nasil ogreticez kendi yataklarinda yatmayi

ayrıca tuzum kuru vs değil. 3 seneyi geçti çalışıyorum ben. nişanlım da çalışıyor. kenarda çok bi paramız yok. evlenip ayrı eve çıkıcaz. kiraya üstelik. bu mu tuzu kuru olmak. 5 yaşında çocukla aynı odada sevişerek ikinci çocuğa hamile kalmak, 4 kişilik aile tek odada yaşamak... bu mantıkla bence siz 3. de yaparsınız.
allah seni ıslah etsin ne diyim başka ben. Çocuğumun yanında eşimi öpmüyorum bile ben sen böyle konuşma cürretini nerden buluyorsun ne sevişmesi gördünmüde yapmışız gibi konuşuyorsun terbiyesiz...

bilmiyorum kıskandığını hiç hissettirmiyo beraber isim düşünüyoruz kendi kararını söylüyo şu olsun bu olsun diyo kardeşim büyüsün onu parka götürcem diyo hiç kıskanıyo gibi değil bilmiyorum cnm bizde güzelce konusuyoruz kardeşin doğunca geceleri ağlicak yanımda yatıcak karnını doyurcam yine yerine koycam diyorum belki ayağımda sallicam hepimiz aynı yatakta yatamayız diyorum oda kardeşim gelince ben büyicem yatağımda yatıcam diyo gece kalkınca onu susturcam ninni söylicem diyo inşallah dediği gibi olur yoksa işimiz çok zor..
Kızım da öyle çok hevesli ama bebeğe alış veriş yapınca kıskandığı belli oldu aldığımız tutumları atmalar surat asmalar siz ona kıyafet aldınız bana almadiniz o yüzden sana gülmüyorm anne demeler felan :KK48:

Malesef ayni sorun bendede var cozumu olan varsa yazsinda yapalim ya benim buyuk oglum 10 yasinda kucukte 7ye girecek buyuk olan kardesi dogunca bizimle yatmaya basladi inanin 7yildir bizimle yatiyo ya babasiyla kendi odasinda ya benimle yatak odasinda yani cocuklardan biri benimle biri esimle yatiyor ne cezadan guzel konusmaktan anlamiyor oglum korkuyorum diyor halbuki kardesi kendi yataginda yatiyor abimde yatsin diyor ama buyuk oglumun yuzunden yatmiyorlar bende cok bunaldim nasil ogreticez kendi yataklarinda yatmayi
aynen öyle canım korkuyorum diyerek işin içinden çıkıyorlar güzel konuşmaylada olmuyo kızmaylada olmuyo. Babası bazen kızıyo kocaman çocuk oldun kim anne babasının yanında yatıyo diyo oğlumda yatapına gidiyo sessiz sessiz ağlıyo bize duyurmaya çalışıyor eşimde öyle yapınca üzülüyo gel hadi gel kandırdın yine beni diyor bana izin verse belki alıştırırım çünkü fazla şımartmıyorum benden korkuyo kızarak değil konuşarak korkutuyorum ama babası en ufak ağlamasında üzülüp alıyor yanına ne yapıcaz bilmiyorum :(

Kızım da öyle çok hevesli ama bebeğe alış veriş yapınca kıskandığı belli oldu aldığımız tutumları atmalar surat asmalar siz ona kıyafet aldınız bana almadiniz o yüzden sana gülmüyorm anne demeler felan :KK48:
maşallah şimdikiler büyümüşte küçülmüşler :))

