- Emoji Skoru
- 100
- Puanlar
- 8
- Konu Sahibi nefermititi
Hayır ev kira arabayı eşim krediyle aldı..Bunlar neden bu kadar minnetsiz
Düğün altın ev araba iş bunlarda yardımları oldu mu size
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır ev kira arabayı eşim krediyle aldı..Bunlar neden bu kadar minnetsiz
Düğün altın ev araba iş bunlarda yardımları oldu mu size
Duzenli sofra kurmak tabağına yemek alıp masaya geçmek değil ,neye guldun anlamadım masa örtüm tabagim bardağın duzenli pecetelrim vs işte yani birazdaha özenli diyebilirmiyiz buna. eğer bir bebeğin yoksa anlamazsın bunları kolay gibi görüyorsun muhtemelen evde bakıma muhtaç üç kişi varsa bunları yapmak zor oluyor çıldırtıyor ..gelen kişiler bakıma muhtaç miş gibi davrandıkları için bu ifadeyi kullandım..yoksa tencereden bir tabaga yemek koy gel ye .tabağını götür değil olay. Niye bana böyle uzun anlattirdin bacimHer gun kendinize detayli sofra kuran biriyseniz(detayli sodra kurmakta ne bilmiyorum siz yazmisiniz)
+1-2 tabak fazla cikacak sekilde yapmak zor bir şey değil.
Onun disinda ben yatili misafir sevmem. Kalan da uzun kalmaz max 1 hafta. Yemek işini de özellikle yemege davet etmediysem normalden ekstra özel bir şey yapmam.
Orasi annesinin de evi degil eşiniz ve sizin eviniz kök aile bireylerinin istediginde gelip uzunnn uzunnn kalabilecegi evi degil orasi once bunu eşinizin anlatmasi lazim.
Ne zaman oglu tek basina eve cikar o zaman isterlerse ortak evleri olabilir ama elin kizi, ogluyla yaşanilan evde istedikleri gibi at koşturamazlar.
Yok okudukca yazıyorum herkese anca vakit buldumDikkat ettim de kendi annene git diye öneri verenler dışında herkese cevap vermişsiniz. Yani gitmeye niyetiniz yok anlaşılan. İyi çekeceksiniz ozaman
Neye mahrum kaliyorsunuz meyve va hazirlamayin cok kendinize istiyorsaniz alin 1-2 tane elinize odanizda yiyin cay koymayin isterlerse su isim bitsin vs diyin esiniz bi zahmet yapsin yapmayin mecburen yemek yapicaksiniz kendi zevkinize gore yapin hic muhattap dahi olmayin ay ne kadar sinir bozucu yuzsuzler yaEvet duzenli sofra demek yemeğimiz pilavdi salataydi meyvesiydi olur ama sırf gitsinler diye artık eksik yapıyorum tabiki önemli ben kendimi düşünüyorum artık ben mahrum kalıyorum kendi yeme duzenimdem .tek derdim bu değil işte yazmisim yukarda . Ama ben emziren bı kadın olduğum için şuan en önemli şey yemek ve yemek yerken hissettiğim huzur .
Ya aile içinde kötü gelin olmak daha doğrusu aile içinden de ziyade kötü insannis gibi olmak hiç istemezdim.ben evlenirken eşimin annesi benimde annem kafasıyla evlendim.hic böyle hayal etmedim duyardım böyle şeyler ama kendim de yaşayınca anladım..Etrafındaki çoğu insanın komşumun kuzenimin kv ile beraber yaşantıları da böyle değildi .birlik vardı yani anladinz mi beraber birşeyi yapmak vardı. Laf sokmak ignelemek girip yatak odasını karıştırmak vs yoktu bunları Tv'de dizilerde görürdüm.Eşinize söyleyeceksiniz açık açık gerekirse evet kovuyorum benim ailemin huzurunu bozuyosunuz, sizin yüzünüzden karımla mı bosanayim diyecek. Normal laftan anlayan insan olsa tabi ki saygısızlık etmeyeyim falan dersiniz ama böyle yüzsüz arsız insanları gerekirse kolundan tutup kapı önüne koymak gerekiyor. Eşinizle de konuşun sen gondermeyeceksen ben kavga kıyamet de olsa gondericem yoksa ben evden gidicem deyin. Utanmaz kadın istenmediği yere sülük gibi yapisirken ar etmiyor da siz defol git derken mi edeceksiniz.
