Yatılı Misafire Yatakodanızı Verir misiniz?

Dediğim gibi saygı duyarım ben vermek istemeyene, yetiştirilme tarzıyla alakalı olabilir bizde misafir cok önemlidir ve onun rahatı cok önemlidir.ben bir gece yerde yatsam gocunmam ama misafirimi rahat ettirdim diye mutlu olurum.o kadar ısrar ederizki kalmaları için bizde onlara gittiğimizde bi okadar ilgi alaka görürüz. Tercih meselesidir nasılki benim size siz nasıl vermiyorsunuz demeye hakkım yoksa sizin de bana nasıl verirsiniz demeye hakkınız yok(dediğiniz için söylemiyorum)
Yani bir soru sorulmuş ben de fikrimi yazdım. Sarı çizmeli mehmet agayı değil ablamı teyzemi amcamı yatırıyorum yatagıma..

Elbette kultur, yetisme tarzi bu konularda oldukca etkilidir.

Ben sizin tavrinizi degil de kabul edenlerin tavrini merak etmistim. Sonucta siz fedakar ve misafirperver olabilirsiniz kendi isteginize gore. Ancak kabul edenler mesela salonda yatmak istemiyor mu onu merak etmistim.

Ablama/kardesime/anneme gitsem ve yerde de yatsam sorun olmaz mesela. Onun da odasini vermesine izin vermem. Genelde ev sahiplerinin olanaklari stabildir, kendisini ayarlamasi gereken de mecburen misafirler oluyor.

Bazen mecbur kalinabiliyor. Kimse kimsenin yataginda yatarim diye guvenip gelmez. İyilik yapmak isterseniz siz verirsiniz keyfi bir durum degilse. Cenazeye gelmek zorunda kalmislardi. Tatile zaten gelmezlerdi. Veya ben tatile gelene odami vermek zorunda kalmazdim.
Esyalara bu kadar anlam yuklemeyin. O sadece bir yatat ve o sadece bir oda. Namus meselesine gerek yok
Sizin icin mahremiyet bolgesi olmayabilir ama bazi insanlar icin sadece kari kocaya mahsustur yatak odasi, ben cocukken izinsiz anne babamin yatak odasina girdigimi hatirlamam, buyudugumde de anneme hak verdim, misafiri ilgilendiren hicbir sey yok yatak odamda, tum mahremim ve ozelim orada!

Bende vermem yatak odasinida cocugumun odasınida vermeyi uygun bulmuyorum

Planlarında değişiklik olmuş. Kayınvalidem ve kayınbiraderim ikisi gelecekmiş bayramda.
İkiside salonda yatsa olur herhalde.
Denklem karışıyor.
Sonuçta sabahın köründe ben o mutfağa giricem. Gerçi benim oğlan müezzin uyandıran cinsten kesin uyanacaklar:KK53:

Ben de doğru bulmayanlardanım. Orası sizin eşinizle farklı şeyler paylaştığınız bir oda ve bu özel birşey ki ilk defa böyle birşey duyuyorum :KK57:

Bu konu nasil bu kadar uzadi
Esyaya farkli anlamlar yuklemem
Nevresimi degistiririm ortaliktaki ozel esyalarimi kaldiririm gayette veririm
Yatak odasina girdigimizde bizim ozel anlarimizi kisa film seklinde gosteren bir sey yok sonucta
Yatak ,komidin ve gardrop
Mesela salonda hic sevismediniz mi
Ya da banyo da ?
O zaman orasi da ozel :110:
Bilmiyorum bana komik geldi

Back
X