yatılı misafir kabusuuu ! acil yardım :(

bütün gün sehir turu atilacagina göre ise guzel bir yerde kahvaltiyla baslartirsin
sonra gezmeye devam
tabi ögle ve aksamda disarda yenip eve kahve icmeye gelinir sadece
ve sonra uykuya
sende hic yorulmazsin
evde yenilecegi zamanda kesinlikle en kisa ve kolay yemekleri yapi
makarna salata
vs gibi
ve evinde kendini hizmetci gibi dolasma
cok rahat ol
yani ben öyle yapardim

hayatım sen bence onlar gelmeden ( 3-4 gün öncesinden,hatta daha fazla gün bile yapabilirsin) patatesleri soy ,dilimle ve yıka. sonradan doldur poşete ağzını bağla dondurucuya at. sonrasında bi misafir geldimi çıkar buzluktan direk yağa at. buzlukta bekledikleri için hazır patates gibi çok lezzetli oluyorlar. yanınada tavuk kanadı nı yada artık neresini seviyorsan piliçleri galeta ununa bula tavada kızart hem pratik hem lezzetli. ben çalışıyorken hep bu şekilde yapardım.aklıma geldikçe yine yazarım

çok abartma canım o kadar sen elinden geleni yaparsın beğenip beğenmemek onlara kalmış. Bizim evde yaklaşık 2 aydır yatılı misafir var Allah ne verdiyse yiyoruz nimete kibirlenmek olur mu hiç.Hem misafir umduğunu değil bulduğunu yer Sen bu kadar stres yapma.Bu arada kaç gün kalacaklar ?

Zaric bence yazdiklarin biraz agir olmus kiz fikir istemis ne var bund.bende evlendimde fazla bi bilgim yoktu bütün günüm isde geciyordu ve aksam eve geldimde hersey hazirdi, evlrndikden sonra mecburdum tabi,bi annemi bi teyzemi bi halami arayarK herseyi ögrendim.yani bence bu durum cok nornal.

Arkadaşların dediklerine katılıyorum tatlını yap önceden böreğini filan makarna tarzı yemeklerin yanına ezme yap sos olmuş olur göze gelir hemde salata domates maydanoz soğan kabaca doğra robottan geçir içine biraz sıvı yağ biraz salça baharat ohh ne güzel makarna üstüne süper böyle pratik şeyler yapabilirsin.

hiç kimseye kendini beğendirmeye çalışma.ne yapsan yaranamayacaksın aklına estiği gibi davran. sen onlardan değil onlar senden çekinmeli sakın sakın.

İlk olarak söylemeliyim ki; heyecan yapma. Yapmamaya çalış, elinden geldiğince misafirlerini iyi ağırlamaya bak, güler yüzlü ol, onları evinde rahat ettir, yemektir, temizliktir ardından gelir zaten.
Benim de bu konuda pek tecrübem yok ama, annemin yaptıklarını göz önünde bulundurarak yardımcı olmaya çalışacağım.
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür; kahvaltıda çeşidin bol olsun, patates kızartabilirsin, simit alabilirsin yakınlarda fırın varsa, yumurtalı ekmek ya da omlet gibi şeyler.
Akşam yemeği için önceden haşlanmış baklagillerin bulunsun, saat gelince seni fazla uğraştırmasınlar.
Meze olarak, annem havuçlu yoğurt salatası pek yapar, iyi gider kalabalıkta.
Hem çeşit olur, havuçları kes ya da rendele, biraz pişir yoğurdun içine at, biraz da zeytinyağı tamamdır, pratik yemekler seç.
Öyle seni fazla uğraştırmasın ama güzel görünsün :)
Kolay gelsin şimdiden, dilerim ki misafirlerini en iyi şekilde ağırlarsın :)