Çoğu yorumu okudum ve birçok kişi konunun dışına çıkmış. Ve sizi çok acimasizca eleştirmisler. Hiç kimse buradan kimin ne yaşadığını bilmiyor sadece anlatilan kadarıyla kendi yorumunu yapıyor. Bende kendi çapımda yorumumu yazayım. Eminim kv kp ile yaşamak kolay değildir. Hamilelik zaten çok zor bir süreç hele Su an son ayda olduğunuz için daha zordur.
Ben kendi yaşadıklarımı anlatayım. Kızım Su an 2. Sınıfa gidiyor. Ve 27 haftalık hamileyim. Kızım memeden kesilene kadar asla memeyi ağzından bırakmıyordu. Sabaha kadar emiyordu bende gece uykusuzluga dayanamadigim için yanımda yatiriyordum. Doğru mu yanlış mı yaptım bilmiyorum tek bildiğim kızım çok mutlu oluyordu resmen beni emzik niyetine kullanıyordu. Sonra memeyi kesince geceleri uyandiginda yanına uzaniyordum agliyordu yanına yatıyordum sariliyorduk birbirimize ve yuzumdeki bir beni farketti dışa dogru cikik bir ben bu. Bi sefer parmagini onun ustune koyup uyuyordu. Uykusundan uyanıp o bene dokunup bakıp kontrol edip tekrar uyuyordu. Neyse bir zamanda öyle geçti. Sonra biz buna genç odası aldık. Odasını ayırdık bir çocuğun sevebilecegi şekilde hazirlamaya calistik elimizden geldiğince. Odasında tek başına yatabiliyor olmasina rağmen ve ayrı bir odası olmasina ragmen sen çalışıyorsun seni çok özlüyorum senle hiç vakit geciremiyoruz bari bu gece yanında yatsam olmaz mi deyip kucagimdan çıkmıyordu. Bir zamanda öyle geçti. Şimdi de son bir aydır kardeşim dogunca zaten kendi odamda yatacagim o gece ağlar beni uyandirir ben sabah okula gidecegim uykum bolunmesin kendi odamda yatarim ben ama simdilik o dogana kadar biraz daha senle yatsam deyip yine kucagimdan çıkmıyor. Gece geliyor kolumun üstüne başını koyuyor boynumun altina o minnicik burnunu sokuyor ohhh benim mis kokulu melek annem diyor ve ben yine kıyıp yatağına gonderemiyorum. Ama hep konuşuyorum anlatıyorum hamileyken onunla yatmanin zor olduğunu kardeş doğduğu zaman bunun pek olamayacagini filan sıpa ben daha lafa başlamadan büyük insanlar gibi tak tak cevap veriyor soyleyecegim şeyleri de o söylüyor ben öylece kalıyorum.
Şimdi size ayrı ev ayrı oda yok bu şartlar da 2. Çocuk neden filan diyenler olmuş ben onlara katılmıyorum bu sizin bileciginiz birşey. Öyle yaptiysanuz vardır bir bildiğiniz.
Ben ayrı evdeyim. Çocuğumun ayrı odası da var ama yine de benle uyumak istiyor. Belki bende buna izin vererek yanlış yapıyorum bilmiyorum ama ona kızamıyorum gece gelip kokumu icine cektiginde dayanamıyorum. Ne yapayım. Şimdilik böyle. Canı sağolsun ne diyeyim. Zaten belli bir yaştan sonra gel benle yat desem gelip yatmayacak bari bugunlerin tadını çıkaralım.
çok haklısın canım güzel yorumun için teşekkür ederim önceden yafağına gider kendisi uyurdu bazen sıkılıp yanıma gelir kolumda yatardı ozamanlar bişey demiyordum oğlumla uyumak benimde hoşuma gidiyor ama şuan karnım burnumda ve ortada da yatmıyo beni ortada yatırıyo arada sıkışıp kalıyorum karnımdan hareket edemiyorum çok daralıyorum kızma sebebim bu yoksa neden çocuğumla yatmayı sevmiyimki bazen ben onun yatağına kaçıyorum oda bigün beni taşıyamicak kırılcak diye korkuyorum :)) bakıyorum hemen uyanıp peşime geliyor zaten bana düşkündü 1 aydır iyice bağlandı kuyruğum gibi oldu iyice. Yatağında uyutup kaçıyorum 1 2 saat sonra uyanıp anne diye ağlıyo eşimde böyle uyuyamıyo sabahları işe geç kalıyo bilmiyorum böyle nereye kadar gidicek kardeşim olunca yatağımda yatıcam abi olcam o kalkıp ağlarsa ninni söylicem güldürcem diyo inşallah dediğini yapar :)

Sorunun cevabı değil ama bu şartlarda neden 2. Çocuk ?? Daha birinciye gerekli şartları sağlayamazken neden yani neden ??
düşünmüyoduk ama oldu işte canım ne yapsaydım aldırsamıydım..