Degilmi ya inşallah ablama giderim anneme yada. Bu şekilde asla bı daha agırlayamamDurmaaaz hizmete duruyor biraz uzaklasin esiniz siz olmayınca iyice dank eder kafasina da artik daha net durus sergiler
Evet en net sınırr aslında anne bizim ev gerceketen cok küçük misafir için uzun süreli kalmak için uygun değil olmalı. Ama artık onu bile istemiyorum yani deseki iki gün kalacak yok ben anneme gidiyorum derim .Sen bi de bana sor. Anksiyete sahibi oldum sayelerinde. Artık o duruma getirdiler ki koca denen adam da yok oldu gözümde. Git ananı görürsen gör ben yokum dedim. Bunca yıl savaştığım tek kişi aslında kocammış. Bir kere ne yapıyorsunuz dese bunlar olmazdı. Sanırım sizde de az buçuk bundan var. Annesine yardım et demiş ama daha net bir sınır koymamış eşin maalesef. Anladıkları tonu yakalaması lazım.
Bence bunu acik acik soyle , eger bidaha bu sekilde gelirseniz ben evde olmayacagim kusura bakmayin hastalandim kendime cocuguma esime zor yetiyorum diyinDegilmi ya inşallah ablama giderim anneme yada. Bu şekilde asla bı daha agırlayamam
Bana bu sene geldiler tam 20 gün oldu aman aman yarabbim , hem evimde yatıyor kalkıyor hem arkamdan ona buna dedikodumu yapıyor. Köyünden biraz bişey getirmiş onları da yapıp koyuyorum kendilerine yesinler diye , birde onu bunu arayıp benim getirdiklerimi yiyo diye söyleniyor diye duydum. Allahım o sözleri duydugum an beynimden vuruldum sanki. Herkese kendini acındırır beni kötü gelin ilan eder. Zaten en basından beri sevmiyo istemiyordu biliyorum da insan yalandan da olsa sevmis gibi yapar nankörlük etmez. Evime kargo gelir laf eder oglumun parasını yiyo diye , ki aldıgım iki üc parca ufak ev ihtiyacı , komsuma giderim laf eder, neden onu götürmedim diye esimi doldurur üstüme salar. Bir insan hic mi memnun olmaz ya diyorum bazen. Kahvaltısını yemegini hazırlar koyarım cayını kahvesini hazırlarım koyarım. Ama birilerine de arayıp hep para harcıyor dısarıdan yiyor oglumun parasını yiyo kötüdür bilmem nedir diye söyleniyor hep bu yazdıklarım duyduklarımın birazı hepsini yazsam şok olursunuz. Bir keresinde hastaneye gittim diye kim bilir nereye gitti beni neden götürmüyor , inşallah biri kaçırırda elime kına yakarım sevinirim dedigi sözleri işittim. Ben ne yapcam bilmiyorumTembel,bencil kaynana. Nerde görsem tanırım. Benimki de öyleydi. "Geldiğime deysin, yorgunluğum çıksın" deyip bir, bir buçuk ay falan kalırdı. Gelirken de bana demezdi, oğluna derdi. 15 yıl böyle geçti. En sonunda ben de şarter attı. Yediği naneler yüzünden "seninle bir daha asla aynı ortamda olmayacağım, bir daha yüzünü bile görmek istemiyorum" diye yüzüne sakin sakin söyledim. O delirdi tabi ama ben arkama bile bakmadım. Artık görüşmüyorum. Çok rahatım. Siz benim kadar sabretmeyin çünkü benim diğer adım sabırtaşıydı. Beni bile çatlattılar.
Laftan anlamıyorsa hizmeti kesin çay mi yaptınız sadece kendinize alın yemek mi yaptınız bir çeşit yapın onların kıyafetlerine yıkamayın asmayın ütülemeyin yatağını toplayıp kurmayın sohbet hiç olmasın hep kendi başınıza takılın. Ara ara dışarı çıkın tek başınıza.Hahaha işte bak aynı şey hiissediyorum senin o çaresizliğini.istemeye istemeye yemeğini farklı yapmak zorunda kalmabi yavaş yavaş seni değiştirmelerini evini düzenini yavaş yavaş değişmeleri bı anlıyorum işte bunlar anladinmi nefret ettiriyor insanı.
