Yavas yavas deliriyorum

Şu zamanlarda daha da zor olur iş bulman. İşi olanlar bile işsiz kaldı. Kimse kendini çeviremiyor. Bunu düşün biraz rahatlat kendini. Hep işsiz kalacak değilsin. Sanayideki lpgciye başvurma mesela. Kozmetikçilere başvur. Ön muhasebe ilanına başvuruyorsan kasiyerliğe başvur gbi..
Şu an senin için zor olacak biliyorum ama görüşmelerde özgüvenli ol. Çok çaresizim nolur beni al havasından çıkıp bu işi benden başkası iyi yapamaz havasına bürün. Bu ülkede kurumsallar hariç kimse referans peşine düşmüyor. Yüksekten salla biraz, tecrübesiz gibi gösterme kendini.
Ben ilk işe girerken daha okulum bitmemişti, tecrübe desen sıfır. Evde baktığım çok hayvan oldu hayvanlarla ilişkimde yeterli tecrübeye sahibim daha önce bir yerde çalışmama gerek yok demiştim. Tavrım siz almazsanız başka yerde zaten beni alırlar havasındaydı.

Uzulmeyin,illa ki is bulursunuz vardir bir yerlerde kismetiniz. Yilmadan aramaya devam edin lutfen. İssiz kaldiginiz donemi bos gecirmeyin,dil ogrenmeye calisin,gonullu calismalar yapin,hic bir sey yapamiyorsaniz yazin cizim bir seyler kendinizi rahatlatin. İssizlik cok zordur bilirim,ama umudunuzu kaybetmeyin,hayat cok guzel. İnsallah sizin hayatiniz da is buldugunuzda daha da guzellesecektir

Bazı insanlar gerçekten çaresizliği hiç yaşamamış, kıza niye kredi çektin diye yüklenmiş. Çekmese okuyamayacaktı belki de. Ben de okuyamazdım, 2 kardeş okuduk. Hiç kimse 4-5 yıl işsiz kalacağını düşünmüyor. En kötü temizlikçilik, amelelik yaparım diyor, bugün o da yok. Bugün salgın olacağını bilebilir miydiniz? Bunu bilmeden birçok esnaf kredi çekti, şimdi iş yok. Arkadaşımın tecrübeli, mühendis abisi iş bulamıyor.
Şuan sartlarimiz iyi diye o sartlar hep iyi diye dusunuyorlar
Ailemin durumu hep boyle degildi lisansta kredi cekmezsem cok zorlanirlardi ama ne olursa olsun mezun olunca ben odeyecegim seni zora sokmayacagim dedi
Kaldi ki bundan 8 sene oncesinden bahsediyoruz durum bu kadar vahim degildi ne ben ne ailem mezun olunca işsiz kalacagimi dusunmedik
O zamanlar icin bolumum cok garanti meslek gozukuyordu, bizim de cahilligimiz oldu tabi 4 senede o kadrolar dolar mi hic dusunmedik
Yuksek lisansa baslarken de ayni sekilde hocalarim umit verdi gel başla aliriz soyle yapariz boyle yapariz
Ben her seye kanmaya musaitim
O kredi de gozume batmadi ailemi 2 sene daha zorlamayim nasil olsa işe girerim yahu yuksek lisans boru mu bu anlayisiyla devam ettim elimde patladi
Hakli haksiz aramiyorum cahillik mi evet cahillik is bulacagina nasil guvendin bu kadar ama yapacak bi sey de yoktu
Odemicem de demiyorum ki iş bulayim zaten ben herkesten her yukumu alicam
Ben canimdan cok sevdigim babamin parasini kabul edemiyorum devletin dunya parasini istemem zaten kac kisinin hakki var ne munasebet devletin parasini yemek

Ben yargilamak icin sormuyorum yanls anlamayın belki arada cvbi da gecmstr goremedim. Ailenizin durumu iyiyken öğrencilik zamaninda onlardan destek alip kredi almasaydnz daha iyi olurdu sanki. Ben de belki atanamam bari ailemden faydalnym sonucta ogrencym diye dusnmstm.Almamstm kredi. Bir de arada bir kisinin cocuk bakiciligi fikri bence cok iyi fikir..dusunun bence..insallah gonlunuze gore olur..kolayliklar diliyorum.

