Yatılı misafir derdi :(

eylulcmre

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
9.943
32.571
748
Kendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
Yakın bir şehirde üniversite okuyor ve geçen sene üç beş kere gelmeye yeltendi. Bir kaç kez kaldı fazlasına müsade etmedim. Bu sene daha ilk Aydan başladı. Haftasonları size gelsem kalsam demeye. Bu hafta işim var dedim. Haftaya ne deyim ben şimdi. Korkuyorum artık ben evde yokken de kalmaya niyetlenirse diye. Ben işte iken kimsenin evimde kalmasını istemem. Haftasonu kursum var. Zaten hafta içi de beş gün çalışıyorum. Dedim eğer haftasonu sen başında bekleyeceksen gelsin ama iki üç ayda bir olsun bu dedim. Sürekli beni darlarsa ben de ona ben işteyken yatılı kabul etmiyorum deyip her haftasonu olmasa da sık sık bir aktivite bulacağım kendime ve kuzeninle sen ilgilenirsin dedim.

Belki garip gelecek ama benim ailem asla gelip kalmaz. Bizde yatılı kültürü yoktur. Gün içinde görüşülür ve eve dönülür. Ben de gidip kuzenimde falan kalmam öyle. Yatılı misafiri neden bu kadar sevmiyorum söyleyim. Eşimle çok büyük problemlerimiz var ve onun ailesine de yansıyor benim davranışlarım. Konu açmıştım. Aldattı beni ve boşanamadım babam yüzünden. Bu benim psikolojimi mahvetti ve evde bir odaya geçip kendimi dinlemek istiyorum her gün. Eve misafir gelince hep onunla oturmak saatinde çeşit çeşit yemek yapacak olmak ya da tek boş günüm olan pazar günü uyuyamayacak olmak canımı sıkıyor.

Odama geçip boş boş takılmak kitap okumak istiyorum. Gelmek isteyen kişi genç kız. Eşim siz oturun deyip bizi aynı odaya atıp dışarı çıkmak isterse sinir krizi geçiririm sanırım. Yapabilir çünkü bunu.

Benim ne yapmam lazım ya. Sürekli bu kız ne zaman gelecek diye bunu mu dert edeceğim ben. Ya da çok mu abartıyorum sizce

Ekleme yapayım. Eşimin arkadaşları başka misafirler de yatılı kaldı tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Ama dolaplarımı karıştıranlar oldu. Ben o yüzden istemiyorum evde kimse yokken kalınmasını.

Son düzenleme:
Sizde o Kültür yok diye Eşinizin akrabalarinin sizde kalmak istemesi kültürsuzlukmu oluyor .. siz sizin evde böyle birşey görmediniz die Eşinizin ailesindede olamazmi? ? Ay size oturmaya gelen normal misafirlere nediyorsunuz peki ?? Pardon ama evlilik ne sizin için ne olarak evlendiniz??

Keşke babanızın aldatılan kızının boşanmasına mani olmak yerine misafirlikte kalma kültürü olsaydı

Ne yapayım peki ben işte iken evde misafir bırakmak istemiyorum. Daha kalan oldu ve dolaplarım karıştırılmıştı. Halım vs kirlenmişti silmeye zahmet bile etmemiş kalan kişi. Tabi ki yatılı misafirim var. Oldu çok kez. Ama bu durum kuzeninin yapıştığı gerçeğini değiştirmez. Her haftasonu geleyim denir mi. Kim oluyor o. Kuzen olması her hafta benim evime gelmesini mi gerektirir

Ay haliniz battıysa çalışıyorsunuz verin bi zahmet hali yikamaciya bu nasıl düşünce? ? Dolaplariniz karistiriliyorsa yatak odanizin kapısını kilitli tutun evden çıktığınızda. . Kuzenine gelince çağırın bir hafta sonu 2 güncuk misafir edin oda rahatlasin sizde ..

iyi de kültür kelimesini kadın o anlamda kullanmamış. çıkışınız çok saçma. kaldı ki oturmaya gelenlere de bişey dememiş. sadece yatılı misafir sevmiyor. bana 2000 tl masraf yaptırıp da evimde bir hafta kalacak misafiri ben de sevmem.

konu sahibi siz de her seferinde işim var deyin. bi süre sonra anlar.