aynen öyle canım korkuyorum diyerek işin içinden çıkıyorlar güzel konuşmaylada olmuyo kızmaylada olmuyo. Babası bazen kızıyo kocaman çocuk oldun kim anne babasının yanında yatıyo diyo oğlumda yatapına gidiyo sessiz sessiz ağlıyo bize duyurmaya çalışıyor eşimde öyle yapınca üzülüyo gel hadi gel kandırdın yine beni diyor bana izin verse belki alıştırırım çünkü fazla şımartmıyorum benden korkuyo kızarak değil konuşarak korkutuyorum ama babası en ufak ağlamasında üzülüp alıyor yanına ne yapıcaz bilmiyorum :KK43:

ama işte çocuk bunu silah yapmış kullanıyor

aynı odada olup olmamak ayrı konuda aynı odada olunca aynı yatakta neden yatmayayım ki diyor işte

bence sıkın bir süre daha dişinizi

bebek gelince o da rahatsız olabilir ama belki de 4 kişi takılırsınız

onun yatağı küçük mü

normalse siz oraya geçin o babası ile yatakta kalsın

yine evde 3. bir oda varsa yavaştan onu taşıyın zira bebek doğunca gürültü çok olacak odanızda

Nerdeyse 1 aydır yatağında yatıramıyoruz geceleri gelip babasıyla aramda yatıyor korkuyorum diyor halbuki yatağı bizim odada. 5 yaşında benimde doğuma 1 ayım kaldı arada sıkışıp kalıyorum yarın bigün kardeşin olcak geceleri kalkıcak yanıma almam gerekicek diyorum ozaman giderim yatağıma diyor önceden hiç böyle yapmazdı yeterince seviyoruz ilgi gösteriyoruz ne yapmamız gerekiyor bazen babaannesinide rehin alıyor yatağına göndermiyor salonda yatıcaksın görücem seni diyor. Bende bazen sıkışıp oğlumun yatağına gidiyorum peşime geliyo uyuyunca kalkmaya çalışıyorum oğlum yatamadım burda diyorum bende yatamadım yanına geliyim diyo delircem artık sizce neden böyle yapıyo düzeltmek için ne yapmam lazım kızlar
İlk aklıma gelen kıskandığı oldu . Ama ikincisi daha kötü. Sizi birlikte görmüş olabilir. Bir an önce bu duruma çözümm bulmalısınız . Şimdi bebek te aynı odada kalacak . Önce evi ayırmalıydınız sanırım .
Sorunuzun cevabı bu olmayabilir ama sorununuzun kaynağı bu ...

pardonda birikim yapmadan kenarda 5 kuruş para olmadan nereye çıkıp gidicez gidipte rezil olmak var tabi sizin tuzunuz kuru bu hayatı yaşayan siz değilsiniz uzaktan bakarak yargılamak kolay tabi.. Soruma cevabınız varsa yazın buraya sizden öğüt almak için yazmadım.
Birikim yapmadan ve 5 kuruş olmadan bir bebek daha bakabiliyorsanız bunu da yapabilirdiniz.
bir soru sormuşsunuz insanlar size sebeplerini ve çözümünü yazmış .
Atarlı cevaplar verecekseniz konu açmayın . 2 çocuğu aynı odada büyütün...

Yakınlasmadınızda nasıl hamile kaldınız çocugu napıyorsunuz bu tarz durumlarda yatakta sohbet bile olsa çocuk uykuda algılar rahatsız olur belki kıskanır belki korkar tek çare oda ayırmak ayrıca birinciye yatacak yeriniz yok ikinciyi yapacak cesaretiniz var bu tür şeylerden de şikayetçi olup burda laf duyunca kuzmayın
hayır çocuk uyurken bile yapmadık öyle şey bunu düşünemicek kadar cahil değiliz gerçekten.. Akşamları amcalarının yanında durur oyun oynarlar bazen dedesi parka götürür dolaştırır bu durumlarda yakınlık oldu sadece..

Birikim yapmadan ve 5 kuruş olmadan bir bebek daha bakabiliyorsanız bunu da yapabilirdiniz.
bir soru sormuşsunuz insanlar size sebeplerini ve çözümünü yazmış .
Atarlı cevaplar verecekseniz konu açmayın . 2 çocuğu aynı odada büyütün...
sebeplerini ve çözümünü yazanlara teşekkürümü ettim zaten ama bazıları çok ileri gidiyor bilmeden görmeden biliyormuş gibi üstüme geliyorlar bidaha açmam konu falan zaten tşkrler..

