yatılı misafir akraba sorunu

melekmelek61

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2025
2
4
1
34
merhaba herkese
eşimle aileden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. türkiyenin ortasında sayılabilecek bir şehir. idiğerleri bize eşit uzaklıkta şehirlerde bir de yurtdışında yaşıyor. bunları konumla ilgisi var diye anlatıyorum.
yurtdışındaki görümcemin eşi geçen sene ameliyat oldu bizim yaşadıgımız şehirde.öyle tercih ettikleri için değil en iyi doktor burda oldugu için. bir hafta görümcem,eşi, 6 yaşındaki kızı, kendi kayınvalidem, büyük görümcem ve eniştenin annesi bizde kaldılar. eniştenin annesi de geldi bize cunku tek oglu var ameliyatında o da olmak istedi. evde 2 cocuk 7 yetişkindik.
normalde ilişkilerimiz iyidir, her geldiklerinde hediyeler getirirler ince düşüncelidirler. 6 ay sonra kayınvalidem ameliyat oldu, sadece enişte dışında geri kalan kişiler yine geldi ameliyat için. eniştenin annesi de geldi kayınvalideme yardım etmek için. iki tane de gmrümcem küçük kızı vardı aynı kadro yani. yine bir hafta birlikte kalındı sonra herkes ülkesine şehrine döndü. kayınvalide düzenli senede bikaç kez gelir saglık kontrollerine, iki hafta kalır. onunla da ilişkimiz iyidir çok düşüncelidir eli kolu sürekli dolu gelir alışveriş yapar dogum günlerimizi sürekli kutlar vs. ama ben ameliyat zamanında eniştenin annesinin gelmesine anlam verememiştim. sonucta ikinci kez bu kadar kalabalık misafir oluyo, evet kayınvalideme cok yardımı oldu bana bi iş kalmadı evde bişey yapmadım ama yine de bana hiç sorulmamıştı.
şimdi konumuz farklı ama yine bize gelme meselesi. yurtdışındaki görümcem yılbaşı için bir haftalıgına izin almış eşiyle kızıyla beraber türkiyeye gelmek istiyolarmıs. eşime sormuş müsait misiniz planınız var mı diye. biz de kalmak istemiş çünkü biz tam orta yerdeyiz eniştenin annesi de bize gelecek kayınvalidem de diğer büyük görümcem de bize gelecek. herkese eşit mesafede olacak yani. eniştenin annesinin yaşadıgı ile gitseker herkese uzak ya da kendi annesine gitse uçak yok vsvs. bir de küçük kızı benim oglumu cok görmek istiyormuş birlikte zaman geçirmelerini istiyolarmış kuzenlerin. ama bu sefer ben istemiyorum. eşim de açıkca anlatmış ablasına, eşim için zor oluyor cocukla, kalabalık oluyo vs diye, siz gelin sadece demiş ablası da olmaz gelmişken herkesi görmek istiyoruz herkes bizi görmek istiyo siz da toplanırız diye düşünmüştüm demiş. hatta enişte demişki onlara tekrar yük olmayalım gitmeyelim demiş görümcem de olur mu ne yükü kardeşimin evi orası yük olmayız hep bir arada oluruz demiş. ben büyük görümceyle zaten iyi anlaşamıyo sayılırım. hiç misafie etmek istemiyorum, sürekli beklentiye girer hic bi işe elini sürmez hiç bişeyi de beğenmez vs, yurtdısındaki görümcem cok iyidir evet ama bu davranısını düşüncesizce buldum, beni de düşünmelilerdi 2 yaşında cook hareketli bi oglum var zaten zor bitiriyoruz günü ev işi yemek vs, bir de kaç kişi bir hafta misafirlik falan, eşim de söylemiş büyük görümceyle aramın iyi olmadıgını eniştenin annesinin artık gelmesnin mantıksız oldugunu vs, görümcem de bozulmuş eşime, işi bizi görmek istemiyosunuza getirmiş. eşim de arada kaldı, hem vicdan yapıyo ablası için hem bana hak veriyo, napıcagımı şaşırdım

İyi bile çekmişsin. Çekirge sürüsü gibi gelip sürekli sürekli kalıyorlar. Görümcenin kocasının anasının benim evimde ne işi var? Hadi diğerleri sağlıkla alakalıymış diyelim, şimdi ne alaka? Çok gelmek istiyorlarsa ekonomi çok eyi ya hani aynı şehirde ya pansiyon tutsunlar ya da otelde kalsınlar gün içerisinde size de uğrasınlar. Çok ince düşüncelilerse bunu da düşünebilirler. Enişte bile görümceden daha düşünceliymiş.

