Mesela ne dersiniz ?
Cidden merak ettiğim ve o tavrı öğrenmek için soruyorum.
Kv geldi 1 hafta kaldı ve daha da kalmaya niyetli diyelim.
Bunu eşinize veya kv nasıl istemediğinizi kırmadan hissettirirsiniz ?
Öğrenmenin yaşı Yok
daha kalacak mısın? açılış sorusu, üstüne;
"nasıl kalabiliyorsun ben kimsede uzun süre kalamam rahat edemem" derim mesela
ya da "bizim de programımız vardı ama neyse..."
çok kafam atmışsa, "1 haftadan uzun misafir sevmiyorum ben" diyebilirim.
zaten 12 yıllık evliyim kayınvalidem evime yılda bir kere gelip en üst üste fazla 3 gece kaldı (10 saat uzaktayız) hiç gerek kalmadı böyle bir konuşmaya ama kadıncağız potansiyeli biliyor kalma teşebbüsünde bile bulunmuyor
Yeşil biberleri nasıl kullanıyorsunuz çıkarınca,kızartıyormusunuz,ben teflon tavada doğranmış olarak az yağla çok öldürmeden kavuruyorum,çıkarınca yoğurtlu sos yapıyorum.Yine biber domatessos gibi hazırlayıp plastık bardaklarda donduruyorum.Bulgur pilavı için.Fakat çiğ koyduğum biberden hiç tat alamadım.Arkadaş kızarttığını söylediği için denemiştim ama sevemedim.Nohutu haslar muhafaza ederim
Dolma içini hazır eder buzluga atarım biri geleceği zaman çıkarır eritir dolmayi pisiririm
Sarma yapar muhafaza ederim direk çıkarır pisiririm
İçli köfte ... Borek...
Patlıcanları karnıyarık için alır kizartir buzluga atarım biri geleceği zaman çıkarır buzunu cozdurunce bı kıyma kavurur domates soslar fırına atarim
Taze fasulyeyi soteler buzluga atarım.
Maydanozu yıkar ayıklar doğrar buzluga atarım
Limonu öylece yıkar buzluga atarım salataya direk rendelerim
Mozaik pastam hep buzlukta hazır
Buz torbalarına yaptığım ilikli kemik suyu_tavuk suyu koyarım bulyonum olur çorba ve pilava
Tüm meyveleri yıkar doğrar buzluga atarım pasta tatlı meyve suyu meyveli yoğurt için... Şeftali çilek ne varsa...
Yeşil biberleri yıkar doğrar tek kullanımlık poşetlere koyarım
Bezelye ...
Bunlar çok pratik oluyor tavsiye ederim
Bakış açısıyla alakalı bu,şu sözü çok severim"İki kişi pencereden baktı,biri yerdeki çamuru gördü,biri gökteki yıldızları"İnsanoğlu bu bahane bulmak isteyene çok kapatmak isteyene de sebep çok.
Bnm kv kırk yılda bir gelir yine de hizmet ederim üstelik giderken de elim boş gitmem.
Kandillerde vs hediyesini alır giderim daha 12 senedir bir çöpünü görmedim ben.
Neyse bunlar geldi diye tavuk veya kıyma alırım durumum da çok müsait değildir.
Kadın bunu bile laf eder neymiş ben para harcıyormuşum.
Napım yani anlayamıyorum bizi güzel agırladı demek yerine oglunun parasını yemekle suçlardı helal olsun ne diyim.
hiçbişeye dikkat etmem , o yüzden kapım herkese her daim açıktır. alınganlık da etmem. pis vs derse temizleyiver eline mi yapışcak derim, akşam ne yesek diyen olursa "bana uyar ne yapsan yerim" derim. misafir gelince kendi evimde misafir olurum yaniilk gün kahvaltı hazırlarım mesela daha sonra kahvaltı hazır olmadan yataktan kalkmam
Direk çiğ olarak doğrayıp muhafaza ediyorum tatda hiç sorun yaşamadım .Acaba o seferlik tatsız bibere mi denk geldiniz ki... 5 senedir yaparım hep aynı gelir tadı bana salataya pilava sotelere menemene falan katarim buzu çözülmeden atarım direk yemeğin içineYeşil biberleri nasıl kullanıyorsunuz çıkarınca,kızartıyormusunuz,ben teflon tavada doğranmış olarak az yağla çok öldürmeden kavuruyorum,çıkarınca yoğurtlu sos yapıyorum.Yine biber domatessos gibi hazırlayıp plastık bardaklarda donduruyorum.Bulgur pilavı için.Fakat çiğ koyduğum biberden hiç tat alamadım.Arkadaş kızarttığını söylediği için denemiştim ama sevemedim.
