- 10 Nisan 2014
- 43.983
- 116.744
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #9.001
o ucuza geçinenler yardım alıyorlar kayınvalide ve annelerinden ve köylerinden.tüm kışlığı bedavaya getiriyorlar neredeyse.öyle ben de geçinirim tabi kiHer şey iki katından fazla pahalandı geçen sene bu zaman pandemi başladığında torku sıvı yağı 35 ya da 40 aldım şimdi yeni baktım 100 lira yani diğer ürünle gelen zamları hiç saymıyorum bile bu değişim tam 1 senede gelinen nokta artık imkanı yok 2bine geçinmek falan ha geçinmekten kasıt açlıktan ölmemekse ölmezsin sadece karnın doyar o kadar. Benim derin dondurucum ettir sucuktur vs dolu ona rağmen çok zor 2 bine. Nisan ayından itiberen 1 ay yazacağım ne kadar tuttuğunu
Hahaha ben yemiyorim şu ana kadar da balık namına hiçbir şey yemedim şükür şimdiye kadar bir sorun olmadı zekamda balık seviyorum hiç alışamadım yemeyede.somon yemiyorsa çocuğunuz zekası kıt olurcular gelmemiş mi acaba konuya?
Yani tanıdıklarım var aileden yardım almadan geçinen ama geçindiklerini sanıyorlar kahvaltıda sadece 1 çeşit peynire ve zeytine dadanıp bolca ekmek ya da doğru düzgün meyve yok yiyerek geçiniyorlar evet geçiriyorlar işte kızdığım nokta da şu önemli olan karın doyurmak değil ki o karnı neyle doyurduğun geçinemeyen halinden memnun bir tek bizler değiliz böyle gözlemledim hepo ucuza geçinenler yardım alıyorlar kayınvalide ve annelerinden ve köylerinden.tüm kışlığı bedavaya getiriyorlar neredeyse.öyle ben de geçinirim tabi ki
valla kuzum benden çok çok geliri düşük evlere misafir olunca şoka giriyorum.eşyalar yepyeni heryer dayalı döşeli.perdeler en süslüsünden.yemeden kısıyorlar çocuklardan kısıyorlar taksit taksit alıyorlar.bu doğru mu peki?o çocukları gözü aç yetişiyor anne baba yüzünden.eşyalarını kim görüyor yahuu?zaten evine tanıdık insan gelir.o da gerçek mali durumunu zaten bilir kimi kandırıyorsun değil mi?bir ailede öncelik daima çocuk da olmalıYani tanıdıklarım var aileden yardım almadan geçinen ama geçindiklerini sanıyorlar kahvaltıda sadece 1 çeşit peynire ve zeytine dadanıp bolca ekmek ya da doğru düzgün meyve yok yiyerek geçiniyorlar evet geçiriyorlar işte kızdığım nokta da şu önemli olan karın doyurmak değil ki o karnı neyle doyurduğun geçinemeyen halinden memnun bir tek bizler değiliz böyle gözlemledim hep
Yani zerre umrumda olmaz yemişim eşyasını kızıma her ara öğünde sorarım bugün canın ne istiyor diye bugün ceviz istedi şimdi ben kızımın bu isteğini ceviz pahalı diye geri çevirip eşya nasıl alayim yani nasıl yapıyor insanlar anlamıyorum ben gözünün içine bakıyorum ki boğazından 2 lokma daha fazla geçsin millet çocuğunun boğazından kısıyor hemde ne için 2 gün sonra modası geçecek eşya içinvalla kuzum benden çok çok geliri düşük evlere misafir olunca şoka giriyorum.eşyalar yepyeni heryer dayalı döşeli.perdeler en süslüsünden.yemeden kısıyorlar çocuklardan kısıyorlar taksit taksit alıyorlar.bu doğru mu peki?o çocukları gözü aç yetişiyor anne baba yüzünden.eşyalarını kim görüyor yahuu?zaten evine tanıdık insan gelir.o da gerçek mali durumunu zaten bilir kimi kandırıyorsun değil mi?bir ailede öncelik daima çocuk da olmalı
bir görümcem sadece çocuklarına hedefti.eski basit eşyalarda oturdu ama o kızlar yurtdışına bile gitti üniversitede.sonra çok iyi okulları bitirdiler ve çok mevkili kariyerli adamlarla evlendiler.ev de ev eşya da eşya diyenlerin çocukları iyi eğitim alamadıklarından halaa işsiz ya da düşük gelirli.ben onu örnek alırım hep.önce çocuğun istekleri eğitimi gelirYani zerre umrumda olmaz yemişim eşyasını kızıma her ara öğünde sorarım bugün canın ne istiyor diye bugün ceviz istedi şimdi ben kızımın bu isteğini ceviz pahalı diye geri çevirip eşya nasıl alayim yani nasıl yapıyor insanlar anlamıyorum ben gözünün içine bakıyorum ki boğazından 2 lokma daha fazla geçsin millet çocuğunun boğazından kısıyor hemde ne için 2 gün sonra modası geçecek eşya için
Öyle olmalı canım zaten çok yanlış insanın boğazından kısması herkes imkanları dahilinde almalı etmeli.bir görümcem sadece çocuklarına hedefti.eski basit eşyalarda oturdu ama o kızlar yurtdışına bile gitti üniversitede.sonra çok iyi okulları bitirdiler ve çok mevkili kariyerli adamlarla evlendiler.ev de ev eşya da eşya diyenlerin çocukları iyi eğitim alamadıklarından halaa işsiz ya da düşük gelirli.ben onu örnek alırım hep.önce çocuğun istekleri eğitimi gelir
ben çıkıyorum.sabah ola hayrola demişler.iyi gecelerrrrrÖyle olmalı canım zaten çok yanlış insanın boğazından kısması herkes imkanları dahilinde almalı etmeli.
Babam hep şey der canınız ne istiyorsa söyleyin alayım param yoksa 1 kilo almam ama yarım kilo alırım sırtıma 2 ceket değil 1 ceket giyerim diye .
İyi gecelerben çıkıyorum.sabah ola hayrola demişler.iyi gecelerrrrr
Benim çok bilgim yok canim ne okursam paylaşıyorum dün botlar yoktu bugün geldi o yüzden düzeldi biraz :)Bibibella coinler falan baya cikti ama sanirim bir düzeltme daha bekleniyor. Sen ne düsünüyosun?
Bu kadar ödevi veren de düsünsün. Ben olsam acik acik konusurum ögretmenle.gecenin şu vakti ödevini yapıyorum kızın.çocuk sahibi olmak isteyenler tekrardan düşünsün
MaşallahCoinlerden 50 tl kardayım ehehe
Maşallahbende 300 tl zarardayım
Niye yüzümüze vurdunki şimdigünaydın pis fakirler :))
Her şey iki katından fazla pahalandı geçen sene bu zaman pandemi başladığında torku sıvı yağı 35 ya da 40 aldım şimdi yeni baktım 100 lira yani diğer ürünle gelen zamları hiç saymıyorum bile bu değişim tam 1 senede gelinen nokta artık imkanı yok 2bine geçinmek falan ha geçinmekten kasıt açlıktan ölmemekse ölmezsin sadece karnın doyar o kadar. Benim derin dondurucum ettir sucuktur vs dolu ona rağmen çok zor 2 bine. Nisan ayından itiberen 1 ay yazacağım ne kadar tuttuğunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?