Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek BeslenmesiYatarak yemek yediren var mı arkadaşlar? Kızım 10 aylık.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar benim kızım 10 aylık fakat zar zor yemek yediriyorum çift yastıkla yatış pozisyonunda ve reklam çıktığında zar zor yemek yediriyorum oturarak kafasını sağa sola çeviriyor ve yediremiyorum acaba aynı durumda olanlar varmı?
canım ben varım oğlum 17aylık olana kadar öyle yedirmek zorunda kaldım. ben 15 aylık olana kadar çalıştım bakıcımız öyle yediriyordu çok zor yemek yiyen bir bebek ve kilosu alt sınırda oldugu için bi süre öyle devam etmek zorunda kaldım kilo da aldı. ama sonra her verdiğimi reddetmeye başladı eğer yemişse kustu tüm yediğini. baktım olmuyor bir mama sandalyesi aldım oturttum karşıma ne yediysem ona da verdim.şu an 21 aylık tüm öğünleeri biimle masada yiyor. kaşık çatal kullanabiliyor. zor bi süreç ama sabırlı olmak lazım. bi de ben artık yemek yerken tv açmıyorum hatta gün içinde de çok izletmeyeye çalışıyorum çünkü oğlum reklam hastasıydı ve 16 aylıkken adını söylediğimde tepki vermediğini fark ettik otizmden bile şüphelendim. tv hayatımızdan çıkalı her şey çok güzel.
Kızlar valla her bebek böylemi diye açtım bu konu başlığını aynen anlattıklarınız işte reklam olmadan hayatta ağzını bıçak açmıyor reklam hastası resmen ama bu bi dönemmiş arkadaşlarım öyle söylüyor bakalım geçicek inşallah ama dediğim gibi yatmadan yediremiyorum gerçi otururkende ağzını açıyor kaşıkla vermeye çalışırken ama bi lokmacık bişey gitmiyor boğazından aşağı hemen kapatıyor. Benim kızımda 11. ayına girdi 8 buçuk kilo gerçi küçük doğdu zaten 2700 dü sonra 2550 ye düştü derken bu zamana geldik doktor boyu güzel kilosu alt sınırda ama obez olmasından iyidir dedi son 2 ayda 1 kilo almış hergün çeşit çeşit şeyler yappıyorum yesin diye ama işte reklamla zar zor yediriyorum..
Kızım tv'yi farkettiği zaman o uyanıkken kapanmaya başlamıştı evde tv...
Yemek konusu da..
Her akşam yemeği vakti mutlaka kucağımda olurdu..
Dördüncü aya bile gelmeden parmak ucuyla bir iki tatmalara başlamıştım..
Tam 1,5 yaşında da sofraya oturup dökee döke yiyordu kendisi :)
3,5 yaşındayız artık ve hamdolsun Rabbim'e bir gün yalvarmadım yemek ye diye..
Bu arada hiçbir zaman kilolu b,r çocuk olmadı, boy hep ortalamanın çok üstünde ama kilo cılız :)))
Bazen yemesişn diye sofra topladığımız olurdu bir de
Eleştirmek değil amacım, çocuğun kendi karakteri de inanılmaz önemli...
Ama hiiiç zorlamadan, erken tattırarak başlamaktan çook memnunum..
Yemeyi seven de bir çocuk, tv karşısında asla yemez, sofrada ve tüm aile oturmalıyız onun için..
Rabbim sağlık, bol iştah ve düzenli yemek keyfini öğrenmeyi nasip eder minik cadılarınıza inşallah :))
bu çocuktan çocuğa değişiyor.....benim büyük oğlum mama sand. oturarak güzelce yerdi.küçükse hep gezerken yiyor, yediğini de anında yakıyor tabii şuan 21 aylık yemek yedirirken hep peşindeyim...bazen bizimle masaya oturup kendi yiyor bir iki lokma ya da sevdiği bişey varsa (mesela omlet) karnı da açsa kendi yer onun dışında hep hareket halinde yiyor...ben kaşığı arkasından uzatıyorum kaşığın gelişini görmeden daha kolay yiyor..
Kızım tv'yi farkettiği zaman o uyanıkken kapanmaya başlamıştı evde tv...
Yemek konusu da..
Her akşam yemeği vakti mutlaka kucağımda olurdu..
Dördüncü aya bile gelmeden parmak ucuyla bir iki tatmalara başlamıştım..
Tam 1,5 yaşında da sofraya oturup dökee döke yiyordu kendisi :)
3,5 yaşındayız artık ve hamdolsun Rabbim'e bir gün yalvarmadım yemek ye diye..
Bu arada hiçbir zaman kilolu b,r çocuk olmadı, boy hep ortalamanın çok üstünde ama kilo cılız :)))
Bazen yemesişn diye sofra topladığımız olurdu bir de
Eleştirmek değil amacım, çocuğun kendi karakteri de inanılmaz önemli...
Ama hiiiç zorlamadan, erken tattırarak başlamaktan çook memnunum..
Yemeyi seven de bir çocuk, tv karşısında asla yemez, sofrada ve tüm aile oturmalıyız onun için..
Rabbim sağlık, bol iştah ve düzenli yemek keyfini öğrenmeyi nasip eder minik cadılarınıza inşallah :))