• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatili misafirlikte yemek

Sürat astigim için hatta bana koridorda terbiyesiz bıdı bidi ..biseyler dedi ona ters cevap verdim diye. Ama umrunda değil .yine de kalıcak diyip diretiyor.
Yahu ben istemez miydim eşimin annesi benimde annem olsun .demiyorum ki kalksın yemek yapsın evi supursun.ama kendi yattığı yeri de toplar bı insan değil mi kalkıp yatağın içinde ikindiye kadar oturuyor .ben gidip topluyorum yine .peki ama bu bana eziyet sanki yapamıyorum gibi yapıyor ya bu haldeyseniz bu kadar bakıma muhtacsaniz kendi kızının yanında kalın dogrumu gelin bakmak zorunda değil kendi anama ben yapamıyorum bu kadar. Bana bir bardak su getir diyor e git kendin al suyun yerini de biliyorsun yani. Bunu bile benden bekleme .
Bı bardak su vermek bile bir bebekle ve GT kadar evle bahsetmekte zor geliyor.bunaltiyor.mevzu bir bardak su değil mevzu bakıma muhtaç miş gibi gtü yaymalari
Yani açıkçası artık hizmet etme işini bırakın.
Anne kalkıp kendin alabilirsiniz suyunu hatta bana da getir malum bebekli kadınım yardıma ihtiyacım var benim deyip geçin.
Akşam mesela çay faslını falan bırakın istiyorsa kendisi demlesin odanıza geçin bebeği uyutuyorum deyip.
Tek çeşit yemek yapıp geçin.

Yani gerçekten Konuyu okuyunca kv me şükrettim. 2 senede 2 kez geldi evime.
2. Kez geldiğinde de kadın buzluğumu doldurdu sağ olsun.
Ne biçim insanlar var cidden keşke az insan olmayı denese sizin kv

Gösterin kocaya neyi bekliyorsunuz? Durun ben söyleyim, eşinizin tepki vermeyeceğini annesinin tarafını tutup sizi susturacağına eminsiniz,işin sonu boşanma olur korkusuyla susmayı tercih ediyorsunuz, sevdiğiniz adamın arkanızda durmayacağını biliyorsunuz.Çok acı değil mi????
Ben herseyi dinlettim o da biliyor bastan beri beni istemedigini ailesinin , bunları duyunca ayrı sasırdı sok oldu neden bu kadar kin tuttular dedi . Ben aileme cogu seyi anlatmadım anlatsam inanın ortalık yıkılcak. Sadece elimde belli seyler delil olarak tutuyorum. Gurbetteyim birde ailem yok cok uzaktalar

Ben herseyi dinlettim o da biliyor bastan beri beni istemedigini ailesinin , bunları duyunca ayrı sasırdı sok oldu neden bu kadar kin tuttular dedi . Ben aileme cogu seyi anlatmadım anlatsam inanın ortalık yıkılcak. Sadece elimde belli seyler delil olarak tutuyorum. Gurbetteyim birde ailem yok cok uzaktalar
Eeee tamam şaşırdı,şok oldu sonra??? Gelmeye,gitmeye,hizmet etmeye devam...Yüzleşildimi,hesap soruldu mu,o benim eşim herkes haddini bilecek dendi mi???? Hayır ağzına bir parmak bal çalındı,ninni söylendi uyumaya devam.....Eşini seven ve sınır bilen hiç bir erkek şu duruma müsaade etmez bilin istedim..

Neye mahrum kaliyorsunuz meyve va hazirlamayin cok kendinize istiyorsaniz alin 1-2 tane elinize odanizda yiyin cay koymayin isterlerse su isim bitsin vs diyin esiniz bi zahmet yapsin yapmayin mecburen yemek yapicaksiniz kendi zevkinize gore yapin hic muhattap dahi olmayin ay ne kadar sinir bozucu yuzsuzler ya
Normalde buna hak vermem konu sahibi ama eşiniz ailesine söylediyse ve hala burası bizim evimiz diyorlarsa o zaman bu insanlar ayıp nedir bilmiyorlar demektir ve sizin ayıp etmenizde de sakınca yoktur. Çayınızı tatlınızı alın odanıza geçin.