Son düzenleyen: Moderatör:

evli değilimmm ama annemden gördüğüm kadarıyla:))
Öncelikle onlar gelmeden Önce erkenden kalk evi sil süpür temizle mis gibi koku sık birde... kahvaltıyı hazırla , buzluğuada ne yapmak istiyorsan hazırLa koy.. pratik şeylerde zaten akşam hemen yaparsın makrna pilav çorba vs.. . kahvaltıdan sonra onlara son keyif çaylarını verirsin salona alırsın mutfağı toparlarsın.... uzun süre kalıcaklarsa zaten 1 yemek 2 gün gider hergüne bi yemeğe gerek yok ama 2 3 gün kalıcaklarsa çeşit daha iyidir tabi :) eğer gezme olmaz öğlen evde olurlarsa hemen 2 dk ksıır kek gibi şeyler verebilirsin çayla :) onlar onu yerken akşam yemeğini yapabilirsin. çok bunlarısan 1 2 akşam dışarıda yersiniz maddi durumunuza göre. sonracıma akşam yatakları açıcaksın çarşafları mümkün oldukça özenli ser nasıl olcak yatıcaklar diye öle kırışık olmasaın:) gerdir iyice dümdüz ve o temiz deterjan kokusu oLsunn :) sonra sabah onlar uyanınca güselce çırp camdan katla şölee mis gibi :) koy .
bu arada mutfak için yardım edelim felan derlerse mümkün oldukça yok ablacım yaporum siz keyfinize bakın de:)... güleryüz hoş sohbet yeter :) bişiciK olmaz... tabi heycan normal kalıcılar birde ve yeni evlsin. eğer kv ve annen ile yakında onlarıda çağırırsın 1 2 gün arasıra:) onlarda yardımcı oLur sana:) özellikle lavobadaki havluyu hergün değiştir:) ve girip çıktıkça temizle orayı burayı :)

Son düzenleme:
Arkadasim oncelikle allah yardimcin olsun. Bende bir misafir gelecegi zaman cok stres olurum. ilk once evin her dakika duzenli temiz olmali.misafirim var rahatsiz olmasin deyip bikac gun evi supurmemezlik yapma. her sabah mutlaka supur.sonra evi kac gunde bir supuruyor diye laf etmesinler hem titizmis zaten.
Yemek olarakta pratik seyler secebilirsin ama surekli oyle seyler yaparsan yemek bilmiyor derler. yemek olarak patlican,yesil kirmizi biber kozleyip buzluga atabilirsin.cikardiginda sarimsakli yogurt veya sarimsak sirke zeytinyagi ile karistirip ikram edersin.cok pratik oluyor.
Sigara veya pacanga gibi borek hazirlayip buzluga atarsin.kahvaltida veya cayin yanina ikram edersin.
Gorumcelerin huyudur sizinkiler nasil bilmem ama genelde laf sokarlar.misafirdir susayim demeyin onlar laf attiginda sakayla karisik ileri gitmeden cevabini verin.bastan nasil alisirsa oyle gider. ama herseye ragmen rahat olun sonucta misafir olan onlar orasi sizin eviniz. misafire kendi evi gibi hissettirmek guzeldir ama sonra sizin duzeninize karismaya kalkarlar. yani herseyin dozunu ayarlamak lazim Fazlasi zarar...