Bir misafir bir eve geldimi beş gün en fazla .agirlanir sabredilir vs.ama fazlası fazla kimine göre üç gündür habkinine göre bı haftadır inanın sonrası ev sahibine eziyet .hele hele kalkıp bı makienye çamaşır atayım kızım ver ütüleri ben yapayım demiyorsa ev bakimevine dönüyor ve ev sahibi artık evin misafiri gibi oluyor ,hem evine çok ait hem kendi evine çok uzak...arada derede
Valla kötü olmadan kurtulmak zor. (Tabi bu kötü olmaksa aslında sınırlarını korumak.) Direkt yüzlerine demek gerekiyor. Saygılı olayım kırmıyım dedikçe yüz buluyor şeytanlar. Tabi eşiniz bu duruma ne diyor o da önemli. Ben artık eşimin ne diyeceğini umursamıyorum. Beni düşünmeyen adamın aile ilişkilerini düşünecek değilim bu saatten sonra.Bana bu sene geldiler tam 20 gün oldu aman aman yarabbim , hem evimde yatıyor kalkıyor hem arkamdan ona buna dedikodumu yapıyor. Köyünden biraz bişey getirmiş onları da yapıp koyuyorum kendilerine yesinler diye , birde onu bunu arayıp benim getirdiklerimi yiyo diye söyleniyor diye duydum. Allahım o sözleri duydugum an beynimden vuruldum sanki. Herkese kendini acındırır beni kötü gelin ilan eder. Zaten en basından beri sevmiyo istemiyordu biliyorum da insan yalandan da olsa sevmis gibi yapar nankörlük etmez. Evime kargo gelir laf eder oglumun parasını yiyo diye , ki aldıgım iki üc parca ufak ev ihtiyacı , komsuma giderim laf eder, neden onu götürmedim diye esimi doldurur üstüme salar. Bir insan hic mi memnun olmaz ya diyorum bazen. Kahvaltısını yemegini hazırlar koyarım cayını kahvesini hazırlarım koyarım. Ama birilerine de arayıp hep para harcıyor dısarıdan yiyor oglumun parasını yiyo kötüdür bilmem nedir diye söyleniyor hep bu yazdıklarım duyduklarımın birazı hepsini yazsam şok olursunuz. Bir keresinde hastaneye gittim diye kim bilir nereye gitti beni neden götürmüyor , inşallah biri kaçırırda elime kına yakarım sevinirim dedigi sözleri işittim. Ben ne yapcam bilmiyorum
Ne mi yapacaksınız? Namusunuza kadar dil uzatan kv eve sokmayacak bu iğrençliği duyupta susan kocayı boşayacaksınız? Zaten bir erkek karısına bu kadar kolay hakareti iftirayı sineye çekiyorsa o adam değil,kapı paspası bile olamaz....Nasıl sevebilirsiniz böyle bir adamı? Çaresizlik ve imkansızlıktan çekiyorum derseniz anlatım ama seviyorum demek yok kabul edemem.....Bana bu sene geldiler tam 20 gün oldu aman aman yarabbim , hem evimde yatıyor kalkıyor hem arkamdan ona buna dedikodumu yapıyor. Köyünden biraz bişey getirmiş onları da yapıp koyuyorum kendilerine yesinler diye , birde onu bunu arayıp benim getirdiklerimi yiyo diye söyleniyor diye duydum. Allahım o sözleri duydugum an beynimden vuruldum sanki. Herkese kendini acındırır beni kötü gelin ilan eder. Zaten en basından beri sevmiyo istemiyordu biliyorum da insan yalandan da olsa sevmis gibi yapar nankörlük etmez. Evime kargo gelir laf eder oglumun parasını yiyo diye , ki aldıgım iki üc parca ufak ev ihtiyacı , komsuma giderim laf eder, neden onu götürmedim diye esimi doldurur üstüme salar. Bir insan hic mi memnun olmaz ya diyorum bazen. Kahvaltısını yemegini hazırlar koyarım cayını kahvesini hazırlarım koyarım. Ama birilerine de arayıp hep para harcıyor dısarıdan yiyor oglumun parasını yiyo kötüdür bilmem nedir diye söyleniyor hep bu yazdıklarım duyduklarımın birazı hepsini yazsam şok olursunuz. Bir keresinde hastaneye gittim diye kim bilir nereye gitti beni neden götürmüyor , inşallah biri kaçırırda elime kına yakarım sevinirim dedigi sözleri işittim. Ben ne yapcam bilmiyorum
Evde olma sen hızmet ettiğin için keyif yapmaya geliyorlar farkında değilsin.GElen misafire yemek sofra duzeni hep güzel olsun istiyorum yapmaya çalışıyorum. Salatam tatlım mutlaka olur .çay düzenim servisim öyle .ben kendime de öyleyim yani biri icin de değil ..
