Yatılı misafiriniz varsa nelere dikkat edersiniz?

daha kalacak mısın? açılış sorusu, üstüne;
"nasıl kalabiliyorsun ben kimsede uzun süre kalamam rahat edemem" derim mesela
ya da "bizim de programımız vardı ama neyse..."
çok kafam atmışsa, "1 haftadan uzun misafir sevmiyorum ben" diyebilirim.
zaten 12 yıllık evliyim kayınvalidem evime yılda bir kere gelip en üst üste fazla 3 gece kaldı (10 saat uzaktayız) hiç gerek kalmadı böyle bir konuşmaya ama kadıncağız potansiyeli biliyor kalma teşebbüsünde bile bulunmuyor

daha o size yardım etsin....
40 günlük bebekli kadın bir de hizmet mi edecek..
o var diye özel muamele hiç yapmayın, yardım isteyin, ona da iş verin..
o kadar uzun süre gelecekse VIP misafir muamelesi beklemesin bir zahmet..

Açık sözlülüğüne sağlık kardeş ne diyim
Umarım beni bunları söylemeye iten misafirlerim olmaz yeni evliyim

Ben gittiğim yerde güler yüz görmek isterim en önemlisi bu bence, onun dışında temizliğe dikkat et, çocukların olduğu için ev mutlaka dağılır ama kV geldiğinde daha özen göster onun dışında yemek elinden geleni pişir illa çeşit çeşit olacak diye zorlama kendini hatta kV pisirsin bi zahmet. Bizim Gelin yatılı geliyor bize yatağını toparlamıyor, yemekten sonra bulaşıkları makine'ye atmıyor, çocuklarının oyuncaklarını bile toplamıyor düşün sadece yemek yapılırken yardım ediyor ama o kadar gözüme batıyor ki anlatamam. En son geldiğiklerinde bayram günü saat 12'ye kadar uyudu eşi ile (bende kaldırmayın o rahat edip uyuyorsa uyusun dedim kimse uyandirmadi, çocuklar bir iki uyandirmaya çalıştı ama uyanmadi) kalktı kahvaltı hazırlamış kendine tost falan yapmış, sonra masadan kalkıp doğru odasına gitmiş bi gittim annem toparlıyor mutfağı (böyle bi gelin olmayın sakın çok ayıp bi defa bu) onun dışında karşıdaki de bazı ufak tefek şeyleri görmezden gelir

Yeşil biberleri nasıl kullanıyorsunuz çıkarınca,kızartıyormusunuz,ben teflon tavada doğranmış olarak az yağla çok öldürmeden kavuruyorum,çıkarınca yoğurtlu sos yapıyorum.Yine biber domatessos gibi hazırlayıp plastık bardaklarda donduruyorum.Bulgur pilavı için.Fakat çiğ koyduğum biberden hiç tat alamadım.Arkadaş kızarttığını söylediği için denemiştim ama sevemedim.

Bakış açısıyla alakalı bu,şu sözü çok severim"İki kişi pencereden baktı,biri yerdeki çamuru gördü,biri gökteki yıldızları"
Boşverin,görmek istemeyenden daha kör yoktur...

Kız meral senmisin Patates kovan hala aynı yerde mi,bari akşamdan hazır et te fellik fellik aramayayım

Kayınvalidem geleceğinde mutlaka taze kıyma alırım yaprağımıda hazırlarım buzluğuma attırmaya dikkat ederim
Bazlama yaparsan çok sevinirim anne derim onu da yaptırmaya dikkat ederim
Yanında yatmam ama kahve yapıp hadi anne içelim derim

Direk çiğ olarak doğrayıp muhafaza ediyorum tatda hiç sorun yaşamadım .Acaba o seferlik tatsız bibere mi denk geldiniz ki... 5 senedir yaparım hep aynı gelir tadı bana salataya pilava sotelere menemene falan katarim buzu çözülmeden atarım direk yemeğin içine

Bebeğin olucak küçük bir çocuğunda var hizmet etmeye kv geliyor sen deil her işi yaptır logusasin sonuçta laf sokarsada oğlunun evi yabancin deil üstelik logusayim ikinci torun yaptım size anneciğim de boşuna gelmedin herhalde yardımı esirgemezsin dersin

Bir yandan onun hazirligi icersindeyim hem cocuk olunca bende zorluk cekmeyeyim diyorum.
Şimdilik yesil fasulye ve sulu köfte attım. Başka önerileriniz varsa seve seve alabilirim
Konunun gidişatını okumadım.sadece bu msja cwp yazıp yardımcı olmak isterim.fellah köfte,rulo buzluk böregi,sigara böregi,meyveli parfe,açma,pogacs,içli köfte,köz patlıcan,kemik suları bunları yapıp buzluga atabilirsin.benim bebegimde dört aylık oldu.dogumdan sonra bakan olmayınca baya işime yaramıştı

Biberler annemin bahçesindendi.Körpelerdi de.Soteleyerek yaptığım herşeyde tat değişmedi,fakat çiğde,hani o sebzenin kokusunu hissedersiniz ya,o ful yoktu.Sanırım damak tadıma uymadı.Fakat salataya bile kullanmanıza çok şaşırdım.Hemen yarın 1 2 tane atıp bir kaç gün sonra deneyeceğim.Aslında dondurucuyu çok aktif kullanırım.Hani misal çığ düşse,evden çıkamasam, 1,5 2 ay tüm çeşitlerle beslenebiliriz
Ama çiğ biberle uzlaşamadım:)))

Puhahhaha özel hayatımdan fazla detaylar verdim galiba , meral değilim de her an gerçekten afişe olabilirim misafir ağırlamada bir markayım sonuçta
Hmmm,baya çoksunuz o zaman
Eşimin kuzenine gitmiştik ilk defa,eşiyle orada tanıştım,düğünümde olsalarda,diyaloğumuz olmamıştı.Çok candan insanlar,iyi anlaştım.
Sabah eşi işe gitmiş.Ben de yabancı yerde pek uyuyamam,yüzümü yıkamaya kalktım.Deniiiiz,sen patatesleri soy,çayı da koyuver,ne bulursan koy masaya,ben biraz daha uyuyacağım dedi ve uyudu:))
O patatesleri bulmak baya bir zor oldu yani
Kayınvalidem de bizimleydi.Yüzüme pek söylemese de,o gün ortalıkta "denizin bilmediği yok,eli de çabuk maşallah.Misafiri de nasıl ağırlayacağını bilir"diye dolandı durdu.Eltisine hava attı sanırım:))
Ama insan içtenliği alınca alınmıyor vallahi.Sen de öylesin demekki...

Valla istediğin kadar uğraş yaranamadıgın zaman yaranamıyorsun. Benim kaynana da hiç misafir anlayışı Yok hiç iyi bişey yapmaz hep aynı özenmez. Benim Evrim'e geldi Doğumda Doğuma kadar yemeğimi kendim yaptım.herseyin yerini gösterdim evimde herşey fazla fazla idi. Dolapta tavuk et kıyma var diye gösterdim. Kendim de en iyi şekilde özendim kahvaltıya ayrı öğlen ayrı akşam ayrı. Ben hastane de iken eşimle evde yediler . Dediği lafa bak ben bişeye ellemedim bi gün makarna yaptım bi gün çorba onu yedik diyor. Bende dedim herşeyin yerini biliyorsun yapıp yiyeydin dedim . Sanki ben tavugumu kıymamı yedin dicem öle düşünücm.

Oğlunuz kaç aylık tam olarak ? Kreş çok erken değilmi ya
Siz kaç haftalık hamilesiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…