Yavas yavas deliriyorum

öğrenci sayısı şişirilmiş üniversiteler. hani şu kadar üni. açtık diyolar ya. mezun şu kadar kişiyide iş sahibi yaptık deseler keşke. ama amaç oy siyaset olunca. hocası olmayan bölüm dolu ülkemiz. sonuç sizin ki gibi hayal kırıklığı işte. gençlerin çoğu işsiz. gelecek umudu yok. ama erken evlenin 3 çocuk yapın diyolar şaka gibi🤣😅🧐 üzülmeyin yalnız değilsiniz çevremde böyle olan bir sürü kişi var.
Ah acmasalardi o universiteleri de ben de gidemeseydim girseydim bi kuafore mis gibi meslegi ogrenirdim calisirdim senelerdir param cebimde olurdu. Simdi hem param yok bi de ustune borcluyum. Cok pismanim simdi beni bu yasta hangi kuafor yanina alsin da calistirsin artik
Evlilik desen ayri dert. 4 senelik sevgilim var tahmini ne zaman evleniriz onu bile konusamiyoruz o issiz ben issiz
Dalga gecer gibi bi de 3 cocuk
Evlensek kac yazar stresten cocuk yapmaya vakit mi kalir acaba

Suan bulundugum sehir tam da bu yuzden benim icjn en mantiklisi. Ailem buyuk bir sehirde orda is bulmam cok zor ordan da ariyorum ama beni bu kucuk sehirde ise almayan buyuk sehirde suratima bakmiyor maalesef
Okudugum sehirde ailemin evi var ben zaten gezen tozan bi insan degilim artik kendimi para yuzunden kotu hissettigim icin asgari duzeyde hayatimi devam ettirebilecegim kadar parayla yasamaya calisiyorum fazlasini istemiyorum. Bu sehirde asgari ucret kazansam beni gayet devam ettirir
Bence umutsuzluğa kapılmayın, büyük şehirde iş bulma olasılığınız daha fazla. Bir de yüksek lisans yapmayı düşünmez misiniz? İİBF mezunları sayıca çok fazla. İlginizi çeken bir alanda uzmanlaşırsanız belki daha iyi olur. Yüksek lisans yapıyorum demek bile görüşmede prestij sağlayabilir.

Ah kuzum ah milletimizin en büyük sorunu bu, bazen insana keşke okumasaydım bile dedirtiyor..
Artık dilin olsa da en iyi üniversite mezunu olsan bile NA Fİ LE..
Çoğu şeyin başı torpil o torpilin gözün çıksın..
Kendini o kadar küçük düşürme herşey de bir hayır vardır şükret güzel günler seninle olcağına eminim ..
Özel hastanelere tıbbi sekreter olarak başvur, dershanelerin muhasebesine falan bir yerden başla kendi bölümünle ilgili iş bulana kadar mağazalara bile başvur hiç değilse özgüvenini geri getirsin.
Unutma her zaman kıymetlisin,kıymetliyiz yeter ki sen ayaklarının üzerin de durmak iste..🌸
O torpilin zaten gercekten gozu ciksin
İlan sayfaya dusuyor ben atmaca gibi basinda bekledigim icin hemen yakaliyorum ariyorum cok iyi gelin goruselim diyor gidiyorum cok iyi, iki gune donus yapcaz diyorlar bekleyip ariyorsun mirin kirin basliyor. O kadar belli ki, ilani gorunce biri tanidik sokuyor araya gidiyor o aliniyor ben kaliyorum
Eskiden intizar ederdim torpille girenlere ama artik bi sey de diyemiyorum herkes ekmek parasi pesinde ne diyebilirim ki
Cok tesekkur ederim bu arada o kadar iyi geldiniz ki biraz da mutluluktan aglicam galiba :KK200:

Mülakat eğitimi aldığımda siz onlara muhtaçmış gibi davranmayın. Onlar eleman arıyo siz değil onlar muhtaç, özgüvenli olun demişlerdi. İşe de yarıyo gibi gözüküyo biraz mizacınızı değişitirseniz belki işe yarar
Evet ya, benim kuzenim tecrübeli erkek mühendis ilanına kız ve tecrübesiz halinde başvurup kabul edilmişti. Taşrada kontenjanı zor dolduran okuldan mezun, ortalaması 2.6, dil yok, görüntü vasat altı ama ondaki özgüven de kimsede yok:KK45:

Kyk borcunu erteleme şansı var diye hatırlıyorum ama...
Yuksek lisans borcum ertelendi suan lisans borcumun 1. Senesi falan bitmek uzere. İş bulsam da artik kendi borcumu kendim odesem diye bekliyorum her daldan ayri yük oluyorum :(

Yuksek lisans borcum ertelendi suan lisans borcumun 1. Senesi falan bitmek uzere. İş bulsam da artik kendi borcumu kendim odesem diye bekliyorum her daldan ayri yük oluyorum :(
Yüksek lisansın da mı var... ah canım inşallah tez zamanda hayırlı bir işe kavuşursun

Ha param yok demişken bi uzaklara daldim keske gercekten param olmasaydi. Bir de bu harika okullarda okumak icin devletimize yaklasik 40 bin lira borcluyum. Ailem odemeye basladi ben de eger 2300 liraya bi iş bulursam omrumun kalan yarisiyla bu borclari odeyecegim
Devlet okuluna mi 40 bin lira borclusunuz? Nasil yani?