Puhahhaha özel hayatımdan fazla detaylar verdim galiba , meral değilim de her an gerçekten afişe olabilirimKız meral senmisin Patates kovan hala aynı yerde mi,bari akşamdan hazır et te fellik fellik aramayayım
Konunun gidişatını okumadım.sadece bu msja cwp yazıp yardımcı olmak isterim.fellah köfte,rulo buzluk böregi,sigara böregi,meyveli parfe,açma,pogacs,içli köfte,köz patlıcan,kemik suları bunları yapıp buzluga atabilirsin.benim bebegimde dört aylık oldu.dogumdan sonra bakan olmayınca baya işime yaramıştıBir yandan onun hazirligi icersindeyim hem cocuk olunca bende zorluk cekmeyeyim diyorum.
Şimdilik yesil fasulye ve sulu köfte attım. Başka önerileriniz varsa seve seve alabilirim
Biberler annemin bahçesindendi.Körpelerdi de.Soteleyerek yaptığım herşeyde tat değişmedi,fakat çiğde,hani o sebzenin kokusunu hissedersiniz ya,o ful yoktu.Sanırım damak tadıma uymadı.Fakat salataya bile kullanmanıza çok şaşırdım.Hemen yarın 1 2 tane atıp bir kaç gün sonra deneyeceğim.Aslında dondurucuyu çok aktif kullanırım.Hani misal çığ düşse,evden çıkamasam, 1,5 2 ay tüm çeşitlerle beslenebilirizDirek çiğ olarak doğrayıp muhafaza ediyorum tatda hiç sorun yaşamadım .Acaba o seferlik tatsız bibere mi denk geldiniz ki... 5 senedir yaparım hep aynı gelir tadı bana salataya pilava sotelere menemene falan katarim buzu çözülmeden atarım direk yemeğin içine
Hmmm,baya çoksunuz o zamanPuhahhaha özel hayatımdan fazla detaylar verdim galiba , meral değilim de her an gerçekten afişe olabilirimmisafir ağırlamada bir markayım sonuçta
Valla istediğin kadar uğraş yaranamadıgın zaman yaranamıyorsun. Benim kaynana da hiç misafir anlayışı Yok hiç iyi bişey yapmaz hep aynı özenmez. Benim Evrim'e geldi Doğumda Doğuma kadar yemeğimi kendim yaptım.herseyin yerini gösterdim evimde herşey fazla fazla idi. Dolapta tavuk et kıyma var diye gösterdim. Kendim de en iyi şekilde özendim kahvaltıya ayrı öğlen ayrı akşam ayrı. Ben hastane de iken eşimle evde yediler . Dediği lafa bak ben bişeye ellemedim bi gün makarna yaptım bi gün çorba onu yedik diyor. Bende dedim herşeyin yerini biliyorsun yapıp yiyeydin dedim . Sanki ben tavugumu kıymamı yedin dicem öle düşünücm.Merhaba hanımlar
Özellikle aileden birisi size bir kaç haftalığına yatılı geldiğinde nelere dikkat edersiniz? Kv yanımıza gelecek ve ilk geldiklerinde oğlum 3 aylıktı, dolayısı ile yorgunluk ve koşturmadan elimden geleni yapsamda "keşke şunu aldiğimda hemen yerine koysaydım bak tatlı tatlı laf soktu" diye içten içe söylenirdim.
Şimdi 2 yaşında öğlene kadar kreşe giden bir oğlum ve yeni kırkı çıkmış bir bebegimiz insallah olacak kv gelince.
Tecrübelerinizden faydalanmayı cok isterim.
Ne ağzına laf vermek istiyorum, nede eleştirdiği birşyden dolayı ona yüz asmak çünkü oğlunun evine geliyor onun acisindan da dusunuyorum
Bakış açısıyla alakalı bu,şu sözü çok severim"İki kişi pencereden baktı,biri yerdeki çamuru gördü,biri gökteki yıldızları"
Boşverin,görmek istemeyenden daha kör yoktur...
Oğlunuz kaç aylık tam olarak ? Kreş çok erken değilmi yaBenim hizmet anlayışım kendi annemin ki gibi. Farklı yemekler tatlılar sürekli ikramlıklar vs..hatta bir keresinde evde salata malzemesi yoktu markette yakinimizda, esimden rica ettim alabiliemi cunku o yemege salata cok guzel giderdi. Ogullarinin evinde eksiklik hissetmesin istedim. Aradan vakit gecince kadin dedigin evde sirf salatw yok diye kocasini yollamaz filan dedi. Bilmiyorum beni dominant gorup zoruna mi gitti.
O yuzden bu yemek hizmet anlayisinda kendimi frenlemek zorundayim cunku zaten yeterince yogun olacagim. Ama ben ayni eski ben gibi kendimide paralamicam orasi kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?