Eeee tamam şaşırdı,şok oldu sonra??? Gelmeye,gitmeye,hizmet etmeye devam...Yüzleşildimi,hesap soruldu mu,o benim eşim herkes haddini bilecek dendi mi???? Hayır ağzına bir parmak bal çalındı,ninni söylendi uyumaya devam.....Eşini seven ve sınır bilen hiç bir erkek şu duruma müsaade etmez bilin istedim..
Anne babadır yaşlıdır diye bişey demedi malesef . Ben suçlu oldum neden ses almışım diye . Bazı şeylerden emin olmak için yaptım. Ama gerçekleri duymak acıttı açıkçası , yalandan yüzüme gülmüşler hep arkamdan çekiştirmişler . Siz çok haklısınız eşini seven müsade etmez

GElen misafire yemek sofra duzeni hep güzel olsun istiyorum yapmaya çalışıyorum. Salatam tatlım mutlaka olur .çay düzenim servisim öyle .ben kendime de öyleyim yani biri icin de değil ..
Peki ama yatılı olursa ve bu uzun sürerse hergun aynı özeni göstermek zor oluyor .özellikle eşimin ailesi uzun süre kalıyor gelince hiç istememe ragmen ve asla bir iş vs yapmıyor kaynana evim küçük olmasına rağmen hergun soylenmeme rağmen kalıyorlar. Eşimle konuştum gelmesinler vs diye düşünün normalde ayıp evet onun da ailesi ama en başından beri düşüncesizce tavır sergilediler bundan dolayı tavır aldım .eşim de diyor gelmeyin burası sıkıntı eşim çok zorlanıyor anne sen yardimci olmuyorsun hiç bir iş yapmiyorsun yine de oğlum orası benim de evin diyorbeni evden mi kovacaksiniz diyor yani inat üzerine bı aile. Eşim ben ne yapayım artık diyor .hamileyken bile gelip kaldılar ve bı kap yemek yapmadı iki hafta kaldı. Sadece oturur.bi hastalığı yok kendince ağrıyor oran buram diyor.ama evinde yemek de dahil herşeyi yapıyor .bu halleri beni iyice kendinden soğuttu yani.
Hergun ona detaylı güzel sofra hazırlamıyordum artik ama ben böyle biri değilim kendimle celisiyorum ben kendim rahatsız oluyorum .herşeyi özenli yapsam bu defa da gitmiyorlar .biz burda çok rahatız diyorlar . Özensiz yapınca olan bana oluyor. Yine de gitmiyorlar zaten. Hergun banyo tuvalet temzillmek zor oluyor gercketn temizliğe zerre önem vermeyen insanlar ve ben banyo tuvalet kullanamıyorum. Tuvalet sonrası annesi temizliğini duşta yapıyor çünkü her WC sonrası dusakabinin suyu sesi geliyor . Hergun evde temzilik düzen olsa bu defa burasi çok rahat biz çok rahatız diyorlar benim yorgunluğumu görmüyorlar .
Yani onlar gelince ben öyle mi yapayım böyle mi derken ikilemde kalıyorum evin duzeni cok bozuluyor eşim konuştu işe yaramıyor .hastane vs işleri oluyor mecbur geliyorlar yine geleceklermis yakında ben ne yapayım Allahaskina
Yıl 2025 olmuş hala tuvalet kagidini keşfedemeyen insanlar için yorma kendini. Annene git rahat et.

Anne babadır yaşlıdır diye bişey demedi malesef . Ben suçlu oldum neden ses almışım diye . Bazı şeylerden emin olmak için yaptım. Ama gerçekleri duymak acıttı açıkçası , yalandan yüzüme gülmüşler hep arkamdan çekiştirmişler . Siz çok haklısınız eşini seven müsade etmez
Yaşlı mııı??? Yaşlı ama sizin namusunuza dil uzatmayı aklı kesiyo, yaşlı ama ona buna sizin yemeğinizi hizmetlerinizi kötülüyooo yaşlı ama namus konusunun nekadar hassas olduğunu bile bile adınızı çıkartmaya çalışıyo.. ne yaşlısı yaa ,yaşlıysa gitsin tespih çeksin, namaz kılsın, açsın kuranı kerim okusun , yada gündüz kuşağıyla eğlensin .. yaşlılık böyle bisey değil bu şeytanlık... K. Bakmayın ama eşiniz size zerre değer vermiyor kulaklarıyla bunu duyduğu haşde anne ne diyosun sen bnm karımın namusuna nasıl dil uzatırsın hadi bakim herkes evine diyemiycek kadar pasif .. arkadaşında dediği gibi sırf siz daha fazla olay çıkarmayın, iş görüşmemeye gelmesin, mevcut düzen bozulmasın diye ağzınıza bi parça bal çalmış... Yazık bazı kadınlarımızın hayatı böyle anasının bilmem neyinden hala çıkamamış adamlar yüzünden mahvoluyooo... Noluyo sonunda koybolan heba olan mutsuz geçmiş bi hayat...