Onceki konulariniza baktim bence yatili misafir istemediginizi soyleyin kesin bir sekilde. Bir de o adamin misafirlerini mi agirlayacaksiniz hic gerek yok. Sizi dusunen var mi? Dusunse bu halde olurmuydunuz? Hic kasmayin derin istemiyorum bitti.

Çalışıyorsanız kendi ayaklarınızın üstünde durduğunuz anlamına gelir bu. Adamı evden gönderin siz de hayatınıza devam edin. Resmen sizi aldatmış, alacağınz karar babanızı neden ilgilendiriyor?

Konuyu tekrar okuyun o zaman. Kaldı daha önce evimde. Ama her hafta sonu istiyor diyorum. Her hafta sonu geleyim diyor. Ayrıca kapıyı kitledim. Eşime karın bize güvenmiyor demiş karıştıran akrabamız. Benim yatak odama girmesi bile faciayken üste çıkıyor Yani beni şikayet edip

Boşanırsan yanına yerleşirim dedi. Benim boşanınca ahlaksız (!) biri olacağımı düşünüyor çünkü. Babamla yaşamak yerine böyle yaşayım dedim ama bu hayatın da elle tutulur tarafı Yok sanırım

Misafirdir,gelir,gider,gerekirse kalır da çağrılmadığı halde "geleyim mi,kalayım mı" diyen insandan çok rahatsız olurum.
Mümkün mertebe görüşmemeyi tercih ederim.
Ben zaten çağırıyorum. Haftada bir gün akşam kendi arkadaşlarımı ya da eşimin arkadaşlarını çağırırım. Otururuz. Çeşit çeşit şeyler de hazırlarım. Ama geleyim geleyim deyip hep kalmak isteyen biri de beni çok itti açıkçası

Neden beni aldatan adamla yaşayayım ki? Babamla yaşarım oh mis kafa rahat. Hiç olmazsa kabullenmiş olmazdınız, gururunuz olurdu. Adam şimdi hep aldatır sizi, çünkü siz terketmiyorsunuz.

Ozaman ozur dilerim bu detayı anlatmadiniz şikayet etmesi falan. .

Canım kusura bakma bu aralar misafir alamıyoruz de geç. Bende eşimin çekirdek ailesi ve çok sevdiğim 2 teyzem dışında yatılı misafir kabul etmiyorum.

Hastane işi olur başka şehirden gelir Vs gibi mecburi durumlarda anlarım ama sırf gezmek için her haftasonu insanlar rahatsız edilmemeli. Evliliğiniz sarsılmış problemleriniz varken başka insanlara tahammül etmek daha zordur. Haftasonları için haftaiçinden plan yapın ve bunu duyurun. Gezmek isteyen turlara katılsın

Neden beni aldatan adamla yaşayayım ki? Babamla yaşarım oh mis kafa rahat. Hiç olmazsa kabullenmiş olmazdınız, gururunuz olurdu. Adam şimdi hep aldatır sizi, çünkü siz terketmiyorsunuz.
Babamla alakalı bir konu açmıştım buraya. Onunla yaşamaktansa sokakta kalsam daha iyi. Allah onun Eline düşürmesin. Yediğim lokmayı sayan ve aldatıldım deyince senin hatandır. Kocana ne yaptın da seni aldattı diyen adam.

Yani babanız kocanızdan daha da mı kötü?

En güzeli eşin konuşsun.
"Rahat edemiyoruz" desin açıkça.
Kesin ve net olursa bir daha soramaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…