yatılı misafir akraba sorunu

herkese tek tek yazamadım burdan cevaplamış olayım, teşekkür ederim yazdıklarınız için, eşim gerekeni söylemiş evet ama görümce bozulmuş demekki önceki geldiklerimizde de yük olmuşuz demiş, sadece görümce eşi cocugu gelebilir hiç sorun değil ama toplu halde olunca haliyle zor oluyor, bir de kayınvalidesi üçüncü kez ne alaka yani, kimse de yadırgamıyo bu durumu, olay para değil bizim için bile otel parasından cok harcamışlardır ama üst üste kalmayı birlikte cok zaman geçirmeyi seviyolar bide gorumcenin kızı oglumla kalmak istiyo onlarda ilk fırsatta bize gelmeye calısıyolar

Evet oncekilerde de yük olmuslar anlar en azından artık. Ayrıca eviniz han mı o kadar insan nerde yatıyor hiç anlamadım. Birarada vakit geçirmek istiyorsa büyük ev koralasinlar villa , topluca avakit gecirsinler. Kaygısı size düşmemeli , bir ttail birine bir ttail birine gitsinler ya da. Onların keyfi için herkesi sizde toplamak nedir. Arsız herhalde gorumceniz. Kibarligibbirakma zamanınız gelmiş geçmiş bile

Yooo olay gayet para. Otelde kalıp sizinle vakit geçirebilirler. Yok para harcıyorlar, hediye alıyorlar. Ne parası harcadılar sizin için Allah rızası için? Bedava konak, bedava hizmet kim niye ses çıkarsın? Ayrıca kızı oğlunuzla vakit geçirmek isteyebilir ama bu tüm sülale sizin evde toplanmasına neden değil.

Siz nasıl olsa kabul edeceksiniz. Bir ömür size görümce,onun kaynanası, öbür görümce,kendi KV ile mutlular. Allah akıl fikir versin.

Görümcemin kv evime gelip kaldığını hayal bile edemiyorum.

Oh canım ya, kendi gelse neyse otel gibi kullanmak istemiş çok açık. Ne düşüncesiz insanlar var. Umarım gelmekte ısrar etmezler

Şuan geri vites yaparsınız hayatınız boyunca çekersiniz. Ayrıca görümceniz “kardeşimin evi” diyerek niyetini belli etmiş sizi takan düşünen yok. Düşünceli insan çekirge sürüsü gibi gelmez, kaynanasına kadar peşine takmak nedir yani saçmalık.
Şimdi ses çıkartmıyosunuz diye iyisiniz bi sesiniz çıksın sizden kötüsü olmaz, daha öncede size yazıldı ama dinlemediniz o yüzden yine boşa konuşulcak gibi hissediyorum

Elleri kolları dolu gelse ne olacak? Düşüncesizlik diz boyu ,cümbür cemaat gelip gidiyorlar enişte annesi ne alaka? Görümcenin kv yolda görsem tanımam millet birbirinden çıkmıyor.Net olun izin vermeyin .Kendileri yetmiyor birde peşlerine kuyruk takıp geliyorlar çok ayıp, saygısızca ....

Konu saglik olunca idare etmissiniz. Bu keyfi bir sey ve kesinlikle haklisiniz.
Olay para degilse ev kiralasinlar . Gorumceniz,kendi annesine gitsin, oglunu gormek isteyen enistenin annesi de oraya geccis. Hatta siz de isterseniz yilbasina oraya gidin.

Ama bu oyle bir sey ki , istisna haric baskasinin evinde 1 hafta kalamam.
Bence alinacak bir sey yok. Size guvenip plan yapmamalilar

Ay yesin de o ilde ev kiralasın airbnb den. Arsız. Asla kabul etmeyin.

Sinir oluyorum böyle insanlara. “Ne yükü, kardeşimin evi” ne demek. Sanki kardeşleri önlerine yemek koyuyor, onların dağınıklığını topluyor. Kendini bir yere davet ettirirken kadına sormak lazım, genelde çoğu iş onlara kalıyor çünkü. Bu şekilde sizi atlayıp eşinize sormaları çok kabalık gibi geliyor bana. Kardeşleri de o evde yaşıyor diye her özel günde, acil durumda 10 kişi çullanacaklar mı eve.
Çok fazla bile dayanmışsınız. Birini 40 yıl sırtında taşı, bir gün indir, senden kötüsü olmaz. Sağ olsun kaç sefer 10 kişiyi ağırladı demiyor da ben kafamdan 40 kişilik plan yapmıştım, neden kabul edilmedi neden bizi istemiyor diyor.
Eşiniz düşünceliymiş en azından, olmaz demiş. Bitti gitti, deşmeyin, kötü de hissetmeyin. Civciv sürüsü gibi bir evde 10 kişi düşününce gözüm karardı

Görümceniz çok düşüncesiz, kayınvalidesinin sürekli sizde ne işi var?
Kendisi için gelsin demişsiniz zaten, hanımefendi sizin ev sahipliğinizde kayınvalide evine gidip orada tek muhatap olmaktan da kurtuluyor belli ki.
Sizin onların harcadağı paraya ihtiyacınız mı var?
Şimdi tamam derseniz koloni halinde gelip gitmeler devam eder. Bu saçmalığa son vermiş olacaksınız cümbür cemaat kabul etmeyerek.

Eşi düşünceli değil, oncekilerde ses etmemiş. Bu kez konu sahibi istemeyince demiş. Ama bence o da yalan , kardeşime muhtemelen eşim istemiyor falan dedi. Önceki konuya bakarsanız konu sahibinin eşinin de gorumceden vs farkı yok ailece aynilar

Her olayda kavimlerin sizin eve göçmesine anlam veremedim. Her seferinde kabul edersiniz bir kere etmezsiniz kötü olursunuz hayat hep böyledir. Neyse ki eşiniz görümcenizle konuşmuş. Sınır bilmek iyidir.

Sizin diger konularinizi okudum hatirladim. Siz ensite annesi gelecek diye sorun cikarmistimiz hakli olarak ve kv size ayar vermisti aklinca en son siz mahcup olup yuzlerine bakamamistiniz vs. Bakin yurtdisindan buraya gelen atiyorum konyadan agriya da gider izmire de gider. Yani mesele asla ortada bulusmak degil ay ne alaka madem sizin sehrinizde bir otelde buluşun kalmali etmeli hem yilbasini kutlayin eglenin acik bufe de size de iyi olur hem ortada bulusmus olurlar! Kimse kimseyi agirlamak istemiyor cumbur cemaat sizde bunlar

Gitsinler eşyalı mis gibi kiralık evler var hatta yurt dışından gelenin parası burda 50 katı jdjdjfj gitsin 1-2 haftalığına villa kiralasın toplaşsınlar siz de gidin arada

Ne hadsiz bir gorumceniz varmış, ne demek "yük olmayız", bunun kararını kendi kafasına göre veremez ki. Ben kendi annemlerle ve kayinvalidemlerle aynı şehirde yakın oturuyorum, yatılı kalmayı bırakın kvme açık açık söylüyorum her hafta 2-3 gün gündüz oturmaya gelsen sorun yaşarız diye. Çünkü ben evimde insan sevmiyorum, kendi günlük rutinim var o benim kontrolüm dışında bozulduğunda sinirlerim bozuluyor. Orası sizin eviniz, kimi ağırlayıp ağırlamayacağınıza (sağlık durumu vs yoksa) siz karar verirsiniz, kimseye de hesap vermek zorunda değilsiniz. Çocukla zor oluyo vs falan gibi. "Ben evimde uzun süre cumbur cemaat yatılı misafir sevmiyorum" nokta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…