Yatırım yapmak,israftan kaçınmak

Ben de para biriktiremiyordum bir lira köşeye atamiyordum
Şöyle yaptım önce kredi kartımi evde bulamayacağim bir yere koydum her an elimin altinda olmayacak bir yerde duruyor kredi karti
Daha sonra otamatik altin hesabı açtım bireysel emeklilik yaptırdım
Siz de yapabilirsiniz

Bir de en çok neye para harcadığını bulmak gerekiyor kiyafete mi gidaya mı cafeye mi ona göre kismak lazım
Mesela ben en çok dışarıda yemeğe para harcıyorum evde yemek yapmaya başlayınca büyük bir fark oldu
Öğle yemeğini dahi evden getiren arkadaşlar vardı böylesi cok daha ekonomik ve hijyenik

en temel ihtiyaclari hesaplamak gerekli
Örneğin kira su elektrik doğalgazdan tasarruf edemezsin yiyecektende
Onları düşüp geri kalanını ne kadar harcayacağını dusunmek lazım

Örneğin kıyafet için açıp dolabi bakıp neye kesinlikle ihtiyaç var neye yok hesaplamasi yapmak lazım

E ortaya çıkmadı mı bu durum?Mesela babanla elim karşılaşınca konuşmadılar mı bu konuyu?Benim babam asla yalan söyleyemez mesela kendi aldı der ve ben yalancı durumuna düşerim.
Tam olarak şöyle oldu.

Hesabımda sıfır bir araba parası birikince ben panik yaptım. Eşim parayı bilmiyor ne alsam , ev alıp kiraya versem, kiracı ile sorun yasasam haberi olur, ve gizli biriktirdiğim icin sorun çıkardı.. çok düşündüm ve araba alip babam hediye aldi demek mantikli geldi.. Babama gittim

Ben: Baba ben eşimden gizli para biriktirdim, şu arabayi borçsuz alabiliyorum bu arabayi alacam ve senin bana hediye aldığını söyleyecem

Babam: Niye kocandan gizli iş çeviriyorsun, ben sana böyle mi terbiye verdim vs vs...

Ben: Ne yapayım baba biliyorsun evliliğimi, ne olur ne olmaz diye tedbir aldım...

Babam: Git söyle kocana "benim param var bana araba al" de

Ben: Bunu eşime söylesem bana madalya takmaz, bana da bir daha hicbirseyde güvenmez, bu sebepten boşanmak zorunda kalırız.

Babam: Ne yaparsan yap, ben bu yaşa kadar yalan söylemedim.

Bende bu konusma üzerine bağırdım çağırdım ve evime gittim. Birkaç saat sonra annem aradı, "tmm , baban kabul etti" dedi..
Hep birlikte gittik ve arabayı aldık..

Bilemedim ama çok doğru gelmedi bana.hani siz çalışıyorsanız tamam da sırf onun parası ile araba almak biraz yanlış bana gore

Aslında şöyle düşünüyorm bu zamana kadar arkadaşlarım gezer yasarken ben it gibi ders çalıştım. Az da ben rahat edeyim.evlenince zaten hep kısacaksın.ama baktım ki bunun sonu yok en iyisi birikim :)

Bilemedim ama çok doğru gelmedi bana.hani siz çalışıyorsanız tamam da sırf onun parası ile araba almak biraz yanlış bana gore
Çalışmayan bi kadının kocasından gizli sıfır araba parası biriktirmesi imkansız bana göre

Eş parası ile almadim, maaşımın onun maaşınsan fazla olan kısmı ile biriktirdim..

Son düzenleme:
sizin eşinizin kazancı çok heralde ki habersiz araba alacak kadar para biriktirebilmişsiniz.

sizin eşinizin kazancı çok heralde ki habersiz araba alacak kadar para biriktirebilmişsiniz.
Hayir, bu birikimi yaptığım zamanlarda benim maaş onun maaşının 1.5 kati idi..

