Yatak Odası Dekorasyonu Yatak Odası

kronick

bize her yer TRABZON:)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.807
29
43
Romantik bir yatak odasının oluşturulması için dekorasyonun beş duyuya da hitap edecek şekilde yapılması önemlidir. Duyuların hisleri uyandırdığı göz önüne alınırsa istenilen romantik atmosferin yaratılmasında seçilecek dekorasyon elemanlarına doğru karar verilmesi şarttır.

Dokunuş: Yatak odalarının odak noktası yataktır ve odanın atmosferinin romantik olması için yatağın rahatlığı önemlidir. Lüks çarşaflar ve pelüş yastıklar harika olur, ama bunlardan önemlisi yatak döşeğinin yumuşaklığı ve kalitesidir. Yumuşaklığı ile sizi okşayan bir yatak romantik bir ortamın değişilmezidir.

Görüntü: Işık filtrelenmiş ve yumuşak olmalıdır. Parlak ışık ambiyansı bozacaktır. Voltajı az veya yumuşak pembe renkli ampul kullanmak iyidir. Özel gecelerde ise unutmayın ki hiçbir ampul, mum ışığının sıcaklığını size veremez.

Koku: Ampule sürülen parfümlü bir yağ, sakinleştirici veya hissel bir koku yayabilir. Çarşafa biraz pudra serpmek hem güzel bir koku hem de ipeksi bir dokunuş sağlar. Biberiye ve lavanta kokuları odada kullanılabilir.

Ses: Unutulmamalıdır ki müzik insanın ruh durumunu en çok etkileyen faktörlerden biridir. Yatak odasında sevdiğiniz CD'leri çalabileceğiniz bir sistem mutlaka olmalı. Eğer bulunduğunuz odaya dışarıdan gürültü geliyorsa, pencereye asabileceğiniz kalın halılar sayesinde gürültüden kurtulursunuz. Yatak odası, insanların birbirlerine odaklandıkları bir bölüm olduğu için diğer odalardaki televizyon gibi ses çıkartan aletlerin kapatılması gerekir.

Tat: Bir tabak çilek ve krema gecenize güzel bir tat verecektir. Bir şişe şampanya ve şampanya bardakları da romantik bir atmosferin oluşumuna tat katar. Rahatsız bir yatak veya gürültülü bir yatak odası tüm geceyi berbat edecektir. Bunların olmamasını sağladıktan sonra diğer duyulara hitap edecek düzenlemeler yapılmalıdır.
 
mimar arkadaşım konuşturmuşsun bilgini dikkate alalım koku fikri hoşmuş deniycem hemen tşk
 
belki kendi evim olunca ve evlendiğimde bunlardan birkaçını yapailirimm çok romantik olur ozaman lele TAT
 
O kadar küçük bir odam var ki tek başıma bile hareket edemiyorum..Umarım evlenince gayet büyük olurda romantiklğini de bu bilgilerle artırırım...Teşkkürler paylaşımına:KK66:
 
Tat: Bir tabak çilek ve krema gecenize güzel bir tat verecektir.

iyide bunları koyacak bir yer bulsam ben ne yapacagımı biliyorummmmm :cool2: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
 
X