Madem yaşam tarzınız müsait değil niye çocuk yapıyorsunuz ? Ben bu insanları anlamıyorum gerçekten maharet mi sayıyorsunuz hemen çocuk yapmayı. Hiçbir çocuk özellikle 3 yaşından sonra anne ve babasıyla aynı odada kalmamalı bu cougun psikolojik olarak yıkımı olur. Bir de 2. Ye hamile kalmıssınız vallahi tebrık ederim sizi. Aranızda yatmasa ne olur aynı odada da yeterince berbat bir durum zaten. En azından kesin bir dille uyarın yatagında yatsın sizden yüz buldugu için bu sekilde.

ama işte çocuk bunu silah yapmış kullanıyor

aynı odada olup olmamak ayrı konuda aynı odada olunca aynı yatakta neden yatmayayım ki diyor işte

bence sıkın bir süre daha dişinizi

bebek gelince o da rahatsız olabilir ama belki de 4 kişi takılırsınız

onun yatağı küçük mü

normalse siz oraya geçin o babası ile yatakta kalsın

yine evde 3. bir oda varsa yavaştan onu taşıyın zira bebek doğunca gürültü çok olacak odanızda
başka oda yok canım salon var misafir odası birde bizim odamız var kv kp üst katta kalıyorlar.. Misafir odasını kendileri düşünüp verebilirler kalabalıksınız diyip ama istemiyorlar demekki bende kimseden bişey isteyemem bu durumda.. Biraz daha dişimizi sıkmamız gerek dediğin gibi ama şimdiden böyle yapan çocuk bizim yanımızdaki yatakta yatamıyosa korkuyorsa ilerde kendi odasında nasıl yatıcak ozaman dahada korkacak :( önceden böyle değildi gider kendisi uyurdu yatağında son 1 aydır karnım büyüdükçe huy değiştirmeye başladı daha çok ilgi istiyo galiba onu sevmiceğimizimi düşünüyo ne anlamadımki. Korkuyosan gece lambası açık kalsın diyorum onada yok diyo tek bildiğim korkuyorum diyip aramıza girmek. Gel diyorum yatağında beraber yatalım yatıyoruz uyutup kaçıyorum 1 2 saat uyuyup ağlayarak kalkıyo yine yanıma geliyo bazen bizim yatakta babasıyla yatıyo ben onun yatağına gidiyorum tek kişilik yataktan biraz daha küçük ama rahatça yatabiliyorum..böyle gidiyoruz şimdilik bakalım ilerde ne olcak

Niye surekli yargiliyoruz ki hepsinden bize ne sartlari bu boyle olmus bize sadece nedenini soruyo buna odaklansak kimseyi yargilamak kimsenin hayatina karismak kimsenin haddine degil
Sorunuzun cevabi bence kesinlikle kardesini kiskaniyor arkadasim da yasamisti aynisini kizi tekrar bez kullanmaya anne babasinin yaninda yatmaya emzik biberon kullanmaya baslamisti ilgi istiyor evet bazen sakinligimizi kaybediyoruz ama bi sure onun istediklerini yapmaniz gerekebilir. Arkadasim kardesiyle ilgili biseyler gosterdi altini boyle degistircez sen kremini getirmek ister misin gibi onu da dahil eden seylere yonlendirdi. Yani cocuk dislanacagini dusunuyor olabilir. Siz eminim ayrim yapmiyosunuz ama o bilincinde degil malesef. Zamanla duzeliyo ama bir sure geriye donusler yasayabilirsiniz uzerine gitmeyin bence.
allah razı olsun cnm güzel yorumun için dediğini yapıcam çok sağol

Misafir odasını kendileri düşünüp verebilirler kalabalıksınız diyip ama istemiyorlar demekki bende kimseden bişey isteyemem bu durumda.
İyi de ortada sözkonusu olan çocuğunuz. Üstelik ikinci geliyor. Bir odada dört kişi yaşamaktansa misafir odasını istemek o kadar mı zor?
Yarın o bebek doğunca çocuğunuz uykusuz kalacak, sizinle beraber uyanacak her defasında. Yazık değil mi o çocuğa? İnsan sırf çocuğunun hatrına en azından misafir odasını istemeyi dener.

İyi de ortada sözkonusu olan çocuğunuz. Üstelik ikinci geliyor. Bir odada dört kişi yaşamaktansa misafir odasını istemek o kadar mı zor?
Yarın o bebek doğunca çocuğunuz uykusuz kalacak, sizinle beraber uyanacak her defasında. Yazık değil mi o çocuğa? İnsan sırf çocuğunun hatrına en azından misafir odasını istemeyi dener.
istemesine isterimde olmaz derlerse rencide olurum o yüzden isteyemem dedim zaten vermek isteseler kendileri demezlermi

Back
X