• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırım zamanı değil

Evi alalım mı?

• Alalım mı?

OY: 5 17,9%
  • Almıyalım mı?

OY: 23 82,1%

• Ankete Katılan
    28
selam hanımlar
Eşimle fikir ayrılığına düştük çok engel olmak istemiyorum ama sonuçta varlıkta yoklukta ikimizin yaşayacağı durum olduğundan susamıyorum da

Biz eşimle ikimizde çalışıyoruz 2evimiz var bir arabamız .evimizin birin de yaşıyoruz diğer evimiz de kayınvalidenin üst katı bu ev şu sebepten bizim oluyor çünkü biz evlendikten sonra yaptık ama ne yazıkki hiç bir getirisi YÖK kiracı koyamıyoruz bomboş duruyor (önce 2.kata evlendim kv nin üst katına sonra kv oraya yerleşmek istedi bizde ev almak istedik müsade etmediler 3.katı yapın oraya çıkın dediler ayrılmamızı istemiyorlar dı yanlarından. tamamen boşuna masraf yaptık sonrada geçimsizlik olunca yeni yaptığımız evde 2yıl kalıp şimdiki evimi aldık ve ödemesi kolaylaşınca taşındık ) eşim şimdi bir ev daha almak istiyor 1+1öğrenci evi bu ay şimdiki evimizin kredisi bitiyor bu öğrenci evini arabamızla takas edecekmiş en fazla faizi olmadan 35çekeriz diyor krediyi faizle 70 olur en iyi ihtimalle borcun biri bitiyor biri başlıyor borç olmadan da bir yatırım olmuyor arabamız da olmıcak artık yeniden birikim yapıp almak zaman alacak eşimde kira gelirimiz olsun arabayı boşver diyor ben ne yönde düşünsem bilemiyorum
İsterse 5 evim olsun arabam olmadıktan sonra neye yarar. Çok mantıksız geldi bana. Bu zamanda araba 2. 3. evden daha büyük ihtiyaç. Siz 1+1 alıp öğrencilerle çoluk çocukla uğraşacağınıza var olan evinizi nakde çevirmeye bakın. Ne demek boş duruyor? Sizin üstünüze ise çatır çatır satarsınız da kiralarsiniz da kv izin vermiyor ne demek? Onunsa zaten evimiz var demeyin. Ben ekstra mal mülk için senelerce kredi ödemeyi tuhaf buluyorum. Biraz da yemek güzel :-) hafta sonu ailece gezmek yemek icmek, kıyafetler almak, tatillere gitmek varken, yaşlanınca mi yiyeceksiniz paraları? Hem hayat durmadan pahalaniyor ilerde belki ülke çok fakirlesecek isteseniz de yiyip icemeyeceksiniz

İsterse 5 evim olsun arabam olmadıktan sonra neye yarar. Çok mantıksız geldi bana. Bu zamanda araba 2. 3. evden daha büyük ihtiyaç. Siz 1+1 alıp öğrencilerle çoluk çocukla uğraşacağınıza var olan evinizi nakde çevirmeye bakın. Ne demek boş duruyor? Sizin üstünüze ise çatır çatır satarsınız da kiralarsiniz da kv izin vermiyor ne demek? Onunsa zaten evimiz var demeyin. Ben ekstra mal mülk için senelerce kredi ödemeyi tuhaf buluyorum. Biraz da yemek güzel :-) hafta sonu ailece gezmek yemek icmek, kıyafetler almak, tatillere gitmek varken, yaşlanınca mi yiyeceksiniz paraları? Hem hayat durmadan pahalaniyor ilerde belki ülke çok fakirlesecek isteseniz de yiyip icemeyeceksiniz
Çok haklısınız sırf bu yüzden bu evime taşındım havuzlu Spor salonlu aylık 2000kira getirisi olan bir yer sadece birikim düşünseydim maddi olarak rahat ,manevi olarak bitik halde bir ev daha alırdım önce huzur istiyorum bende rahat yaşamdan yanayım sadece ne de olsa çalışıyoruz gelen de gidiyor en azından kenara konsun işten gönlüm rahat çıkayım istiyorum arabasız hiç yaşamadım büyük bi eksik olur etraflı düşünüyorum bende bakalım hayırlısı

Çok haklısınız sırf bu yüzden bu evime taşındım havuzlu Spor salonlu aylık 2000kira getirisi olan bir yer sadece birikim düşünseydim maddi olarak rahat ,manevi olarak bitik halde bir ev daha alırdım önce huzur istiyorum bende rahat yaşamdan yanayım sadece ne de olsa çalışıyoruz gelen de gidiyor en azından kenara konsun işten gönlüm rahat çıkayım istiyorum arabasız hiç yaşamadım büyük bi eksik olur etraflı düşünüyorum bende bakalım hayırlısı
Rahata alıştiysan daha da zorlanirsin. Hiç hoş olmuyor cidden. Kredi meselesini ben de düşünüyordum rahat bi eve geçmek için konu açtım arkadaşlar çekme bu ara diye yorum yaptılar. Faizler çok kötü. Bir iş arkadaşım 15 bin TL kredi çekti 18 ay 21500 TL olarak geri ödeyecek. :(