İibf denkliği olan bir bölüm dediniz bu tarz iş alanlarında üniversite mezunu olmayan elemanlarda çalışabildiği için sizin okuduğunuz okulun onlardan bi ekstrası yoksa, önemi olmuyor maalesef. Sanırım ailenizin durumu iyi ben küçük bi şehirde sanayide ön muhasebe için iş arayacağınıza yurtdışında güzel bir dil okuluna gitmenizi tavsiye ederim. Emin olun işe girseniz o asgari ücret sizi mutlu etmeyecek çünkü o zaman da ben bunun için mi okudum diyeceksiniz. En azından kendinizi geç kalmadan geliştirirseniz gelecekte daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum.

Mülakat eğitimi aldığımda siz onlara muhtaçmış gibi davranmayın. Onlar eleman arıyo siz değil onlar muhtaç, özgüvenli olun demişlerdi. İşe de yarıyo gibi gözüküyo biraz mizacınızı değişitirseniz belki işe yarar
Bunu bi kisiden daha duymustum ilk gorusmelerim hep o sekilde gecti sonra git gide ozguvenim yok olmaya baslayinca onunu alamadik :(
Aslinda şöyle, ben ekstradan bir sey yapmadim istekli ve hevesli oldugumu belirttim ama sanirim daha işin sartlarini bilmeden kac saat mesai ne kadar maas oldugunu bilmeden bunu yapinca adam beni bedavaya kapatir diye dusundu
halbuki işkur ilani verdikleri icin ben minimum asgari ucret ve sigorta yapildigini dusunerek hareket etmiştim
İşkurun 6 ay yapacagi bedava sigortadan bile yararlandirmak istemedi beni

İfsa olmamak icin soyleyemiyorum ama hicbir vasfi olmayan bir universitenin hicbir vasfi olmayan bir bolumunden mezunum. İibf denkligi olan bir bolum diyeyim
Eğer istatistik, matematik tarzında bir bölüm ise alandan bolumunuze kpss için çalışın çok cüzi puanlarla SGK personel alıyor. Ve çokta vasıflı bir işiniz oluyor.

İş bulamiyorum aramadigim yer calmadigim kapi kalmadi her seferinde hevesleniyorum her seferinde heveslendiriyorlar tamam oldu gibi konusuyorlar sonra ariyorum pazartesi ara, yok bugun bi sey oldu cuma ara, cuma ariyorum bayramdan sonra ara. Arka arkaya aldim red cevaplarini tek tutundugum dal vardi kizlar benle 5 haftadir o gun ara bu gun ara diye tenis topu gibi oynuyorlar, yine o pazartesilerden biriydi sabah aradim bizim elemanimiz bugun iş başi yapti dediler. Ya sizin Allahiniz yok mu diye bagirasim cagirasim geldi sustum kapattim agliyorum dayanamiyorum.
Özgecmişe ekledigim on yazida yalvariyorum artik resmen gururum kiriliyor. calismaya hevesliyim cok istekliyim diyorum gorusmeye cagriliyorum istegini gördük kayitsiz kalamadik gel git buralarda iş ogrenirsin diyor. Ben bedavaya vurun bana kirbaci mi yazdim on yazida diye supheye dusuyorum. Tecrubesiz kişilerin hemen “çok para” istediklerini soyluyor. Cok paradan kastının asgari ucret oldugunu anliyorum yine de susuyorum susuyorum ben bunca sene bosuna mi okula emek harcadim para döktüm iki bin lira bile kazanamamak icin mi herhalde ki para kazanmak istiyorum 25 yaşimdayim 15 yasinda degilim ki çırak olayim diyemiyorum yine de kabul ediyorum ya bedavaya alin beni sigorta bile yapmayin enayiyim ben diyorum üç gün geçiyor hala arayan yok. Bedavaya bile calistirilamayacak kadar vasifsiz miyim işe yaramaz miyim. Bu yaşta hala daha aileden para beklemek, kendi parani kazanamamak, kendine sevdiklerine hicbir sey alamamak birak ustune basina bi sey almayi cebinde paran olsa da guzel bi yemegi bile haketmedigini dusunmek nasil bir sey anlatamam cok yoruldum
Hicbir sey yapamiyorum yuksek lisansimi bitiremiyorum iş bulamiyorum evde oturuyorum temizlik yapiyorum baska ise yaramiyorum oturdugum yerde çürüdüm köreldim beynimi kullanmaya kullanmaya yok oldu ozguvenim yerle bir oldu ben nasil toparlanicam
2300 lira için ogle yemegi servisi olmayan sabah 9 aksam 8 insan yerine konmadan calisabilmek icin hayaller kuruyorum onlar bile yikiliyor bu kadar mi degersizim
kimseye anlatamiyorum icime kapandim mahvoldum gucum kalmadi boş kagitlara yazdim hicbir etkisi olmadi buraya yazdim belki birilerinin okudugunu bilirsem iyi hissederim bilmiyorum belki de daha kotu hissederim cevap yazmasaniz bile olur şurda icimi dokeyim
Mesleniğinizle alakalı olmayabilir ama paraya çok ihtiyacını varsa çocuk bakıcılığı düşünmez misiniz?. Bu aralar çevremde bakıcı arayan çok kişi var ve çalışma şartları gayet rahat. Benim kendi bakıcım saba 7:30 akşam 5 çalışıyor sadece 2 yaş bebek bakımı temzilik yemek yok ve oğlum öğlen 1-3.30 arası uyuyor. bakıcım da tv çay kahve keyfi yapıyor o arada ve 2000 tl veriyorum resmi tatillerde gelmiyor. Bakıcım daha önce asgari ücretle bir devlet yurdunda çalışmış sabah 7 akşam 10 çalışıp canı çıkıyormuş cumartesi resmi tatiller de dahil çalışıyormış ve aldığı para ile şu anda aldığı para arasında çok az fark var sürekli insan olduğumu şimdi anladım diyor. Sizin anlattığınız işlere göre çok daha rahat çalışma şartları ama tabi çocuklarla iletişiminizin iyi olması ve vicdanlı olmanız önemli. Çevremde aynı şartlarda 2500 verenler bile var sigortanız da yapılabilir.

