Yatmadan Önce İstediğimizi Yiyebiliyormuşuz

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Geceleri yemek yemenin, sanıldığı gibi kilo aldırmadığı, aksine metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını kolaylaştırdığı belirlendi.

Medicine & Science in Sports & Exercise dergisinde yayımlanan bir çalışma, yatmadan yarım saat önce içilen sütün erkeklerde protein sentezini artırarak daha fazla kas yapılmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.

Florida Eyalet Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan çalışmada ise uyumadan önce protein ya da karbonhidrat içeren hafif bir şeyler atıştırmanın, metabolizmayı hızlandırdığı keşfedildi.

Çalışmaya katılanlar, iki gruba ayrıldı. İlk grubun, yatmadan önce 150 kalori almasına izin verildi. Çalışma sonucunda ilk grubun, gece hiçbir şey yemeyen ikinci gruba oranla daha yüksek bazal metabolizma oranına sahip olduğu belirlendi.

Yine aynı çalışma, yatmadan önce bir şeyler atıştıran kişilerin sabah daha az açlık hissettiğini gösterdi. Bilim adamları, gece özellikle protein açısından zengin gıdalar tüketenlerin, ertesi gün öğünler arasında fazla acıkmadığını söyledi.

Wayne Eyalet Üniversitesi’nde yapılan farklı bir çalışma ise yatmadan önce lif açısından zengin gıdalar tüketen kişilerin daha kolay kilo kaybettiğini gözler önüne serdi.

milliyet

Geceleri yemek yemenin, sanıldığı gibi kilo aldırmadığı, aksine metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını kolaylaştırdığı belirlendi.

Medicine & Science in Sports & Exercise dergisinde yayımlanan bir çalışma, yatmadan yarım saat önce içilen sütün erkeklerde protein sentezini artırarak daha fazla kas yapılmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.

Florida Eyalet Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan çalışmada ise uyumadan önce protein ya da karbonhidrat içeren hafif bir şeyler atıştırmanın, metabolizmayı hızlandırdığı keşfedildi.

Çalışmaya katılanlar, iki gruba ayrıldı. İlk grubun, yatmadan önce 150 kalori almasına izin verildi. Çalışma sonucunda ilk grubun, gece hiçbir şey yemeyen ikinci gruba oranla daha yüksek bazal metabolizma oranına sahip olduğu belirlendi.

Yine aynı çalışma, yatmadan önce bir şeyler atıştıran kişilerin sabah daha az açlık hissettiğini gösterdi. Bilim adamları, gece özellikle protein açısından zengin gıdalar tüketenlerin, ertesi gün öğünler arasında fazla acıkmadığını söyledi.

Wayne Eyalet Üniversitesi’nde yapılan farklı bir çalışma ise yatmadan önce lif açısından zengin gıdalar tüketen kişilerin daha kolay kilo kaybettiğini gözler önüne serdi.

milliyet
nasıl kilo alınmıyormuş nasıl kilo kaybediliyormuş ben bunlara anca gülerim(:1:) geç saatlerde insan hareketsizleşiyor artı kalbi yorar bi kere yemek yiyerek yatmak kalbi fazladan çalıştırmış oluyosun vücudunda dinlenmeye ihtiyacı var orucu boşuna vermemiş Rabbim :19: her yazılana inanmayın :20:

150 kalori almışlar yani tok olacak kadar değil de aç olmayacak kadar yemişler.Peygamber Efendimiz de "açlık ne kötü yatak arkadaşıdır" buyuruyor.Şeker düşmesi huzursuz uyku,kabus vb şeylere sebep oluyor ve sabah kalkınca fütursuzca yiyosun:)

yatmadan yarım saat önce muhakkak bişeyler atıştırıyorum geç yattığım için acıkıyorum çünkü.. 50 kalorilik en fazla (kalori hesabı diyet yaptığım için) üstünede kocaman su biraz tuvalet sorunu oluyor gece ama kalkınca bir daha su içiyorum sabaha çok faydası oluyor bazen öyle oluyorki nerdeyse öğlen oluyor acıkmıyorum sadece düzenim bozulmasın diye bişeyler yiyorum.. yani ben bunu bilinçli yapmıyodum bünyeme göre hareket ediyorum eğer gece atıştırmassam sabah ne yesem doymam gibi oluyordu bu şekilde çözdüm sorunumu herkese kolay gelsin:16:

milliyet
diyetle ilgili paylaştığınız tüm yazıları okumaya çalışıyorum gerçekten çok yararını gördüm teşekkürler:16:

Gece bişeyler yedeğimde kahvaltı da acıkmıyor oldugum doğru ama ben kontrollü yiyemiyorum problem orada .:50:

ben yatmadan once yersem cok rahatsız oluyorum uyuyamıyorum o nedenle en az 3 saat once yıyorum

ben de yatmadan once meyve yerim... oyle agır bıseyler yemek kabus gorduruyor ama meyve ıyı gelıyo metabolızmamı hızlandırıyor...

Back
X