En son geldiklerinde o kadar sürat astım ki kek yaparmisin dedi bana benim bir buçuk yaşında bebeğim var görüyor yani bazen hiç durmuyor ve ben yapamam nerde bende o işler eskisi gibi değilim artık dedim çok zor anca yemeye yetisiyorum dedim. Kahve istedi evde kalmamış dedim .gidip alayım vs demiyoru. Yanında oturmuyorum çoğunlukla odamdayim. Gereksiz herşeye laf söylüyor kendi akrabalari da çok sikaytci . O kadar sürat astım ki eşim gidip demiş anne eşim çok zorlanıyor bı elinden tütün sizde vs diye .ben odamdayim düşünün durumu yoruldum yatıyorum vs diyorum yada dışarıya geçmeye gidiyorum akşam ben yokum isim var diyorum .yine de kadın bı hafta daha kaldı.o lafın üzerine bile. Bize bakacaksinzi oğlum diyip duruyor
Özenli sofralar, hakedene yapılır.
Her zaman evinize yayılan insanlara ne özeni?
Aşırı yüzsüz birde bana bakacaksınız ne demek? Eli ayağı tutarken bunlari yapmasa belki ilerde ihtiyaç olunca bakarsınız ama şu durum çok sevimsiz. Birde ben anlamıyorum bu hastane işi muhabbetini,her yerde hastane yok mu? Neden şehir değiştiriyor insanlar hastaneye gideceğiz diye?
Hayati bir konu olur anlarım ama basit yaşlılık sebepli hastalıklar için, bulundukları şehirde bir hastane /doktor bulmaları gerekmiyor mu? Ben mi yanlış düşünüyorum.

Evet en net sınırr aslında anne bizim ev gerceketen cok küçük misafir için uzun süreli kalmak için uygun değil olmalı. Ama artık onu bile istemiyorum yani deseki iki gün kalacak yok ben anneme gidiyorum derim .
yazmamışsınız
gittiler mi?
nedir son durum?

Ben bu gibi durumlarda asla sözümü esirgemiyorum. “Hadi anne kalk da, ben süpüreyim arkamdan sen de siliver, temiz temiz oturalım diyorum. Bir de yalandan sırıtıyorum. Bir yapıyor iki yapıyor üçüncüde evinin yolunu boyluyor. Acımasız bu millet ya. Kızlarına gelince kapı bile siliyorlar, geline gelince köle muamelesi.

Ben bu gibi durumlarda asla sözümü esirgemiyorum. “Hadi anne kalk da, ben süpüreyim arkamdan sen de siliver, temiz temiz oturalım diyorum. Bir de yalandan sırıtıyorum. Bir yapıyor iki yapıyor üçüncüde evinin yolunu boyluyor. Acımasız bu millet ya. Kızlarına gelince kapı bile siliyorlar, geline gelince köle muamelesi.
Dün kendi evinde börek açmış iş yapamayan kadına bakın. Mantığı şöyle ben gelinin evinde asla bı iş yapmam o bana hizmet edecek .ben böyle iğrenç bı ilişki görmedim .hayır kızına öyle değil o zman neden sen bizimm kizimizsin diyor degilmi.insanlarin içinde falan da kızımız o bizim falan diyor ..ama essek muamelesi yapılıyor evde bana.kendi annem de hasta rahatsız ama kim ne is tutarsa onu yapıyor ..
Bu tarz insanları evime sokmamak için gerçek bir neden lazım.bu kadını istemiyorum evinde kavga mı etsem acaba

Bizimkiler de bi dönem öyleydi çıldırmamak elde değil ama sizin ki bi başka yüzsüz ya eşiniz gelmeyin demiş bile umursamamis. Benim kp özellikle öyleydi yeni evliydim hep bendeydi resmen özellikle de yemeğe yetişirdi aşırı et yemeği seven bir adam neyse bir gün dedim ki sadece patates haslayacagm aradığı Zaman söylerim gelmez zaten 😂 aradı yine ne yemek yaptın falan dedim ki patates hasladim sadece demez mii ooo en sevdiğim ben şok adam yine geldi yine geldi. İligimle kemiğimle nefret ediyorum kpden.
ay inanamıyorum her akşam gelmek ne ya naptınız hala geliyor mu karısı yok mu bu adamın ve eşiniz ne diyor bu duruma ben sizin mevzuyu daha cok merak ettim

ay inanamıyorum her akşam gelmek ne ya naptınız hala geliyor mu karısı yok mu bu adamın ve eşiniz ne diyor bu duruma ben sizin mevzuyu daha cok merak ettim
Karısı evi vardı benim ev iş yerine yakındı kolayına geliyordu galiba. İlk yıllarım böyleydi şuan öyle değil çok şükür evi faln taşıdık iş yeri dağıldı öyle konu kapandı. Rahat olunca gelip gidiyorlardi. Eşime çok söylenmezdm bi iki kez söyledim bana da sormuyorlar ki derdi bende yeni gelindim kendimi mecbur görurdum ne saçma sanki tüm gelinlerin görevi budur gibi. Sonra sonra açıldı gözüm işte 😀

Back
X