• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırım konuları eşin pasifliği

Birikim var mı? Ev almak istiyorsanız birikimsiz olmaz çünkü. Bazı insanlar geleceği değil bugünü yaşıyorlar sadece. Bu tür fikir ayrılıkları ilişkiyi de etkiliyor. Sizi kendi aileme benzettim. Babam eşiniz gibi annem de mal mülk olsun derdindeydi. Ev var, araba var ama annem senelerdir niye yazlığımız yok diye söylenir.

aynı kişi misiniz bilemem
neden burada sürekli para konusu açıyorsunuz onu da bilemiyorum
çünkü ben ilk defa yazıyorum sizin konularınıza

ama sizin model çok sayıda yengem var o yüzden merak ettiğim için yazıyorum:
yaşınız daha 30 değil
demek ki yaş 25 olmadan koşa koşa evlenmişsiniz
hemen 1. yılda çocuk yapmışsınız
belki atanır atanmaz evlendiniz daha evlendiğinizde KYK borcunuz bile vardı Allah bilir
2 sene ev eşya düğün kredi ödemekle geçmiştir ki doğum da olmuş bu arada
balayı taksidi bitmeden bebek doğmuş bile olabilir yani

sorması ayıp
daha 30 yaşında 2 insan olarak şu ülkede işiniz var, bebeğiniz var, borç harç yoksa siz daha Allah'tan belanızı mı istiyorsunuz?
kesin öğretmensinizdir siz (benim bu model yengeler hep öğretmen)

ha onlar ne yaptı "üstüme tapulu ev olmadan bebek yapmam" dediler mesela borç harç aileler filan yadım etti evler alındı
o kadar eve meraklıydınız o zaman baştan pazarlığı yapacaktınız.
baştan kendi modelinizde koca bulacaktınız...ya da adama rest çekip yola getireceksiniz ki bir de ona sormak lazım acaba sizin harcamalarınız ve beklentileriniz ne kadar rasyonel...her türlü, burada konu açıp durmanızın maksadı ne?

kusura bakmayın da Allah'tan belanızı istemiyorsanız ve burada sosyal deney filan yapmıyorsanız artık şu konularınıza bir son verin. Sizdeki koca bu model, bu yani, koşa koşa evlemeseydiniz!!! ne yapak kaç yaşında adama biz, toplanıp dövek mi?

Hem engelli hem ogretmen hem esinin maasi dusecek hem esinin evle ilgisi olmayan hem esi para biriktiremeyen...
Umarım aynı kişi değillerdir. Mütemadiyenüzgünün son açtığı konudan sonra o kocanın yüzüne bakmaması gerekiyordu çünkü beraber ev alma planları yapması değil.

Bence maddi konularda kim daha becerikliyse o bakmali. Bir cift tanıyorum adam eline gecen parayi sözde yatirimlarla batiriyor, esi de onun egosu kirilmasin diye sen cikartmiyor. Burda kücük rakamlardan da bahsetmiyorum. Esiniz becermiyorsa siz bakicaksiniz. Bunun bana göre erkegi kadini yok, ama siz plan yapiyorsaniz esinizde o durumda uymak zorunda

4 yıldır evliyim. Eşim 31 yaşında ben de 30a merdiven dayadım. Ancak 4 senede eşim hiçbir şekilde ev araba vs olaylarına ya da bu olmasa bile Birikilaylarına girmedi. 10 bin oazancı var neredeyse ama kenarda hiç parası yok. Yalnızca benim koyduklarım var. İşe gidip geliyor alışveriş yapıyo evde oturuyo. Bir yere gezmeye bile gitmiyoruz doğru düzgün. Çevremde genellikle erkekler yatırım konusunda bilgili arsa borsa ya da araba işlerini biliyorlar eşim arabadan bile anlamıyor. Hatta kullanmayı bilmiyor. Ve hala öğrenmek için çabalama yok. Küçük çocuğumuz var ve artık araba ihtiyaç olmaya başladı. Sanki birşeyler yanlış gibi hissediyorum. Sanki ev içi yükleri ben yükleniyorum eşimin evlilik içinde çok bir vasfı yok gibi geliyor. Kira fatura ödemek ise gidip gelmek dışında. Çocuğum kitabını kreşini ben araştırıyorum parayı ben biriktiriyorum. Ne yatırım yapabilirizi ben araştırıyorum. Market pazar kargo işleriyle ben uğraşıyorum. Arkadaşlarıma bakıyorum eşleri arabayla her yere götürüp getiriyor ben küçük çocukla otobüsle geziyorum. Bulunduğum yer de küçük bir yer ve o yüzden sürekli otobüsle bir yerlere gitmek zorunda kalıyorum en az yarım saat. Sizin evliliğin dinamiği nasıl? Ev içi iş dağılımı nasıl? Eşiniz birikim ve maddi konularda destek olur mu?
Evlenirken eşinizin kişiliği bu değil miydi?

