Yatili misafir sorunu

Siz ilgilenecekseniz size de sormaları gerekirdi. Görgü kuralıdır. Hatta rica etmelilerdi. Hatta en güzeli sizin teklif etmenizi beklemeleri olurdu. Böyle emrivaki gibi olmuş.

Madem emrivaki olmuş, eşiniz bir aylığına yardımcı tutsun. Sizin istediğiniz zamanlarda gelip tüm işinizi yapsın.

Yok o olmaz diyorsanız, durum adil olsun diye siz de istediğiniz ama eşinizin yapmak istemeyeceği veya o istese bile sizin istemeye çekineceğiniz bir şeyi eşinizden rica edin. Almak istediğiniz bir şey veya gitmek istediğiniz bir tatil gibi maddi bir şey veya sizin sevdiğiniz ama onun görüşmek istemediği biriyle görüşmek gibi manevi bir şey olabilir. Artık siz bu durumun size vereceği rahatsızlığa karşılık adil olacağını düşündüğünüz, sizi mutlu edecek neyi uygun görürseniz. Böylece herkes mutlu olur.

Son düzenleme:
Bir de su var. Bir keresin de bizde kaliyordu ramazandi ve ben regl donemimdeydim. Agir geciriyorum igneler vs. Sahura bir saat vardi. Dedim ki cok sancim var simdi hazirlasam olur mu uyuyacagim. Bir saat uyuyup kalkmayayim. Hayir dedi acikirim. Peki dedim bi saat sonra hazirladim.

Ayy iyice gıcık oldum ben bu yeğene !! Ne münasebet emir veriyo resmen ya gitsin otelde kalsın o ! Bu ne böyle
Kusura bakmayın da PEKİ diyerek tavizin en büyüğünğ vermişsiniz,çünkü annesinde gördüğü hizmetin aynını siz yapıyosunuz ona... Çocuk desen neysede kocca kız bu ya utanmıyormu iş buyurmaya acaba ! Eşinede ayrı kızdım size sormadan ne olursa olsun tamam diyemez ! O evde birlikte yaşıyorsunuz birlikte karar almak zorundasınız emrivaki ile olmaz bu işler ..

Evin hanimi derken sunu kastettim ben esime sormadan misafir bile cagirmam o gun musait mi belki yorgun vs ya da o gun evinde dinlenmek istiyor belki. Bir ay kisa bir sure degil. Diger yazdiklarimi okudunuz mu bilmiyorum. Yaz tatilinde olsaydi sorun etmezdim dedim ama simdi cok yogunum. Evimi temizleyemedigim zamanlar oluyor. Yemek yapacak halim istegim olmuyor bi kahvalti ile ya da basit bir yemek ile gecistiriyoruz.

Ama zor bir kiz. Islak olan hicbirseye dokunamaz. Ne yiyecek ise ben yikayip kurulayip veriyorum. Dedigim gibi bi cikolata yese yer orda kabini birakir. Burnunu siler peceteleri ben cope atarim. Sehpaya koltuga koyar gider. Gecen yaz kaldi ne esime ne ona birsey demedim sundan bundan rahatsiz oluyorum diye. Kirmak istemedim cunku. Oyle buyutulmus dedim. Ve yaz tatili oldugu icin evdeydim hic sorun etmedim.

Esime su teklifi de sundum. Ablan gitmesin o da bizde kalsin. Kizinin yaninda dedim. Sizce sorunum misafir olsa neden ablasi da kalsın diyeyim. Sadece kimseyi kirmadan bir cozum bulmak istiyorum.

Nasıl bi çözüm önerisi bu ? dahiyane

Merhaba canim.. Bende daha 5 aylik evli iken esimin yegeni keyfi bize gelip bir ay kaldi oda buyuk 18 yasinda .. Senin gbi benimde temizlik takintilarim var .. Dikkatsizdi ve yemek seciyordu baya.. Gece yatmayip sabah kalmayan ve benim islerimi aksatan cinsten birisi idi .. Ama ben idare ettim bise demedim cunku esimin hatri var arada ve yarin ayni durumda benim yegenim gelse esimin "benim yegenim gelmedi seninkide gelemez" dememesi icin katlandim. Bence sende 1 ay idare et Rabbim kolaylik versin..

iyide kazık kadar kızın peşini niye topluyorsunuz.. öyle büyütülmüş diye her girdiği ortamda o şekilde davranmasına çanak tutmayın.. söyleyin peçetelerini atarmısın vs vs.. diye..
sizin evinizin kurallarını siz belirleyeceksiniz.. işine gelen kalır gelmeyen kalmaz..

Kusura vakmayın ama kendi evinizde neden ondan izin alıyorsunuz ki?
Bir saat erken hazırlayacağım o kadar diyip yatsaydınız

Esime de sormamislar. Biz bir ay erken gidecegiz o da sizde kalsin demisler. Esim de tamam demis. Esimle bir sorunum yok. Ben onu da anliyorum. Ailesi onlara hayir diyemez. Ben kimseyi kirmadan bir cozum bulmak istiyorum.

Cok anlatmak istemiyorum ama gorumcem ile zaten cok iyi degiliz. Ailemin yanina gittigim bi zaman esim icin bizde kalsin dedi. Ben de saol abla evinde kalsın koca adam dedim. Bunun uzerine kac kere evime geldi hic sorunumuz yoktu. Onlara gittigimiz bi aksam tartistilar ailevi bi konu ve gorumcem beni gosterip bu kadin benim kardesimin evime gelmesini istemiyor dedi. Bu gecmiste evinde kalsin dedigim icin esimden icin. Hic bir kotu niyetle dememistim.