Bu düzenin hep böyle devam etmesini istemiyorsanız bir yerde tabii ki de dur demek gerekiyor ayrıca sırf ortadasınız herkesi rahat görebilecekler diye bütün yükü sizin sırtınıza yüklemeleri hiç doğru bir davranış değil belki siz mental olarak psikolojik olarak iyi durumda değilsiniz belki eşinizle aranız açık ya da belki hasta olacaksınız Milleti kafanız kaldırmayacak yani böyle kendi kafalarında plan yapıp bu planıda size işleyip vicdan yaptırmaları hiç mantıklı değil. Görumcenın de kardesımın evi die sülaleyi size toplaması hiç hoş değil ailelerini görmeye geliyorlarsa iki gün birinin ailesinde iki gün birinin ailesinde kalsınlar neden sizin evinizde kalıyorlar ki

Örnek veriyorum 2 gun doğuda görmek isteyenler orada buluşup görsünler 2 gun batıda görmek isteyenler de buluşup görsünler niye tam ortada buluşmak diye bir kendilerince aile geleneği türetiyorlar . Her sene bu muhabbeti yaşamak zorunda değilsiniz kabul etmeyin kabul ederseniz göreviniz haline getirir bide yetmez gibi yapmadığınızda ortaya küslük çıkarır eşinize vıcdani yükü artırırlar

Son düzenleme:
Ablası herkesi görmek istiyorsa başka bir yerde bu planı yapsın. Böyle saçmalık duymadım. Hadi sadece eşinizin ailesi olsa bi derece ama ne alaka eniştenin annesi bilmem nesi. Haklısınız. Vicdan yapacak bir şey yok. Yılbaşı gibi özel günlerde ben şahsen kimseyi ağırlamayı sevmem. Eşimle tek olmak daha çok hoşuma gider. Onlar çoktan izinleri ayarlamış. Başka yerde görüşsünler. Siz zaten sağlık vs. yapacağınız şeyleri yapmışsınız

Ona ben de sinir oldum orası sadece kardeşinin evi değil. Konu sahibi kabul edersen bence bunlar senin başına her sene çöreklenirler haberin olsun. Sınırını çiz.

Valla bana kalırsa aramız iyi dediklerinle de aranız "koşullu iyi". Şimdi bir kere hayır dedin ya gör bak iyilik miyilik kalıyor mu.
Hem ne demek kardeşimin evi, yük olmayız? Hayırdır ya? Şimdi linç yemek de istemiyorum da evim kocamdan çok benim evim olur, kimse de kusura bakmasın. Yani genel olarak evliliklerde yemeği temizliği bilmem nesinin çoğunu kadın üstleniyor. E bu durumda nereden kardeşinin evi oluyor pardon? Gelen misafiri de kadınlar ağırlıyor genelde. O halde kadının onayı yoksa gelemezler nokta.
Yok onun kayınvalidesi bunun kayınvalidesi bilmem ne dıdısının dıdısı hep sizin eve geliyor. Aşırı saçma yani.
Bana kalırsa hiç vicdan yapmayın, ancak böyle kesersiniz bu durumu. Yoksa aynen devam eder böyle.

Ben bu konuyu hatırlıyorum sanki. Hatta kayınvalidesinize, görümcemin KV gelmesin dediği için tartışma çıkmışti. Size o zaman " siz iyi olduğunuz için herkes iyi" dediğimizde bize kızmıştıniz diye hatırlıyorum.

Ben olsam KV olduğu şehirde onun evinde toplanalım derim. Ne münasebet 15 kişi sizin eve doluşuyor. Size sormadan bilet alınıyor.

Gidip otelde kalsınlar. Evet, insan kardeşine eşi, çocuğu,kvsi ile gelirse yük olur. Herkesi görmek isteyen evine gitsin niye sizin ev otel mi?

