çok rahat her ay bir bilezik alıp kenara koyabilirsin
ev olayını bilemem
almak istediğin ev 120 bin tl miAltın da olabilir ama ortada bir şeyim olsun istiyorum açıkçası
almak istediğin ev 120 bin tl mi
peşinatın var mı
kaç yıl vadeli çekeceksin aylık ödemen ne olacak
Hiç peşinatim yok.ayda en fazla 1500tl verebilirim.
Ev almak için %25 evin bedelini peşinat vermeli diye biliyorumHiç peşinatim yok.ayda en fazla 1500tl verebilirim.
peşinat olmadan zor biraz.
banka evin tamamına kredi vermiyor genelde. eve ekspertiz geliyor. eksperin biçtiği değerin %80ini veriyor banka.
Ev almak için %25 evin bedelini peşinat vermeli diye biliyorum
buna ilave olarak tapu masrafı da gerekli.
sizin fikriniz ama ayda 1500 tl verebilecekseniz altın hesabı açıp o 1500 tl yi her ay yok sayarak da iyi para birikimi yapabilirsiniz.
Ben bekarken bu şekilde bir araba parası biriktirmiştim , şimdi evliyim yine biriktiriyorum.
Her ay en az 600-700 tl altın için maaşımdan yok sayıyorum ve baya birikimim oldu.
O zaman biraz biriktirmem gerekiyor.biyerden başlamam lazım.
arabanız yoksa araba alın o halde:)Ben çok musrifim aslında.kk nin gazabına uğramamak için yazamadım da.simdi de bikac tane altın aldım ama bu defa maaş bitti diye kredi kartından alışveriş yaptım.
Belki büyük bi borca girersem kendimi frenlerim.
arabanız yoksa araba alın o halde:)
Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)
Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.
Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.
Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?
Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .
Hem ev kredisi hem kira mi odeyeceksiniz?
Yoksa evde oturup kiradan mi kurtulacaksiniz?
2. Şıksa düsünülebilir ama yoksa cok cok zor. Bu kadar sıkmaya bence hic gerek yok.
Zaten pahali bir sehirdeymissiniz.
Bence her ay maaşından bankaya at . Ya da altın al . Daha bu yaşta niye kendini kredi sıkıntısına sokmak istiyorsun . Rahat rahat eğleneceğin , gezeceğin yaşta paran krediye gidecek
Araba da tam bi masraf :) ama ev alsam kiraya versem hem gelir kaynağı hem yatırım olacak :)
Evimi memleketten alıp kendim de farklı bir şehirde yaşamak istiyorum :)
Araba ciddi masraflı bence de bu secenegi eleyin.
Peki ev kiracisiz kalsa veya kiraci duzenli odeme yapmasa kac ay dondurebileceksiniz? Buna gore alin veya once her ay bi yarim falan alip biriktirin. Biraz eliniz saglamken girin.
Ayni mantikla ben de ev alicam. 200 bin pesin 150 bin kredi seklinde... kirayi kiraci odeyecek gibi olacak. Ama esim askerden donunce alayim diyorum. Cunku kira aksarsa zora dusmek istemem. Insallah aralik ayinda...
Çok rahat alirsin canım... kiradan kurtulacağın için...kira ödemek yerine ev kredisi ödersin...
Ayrıca haftada 30 saat çalışıp gelirini ek ders ile 4500 e çıkarırsın.. 2000-2500 arasi kredi ödersen..gerisi de sana yeter..
Hem borçlanmadan birşeyler alanazsin...
Kredi kartı ile alisverisin sınırı kaciyor, bence kapattır, nakit harca...farki gör...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?