Sonra beni aramiyor diye kizdi. Kaldi ki o hic aramazdi hep ben arardim. Her haftasonu davet ederdim ve ne psiriyorsam aksama cok pisirip ona da verirdim aksam pisirme abla diye. Derdi ki iyi oluyo böyle.

Bir bucuk yillik evliyim. Ilk sevgililer gunumuzde dedi ki kucuk kizi da var. Onu size birakalim biz enisten ile disari cikacaz sevgililer gununde ona da tamam dedim. Yani ben hic yok demedim ki. O benim ilk sevgililer gunumdu esimle belki biz de cikacaktik ama sorun etmedim.

Evle siz ilgilendiğiniz için evet önce size sorulmalıydı bunda çok haklısınız ama bu konuyu dillendirmemeniz çok yerinde olmuş. Ben bile okurken eşinizin yeğenine sinir oldum. Ne saçma sapan huylar , hareketler... Dayısı bile olsa bir başkasının evinde bu kadar rahat olunmamalı.

Size söylenmemesi ayıp olmuş cidden ama pek yapacak bir şey yok

Kızın sınavı varmış üstelik ders çalışması grekiyor, siz yokken evde kendi kendine hazırlar yer bişeyler

Görümcenizle konuşun ama sorumluluk kabul etmeyin. Yeğen size danışarak bir yerlere gitmesin yada bir şeylere karar vermesin her zmn bundan ailenin haberi var mı diye sorun

Bir aydan bişeycik olmaz az sbredin

Görümceniz de tuhafmış Allah yardımcınız olsun

Ben 1 ay dişimi sıkar çocuğa bakarım. Kocaman cocuk. Benim evim benim kurallarım şunu şunu yap bunu yapamazsın de. Işine gelirse sizinle kalır. Gelmezse gider.
Ayrıca kendi yegenimi 3 ay yanımda kalmasını istemiştim. Eşime hiç sormadım. Biliyorum ki eşim bunu sorun etmez.
Bana da bazen o birşeyleri sormaz...
Birbirimizin neyi sorun edip etmeyeceğiz iyi biliriz.
Yada üniversitesi sınav gününe yakın geri gelip sınavsız girebilir??

Ama zor bir kiz. Islak olan hicbirseye dokunamaz. Ne yiyecek ise ben yikayip kurulayip veriyorum. Dedigim gibi bi cikolata yese yer orda kabini birakir. Burnunu siler peceteleri ben cope atarim. Sehpaya koltuga koyar gider. Gecen yaz kaldi ne esime ne ona birsey demedim sundan bundan rahatsiz oluyorum diye. Kirmak istemedim cunku. Oyle buyutulmus dedim. Ve yaz tatili oldugu icin evdeydim hic sorun etmedim..

Konu sahibi yazmış sizce ben abartmışmıyım H herseyduzelirmi

Ya tabiki sana da sormalari gerekirdi. Ama kalsin yine de. Gorumceniz cocuk yetistirmeyi bilmiyormus, sizde kalsin da biraz biseyler ogrensin kiz. Kazik kadar olmus, elini bir ise atmiyor. Siz de herseyi onune getirmeyin hizmetci gibi. Kendi odasini kendi toplasin, kendi tabagini kendi kaldirsin vs.

Ilgilinep yorumda bulunan herkese teşekkür ederim. Ben esimin ailesi oldugu icin olabildigince sabirli davraniyorum olumsuz beni kirdiklari cok yasantimiz oldu bir yilin icerisinde. Bunlara da doluyum farkindayim. Ve bunlar hic yasanmamis gibi sadece nezaketen bile olsa bana sorulmamasi beni uzuyor. Kendimi hice sayilmis gibi hissediyorum.

Yazin kayinbabam gelmisti ve gorumcemgilde kaldigi icin hosgeldin demeye gittik ve aksama bize davet ettik. Arabayi istediler biz gezecegiz diye esim tamam dedi. Tabiki verecek. Ben de dedim ki once bir alışveriş yapalim sonra getir ver. Gorumcem dedi ki yok biz gelince aliriz. Dedim ki abla kayinbabam gelmis ben kendim birseyler hazirlamak istiyorum. Yok dedi. Kendim birseyler yapmak istemiştim sadece ne bileyim nezaket hurmet icin.

Burda takildigim ne? Hep sorulmadan karar alinmasi.

Baştan oturun konusun .Ben senin annen degilim bu evin kurallari var deyin .Koca kiz kendi yedigini yesin yiyemezse aç kalsin cok ta tın.
Erkek yegenlerim var .Benim cocuklar ac kalsa doyururlar teyze şunuda bulamadım ama yaptim biseyler derler .
Nasil evlenecek o kız.

ne kadar zor olursa olsun. o esinizin yegeni. omur boyu birbirinizin yuzune bakacaksiniz. en onemlisi esinizin yuzune bakacaksiniz. hayatin insana ne getirecegi belli olmaz gun gelir sizde onlara muhtac olursunuz. sayili gun cabuk gecer. ben size uzun vadeli dusunduklerimi soyluyorum. 1 ay sikinti cekin ama basiniz dik olsun. aksi takdirde hep bunun eksikligini hissedeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…