Şuan sartlarimiz iyi diye o sartlar hep iyi diye dusunuyorlar
Ailemin durumu hep boyle degildi lisansta kredi cekmezsem cok zorlanirlardi ama ne olursa olsun mezun olunca ben odeyecegim seni zora sokmayacagim dedi
Kaldi ki bundan 8 sene oncesinden bahsediyoruz durum bu kadar vahim degildi ne ben ne ailem mezun olunca işsiz kalacagimi dusunmedik
O zamanlar icin bolumum cok garanti meslek gozukuyordu, bizim de cahilligimiz oldu tabi 4 senede o kadrolar dolar mi hic dusunmedik
Yuksek lisansa baslarken de ayni sekilde hocalarim umit verdi gel başla aliriz soyle yapariz boyle yapariz
Ben her seye kanmaya musaitim
O kredi de gozume batmadi ailemi 2 sene daha zorlamayim nasil olsa işe girerim yahu yuksek lisans boru mu bu anlayisiyla devam ettim elimde patladi
Hakli haksiz aramiyorum cahillik mi evet cahillik is bulacagina nasil guvendin bu kadar ama yapacak bi sey de yoktu
Odemicem de demiyorum ki iş bulayim zaten ben herkesten her yukumu alicam
Ben canimdan cok sevdigim babamin parasini kabul edemiyorum devletin dunya parasini istemem zaten kac kisinin hakki var ne munasebet devletin parasini yemek
evlenmemiş sigortasız kız çocuklara bağlanan maaşınız mı var? anlayamadım
işsizlikle ilgili kendinizi bu kadar yıpratmanıza gerek yok ben yıllarca işsiz dolaştım şu anda iş var ama benim yapacak zamanım yok, o yıllarda bugünkü durumuma geleceğimi söyleselerdi asla inanmazdım, acı çekiliyor ama niyet iyiyse ve çalışkan bir karakteriniz varsa illa ki çıkış noktası bulursunuz. hiçbirşey aklınıza gelmiyorsa bloggerdan ücretsiz blog açın ve yazmaya başlayın, okuyucuya doğru bilgiler veren kaynak gösteren içerikler hazırlayın, benim çıkışım böyle başlamıştı

Günlük yevmiyeli işleri deneseniz ? Stand fuar hostesliği gibi ? Onlarda çalışabilirsiniz bu sırada kendinize güveniniz yerine gelir biraz çevre edinirsiniz sonrasında maaşlı mesaili bir işe girmenize vesile olur belki ?

Daha önceden yazan oldumu bilmiyorum işkura başvuru yaptınız mı size dönüş yapıyor çoğu iş yerleri eleman için oraya kayıt actiriiyor

Ben de butun gun bunu tekrarliyorum
Bizi bu hale getirmekte emegi olan her kim varsa bu dunyada bi sey yapamiyorum belki ama obur dunyada iki elim yakalarinda
Asla hakkimi helal etmiyorum biz boyle yasamayi hak etmiyoruz
Beni anlattınız. Bazen şu instada vasıfız insanların binlerce lira kazandıklarını duydukça hakkımı helal etmiyorum diyorum. Biz o kadar kendimizi geliştirelim diye yırtınalım illetmkolay yoldan para içinde yüzüyor bize düşen de asgari ücretten hallice onu bile mükafat olarak veriyorlar

Bence umutsuzluğa kapılmayın, büyük şehirde iş bulma olasılığınız daha fazla. Bir de yüksek lisans yapmayı düşünmez misiniz? İİBF mezunları sayıca çok fazla. İlginizi çeken bir alanda uzmanlaşırsanız belki daha iyi olur. Yüksek lisans yapıyorum demek bile görüşmede prestij sağlayabilir.
Zamanında bende yl yaparken başvurmuştum özel bir eğitim kurumuna bana yuvarlak bir cevap verip maille göndermişlerdi. Sonra anladım ki fazla maaş ve fazla prestij isteyeceğim için beni geriçevirmiişler benim gibi yl öğrencileri okldaki dersi bahane edermiş vs. Kusura bakmayın ama özelde öyle olmuyor. Özel iş verici istiyorki çalışan aç susuz ırgat gibi çalışsın mümkünse maaş almasın.

hani kurslar oluyor hem ücret verip hemde sonradan ise yerleştiriyorlar vs
O tarz yerlere mi gitseniz

Bu kurslarda işkur bağlantılı
Şuan aileniz karsiliyorsa bu süreyi birçok konuda kendinizi geliştirmek için kullanın
Bir yerde bu yaştan sonra kuaförlük mu öğreneceğim demişsiniz yaşıniz kaç acaba?
Bence meslek öğrenmek için yaşın önemi yok
bazen haberlerde görüyoruz şu yaşta su isle başladı dükkanını açtı tarzı şeyler
Minicik bir adım bile inanamayacagimiz bir yol verebiliyor bize
Ücretsiz meslek kurslarına yonelebilirsiniz
hatta internette ücretsiz online eğitimler de var

Bende yaşadım bunları. Sırf bir şeyler öğrenmek için akrabamdan birkaç ay ücretsiz çalıştırmasını bile talep ettim olmayınca olmuyor. Tecrübe istiyorlar çalışmadan tecrübe kazanılmıyor. Vardır bir yerlerde nasibin.Allah hayırlı insanlarla karşılaştırıp helal kazanmayı nasip etsin.