Ayrıca eşiniz size hak vermiyor. Siz kabul edin diye hak veriyormuş gibi yapıyor. Kabul etmeyin olacakları görün yada kabul edip bir ömür görümce ve onun KV ile vakit geçirin.

Bu kadar ilgili kv abla hastalık vs gibi durumlarda tabiki bi hafta konuk edilir. Ama yilbasinda keyif için size sormadan kardeşini arayıp plan yapmayi mantıksız buldum.Belki başka planları vardır diyebilmeli insan.Kv es hepsi size toplancak yanlış anlamadiysam ama sizi değil eşinizi ariyor

Ben kalabaligi severim, yilbasi gibi gunlerde hic yalniz kalmayida sevmem ama sevdiklerimle, sevdiklerimin didisinin didisiyla degil.

Huyunu bilmem suyunu bilmem, hirli mi hirsiz mi tanımam cok sacma bi toplasma sekli, neden herkes her seferinde sizde? Ortada kalan sehirdesiniz diye otel mi sizin eviniz? Evde herhangi bir sorun oldugunda kadindan biliniyorsa -ki oyledir her zaman- o ev erkekten cok kadinin evidir, isine gelince abimin evi isine gelmeyince gelin eve bakmiyor diye takilan aileler bi zahmet once geline soracaklar.

Ben bu sıkıntıyı cok yasadim, kahvalti organizasyonu olur bizde toplanmak isterler bi zahmet bana sormak yok, sehir disjndan akraba gelir ay bizim ev kucuk, salon kadınının evinde agirlayalim yine bana sormak yok, en son bi seferinde cildirdim, cildirdigim andada kotu gelin ilan edildim. Ha umrumda olmadi, esimin hele hic umrunda olmamisti ama o baski o baskalarinin hakkinizda kotu konusmasi zaten yetiyor evlilikleri baltalamaya.

Ohoo eski konunuzu hatirladim onda da sessiz sessiz durdunuz bakın hala aynı konu..eşiniz nereye arada kalıyor sizin tarafınızda olacak. Hayır deyin geçin net olun. Soran olursa da zor oluyor bana deyin. Az net olun yahu bu kadar silik durmayın evliliginizde ailelere vs.
Ayrıca yurtdisindayim ben de Türkiye'ye gidince ev kiraliyorum ya da otelde kalıyorum , gündüzleri de ailelerimizlenbulusuyoruz ya da kendimiz geziyoruz vs. Yahu aylz bir tatilimiz var onda da aile bile olsa kimsenin salon kanepesinde yatıp zar zor banyo yaparak heder edemem. Evimde dururum daha iyi . Rezillik yahu öyle tatil mi olur.

Aynen hatta eskinkonuda kayınvalidesi ne citlatmisti , o iyi dediği kayınvalidesi hemen tavır yapmıştı. Hizmetçi olanı herkes sever , az kendi karakterini ortaya koyamıyor mı konu sahibi gerçek yüzlerini görsün . Biliyor işte de kocası elden gider diye korkuyor herhalde anlamadım

Siz iyi bile dayanmışsınız. Enişte annesi falan ne alaka cidden. Yılbaşında eşiniz ve çocuğunuzla olmak istiyorsunuz belki ne alaka yine o şekilde geliniyor?

Yurtdışındaki enişte geldiğinde annesi de gelecekse bir zahmet annesine otel tutabilirdi. Ailenin safı bellemiş bunlar sizi.
İki kere görümcenin kayınvalidesini sizde yatırmışlar. Çok tuhaf ya.

Konu sahibi niye sessiz duruyorsunuz merak ettim. Eskiden de konu açmışsınız anladığım kadarıyla. Hiçbir gelişme olmadı mı

Ne alaka her seferinde eniştenin annesine varana kadar size gelinip kalınması?
Herkes beraber olsun istiyorlarsa tutsunlar görmek istediklerine bir otel, toplansınlar.
İlk defa duyuyorum böyle saçma şeyi.
Ya kayınvalideye ya anneye giderler. Onlar herkesi aynı anda görecekler diye siz neden sürekli evinizde yatılı misafir ağırlayacaksınız?
Eşinizin arada kalacağı bir durum yok. Sadece siz gelini kabul etmeyen, tatil planını başla türlü yapsın bir zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…