Rahata alıştiysan daha da zorlanirsin. Hiç hoş olmuyor cidden. Kredi meselesini ben de düşünüyordum rahat bi eve geçmek için konu açtım arkadaşlar çekme bu ara diye yorum yaptılar. Faizler çok kötü. Bir iş arkadaşım 15 bin TL kredi çekti 18 ay 21500 TL olarak geri ödeyecek. :KK43:
Konu başlığım da bu yönde :KK17: kararsızlığım da da faizlerin rolü büyük eşime “karışmıyorum sana bırakıyorum “dedim hatta konu açtığımı “mantıksız”kararı çıktığını da söyledim cevabı:KK4:“sonunu düşünen kahraman olamaz”büyük ünlü bir düşünürün sözü oldu bakalım ne yönde kahraman olucaz

Coluk cocuk var mi? Biraz gezin tozun,maasiniz da artinca tekrar birikime baslarsiniz belki. bu yaşlar da gelmiyor geri..
Biz de hep birikim yaptik gezip tozmadık tatillere gidemedik. Ha parayi naptik? Kayinvalidemler otursun diye onların memleketten arsa+bina yaptırıp kp_ben_esim krd çektik
Bizde kv nin evinde oturduk, her yil 5ay beraber kaldık onlarla.
Ee şimdi noldu? Özel hayatta kalmadığı icin bosaniyoruz. Üstelik hakkimi da alamiyorum fazla. Adam 150bin al çekil diyor.
Hayatı yaşayamadım,gezip tozamadim, hep esimin hırsı yüzünden birikim yapmak icin ugrastik(cocuklara da kalsin rahat etsinler diye)
Eee şimdi ben kaldim ortada. Sefasını esimin ailesi sürecek!
Ben yasayamadigim hayati yaşamaya çalışacağım,duzen kuracagim 2cocukla.

Demem o ki hayatını bir miktar garantiye aldıysan ye iç gez toz... ölüm var hastalık var ayrılık var. Fazla hırsa gerek yok yetiversin bence. Arabanız olsun gezin paranızı yiyin..

Coluk cocuk var mi? Biraz gezin tozun,maasiniz da artinca tekrar birikime baslarsiniz belki. bu yaşlar da gelmiyor geri..
Biz de hep birikim yaptik gezip tozmadık tatillere gidemedik. Ha parayi naptik? Kayinvalidemler otursun diye onların memleketten arsa+bina yaptırıp kp_ben_esim krd çektik
Bizde kv nin evinde oturduk, her yil 5ay beraber kaldık onlarla.
Ee şimdi noldu? Özel hayatta kalmadığı icin bosaniyoruz. Üstelik hakkimi da alamiyorum fazla. Adam 150bin al çekil diyor.
Hayatı yaşayamadım,gezip tozamadim, hep esimin hırsı yüzünden birikim yapmak icin ugrastik(cocuklara da kalsin rahat etsinler diye)
Eee şimdi ben kaldim ortada. Sefasını esimin ailesi sürecek!
Ben yasayamadigim hayati yaşamaya çalışacağım,duzen kuracagim 2cocukla.

Demem o ki hayatını bir miktar garantiye aldıysan ye iç gez toz... ölüm var hastalık var ayrılık var. Fazla hırsa gerek yok yetiversin bence. Arabanız olsun gezin paranızı yiyin..
Geçmiş olsun kötü olmuş sizinki. Keşke kabul etmeseydiniz, kredi çekip dişini sıkıp kv yi ev bark sahibi yapmak çok sinir bozucu. Hiç vicdan yok bu insanlarda. Geline acımıyor torunlar da umru değil. Geri kalmış toplumlar ev meraklısi oluyor işte. Ben de rahat konforlu bir evde oturmayı çok isterdim şahsen ama 2. 3. ev için borç çekmek yerine gezip yemek içmek daha mantıklı, dünya gelip geçici. İnsan çocuğuna ev değil, güzel bi eğitim meslek ekmegini kazanma becerisi edindirmeli. Gerçi ülkenin hali ortada. Bu zamanda yiyip içmek de hayal, mal mülk edinmek de. Ama size tavsiyem iyi bi avukat bulup konuşun, evlilik icinde cektiginiz kredileri sıkıntı ve borcu anlatın bunun karşılığında hiçbir mal varlığı edinemediginizi ve emeğinizin somuruldugunu söyleyin. Kimse size al 150 bini git diyemez. Onlar faizleriyle su an hakedilen parayı ve tazminatları hesaplıyor zaten. Bu zamanda 150 bin ne ki ya 25 bin usd :işsiz: inş hakkınızı alirsiniz