Benim bir arkadasim 2 yillik universite mezuniyetinden sonra ingiltere'de universite okumak icin basvurdu. Orada hem restoranlarda calisti, hem de okulunu bitirdi. Boyle bir sey arastirip yapamaz misin?

Kölelik sisteminin icinde yasiyoruz. Önce köle olmayi kabul edeceksin para biriktireceksin sonra bu kölelikten kurtulmanin yollarini arayacaksin. Bu sadece türkiye icin gecerli de degil.

Garsonluk kasiyerlik vs yap.
Ki suan ailenin baska bir evinde tek yasiyormussun.
Durumunuz iyi demek ki.
Bir yolunu bulursun... kücük basla ama biryerden basla.

Bu ülke gençleri harcıyor işte böyle. Bir yerde bir tanıdığın yoksa hiç bir şey olmuyorsun. Kabullendirdiler bize bu düşünceyi. Sizin şansınız tek başınasın aklına gelen bir şeyi yapabilirsin. Bir de bir şeyden ne zaman vazgeçersen o sana gelir.

Her acidan cok cok zor bir durum insallah bir an once hem ekonomik acidan hem de mesleki acidan her anlamda sizi mutlu edecek bir is bulursunuz :KK200: :KK200: :KK200:

Issizlik ozguveni cok etkiliyor, butun millet seni yargiliyormus gibi geliyor, insan kendini inanilmaz degersiz hissediyor, asalak gibi, bocek gibi, o sucluluk duygusu korkunc bisey. Sizin de ozguveniniz cok azalmis. Azalmasin asla. :(

Aileme yuk oluyorum duygusunu cok iyi anliyorum, ama onlar sizin cabanizi goruyordur, kendinizi ne kadar harap ettiginizi de anliyorlardir... O duygulari biraz gecistirmeye calisin bence... Bir sekilde oyle ya da boyle bitecek bu surec.

Ne kadar isabetli bir tavsiye olur bilmiyorum ama: okuldan aranizin iyi oldugu bir hocayla gorusup, veya alaninizdan, yasca buyuk birinden tavsiye alma sansiniz var mi? Veya linkedn'den birilerine akil danisma?

Belki size onerecekleri spesifik bir alan vardir, ne bileyim, x sertifika egitime katilip y sektorune basvurmak gibi. Veya x firmasinda staj yapmak sonra ucretli is pesinde kosmak gibi...

Yuksek lisans yapiyormussunuz, ALES ve YDS kasip, hocalarla gorusup bu alanda ilginizi belli edip akademik kadrolara basvurmak da belki bir fikir olabilir?

Verdigim tavsiyeler biraz daha ailenizin sizi gecindirmesine gereksinim olacak seyler, bu acidan da icinize sinmeyebilir, ama uzun vadede gecici islerden daha yararli olabilir sizin icin. Bu arada cocuk bakiciligi, fuar hostesligi, ortaokul ogrencisine ders calistirma gibi gecici isler de yapilabilir...

Sanki uzun vadede "ne is olursa olsun yaparim" kafasindan cikip spesifik bir sektore yonelmeniz lazim gibi geldi. Yanlis anlamayin sizi suclamak vb amacinda asla degilim ve "ne is olursa olsun yapmaaa, is begenme sakin" gibi soylemiyorum, ama ozguveniniz azalmis sanki. Sizin gibi akilli bir kadin aslinda uzun vadede guzel bir kariyeri hak ediyor, ve elde edecegine inaniyorum tum kalbimle!

Yurtdisi da zoe konu sahibi icin bolumu sebebiyle , dandik bir muhendislik bile okusa is bulurdu yurtdisinda ama isletme vs icin cok zor deneyimsiz kisinin is bulmasi
Peki ne yapacak bu gençler!
Sadece işletme mi okuyanlar işsiz
Nice eğitim fakütelisi mühendisi mimarı işsiz memlekette
İnan standart bir duvar ustası makinacısı çok daha rahat iş buluyor
Usta bir makinacı en az 4 5 bin lira arası iş bulabiliyorken
Bir öğretmen 2 bin liraya iş bulamıyor memlekette
İç mimar olan iki çocuk anne arkadaş iş bulamadı bir nedenden ingitereye sığınma talebinde bulundu
Aradım nasılsınız diye
Gittiklerinde onları 50 60 kişi bir otele yerleştirmişler
Ramazana az bir süre kala bunlar oruç tutuyor diye ayrı evlere yerleştirmişler
Çocuklararına gıda yardımı ve para yardımı yapılmış
Bütün gıdalar ise helal diye tabir edilen gıdalardanmış
Bu hassasiyetleri bile göz önünde bulundurulmuş
Şimdi adalet hak hukuk de mangalda kül bırakmayan bizimkilerin kendi vatandaşlarına reva gördüklerine bir bak

Back
X