Yatılı Misafire Yatakodanızı Verir misiniz?

ben vermem hiç bir koşulda,
bana da vermesinler mümkünse.

ama bir kaç kez gittiğim evde yatak odasında misafir edildim,
hiç kalmak istememe rağmen darılırız küseriz bir ton laf hem kaldırdılar, hem yatak odasını verdiler,
e be insanlar madem eviniz müsait değil neden ısrar edersiniz.

ben şimdiye kadar vermedim hiç ama annemle rahmetli babam bize verirdi. oğlum bebekti emziriyordum yanımda yatırıyordum. böyle ince ayrıntılar varsa olabilir aslında. çok kötü birşey de değil kesinlikle iyi birşey yapılmalı da değil. içinize sinerse verirsiniz sinmezse vermezsiniz.

Bu doğru veya yanlış olarak nitelendirilecek bir durum değil ki. Birisi olabilir tabi der diğeri asla der.

Ben normal misafire gel bu yatakta yat demem. Ama koşullara bağlı. Özel bir durum olur veririm. Asla vermem diye kesin konuşmam.

belki annem babam olabilir onun dışında eşimin herhangi bir akrabası dahil asla istemem. çünkü o odada sadece yatak değil her türlü eşyam var başkasının girmesi düşüncesi beni çok rahatsız ediyor

1.dereceden akrabam değilse, anne baba kardeş vs asla vermem. onlara da allah korusun hastalık vs olur başka şekilde ağırlayamıyorumdur rahat edemeyeceklerdir o şekilde. yoksa hayatta tatile vs gelmiş akrabalara eşe dosta veremem. kimsenin yatak odasında da yatmam.

Ben kaynıma ve karısına verdim bin pişmanım ne salakmışım diyorum.1,50 yıllık evliyim ta geçen sene geldiklerinde vermiştik yatak koruyucuya kadar yıkamıştım son derece hassas biri olan ben neden verdim bilmiyorum ki oturma odamda küçük bi l koltuğum var .Rahat etsinle diye verdim ama pişmanımmm

Büyük konuşmak istemem, ama bende vermezdim herhalde. Ha gelen misafirim çok çok yakınımdır, sevdiğim saydığım bir insandır, hastalığı yahutta çok özel bir durumu vardır. o zaman veririm. Ama onun dışında ki kimselere vermem. Özellikle kaynıma ve eltime hayatta vermem. Ne münasebet canım...

Rahatsızlık değil tatil için keyfi yani.
Eltim Kaynım oğlu bu tarafa tatile gelmeyi düşünüyorlardı izinler iptal edilince. Kaynım pansiyon tutucam dedi. Eşim ısrar kıyamet bize gelin.
Evim 2+1 mutfak salon bir. Bebeğim sabahın 4 ünde en geç 5 te uyanır. Süt ısıtmam gerekiyor.
Millet tatilde yatmak istiyor. Dedim rahat edemezler. Eşimde dil ucuyla yatakodasında mı yatsalar acaba derken ooolllduu dedim kaldı konu. Başkaları yüzünden eşimle papaz olmak istemiyorum
Eşin davet etmeden önce sana sormalıydı.Vermem ben.

Niye verilmesin ki,ben evime herkesi sokmam gelenler zaten canım ciğerimdir ve yatak odamı veririm.ne eşim ne de ben bu durumdan rahatsız olmayız.yorganın üzerinde yatıp yine de odamı vermişliğim var.herkesin düşüncesine de saygım var tabi

Niye verilmesin ki,ben evime herkesi sokmam gelenler zaten canım ciğerimdir ve yatak odamı veririm.ne eşim ne de ben bu durumdan rahatsız olmayız.yorganın üzerinde yatıp yine de odamı vermişliğim var.herkesin düşüncesine de saygım var tabi

Zaten garip olan yatak odanizi almanin kabul edilmesi.

Mesela cani cigeri olan insanin evine giden biri, nasil onun odasini alir da onun yorganin ustunde yatmasina izin verir ki?

Yalnizca kucuk bebegi olan kizina misafir odasi olmadigi icin odasini veren anneleri haric tutabilirim, onda da ozel bir durum ve benzeri olmayan bir yakinlik var.

Dediğim gibi saygı duyarım ben vermek istemeyene, yetiştirilme tarzıyla alakalı olabilir bizde misafir cok önemlidir ve onun rahatı cok önemlidir.ben bir gece yerde yatsam gocunmam ama misafirimi rahat ettirdim diye mutlu olurum.o kadar ısrar ederizki kalmaları için bizde onlara gittiğimizde bi okadar ilgi alaka görürüz. Tercih meselesidir nasılki benim size siz nasıl vermiyorsunuz demeye hakkım yoksa sizin de bana nasıl verirsiniz demeye hakkınız yok(dediğiniz için söylemiyorum)
Yani bir soru sorulmuş ben de fikrimi yazdım. Sarı çizmeli mehmet agayı değil ablamı teyzemi amcamı yatırıyorum yatagıma..

Esim yokken annem kaliyodu benmle yeni dogum yaptigimda israr etmeme ragmen yatmadi benmle sizin ozeliniz o oda kimsenin yatmasi uygun olmaz demisti nefis mutlaka dusunurmus
Annemden baskasina teklif etmem gerci bana karsida yanlis die dusunuyorum

Back
X