Çocuk varsa arabasız olmaz tabi ki rezil rüsva olur insan toplu taşımalarda, hic arabasız da kalmadım demissiniz sanki biraz zorlanırsiniz ama cocuk yoksa gayet arabasız da yapılır. Bana öğrenci evi çok mantık geldi muhiti yeri revaçta olan bir yerden alınırsa hiç boş da kalmaz. Iki çekyat bir iki hali spotculardan alır kirayı da eşyalıya çevirirdim mis gibi ek gelir. Tek sıkıntı keşke faiz oranları yükselmeden krediyi cekseydiniz onun haricinde yatırım iyidir yani bana mantıklı geldi :D bir de kv üstündeki ev sizin mi kv'nin mi onu anlayamadım eğer ki sizinse kv lafina ne bakıyorsunuz, satın o evi kredi çekmeden şimdi aklınızda olan öğrenci evini alın hem kredi de çekmemiş olursunuz araba da satılmak zorunda kalmaz

Üçüncü ev artık sizin için lüks olacak çünkü ihtiyacınız olan bir şeyi takas etmekten bahsediyorsunuz.

Kayınvalidem bizim hesabımıza faydalı olacak hiç bir şeye evet demez geçinmesi çok zor biridir hatta büyüktür diye bu konuyu danıştığımızda (arabayı satıp üzerine kredi ekleyip ev alıcaz ) sizin de manevi desteğiniz olsun yanlış yapmayalım dediğimizde ne aç gözlülüğümüz kaldı ne cimriliğimiz tek hatamız tutumlu olmak eskiden de savurgan derlerdi
Konudan bagimsiz bir seyi merak ediyorum. Çalışıp kendi parasını kazanabilen, evli koca koca insanlar neden bisey alıp satarken analarindan babalarından kayin ailelerinden hele de dengesiz yasli bir kadindan icazet alma ihtiyacı hisseder ki.

Zaten bir eviniz var ne diye kendinizi zora sokuyorsunuz hele kredi faizleri bu kadar yuksekken. Arabasız kalmak da çok zor olur. Borc borc nereye kadar biraz da kazanilan paranin tadini cikarmaktan yanayim. Gerçi siz olaya mantıklı bakmaya başlamışsınız o yüzden bunları yazmamızın pek bi faydası yok gibi duruyor.

Kayınvalidem bizim hesabımıza faydalı olacak hiç bir şeye evet demez geçinmesi çok zor biridir hatta büyüktür diye bu konuyu danıştığımızda (arabayı satıp üzerine kredi ekleyip ev alıcaz ) sizin de manevi desteğiniz olsun yanlış yapmayalım dediğimizde ne aç gözlülüğümüz kaldı ne cimriliğimiz tek hatamız tutumlu olmak eskiden de savurgan derlerdi
O zaman hiç bu diyaloglara girmeyin....
Araba fiyatları arttı inşallah güzel bi paraya satarsiniz altın falan varsa onları da bozdur mümkün olabildiğince az kredi çekmeye çalışın ve bütün kiralar krediye gitsin sizin maaşınız in bir kısmı da öyle ne diym ev sahibi olmak çok güzel yatırım acısından da
Lakin şöyle bişey var araba sizin için ne kadar lazım ? Sonradan tekrar araba almak zorunda kalmayın kredi ödenmeden sıkıntı yaşarsınız çocuğunuz var mi ? Yoksa bunuda goz onunde bulundurun çocukda masraflı oluyor doğduktan sonra

Konudan bagimsiz bir seyi merak ediyorum. Çalışıp kendi parasını kazanabilen, evli koca koca insanlar neden bisey alıp satarken analarindan babalarından kayin ailelerinden hele de dengesiz yasli bir kadindan icazet alma ihtiyacı hisseder ki.
Sanırım her ailede olan bi durum değil bizimkinde hala devam ediyor sormayınca “anneyi babayı saymayan evlat”konumuna düşürüyorlar

Elin verdiğiyle borç ödenmez der hep annem. Kiracının kirayı vereceği garantisi yok ki.
Kendinizi sıkıntıya sokmayın bence

Araba her evin ihtiyacı satıp ev almak üstelik 2 eviniz varken bana çok mantıklı gelmedi.Tamam kira ve belki üzerine bir miktar koyarak krediyi ödersiniz ama krediler uçmuş ve siz onu ödicem derken araba yoksunluğu çekip araba almak istediğinizde zorlanıcaksınız.

Canım faizler yüksek ev fiyatları tavan yapmış durumda.. emlak ve mütteahitlik sektöründeyiz biz ve işler şuan vasat durgun inşaatlar bile durmuş vaziyette demir ve betondaki fiyat artışından dolayı .. şuan için ev almak çok mantıksız..

Arabayı satıp 3.evi almak üstelik bu faiz oranları varken çok mantıklı gelmedi.Kiraya da çok güvenmeyin derim .

Başka bir açıdan da yatırım yapmak yerine yurt ici ,yurt dışı gezin zaten gerinizde bir seyleriniz var

kayınvalidenizin üst katındaki evin tapusu var mı? varsa ve size aitse onu satıp, üzerine biraz ekleyip 2 tane 1+1 daire alın, aksi halde şu faizlerle kredi çekmek hiç akıl işi değil.

Back
X