Canım öncelikle sakin ol lütfen bu ne stres?artık siz akrabasınız birbirinizin her halini görüceksiniz...
ama evine ilk geliyolar seni çok iyi anlıyorum benim sana tavsiyelerim;
öcelikle evini onların geliceği gün dip köşe temizle parlat koku sık ilk izlenim çok önemli,
sonra kesinlikle çarşafların katlı ütülü düzenli tertipli olsun herşeyi önceden hazırla bence elin ayağına karışmasın nevresim takımlarını,kimi nerde yatırıcağını ayarla,
yemek konularına gelince bu hafta onlar gelmeden planını hazırlığını yap plan yap herşeye hazırlıklı ol mesela 5 günmü kalıcaklar kendi kafanda plan yap mesala 1 gün tavuk 1 gün balık 1 gün sebze 1 gün bakliyat 1 gün köfte bunları planlarsan işin daha kolay olur evinde hertürlü yemek için malzeme bulunsun ama herşey elinin altında olsun,yapıcağın yemekleri planladıktan sonra yap ve buzluğa at taze fasülye yap buzlağa at,patates doğra buzluğa at patateslerini iki çeşit doğra hep kızarmalık hem yemeklik kızartmayı sabahları kullanırsın köfteyi yap buzluğa at bakliyat haşla buzluğa at zaten pilav,makarna v.s yanınada çorba yaparsın ana yemeğin bitti işte bence tatlı konusuna girme yada şuranın kadayıfı güzel yada buranın baklavası güzel diye gündüzleri gezerken al sonrada meyve çayın yanına çerez oldu bitti maşallah
heee bide bence sana tavsiyem hani bazı arkadaşlar diyo ya işte işinize karıştırmayın mutfağa sakın sokmayın taviz vermyin diye bence kesinlikle öyle yapmayın o büyük evli olan görümcene abla şu yemeği şöylemi yapsam acaba yada abla bu akşam ne yapsak canınız ne istiyor yada şu yemeğe şunu koysak nasıl olur sence falan diye sor bence bilsende zor ozaman senden beklentileri azalır ve daha samimi bir ortam olur buna emin ol...
Allah yardımcın olsun...

arkadaşlar gerçekten çok teşekkür ederim... acemi tecrübesiz ve stresli olan bana o kadar yardımcı oldunuz ki anlatamam... bi liste yaptım söyledikleriniz dairesinde planlar çizdim... bunları yapmadan önceki halim... doğru söylüyorsunuz belki çok abarttım çok stresli olduğum belli oluyordu ama ne yapayım... bendeniz de annesinin dizinin dibinde büyümüş elini sıcak sudan soğuk suya değirmemiş bi kız olarak evlendim maalesef ... gerçekten çok acemiyim.... o yüzden verdiğiniz cevapları pür dikkat okudum... allah razı olsun tekrar tekrar teşekkür ediyorum ...görümcelerimle samimiyetim olmadığından değil aslında çünkü tanımaya tanışmaya fırsatımız olmadı yaa o yüzden belki de bu kadar çok abarttım... şöyle ki ben başka şehirliyim eşim başka şehirli şimdi evlendik başka şehire geldik... evli olan görümcem başka şehirde bekarlar okul için başka şehirde yani düğün arasında nişan filan tamam görüştük amao zaman birisiyle görüştümse diğerlerini çok göremedim tabi o aralar hem kafa karışık hem heyecan hem nişan düğün düşüncesi... derken aslında bizim beraber vakit geçirmeye vaktimiz olmadı... düğün arasında biyik görümcemin çook aşırı sülalenin diline bürünmüş titizliğini öğrendim... düğünden sonrada eşimin ailesinin yanında 4 gün geçirdik ve o günlerde iki görümcem evde olduğu halde işleri ben yaptım yeni gelin olduğum halde burdanda bu kanaate vardım... ama umutluyum inşallah güzel bi tanışma fırsatı ve misafir ağırlama günleri beni bekliyor :) ama bana çok yardımcı oldunuz hem rahatlama açısından hem püf noktalar hemde hazırlık açısından teşekkürler... :) allaha emanet olun... mutlu günler..

şimdiden geçmiş olsun :) Onlar eşinin ailesi tabiki gelicekler ama misafirlik 3 gündür. bunun bilincinde değillerse tabi yapılacak bir şey yok. Hiç endişe etmeyin rahat olun, temizliğinizi gelmeden önce yaparsınız. yemeğinizi 2 günlük yiyecek şekilde fazladan hazırlayın. çünki ertesi gün gezdireceginiz için her gün yemek yapmak sizin için zor olur. buzdolabında hazır mantı, köfte vs. olsun. Acil durumlar için, arada lavaboları ciflersiniz, dağınıklıgı toplarsınız vs. ama şunu unutmayın bu insanlar size kusur bulmak için geleceklerse ağzınızla kuş tutsanız fayda etmez. O yüzden bu kadar strese girmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…