aynı kişi misiniz bilemem
neden burada sürekli para konusu açıyorsunuz onu da bilemiyorum
çünkü ben ilk defa yazıyorum sizin konularınıza

ama sizin model çok sayıda yengem var o yüzden merak ettiğim için yazıyorum:
yaşınız daha 30 değil
demek ki yaş 25 olmadan koşa koşa evlenmişsiniz
hemen 1. yılda çocuk yapmışsınız
belki atanır atanmaz evlendiniz daha evlendiğinizde KYK borcunuz bile vardı Allah bilir
2 sene ev eşya düğün kredi ödemekle geçmiştir ki doğum da olmuş bu arada
balayı taksidi bitmeden bebek doğmuş bile olabilir yani

sorması ayıp
daha 30 yaşında 2 insan olarak şu ülkede işiniz var, bebeğiniz var, borç harç yoksa siz daha Allah'tan belanızı mı istiyorsunuz?
kesin öğretmensinizdir siz (benim bu model yengeler hep öğretmen)

ha onlar ne yaptı "üstüme tapulu ev olmadan bebek yapmam" dediler mesela borç harç aileler filan yadım etti evler alındı
o kadar eve meraklıydınız o zaman baştan pazarlığı yapacaktınız.
baştan kendi modelinizde koca bulacaktınız...ya da adama rest çekip yola getireceksiniz ki bir de ona sormak lazım acaba sizin harcamalarınız ve beklentileriniz ne kadar rasyonel...her türlü, burada konu açıp durmanızın maksadı ne?

kusura bakmayın da Allah'tan belanızı istemiyorsanız ve burada sosyal deney filan yapmıyorsanız artık şu konularınıza bir son verin. Sizdeki koca bu model, bu yani, koşa koşa evlemeseydiniz!!! ne yapak kaç yaşında adama biz, toplanıp dövek mi?
Benim bu şekilde tanıdığım herkes de öğretmen ilginç bir şekilde.

Bahsettiğiniz üyeyi biliyorum ama o ben değilim. Dünyada tek engelli ben değilim ki ya da maddi konularda eşiyle anlaşamayan
bence o da sizsiniz.hatta geçenlerde soruldu size hayır demediniz.bu arada siz biriktirin maaşınızdan arta kalanı.bankada altın hesabı açtırın.orada 200 tl lik bile altın alınabiliyor.

Umarım aynı kişi değillerdir. Mütemadiyenüzgünün son açtığı konudan sonra o kocanın yüzüne bakmaması gerekiyordu çünkü beraber ev alma planları yapması değil.
Hatirliyorum konusunu. Bu yorumlari almamak icin farkli hesaptan yazmis olabilir. Kocasindan bir ton yakinip boşanmaya yanasmiyordu

4 yıldır evliyim. Eşim 31 yaşında ben de 30a merdiven dayadım. Ancak 4 senede eşim hiçbir şekilde ev araba vs olaylarına ya da bu olmasa bile Birikilaylarına girmedi. 10 bin oazancı var neredeyse ama kenarda hiç parası yok. Yalnızca benim koyduklarım var. İşe gidip geliyor alışveriş yapıyo evde oturuyo. Bir yere gezmeye bile gitmiyoruz doğru düzgün. Çevremde genellikle erkekler yatırım konusunda bilgili arsa borsa ya da araba işlerini biliyorlar eşim arabadan bile anlamıyor. Hatta kullanmayı bilmiyor. Ve hala öğrenmek için çabalama yok. Küçük çocuğumuz var ve artık araba ihtiyaç olmaya başladı. Sanki birşeyler yanlış gibi hissediyorum. Sanki ev içi yükleri ben yükleniyorum eşimin evlilik içinde çok bir vasfı yok gibi geliyor. Kira fatura ödemek ise gidip gelmek dışında. Çocuğum kitabını kreşini ben araştırıyorum parayı ben biriktiriyorum. Ne yatırım yapabilirizi ben araştırıyorum. Market pazar kargo işleriyle ben uğraşıyorum. Arkadaşlarıma bakıyorum eşleri arabayla her yere götürüp getiriyor ben küçük çocukla otobüsle geziyorum. Bulunduğum yer de küçük bir yer ve o yüzden sürekli otobüsle bir yerlere gitmek zorunda kalıyorum en az yarım saat. Sizin evliliğin dinamiği nasıl? Ev içi iş dağılımı nasıl? Eşiniz birikim ve maddi konularda destek olur mu?

Çevrenizdeki diğer erkeklerle eşinizi kıyaslamak çok çirkin. Aynısını eşiniz yapsaydı hoşunuza gider miydi ?

Yatırımdan anlamak diye bir kavram her zaman yüzde yüz geçerli değil. Bizim gibi ülke ekonomilerinde temel iktisat teorileri dahi devre dışı kalıyor.

Yatırımdan anladığını sandığınız insanların : para kazanma uğrunda hiç para kaybetmediğini mi sanıyorsunuz ?

Çocukla araba sahibi olmanın hiç bir bağlantısı yok. Araba başlı başına bir masraf kapısı henüz hesap etmeseniz de. Aracın kaskosu , sigortası , benzini , servis bakımı bedava değil. Oturduğunuz yer sorunlu ise bu masraflara otopark giderini de eklemelisiniz.

Cebinizde paranız varsa tüm taksiler sizin.

Eşiniz kira ve faturaları ödüyor , sizden para kaçırıyor veya saklıyor da değil , bu durumda sorun nedir ?

Ev alamasanız da kiranızı sorunsuz ödeyebilmekte bugünün şartlarında şükür sebebi.

Bu borsa işlerinde de adam kazanınca Aslan kocam bütün parayı batırınca beter olasıca kocam diyor insanlar 🤣 çalışıyorsanız birikimi siz üstlenin. Ayrıca bence 10.000 şu devirde ancak geçinmeye yeter, kira, faturalar, mutfak masrafları derken zaten elinde bir şey kalmaz.

Vallahi konu ev ise bu dönem bence aşırı zor istanbulda cok degil geçtiğimiz yaz oturdugumuz ev 370 di suan 1.000 diye açıyorlar ağızlarını tüm ülkede durum aynı..

Back
X