Peki ama yatılı olursa ve bu uzun sürerse hergun aynı özeni göstermek zor oluyor .özellikle eşimin ailesi uzun süre kalıyor gelince hiç istememe ragmen ve asla bir iş vs yapmıyor kaynana evim küçük olmasına rağmen hergun soylenmeme rağmen kalıyorlar. Eşimle konuştum gelmesinler vs diye düşünün normalde ayıp evet onun da ailesi ama en başından beri düşüncesizce tavır sergilediler bundan dolayı tavır aldım .eşim de diyor gelmeyin burası sıkıntı eşim çok zorlanıyor anne sen yardimci olmuyorsun hiç bir iş yapmiyorsun yine de oğlum orası benim de evin diyorbeni evden mi kovacaksiniz diyor yani inat üzerine bı aile. Eşim ben ne yapayım artık diyor .hamileyken bile gelip kaldılar ve bı kap yemek yapmadı iki hafta kaldı. Sadece oturur.bi hastalığı yok kendince ağrıyor oran buram diyor.ama evinde yemek de dahil herşeyi yapıyor .bu halleri beni iyice kendinden soğuttu yani.
Hergun ona detaylı güzel sofra hazırlamıyordum artik ama ben böyle biri değilim kendimle celisiyorum ben kendim rahatsız oluyorum .herşeyi özenli yapsam bu defa da gitmiyorlar .biz burda çok rahatız diyorlar . Özensiz yapınca olan bana oluyor. Yine de gitmiyorlar zaten. Hergun banyo tuvalet temzillmek zor oluyor gercketn temizliğe zerre önem vermeyen insanlar ve ben banyo tuvalet kullanamıyorum. Tuvalet sonrası annesi temizliğini duşta yapıyor çünkü her WC sonrası dusakabinin suyu sesi geliyor . Hergun evde temzilik düzen olsa bu defa burasi çok rahat biz çok rahatız diyorlar benim yorgunluğumu görmüyorlar .
Yani onlar gelince ben öyle mi yapayım böyle mi derken ikilemde kalıyorum evin duzeni cok bozuluyor eşim konuştu işe yaramıyor .hastane vs işleri oluyor mecbur geliyorlar yine geleceklermis yakında ben ne yapayım Allahaskina
Evimde güvenlik kamerası var , bu denilenler yüzüme karsı malesef söylenmedi ve esim iste oldugu icin duymadı hicbirini , ben hepsini kayıttan gelen seste duydumNe mi yapacaksınız? Namusunuza kadar dil uzatan kv eve sokmayacak bu iğrençliği duyupta susan kocayı boşayacaksınız? Zaten bir erkek karısına bu kadar kolay hakareti iftirayı sineye çekiyorsa o adam değil,kapı paspası bile olamaz....Nasıl sevebilirsiniz böyle bir adamı? Çaresizlik ve imkansızlıktan çekiyorum derseniz anlatım ama seviyorum demek yok kabul edemem.....
En son cinnet gecirdm onun icinde deli dedilerValla kötü olmadan kurtulmak zor. (Tabi bu kötü olmaksa aslında sınırlarını korumak.) Direkt yüzlerine demek gerekiyor. Saygılı olayım kırmıyım dedikçe yüz buluyor şeytanlar. Tabi eşiniz bu duruma ne diyor o da önemli. Ben artık eşimin ne diyeceğini umursamıyorum. Beni düşünmeyen adamın aile ilişkilerini düşünecek değilim bu saatten sonra.
Odanı hep kitli tut sokma kimseyiAynen öyle .odama çok rahat girip çıkıyor zaten aizndan hizmet etmemiş olurum ama evi bok götürür.
Gösterin kocaya neyi bekliyorsunuz? Durun ben söyleyim, eşinizin tepki vermeyeceğini annesinin tarafını tutup sizi susturacağına eminsiniz,işin sonu boşanma olur korkusuyla susmayı tercih ediyorsunuz, sevdiğiniz adamın arkanızda durmayacağını biliyorsunuz.Çok acı değil mi????Evimde güvenlik kamerası var , bu denilenler yüzüme karsı malesef söylenmedi ve esim iste oldugu icin duymadı hicbirini , ben hepsini kayıttan gelen seste duydum