Aslında birikim yapma sebebimde tam olarak bu, senin maaş benimkinden fazla olursa takıntı yaparım demişti, bende işe başlayınca gerçek maaşımı söylemedim, sıkıntı yapmasın diye, fazla olan miktarı gizlice biriktirdim.

Şimdi iş değiştirdim, aynı işi yapıyoruz

Şimdi vadesiz altın olan kısmina girip işlem yapıyoruz değil mi?sonradan peki onu kullanmak istesek nasıl tl ye çevireceğiz ya da banka altın olarak mı verecek teşekkürler

internet bankaciligindan yapiyorsun.. cok basit hangi banka bilmedigim icin direkt olarak surdan diyemiyorum..
parayi cekecegin zaman yine internet bankacaligindan tl ye cevirip cekebilirsin.. altin olarak almak istersen bankayla gorusup altin olarakta alabilirsin..

Pardon merakımı mazur görün araba sizin üzerinize mi oldu babanızın mı?Şimdi mesela bende para biriktirsem araba alsam benim üzerime olsa sonuçta yarısı eşimin oluyor boşanma durumunda

Pardon merakımı mazur görün araba sizin üzerinize mi oldu babanızın mı?Şimdi mesela bende para biriktirsem araba alsam benim üzerime olsa sonuçta yarısı eşimin oluyor boşanma durumunda
Hediye,bağış yada miras yoluyla olursa ortak olmuyor,babası ben hediye ettim,miras olarak aldım vs diyebilir.

Babamin üzerinede olabilirdi.

Ben kendi üzerime olsun istedim, şehirler arasıda gidiyorum, herhangi bir aksi durumda sıkıntı yaşamamak icin..

Boşanma durumunda yarı yarıya tabi, ama boşanma durumunda benim eşim sıkıntı çıkarmaz diye düşündüm..

Eger böyle birşey yapacaksanız parayıi babanizin hesabından bayiye öderseniz babaniz aldigina dair delil olur..

benim maaş bankamda altın hesabım var öte yandan kredi kartımdadan ayda 0,5gr altın kesiliyor.
maaş kartımdaki elimin altındaki paraları oraya atıyorum yaklaşık bir buçuk senedir 10 bine yakın para atmışım bence kötü bir para değil. yoksa elimin altından akıp gidecekti. otomatik olarak kesilsin önceleri düşükten başlayın sonra duruma göre bir kaç ay sonra 3-5 gr olarak ayarlayın kendinizi...
birde biz ülkemizde çocuklarımıza gençlerimize nasıl birikim yapılır öğretmiyoruz. herşey bolluk bereket içinde kimse öte yana bir kuruş atayım demiyor. bunu okullarda ilk okulda orta okulda öğretmeniz lazım para nasıl harcanır nasıl birikirilir nasıl kazanılır.... biz toplum olarak bilinçsiz bir şekilde sadece harcıyoruz. ayda kardeşimin arabasının 1.500 liraya yakın benzin masrafı varmış. yetişemiyorum diyor karı koca çalışıyor en az evlerine 10.000 tl maaş giriyor bu insanların . neden bu kadar yüksek diye sorgulayınca kendilerine hiç uygun olmayan benzinli turbo otomatik araba almışlar ve şimdi yakıt masrafına yetişemiyorlar. almadan önce fark etmediniz mi dedim rengi kırmızı diye aldık dedi.

Günaydın forumun ekonomist hatunları:)
Altın malum altın günlerini yaşıyor şu an epey yükselişte.

Benim de elimde bi miktar altınım var.eger bozdurursam baya kar edeceğim
Ama paraya iht yok şu an.amac sadece kar etmek.

Sizce fiyatlar düşer mi tekrar?

Yani şu an bozdurmak mantıklı mı?300tl iken çeyrek birden 400lere firladi

Bu soruyu bende merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…