Kredi almış konu sahibi devletten. Bilinmeyen gerekli bir borç değil yani bu gayet başvurup imzalayıp alıyorsunuz. Ama alıp bittikten sonra sorun oluyor niyeyse.
Faizli mi ödeniyordu neydi öyle kalmış aklımda. Ben de almış ve ödemiştim. Üç ayda bir büyük bir meblağ tutuyordu maaşımdan. Sonra kardeşime aldırmadık atanamazsa diye. Çok gerekli değilse tavsiye etmem gerçekten.

Kredi almış konu sahibi devletten. Bilinmeyen gerekli bir borç değil yani bu gayet başvurup imzalayıp alıyorsunuz. Ama alıp bittikten sonra sorun oluyor niyeyse.
[m
ne demek istediginizi anlayamadim.
ben mezun oldum cok guzel bir iş buldum 40 bin lira borcum var da totom odemeye yemiyor odemeyecegim falan dedigimi hatirlamiyorum
Ben o kredilere basvurdugumda mezun olup minimum 2-3 sene issiz kalacagimi bilmiyordum
Devlet okuyabilmen icin kredi verirken mezun oldugumda da bana iş saglar da guzel guzel oderim diye dusunuyordum
Kac mesajdir yaziyorum 2300 liraya iş bulursam omrumun kalan kisminda borclarimi bitirecegim diye.

petrapuella petrapuella , okurken maddi imkanı olmayanlar mecbur devlete başvuruyor. devlet iş bulana kadar almamalı ama 2 yıl sonra istiyor galiba. öderken sıkıntı olmasının sebebi; iş yok, gss borcu birikiyor, kyk birikiyor, neden isyan etmesinler? İş var da beğenmiyorlar değil, iş yok.

Merak ettiğim şu an alınan kredilerde ne kadar ödeme yapılıyor. Ben hem harç hem de aylık kredi almıştım. 10 yıl önce 12 bin tl ödedim.

petrapuella petrapuella , okurken maddi imkanı olmayanlar mecbur devlete başvuruyor. devlet iş bulana kadar almamalı ama 2 yıl sonra istiyor galiba. öderken sıkıntı olmasının sebebi; iş yok, gss borcu birikiyor, kyk birikiyor, neden isyan etmesinler? İş var da beğenmiyorlar değil, iş yok.

Merak ettiğim şu an alınan kredilerde ne kadar ödeme yapılıyor. Ben hem harç hem de aylık kredi almıştım. 10 yıl önce 12 bin tl ödedim.
Benim lisans kredim 17bin kusur ustunden odeniyor. 7-8 yil oncesi.
yuksek lisansi 24 bin :(

Faizli mi ödeniyordu neydi öyle kalmış aklımda. Ben de almış ve ödemiştim. Üç ayda bir büyük bir meblağ tutuyordu maaşımdan. Sonra kardeşime aldırmadık atanamazsa diye. Çok gerekli değilse tavsiye etmem gerçekten.
Ben de almadım. Ailemin durumu iyiydi ama buna rağmen üniversite hayatım boyunca matematik dersi verdim. Konu sahibini üzmek istemiyorum ama bu öngörülebilir bi durum kimseye zorla aldırmıyorlar ki. Sonrasında şikayet çok anlamsız geliyor bana o açıdan.

Back
X